Het geheim van succesvolle camperplaatsen en campings
Rosa van Es (@haver_nomads)

Dagelijks passeren talloze camperplaatsen de revue in de Campercontact app en op de website. Elke plek heeft zo zijn eigen charme. Waar de ene plek vele bezoekers trekt, lijkt het erop dat andere camperplaatsen als verborgen parels achterblijven. Wat is het toch, dat voor zo’n verschil zorgt? Is er iets wat alleen de succesvolle camperplaats-eigenaren weten?

We zijn verhaal gaan halen bij verschillende eigenaren. Vastberaden om te ontdekken wat het geheime ingrediënt van een succesvolle camperplaats of camping is.

Camperpark Hellendoorn

Het geheim van Wouter van Camperpark Hellendoorn

Ons eerste gesprek was met Wouter van Camperpark Hellendoorn. Oorspronkelijk richtte hij zich op recreatieactiviteiten, maar sinds twee jaar verwelkomt hij ook camperaars. Met hart en ziel zet hij zich in voor zijn bedrijf, met zowel fysiek als digitaal onderhoud.

"Campercontact is waar de meeste van mijn gasten vandaan komen. De combinatie van locatie, mond-tot-mondreclame en positieve reviews speelt een grote rol in de drukke bezetting", vertelt Wouter. Hij begrijpt het belang van digitale zichtbaarheid, houdt zijn foto's actueel en heeft plannen om binnenkort een promotiefilmpje te maken. "Het account en het pakket van Campercontact zorgen voor bekendheid, het is overzichtelijk en het werkt goed", vertelt hij.

Momenteel neemt hij geen reserveringen aan maar wie weet komt daar verandering in, want vooral tijdens het hoogseizoen merkt hij dat hier vraag naar is.

Camperplaats Orvelterblok

Ronald & Marloes van Camperplaats Orvelterblok dele waardevolle tips

Voor een volledig onderzoek hadden we meer succesverhalen nodig, dus namen we ook contact op met Ronald en Marloes van Camperplaats Orvelterblok.

Zelf zijn ze ook camperaars dus ze begrijpen goed wat hun gasten nodig hebben. Soms trekken ze er zelf nog op uit, maar meestal zijn ze te vinden op de camperplaats. Marloes: "Het is essentieel dat er altijd iemand aanwezig is om het terrein te onderhouden en voor het contact met de gasten."

De vele positieve reviews spelen een grote rol in het succes op Campercontact, waar 80-90% van de gasten vandaan komen. "Zorg voor goede foto’s, up-to-date informatie en een goede omschrijving van het terrein. Dit geeft een goed beeld van wat gasten kunnen verwachten", vertelt Ronald.

Marloes geeft als tip: "Ga als beheerder van een camperplaats zelf eens op pad met een camper en ontdek welke informatie en faciliteiten belangrijk zijn."

Het Kartonnen Huis

Het Kartonnen Huis: eigenaresse Gine deelt haar geheim

Als laatste spraken we met Gine vanuit het zonnige Spanje bij Het Kartonnen Huis.

Samen met Dave runt zij deze locatie. Het oorspronkelijke idee was een B&B, maar wegens de pandemie hebben ze de zijstap gemaakt naar een camperplaats. Ze begonnen met vier plekken, maar wegens succes zijn hier sinds een halfjaar acht plekken bij gekomen.

Het succes? "Je moet jezelf kenbaar maken. Laat jezelf zien! Continu updaten, vernieuwen en zorgen voor mooie, uitnodigende foto’s van je camperlocatie." vertelt Gine.

Naast het belang van de foto’s benadrukt ze het belang van reviews. "Op iedere review wordt gereageerd, of deze nu positief of negatief is. Mensen nemen de tijd voor een review, dus ze verdienen een reactie." Het account op Campercontact onderhoud ze goed door prijzen en informatie up-to-date te houden. "De meeste van onze campergasten komen binnen via Campercontact, dus dat onderhoud ik goed. Het is voor mij het fijnste platform om mee te werken, ook omdat je snel geholpen wordt."

Mensen aan het koken in de camper

Wat hebben ze allemaal gemeen?

Opvallend is dat de eigenaren van al deze camperplaatsen en campings één ding gemeen hebben: een passie voor hun vak. Hun enthousiasme en aandacht voor zowel de gasten als het terrein resulteren in het binnenhalen van positieve reviews.

Kortom: goede zorgen op locatie, digitale aanwezigheid op Campercontact en het actueel houden van informatie betalen zich uit in een hoge bezettingsgraad, waarbij de meeste gasten via Campercontact komen.

Deze geheimen op jouw camperplaats of camping toepassen?

Heb je zelf een camperplaats of camping en wil je zelf dit geheim toepassen? Hier vind je informatie over hoe je jouw camperlocatie op Campercontact plaatst en hoe je er het meeste uit kunt halen.