Maak jouw camperplaats onweerstaanbaar op Campercontact!
Rosa van Es (@haver_nomads)

Een eerste indruk is snel gemaakt, binnen een paar seconden bepaal je of iets het doorklikken waard is, of niet. Wanneer mensen op zoek zijn naar hun volgende vakantiebestemming, zijn ze vaak extra kritisch. Een verouderde of incomplete pagina op Campercontact kan ervoor zorgen dat potentiële gasten jouw camperplaats overslaan, zelfs als je de ideale locatie hebt.

Op Campercontact, waar dagelijks nieuwe locaties worden toegevoegd door zowel locatiebeheerders, enthousiaste camperaars, als door het team van Campercontact zelf, is het belangrijk dat jouw aanbod opvalt. Helemaal als je bedenkt dat 65% van de Europeanen online onderzoek doet voordat ze een camperplaats kiezen.

Hier volgen drie stappen die ervoor zorgen dat jouw camperplaats de maximale aandacht krijgt:

Stap 1: Neem de regie in eigen handen met een gratis beheerdersaccount

Gelukkig is een goede eerste indruk is snel gemaakt, dus neem de controle over jouw camperplek op Campercontact met een gratis beheerdersaccount. Het registreren of aanpassen van een account is eenvoudig en snel: binnen enkele minuten kun je beginnen met het bijwerken van de informatie. Denk hierbij aan: een doorverwijzing naar je website, contactgegvens, prijzen, openingstijden, faciliteiten en een omschrijving van het terrein.

Hier zijn enkele belangrijke punten om regelmatig te controleren:

• Zijn je prijzen actueel?
  • Klopt de informatie over de openingsperiode?
  • Zijn alle voorzieningen correct vermeld?

Zorg dat je deze gegevens regelmatig bijwerkt om misverstanden te voorkomen.

Stap 2: Reageer op reviews

Reviews zijn een krachtig middel om vertrouwen op te bouwen met toekomstige bezoekers. Actief reageren op zowel complimenten als kritiek toont je betrokkenheid en waardering voor hun ervaringen.

Heb je hulp nodig bij het reageren op reviews? Bekijk dan onze 10 tips voor het effectief omgaan met reviews.

Stap 3: Verrijk je presentatie met het Brons of Zilver pakket

Wil je jouw camperplaats nog meer personaliseren? Overweeg dan het Brons of Zilver pakket. Deze pakketten bieden uitgebreide mogelijkheden om je zichtbaarheid te vergroten en je aanbod te verfijnen:

• Locatie claimen en badge: Dit symbool bevestigt je actieve betrokkenheid en verhoogt je betrouwbaarheid.
  • Zelf foto’s en video’s toevoegen: Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Kies zelf de foto's en video’s die jouw locatie het beste presenteren.
  • Maandelijkse statistieken: Verkrijg waardevolle inzichten in de prestaties van jouw locatie op het platform.
  • Een persoonlijke introductie aan de community: Vertel je verhaal en deel wat jouw locatie uniek maakt.
  • Meer zichtbaarheid op de kaart: Jouw locatie valt meer op, t.o.v. andere locaties in jouw regio.

Menig campingbeheerder ging je voor:

‘Uitstraling naar campergasten is belangrijk! Het laat zien dat je er serieus mee bezig bent en dat je een professionele aanpak hebt. Toen de mogelijkheid kwam om je profiel te optimaliseren met een pakket, heb ik hier als een van de eerste gebruik van gemaakt. De badge ‘geclaimd voor de eigenaar’ laat de scrollers zien: het is betrouwbaar. Ik heb voor mijn zichtbaarheid het Zilver pakket gekozen.’

Erik van Camperplaats Appelscha

'Toen de mogelijkheid kwam om je profiel aan te passen heb ik die kans direct gegrepen. Een gast zei van de week nog: ‘‘ik las jouw informatie en zag direct: die heeft passie voor haar vak. Daarom hebben we jouw campingpaats gekozen!’’ Foto’s en een verhaal zijn belangrijk, daar wordt je op gekozen.’

Steffie van Camperplaats de Zandberg

Ben je benieuwd hoe Erik, Steffie en andere campingbeheerders hun pagina inrichten?

Neem een kijkje op de volgende locaties:

Wil jij ook meer uit je camperlocatie halen? Lees dan meer over de pakketten.

Aan de slag!

Investeer tijd in het optimaliseren van je pagina. Deze inspanning betaalt zichzelf dubbel en dwars terug. Jouw camperplek verdient het om gezien te worden. Volg deze stappen om je locatie niet alleen zichtbaar te maken, maar ook om het te transformeren in de volgende favoriete vakantiebestemming van vele camperaars.