# Camping among the greenery in Hooghalen in Drenthe

**Beoordeling**: 5/5
**Aantal reviews**: 10
**Boekbaar**: Ja

## Informatie
Bij ons geniet je van rust, ruimte en de kwetterende vogels. Ons natuurkampeerterrein heeft ruime, beschutte plekken tussen fruitbomen en bessenstruiken. Vanaf het tentenveld kijk je uit over het prachtig weidse Laaghalerveld.
In de boerderij is de receptie, het verwarmde en ruime sanitair en er zijn extra voorzieningen voor kampeerders. Onder de walnotenbomen is de sfeervolle buitenplaats met de Drentse kapschuur, picknicktafels en een vuurplaats waar ook gebarbecued kan worden boven het hout. We verkopen o.a. appelsap van fruit uit eigen boomgaard, biologische koffie en thee, lokaal bier, biologische wijn en ijsjes.
In de buurt liggen heidegebieden zoals het Hijkerveld en het Witterveld, de vogelkijkhut in Diependal en boswachterij Hooghalen. De camping ligt aan het Drenthepad, je wandelt er prachtig. Vanaf de camping maak je mooie fietstochten, bijvoorbeeld naar het Drents-Friese Wold of het Fochteloërveen. Zwemmen kan in de nabijgelegen Baggelhuizerplas.
Je vindt in Hooghalen ook het voormalige Kamp Westerbork en Radio Sterrenwacht Astron. Een bezoek aan het Drents Museum in het nabijgelegen Assen is altijd de moeite waard.
Tussen Assen en ons kampeerterrein ligt het beroemde TT-circuit. Bij wind uit het noorden kun je daar wel overlast van ervaren.
Ons kampeerterrein is autovrij. Bij aankomst en vertrek mag je met de auto wel naar de kampeerplaats. We vinden rust belangrijk, dus bij ons geen muziek, geen animatie en nachtrust vanaf 23:00 uur. Om bij ons te kamperen heb je wel een Natuurkampeerkaart nodig, die je bij ons aan kunt schaffen.
Wil je wel kamperen, maar heb je zelf geen kampeermiddel. We hebben een tipitent met houtkachel te huur, die we voor je opzetten, en klaarmaken, met o.a. veldbedden, kookstel, keukenspullen, en een plek om te zitten.
Ook hebben we twee sfeervolle houten blokhutten te huur. Slapen in een bedstee, of in stapelbedden. Compleet ingerichte keuken, buiten zitten op de veranda, of binnen bij de pelletkachel.
We verwelkomen je graag op ons natuurkampeerterrein!

## Locatie host

## Kortingskaarten (0)

## Reviews
### Jeroen - 5/5
*September 2025*

Experience: Het is een buitengewoon gemoedelijke en kleinschalige camping waar je tot rust kunt komen. Je staat inderdaad tussen het groen, dus een mooie mix van zon en schaduw. Het sanitair was zeer schoon! Aangename hosts!
Contact: Vriendelijk en behulpzaam

### Zwanet - 5/5

### Mylene - 5/5
*September 2025*

Experience: Wat een heerlijke plek in een top omgeving.
Contact: Super aardig, meedenkend en behulpzaam.

## Foto's
![Photo 1](https://campspace.com/media/detail/uploads/space/ba/84/72/ba8472737bcf12721b436deb54505748.jpg?width=710)
![Photo 2](https://campspace.com/media/detail/uploads/space/98/eb/78/98eb78ed9a6d2da1a82658c7ae1c218c.jpg?width=710)

---
This is a machine-readable version of the listing page. For the full interactive experience, [visit the HTML version](https://www.campercontact.com/nederland/drenthe/hooghalen/168599/camping-among-the-greenery-in-hooghalen-in-drenthe)