# Ställplats Falun [Falu Gruva]

**Type plaats**: Camperplaatsen
**Beoordeling**: 3.35/5

nabij de kopermijn Falu Gruva [UNESCO werelderfgoed] - cafés/restaurant op het terrein - check-in na 12u - check-out voor 12u - gratis lozen [afvalwater/cassettetoilet] bij Lugnets Camping [sitecode 51737] 4,5km - winkels/centrum 1km

Krongårdsvägen 16
791 61, Falun, Zweden

- Decimal: 60.60159, 15.61468

- [ ] Lozen afvalwater
- [ ] Lozen cassettetoilet
- [x] Water (Gratis)
- [ ] Stroom
- [x] Toilet (Kosten onbekend)
- [x] Douche (Kosten onbekend)
- [ ] WiFi

- Maximale verblijfsduur: Onbeperkt
- Speciaal voor campers
- Verharde ondergrond

- Wandelen

Upgrade naar PRO+ voor alle contactgegevens

| 1/1/2026 - 12/31/2026 | SEK 195 |

### avonturieren - 1/5
*August 2025*

apart betalen voor overdag 20 sek en nacht 195 sek. dan krijg je een mail met code voor wc en douche. Verder is er een watertappunt. Rond 22.30 veel geluidsoverlast van harde muziek die na 15 minuten stopt. Helaas om 1.30 uur wederom keiharde muziek.

### WendyVH - 4/5
*August 2025*

Na bezoek aan de Falun gruva bleven we hier overnachten. Nergens code gevonden om te betalen. Via wat zoekwerk kun je betalen via campingfalun.se. Je krijgt nadien via mail toegangscode sanitair doorgestuurd. Sanitair is basic maar oké. We betaalden 195SEK. Zeer rustige nacht met andere campers.
Je kan te voet of met fiets naar Falun. Leuke combinatie met de mijn. Supermarkt in de buurt.

### vanderKnijf - 3/5
*June 2025*

Je staat prima voor bezoek aan de mijn. Wel vuilnisbakken gezien maar voor de rest niets voor de camper. Je mocht maar op paar plekken (t.o. trafostation) staan want rest was afgesloten voor campers.  Wij hebben alleen parkeergeld betaald van sek 20 om de mijn te bezoeken. Niet overnacht ivm de ongezellige plek.

![Photo 1](https://images.campercontact.com/media/photos/4222124650757879.jpg?width=710)
![Photo 2](https://images.campercontact.com/media/photos/4222124650739657.jpg?width=710)
![Photo 3](https://images.campercontact.com/media/photos/4222124650739658.jpg?width=710)
![Photo 4](https://images.campercontact.com/media/photos/4222124650739659.jpg?width=710)
![Photo 5](https://images.campercontact.com/media/photos/4222124650739660.jpg?width=710)

This is a machine-readable version of the listing page. For the full interactive experience, [visit the HTML version](https://www.campercontact.com/zweden/dalarnas-lan/falun/18620/stallplats-falun-falu-gruva)