Nature camping in the forest in Saxony

Geclaimd door eigenaar

Microcamping

Boek deze camping via onze partner

Campspace logo

• Honden toegestaan

D

Domenico

sep 2025

Experience: Sehr guter Stellplatz mit überdachter Bank und Tisch. Den Grillplatz konnten wir leider wetterbedingt nicht nutzen. Aber ein Feuer wäre möglich gewesen. Wir konnten uns an den Birnenbäumen bedienen. Man steht geschützt. Sehr praktisch: Toiletten und eine Dusche. Tips: Gleich gegenüber ist ein Supermarkt und links daneben ein Bäcker mit Bistro, wo wir sehr gutes Frühstück bekommen haben und auch sehr gute Brötchen. Man kann dort auch Mittagessen bekommen. Als wir an um 10 Uhr beim Frühstück waren, wurden schon Tische für das Mittagessen reserviert. Ebenfalls gibt es ein sehr gutes kleines Restaurant im Ort (Hutbergkeller). Contact: Sehr einfacher Kontakt per Mail mit sehr schneller Antwort.

M

Michelle

aug 2025

Experience: We stonden met onze tent 3 nachten aan het beekje. Wat een fijne plek. Iedere avond een vuurtje, in de nacht stilte. Af en toe wandelaars of locals die even kwamen rusten op de bankjes. Op de warme dagen (30 °c) bleef het koel onder het bladerdek van de bomen. Er komt weinig zon door gedurende de dag. Fijn om op 5 miniten rijden van het dorp te zijn en toch deze rust te ervaren. Tips: Neem muggenspray mee, dicht bij het beekje zitten kleine muggen. Wat verder weg van het water niet meer. Er is plek voor een hangmat tussen de bomen. Er is geen toilet bij het beekje, dus een schepje of eigen toiletbox meenemen. Contact: Heel goed. Mathias kwam ons opzoeken toen we gearriveerd waren en hielp ons aan wat brandhout. Als we elkaar tegen kwamen (bv bij het douche gebouw) altijd een gezellig praatje en wat tips. Fijn contact.

M

Maximilian

aug 2025

Experience: Es war wunderschön. Contact: Super freundlich und zuvorkommend.

Adres wordt gedeeld na boeking

Herrnhut, Duitsland

Welkom op onze natuurcamping in het bos! Wij bieden u twee parkeerplaatsen aan de rand van het bos aan. De kampeerplaats “Bachgemurmel” biedt ruimte voor maximaal drie tenten en ligt op een open plek aan een beeklus. Er zijn tafels en banken aanwezig en op twee plekken kun je een kampvuur maken. Er is een bosvijver in de buurt waar u kunt vissen met een visvergunning. De tweede parkeerplaats “Dreiländerblick” ligt op een berg met een prachtig uitzicht op de zonsopgang. Je kunt tot aan het IJzer- en Reuzengebergte kijken. Hier vindt u een overdekte zithoek en een ligstoel. Onze natuurcamping "Bachgemurmel" maakt deel uit van het sculptuurgebied "Community" langs het beeldenpad tussen Herrnhut en Großhennersdorf. Er zijn winkelmogelijkheden in Herrnhut (2 km) en wij raden een bezoek aan restaurant Eulkretscham aan, op slechts een kilometer afstand. Binnen een straal van 30 km zijn er talloze bezienswaardige steden zoals Bautzen, Görlitz en Zittau, spannende musea, grote zwemmeren, buitenzwembaden, hoogtouwenparcours, zomerrodelbaan, rotsen met klimmogelijkheden, rubberboottochten op de Neisse en nog veel meer . Dresden ligt op 90 km afstand en Praag op ongeveer 150 km. De stad Herrnhut staat sinds juli 2024 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Sinds augustus 2024 bieden we ook een comfortabelere derde plaats direct in Herrnhut op het groene terrein van het bosbeheer aan, met drinkwater, douche en toilet, overdekte zitplaatsen, hangmatten en "houtkachels". Kampvuren zijn hier ook mogelijk, maar honden zijn hier niet toegestaan.