Heb jij een zware camper die boven de 3500 kg weegt? Dan is het goed om te weten dat je camperverzekering mogelijk andere voorwaarden heeft dan een standaard camperverzekering. Ontdek waar je op moet letten en hoe je jouw zware camper goed verzekert!
Een camper boven 3500 kg (ook wel zware camper genoemd) valt in een andere verzekeringsklasse dan lichtere campers. Dit komt doordat:
Daarom is een gespecialiseerde verzekering voor zware campers van groot belang.
Net als bij lichtere campers kun je voor zware campers kiezen uit:
Voor een kostbare, zware camper wordt doorgaans een allriskverzekering aanbevolen. Meer weten? Lees verder op onze pagina over allrisk camperverzekering.
Meer weten over hoe verzekeringen onderling verschillen? Vergelijk verzekeringen eenvoudig op onze camperverzekering vergelijken pagina.
De kosten voor het verzekeren van een camper boven 3500 kg liggen vaak iets hoger dan die van lichtere campers. De premie hangt af van:
Wil je direct weten wat jouw premie wordt? Bereken snel je premie.
Moet ik mijn zware camper apart verzekeren?
Ja, zware campers boven 3500 kg hebben vaak andere verzekeringsvoorwaarden. Let hier goed op bij het afsluiten van je verzekering.
Zijn er speciale regels voor pechhulp bij zware campers?
Ja, controleer altijd of je verzekering uitgebreide pechhulp biedt voor campers zwaarder dan 3500 kg.
Wat kost een verzekering voor een zware camper gemiddeld?
Dit hangt sterk af van de waarde, gekozen dekking en gebruik. Je kunt eenvoudig online je premie berekenen.
Kan ik mijn zware camper allrisk verzekeren?
Zeker, een allrisk verzekering wordt zelfs aangeraden vanwege de hogere risico’s en kosten.
Ga je jouw zware camper binnenkort verzekeren of wil je meer informatie? Bekijk de NKC camperverzekering en ga zorgeloos op pad!