Camperverzekering: Alles wat je moet weten over het verzekeren van je camper

Je hebt net je droomcamper aangeschaft of bent van plan er binnenkort één te kopen. Fantastisch! Maar hoe zit het met het verzekeren van je camper? Het afsluiten van een goede camperverzekering is essentieel voor zorgeloos reizen. Campercontact helpt je op weg bij het kiezen van de juiste verzekering voor jouw situatie.

Waarom een camperverzekering afsluiten?

Een camperverzekering is verplicht zodra je camper geregistreerd staat op kenteken. Maar naast wettelijke verplichtingen bescherm je jezelf met een goede camperverzekering ook tegen onverwachte kosten bij schade, diefstal of pech onderweg. Van een compacte camperbus verzekeren tot het volledig verzekeren van een luxe touring camper: er is altijd een passende optie.

Welke camperverzekeringen zijn er?

Afhankelijk van jouw wensen en de waarde van je camper zijn er verschillende verzekeringen beschikbaar:

• WA-verzekering: verplicht en verzekert schade aan anderen.
  • WA + Beperkt Casco: dekt ook schade door diefstal, brand en weersomstandigheden.
  • All Risk (Volledig Casco): biedt dekking voor vrijwel alle mogelijke schades, inclusief eigen schuld.

Wat kost een camperverzekering?

De kosten van een camperverzekering verschillen per type verzekering, camper en persoonlijke situatie. Gemiddeld liggen de premie camperverzekering kosten tussen €20 en €60 per maand.

Wil je precies weten wat de verzekering van jouw camper kost? Bereken eenvoudig de premie van jouw camperverzekering via NKC Camperverzekering.

Camper verzekeren in het buitenland

Plan je een reis naar het buitenland met je camper? Controleer dan vooraf de dekking van je camperverzekering. De meeste camperverzekeringen bieden standaard dekking in heel Europa, maar extra dekking buiten Europa kun je eventueel aanvullend afsluiten.

Lees meer over pechhulp in het buitenland en vergelijk de beste opties op onze speciale pechhulp pagina.

Tijdelijke camperverzekering

Ga je slechts een korte periode reizen of wil je een camper verzekeren voor een weekend? Dan kun je kiezen voor een tijdelijke camperverzekering. Ideaal voor korte avonturen zonder langlopende verplichtingen.

Ontdek meer over het tijdelijk verzekeren van je camper.

Online camperverzekering afsluiten

Je camper direct verzekeren kan eenvoudig online. Vergelijk snel camperverzekeringen en sluit binnen enkele minuten jouw verzekering af via NKC Camperverzekering. Zo ga je met een gerust gevoel op avontuur!

Veelgestelde vragen over camperverzekeringen

Moet ik mijn camper het hele jaar verzekeren?
Ja, zolang de camper een kenteken heeft, ben je verplicht deze minimaal WA te verzekeren, ook als je er tijdelijk niet mee rijdt.

Hoe kan ik goedkoop mijn camper verzekeren?
Door verzekeringen te vergelijken en goed te letten op eigen risico’s en dekkingsvoorwaarden kun je een voordelige camperverzekering vinden.

Wat kost het verzekeren van een tweedehands camper?
De kosten van het verzekeren van een tweedehands camper zijn meestal lager dan bij nieuwe campers. Gemiddeld betaal je tussen €20 en €40 per maand.

Welke verzekering heb ik nodig voor een camperbus?
Voor een camperbus geldt dezelfde verzekeringsplicht als voor andere campers: minimaal een WA-verzekering. Afhankelijk van waarde en gebruik is WA + Beperkt Casco of All Risk aan te raden.

Kan ik mijn camper verzekering per maand betalen?
Ja, bij de meeste verzekeraars kun je kiezen voor maandelijkse betaling van je premie, al betaal je soms een kleine toeslag.

Wil je direct beginnen met vergelijken? Bekijk en vergelijk de opties bij NKC Camperverzekering!