Camperroute Frankrijk - Kustroute Normandië

Camperroute Campercontact Frankrijk - Kustroute Normandië
  • Ontwikkeld in samenwerking met camperroutes.nl
  • Beschreven route: 20 reisdagen
  • Totale lengte van de route: 729 kilometer
  • App Store download button
  • Google Play download button

Deze route is te koop in de Campercontact app. Deze is te downloaden via de App store (iOS) en de Play store (Android).

Langs de mooiste kusten van Frankrijk
Grillige kustlijnen, azuurblauwe en turkooizen baaien, kleurrijke levendige vissershaventjes. We krijgen er nooit genoeg van. En we zijn niet de enigen, dat weten we zeker. Daarom hebben we voor alle liefhebbers die met de camper (of de caravan) reizen, deze route door Normandië gemaakt. Mooiere kusten die relatief dicht bij Nederland liggen, zijn nauwelijks te vinden.

De route begint in Le Crotoy, eigenlijk nog in Picardië gelegen, maar zonde om over te slaan. Rijdend van noord naar zuid en vervolgens de hele kustlijn volgend, hebben we de route in de volgende onderdelen uitgesplitst:

1. De krijtrotsen langs het eerste deel van de Normandische kust. Verrassend genoeg de hoogste van Europa. Ze lenen zich voor het maken van mooie wandelingen. Daar besteden we in deze gids dan ook ruim aandacht aan.
  2. De Côte Fleurie van Honfleur tot Cabourg. Een vakantiekust met badplaatsen van oude glorie, met mooie zandstranden. Deauville is hiervan de meest veelzijdige en dus de meest aantrekkelijke plaats.
  3. De invasiestranden tussen Ouistreham en Pointe du Hoc bij Grandcamp-Massy. De bloedige geschiedenis van de geallieerde invasie. We bezoeken de tien belangrijkste locaties, plus het grote WO-II Memorial in Caen. Meer dan 75 jaar na D-Day loop je er met een brok in de keel door musea en over gedenkplaatsen.
  4. De Noordwestelijke punt van Normandië, van Barfleur naar Mont-Saint-Michel. Afgezien van de grote havenstad Cherbourg, is hier vooral de natuur aan zet. Het is een mooi gebied om lange (strand) wandelingen te maken en heerlijk schelpdieren of kreeft te eten bij haventjes als die van Carteret.

Campings of camperplaatsen
In Normandië is de keuze zo groot dat het moeilijk kiezen is. Soms stonden we op een wilde camperplaats met uitzicht over rotsen en zee. En het volgende moment keken we vanaf onze plek op een hoger gelegen camping over een schitterende baai uit.

Hoewel we enkele plaatsen tegenkwamen waar campers duidelijk niet welkom zijn (hoogtebalken op een doorgaande weg naar de kust), hadden we zowel in Normandië als in Bretagne geen reden tot klagen.

Mede namens de NKC wensen we alle gebruikers van deze camperroute een heel mooie reis toe en we houden ons aanbevolen voor tips en verbetersuggesties.

Met enthousiaste campergroet,
Mike en Loes Bisschops
Camperroutes.nl

Scan & bekijk

Heb je de Campercontact app al, scan dan deze QR-code met je camera om de route te bekijken in je app.

Camperroute Campercontact Frankrijk - Kustroute Normandië

Je koopt deze camperroute in de Campercontact app

De camperroute kost: € 14,99
PRO-gebruikers en NKC-leden betalen: € 12,99

Je download de app in de App store (iOS) of de Play store (Android).

• App Store download button
  • Google Play download button

Unieke combinatie

Deze camperroute door Normandië eindigt in Mont-Saint-Michel. Deze schitterende plek is het startpunt voor de camperroute Bretagne: forten en menhirs.

Met deze aansluitende camperroute verleng je je camperreis door een van de mooiste gebieden van Europa.

Mont-Saint-Michel

Disclaimer
Deze route is voorbereid, gereden en uitgewerkt door de ervaren reisjournalisten van CamperRoutes.nl. We hebben alles in het werk gesteld om correcte informatie weer te geven. Gegevens worden jaarlijks gecheckt en zo nodig bijgewerkt. Echter, gegevens kunnen veranderen, camperplaatsen of campings kunnen worden gesloten etc.

De uitgever CamperRoutes.nl kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de gevolgen van het gebruik van deze route door Normandië.

Auteursrecht
Het auteursrecht van de volledige tekst en van alle foto’s, tenzij anders vermeld, berust bij de makers Mike en Loes Bisschops, c.q. de uitgever CamperRoutes.nl. Niets uit deze digitale uitgave mag worden gekopieerd en/of vermenigvuldigd zonder de expliciete toestemming van de uitgever.