Camperroute Frankrijk - Route Napoléon

Campercontact Camperroute Frankrijk - Route Napoléon
  • Ontwikkeld in samenwerking met camperroutes.nl
  • Beschreven route: 18 reisdagen
  • Totale lengte van de route: 805 kilometer
  • App Store download button
  • Google Play download button

Deze route is te koop in de Campercontact app. Deze is te downloaden via de App store (iOS) en de Play store (Android).

De Route Napoléon is voor ons ‘De Moeder aller Vakantieroutes’. Al in de jaren zeventig publiceerden we diverse verhalen over de legendarische route tussen Cannes en Grenoble. In die jaren was het rijden met de caravan over de soms slechte wegen, met flinke stijgingspercentages, een echt avontuur. Met een moderne camper biedt de route nergens een onoverkomelijk probleem. Genieten staat voorop. Daarmee hebben we de meest voorkomende vraag die we krijgen over de Route Napoléon meteen beantwoord. Ja, hij is goed te rijden, zowel van zuid naar noord, als omgekeerd. Pas de problème!

Na hem twee keer te hebben gereden, kunnen we concluderen, dat er enkele stukken in de route zitten die wat ervaring vereisen met het rijden in de bergen, maar dat de moeilijkheden nergens erg groot worden. Bovendien zagen we er grote bussen rijden en ook combinaties met een flinke caravan. Voor de zekerheid reden we het stuk tussen La Mure en Vizille, de ‘Helling van Laffrey’, nog eens extra van zuid naar noord, omdat dit deel voor vrachtwagens en caravancombinaties is afgesloten. Via een speciale doorgang kan de camper echter gebruik blijven maken van dit stuk route.

We starten deze gids in Nantua, ca. 160 km voor Grenoble, waar de Route Napoléon begint. In Nantua eindigde onze route door de Elzas en de Jura. Zo sluiten de twee routes naadloos op elkaar aan. Onderweg bezochten we Aix-les-Bains en Le Bourget-du-Lac. Vandaar reden we dwars door het Chartreusegebergte naar Grenoble, het startpunt - of eigenlijk het eindpunt - van de Route Napoléon. Onze totale route heeft daarmee een lengte van ca. 490 km. De huidige Route Napoléon, van Golfe Juan tot Grenoble, heeft een lengte van ongeveer 320 kilometer en werd als autoroute in 1932 geopend.

Wij hebben de route uitgebreid met een grote lus vanuit Castellane langs de Gorges du Verdon naar het Lac-de-Sainte-Croix en verder langs de lavendelvelden van Digne terug naar Castellane. De route die we hier beschrijven, inclusief alle bezienswaardige omwegen, heeft een totale lengte van ca. 800 km en kan in twee tot drie weken worden afgelegd. Maar je kunt er ook veel langer over doen, want er is onderweg erg veel moois te zien en te beleven.

Mede namens de NKC wensen we alle gebruikers van deze camperroute een heel mooie reis toe en we houden ons aanbevolen voor tips en verbetersuggesties.

Met enthousiaste campergroet,
Mike en Loes Bisschops
Camperroutes.nl

Scan & bekijk

Heb je de Campercontact app al, scan dan deze QR-code met je camera om de route te bekijken in je app.

"Het was een fantastische route met veel bezienswaardigheden."

Willem van Bovene

"Mooie route, wij gebruikten de route globaal. Wij gingen wel van punt naar punt, maar gaven ons eigen draai eraan, want wij zochten de kleinere weggetjes op."

Marion

Route Napoléon
Campercontact Camperroute Frankrijk - Route Napoléon

Je koopt deze camperroute in de Campercontact app

De camperroute kost: € 14,99
PRO-gebruikers en NKC-leden betalen: € 12,99

Je download de app in de App store (iOS) of de Play store (Android).

• App Store download button
  • Google Play download button

Disclaimer
Deze route is voorbereid, gereden en uitgewerkt door de ervaren reisjournalisten van CamperRoutes.nl. We hebben alles in het werk gesteld om correcte informatie weer te geven. Gegevens worden jaarlijks gecheckt en zo nodig bijgewerkt. Echter, gegevens kunnen veranderen, camperplaatsen of campings kunnen worden gesloten etc. De uitgever CamperRoutes.nl kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de gevolgen van het gebruik van deze route.

Auteursrecht
Het auteursrecht van de volledige tekst en van alle foto’s, tenzij anders vermeld, berust bij de makers Mike en Loes Bisschops, c.q. de uitgever CamperRoutes.nl. Niets uit deze digitale uitgave mag worden gekopieerd en/of vermenigvuldigd zonder de expliciete toestemming van de uitgever.