Droom je ervan om ooit met de camper door het betoverende Argentinië te reizen? De eindeloze wegen, adembenemende landschappen en culturele hoogtepunten maken van dit land een echt paradijs voor mensen met campers. Maar waar kun je de ideale camperplek in Argentinië vinden? Stop met hard werken en laat ons je helpen. We hebben vele uren besteed aan het samenstellen van een selectie voor jou van de meest sfeervolle plaatsen waar je kunt overnachten met je geliefde mobiele woning. De plekken variëren van bruisende steden tot rustige natuurgebieden. Jouw reis door dit prachtige land wordt zo een onvergetelijke ervaring.
Verken ook deze gebieden: Camperplaatsen in Chili, Camperplaatsen in Bolivia
Bekijk alle locaties in Argentinie
Ben jij klaar voor een onvergetelijke reis door Argentinië met je camper? Het land heeft veel te bieden: van de bruisende hoofdstad Buenos Aires, tot de rustgevende pampa's en het indrukwekkende Andes gebergte. Maar waar parkeer je je camper voor de nacht? Het zoeken naar de perfecte camperplaats in Argentinië kan aanvoelen als het zoeken naar een naald in een hooiberg. Maar geen zorgen, we hebben dit harde werk voor jou al gedaan! Met onze tips en adviezen vind je moeiteloos de beste overnachtingsplekken voor jouw camper. Laten we de reis beginnen!
Als fervent camperaar zoek je natuurlijk naar de mooiste camperplaatsen tijdens je reis. Heb je al eens gedacht aan een camperplaats in Argentinië? Dit Zuid-Amerikaanse land heeft een adembenemend landschap, boeiende cultuur en een variëteit aan camperplekken voor zowel gratis als betaalde verblijven. Omdat het vinden van de perfecte plek voor je camper soms een uitdaging lijkt, raden wij de handige PRO+ optie van Campercontact aan. Met deze uitgebreide filteropties kun je vinden die perfect passen bij jouw wensen. Voor meer informatie over Campercontact PRO+, kan je hier kijken. Ga de uitdaging aan en ontdek de meest betoverende camperplaatsen in Argentinië!
Plannen om je reis naar Argentinië te maken met de camper? De beste periode varieert sterk afhankelijk van de regio. Het voorjaar (oktober - december) en de herfst (maart - mei) zijn ideaal voor een bezoek aan de wijnregio's van Mendoza of aan de bruisende hoofdstad Buenos Aires. Daar liggen de meeste camperplaatsen in Argentinië. Aan de andere kant, als je het spectaculaire Patagonië wilt ontdekken, dan kun je het beste kiezen voor de zomermaanden (december - maart). In de winter kan het er bijzonder ruig zijn, beperkt met toegankelijke camperplaatsen in Argentinië. Let op dat seizoenen in het zuidelijk halfrond tegenovergesteld lopen aan die van ons. Plan goed en beleef een onvergetelijke roadtrip!
Als je met de camper door Argentinië trekt, mag een bezoek aan de adembenemende Iguazú Watervallen in het noorden niet ontbreken. Dichterbij een camperplaats in Argentinie kom je, na een spannende rit door het regenwoud, aan bij dit natuurgeweld waar wel 275 waterstromen naar beneden donderen. In het zuiden is het natuurpark Los Glaciares de trekpleister. Het is je misschien niet direct bekend, maar je kent vast de iconische piek van de Fitz Roy, die uit dit park rijst. En dan hebben we het nog niet gehad over de gigantische gletsjers waarnaar het park vernoemd is. Deze kun je zelfs per boot van dichtbij bewonderen! Zo weet je zeker dat je reis door Argentinië vol onvergetelijke indrukken zit.
Argentinië is een ongekend paradijs voor de natuurliefhebber en een fantastisch land om te ontdekken per camper. In dit Zuid-Amerikaanse wonderland vind je een verscheidenheid aan natuurlijke schatten, van de ijzige vlaktes van Patagonië tot de dichte jungles van het noorden. Maar waar vind je een mooie camperplaats in Argentinië? Rondom nationale parken zoals Los Glaciares en Tierra del Fuego zijn er vaak faciliteiten voor campers beschikbaar. Dicht bij de natuur, met adembenemende uitzichten én de nodige voorzieningen. Informeer van te voren altijd even bij de lokale tourist information centre voor de meest recente informatie. Vergeet niet dat het rijden door Argentinië een unieke ervaring is, geniet van jouw camperreis in dit prachtige land!
Vind je ideale camperplek. Altijd, overal. Met ruim 70 handige filters. Door tips, foto’s en reviews van meer dan 1 miljoen camperaars. Of ontdek ruim 20.000 kilometer prachtige camperroutes.
Argentinië is een walhalla voor de fijnproever onder de camperaars. Op je camperplaats in Argentinië ligt de Argentijnse keuken voor het oprapen, vol met unieke smaken en traditionele gerechten. In de lokale eetgelegenheden kun je proeven van asado, de Argentijnse barbecue die bekend staat om het heerlijke vlees en de gezelligheid. Naast vlees komt de zoetekauw ook aan zijn trekken door de overheerlijke alfajores, Argentijnse koekjes gevuld met dulce de leche. En vergeet niet een pulperia, de Argentijnse variant van een pub, te bezoeken om te genieten van een lokaal gebrouwen quilmascraftbier.
Bereid je voor op een unieke ervaring, want het ontdekken van een camperplaats in Argentinië is een ervaring die je nooit zult vergeten. Of je nu de majestueuze schoonheid van de Andes wilt ervaren, of de bruisende cultuur van steden zoals Buenos Aires, er is voor elk wat wils. Laten we niet vergeten dat je ook met je trouwe viervoeter op reis kunt! Maar hoe vind je die perfecte camperplaats waar ook je hond welkom is? Campercontact PRO+ kan hierbij helpen. Met de uitgebreide filters vind je gemakkelijk de ideale camperplaats in Argentinië waar je samen met je hond van een welverdiende pauze kunt genieten. Meer informatie vind je hier.