De mooiste camperreizen ontstaan vaak dankzij tips van andere reizigers. En onze community zit vol met mensen die hun beste vondsten willen delen. Met de nieuwste functie in de Campercontact app, wordt dat nog makkelijker. Omdat je favorietenlijstjes met één tik bewaart, bouw je onderweg mooie routes met tips van andere reizigers. En je deelt jouw favoriete plekken net zo eenvoudig als je ze toevoegt. Dat maakt inspiratie vinden een stuk leuker. In dit blog delen we zeven lijstjes van onze community, die je zin geven om meteen weer op pad te gaan.
Aan de westkust van Frankrijk zit het weer niet altijd mee, maar met je camper reis je gewoon de zon achterna. Van Normandië naar Bretagne en de Vendée. Kies uit fijne plekken om te overnachten, en ontdek verrassend mooie locaties. Van kustdorpjes met ruige kliffen tot rustige plekken in het binnenland: iedere dag biedt ruimte om spontaan een nieuwe kant op te gaan.
"Het mooie weer achterna. Met een camper heb je die vrijheid. Ik zocht vooraf - maar ook tijdens de reis - in de Campercontact app naar mooie locaties."
Bekijk het lijstje van Offline
Volg naar Portugal een prachtige route die dwars door Spanje loopt en via de kust weer terug naar het noorden. Rijd vanaf Orléans en Bordeaux zuidwaarts naar Bilbao en het sfeervolle Salamanca, waar historische pleinen en warme zomeravonden de toon zetten. Geniet in Lissabon en Faro van kleurrijke straatjes en de ontspannen sfeer van Zuid-Portugal. Sevilla en Granada trakteren je op Moorse paleizen en levendige tapasstraten. Keer via Tarragona terug langs de kust, voor een zonnige afsluiting van de reis.
"Dit lijstje heb ik gebruikt tijdens onze reis naar Portugal. Het was ‘n supermooie route!"
Bekijk het lijstje van Imj-Scholten
Een reis naar Griekenland, en vooral naar de Peloponessos, voelt als één lange ontdekkingstocht vol contrasten. Terwijl je met je camper door dit zuidelijke schiereiland rijdt, wisselen ruige berglandschappen, olijfgaarden en diepblauwe baaien elkaar moeiteloos af. Je ontdekt oude steden als Nafplio, rustige dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan en afgelegen strandjes waar je na een warme dag zo de zee in duikt.
"Een rondje Peloponessos. Deze camperplaatsen kozen wij tijdens onze reis naar Griekenland."
Voor een camperavontuur op Corsica, zijn deze plekken een aanrader. Verspreid over het eiland – van ruige bergdorpjes tot zachte zandbaaien waar je ’s ochtends wakker wordt met het geluid van de zee. Iedere stop brengt weer iets anders: natuurparken met indrukwekkende rotsformaties, levendige kuststadjes met smalle straatjes en rustige camperplaatsen waar je de sterrenhemel bijna kunt aanraken.
"Om Corsica voluit te beleven, kozen wij deze 14 heerlijke camperplekken!"
Zoek je tijdens je camperreizen vaak plekken waar je zo vanaf je stoel de hengel kunt uitgooien? In Nederland vind je genoeg fijne visstekken die perfect zijn voor een ontspannen trip. Aan de Maas bij Maastricht geniet je van uitzicht op de stad, terwijl het Volkerak met zijn brede oevers ideaal is voor sportvissers. In de jachthaven van Sneek proef je de sfeer van het Friese merengebied, en bij Forelwereld in Luttelgeest kun je gericht op forel vissen in een rustige, groene omgeving.
"Mijn man houdt van vissen, wij zijn dan ook vaak op zoek naar plekken aan het water."
Maak een fantastische rondreis door Marokko, een land dat met een camper elke dag opnieuw verrast. Dwaal in Moulay Idriss door witte straatjes en geniet van het uitzicht over de groene heuvels. Marrakech brengt daarna kleur en energie, terwijl Taliouine juist rustiger is en bekendstaat om zijn saffraanvelden. In Tafraout rijd je tussen roze granietrotsen en slaap je op plekken waar de stilte bijna tastbaar is. Kortom; een route vol contrasten en mooie plekken om te blijven hangen.
"Mooie plekjes voor een leuke rondreis in Marrokko."
Bekijk het lijstje van tom1
Tijdens een camperreis door Duitsland merk je al snel hoe rijk het land is aan sfeervolle Altstädte. Denk aan het middeleeuwse Rothenburg ob der Tauber, waar vakwerkhuizen en kronkelende straatjes je direct een andere tijd in trekken. Of het rustige Bad Waldsee, bekend om zijn kuuroorden en groene omgeving. Ook Monschau, verscholen in de Eifel, voelt als een levend ansichtkaartdorp met zijn leisteenhuizen en kabbelende riviertje.
"Duitsland heeft mooie oude steden en veel camperplaatsen liggen op de route naar Oostenrijk."
Met de nieuwe functie in de app deel je jouw favoriete plekken net zo eenvoudig als je ze toevoegt. Je stuurt een lijstje naar vrienden of mede-reizigers, of bewaart lijstjes die je zelf ontvangt. Ideaal om samen routes te maken, tips uit te wisselen of onderweg nieuwe plekken te ontdekken. Het delen werkt zowel onderweg als tijdens het plannen thuis, zodat je altijd een inspirerend overzicht bij de hand hebt.