Campercontact en NKC gaan samenwerking aan met BEAT Cycling Club

Campercontact, de NKC en BEAT Cycling Club, de grootste wielerclub van Nederland, kondigen een samenwerking aan.

Met de Campercontact app kan de achterban van BEAT kiezen uit 50.000 overnachtingslocaties in Europa. De NKC zal BEAT ondersteunen als hét platform voor campergebruik, met als doel uitdagingen en toekomstige ambities te realiseren op het gebied van campermobiliteit. De drie partijen gaan zich daarnaast richten zich op het aanspreken van camperende wielerliefhebbers, een doelgroep die de laatste jaren een enorme vlucht neemt.

"Wij weten dat veel van onze gebruikers wielerliefhebber zijn en andersom," zegt Jorian, CEO van Campercontact. "De passie voor avontuur en het ontdekken van nieuwe plekken verbindt deze groepen. Wij willen hen daarbij ondersteunen door hen toegang te geven tot de beste overnachtingslocaties en services via onze app. We streven ernaar om niet alleen een platform te bieden, maar ook een community te creëren waarin kennis, ervaringen en inspiratie gedeeld worden. Bijdragen dus aan een zorgeloze camperervaring, wat perfect aansluit bij de behoeften van deze dynamische groep reizigers."

“Sinds enkele jaren maakt de camper deel uit van ons wagenpark," zegt Geert Broekhuizen, CEO van BEAT Cycling Club. "Nadat we tegen een aantal uitdagingen aanliepen binnen onze organisatie op vlak van camperen, zijn we op zoek gegaan naar de juiste kennis op het gebied van campergebruik, van regelgeving tot verzekering en van speciale rijbewijzen tot rijvaardigheid en kwamen daarvoor uit bij de NKC.”

"We zien de wielersporters als een interessante en opkomende doelgroep onder camperaars," zegt Stan Stolwerk, directeur-bestuurder van de NKC. "De camper wordt gebruikt om avontuurlijke routes te verkennen, van de Limburgse heuvels tot de Franse Alpen. We merken niet alleen dat er veel campers langs de kant van de weg staan bij wielerkoersen, maar ook dat campers worden meegenomen naar sportieve uitdagingen zoals gravelraces en Granfondo-wedstrijden. Met elkaar gaan we aan de slag om deze opkomende groep buitensporters aan ons te binden”.

BEAT Cycling Club is een professionele wielerclub die waarde creëert voor de wielersport, amateurfietsers en het bedrijfsleven. De club verbindt een sterke eigen identiteit met prestaties op topsportniveau, een grote community waar je onderdeel van uit kunt maken, een partnergroep en duurzame initiatieven.