Denk je eraan om jouw camper te verhuren? Slim! Het verhuren van je camper levert niet alleen een mooi extra inkomen op, maar laat je camper ook minder lang stilstaan. Belangrijk is dan wel dat je een passende camperverzekering voor verhuur afsluit. Zo kun jij jouw camper met een gerust hart uitlenen.
Een gewone camperverzekering biedt meestal geen dekking wanneer je jouw camper verhuurt aan anderen. Daarom heb je een speciale verhuurverzekering nodig. Hiermee dek je risico’s af zoals:
Bekijk direct de uitgebreide NKC Camperverzekering voor verhuur.
Er zijn verschillende opties om je camper te verzekeren voor verhuur. De meest voorkomende zijn:
Camperverzekering inclusief verhuur
Met deze verzekering ben je het hele jaar door verzekerd, óók wanneer je de camper verhuurt. Dit is ideaal als je jouw camper regelmatig beschikbaar stelt aan huurders.
Verzekering per verhuurdag
Gebruik je jouw camper slechts af en toe voor verhuur? Kies dan voor een verzekering per verhuurdag. Je betaalt alleen premie voor de dagen waarop jouw camper daadwerkelijk wordt verhuurd.
De kosten van een verhuurverzekering hangen af van factoren zoals:
Wil je precies weten wat jouw verhuurverzekering kost? Maak een berekening via onze pagina verzekering camper berekenen.
Enkele aandachtspunten om rekening mee te houden bij het afsluiten van je camperverzekering voor verhuur:
Meer weten over het afsluiten van een verhuurverzekering? Vergelijk verschillende opties op onze pagina camperverzekeringen vergelijken.
De NKC biedt een speciale camperverzekering voor particuliere verhuur aan met voordelen zoals:
Lees meer over de mogelijkheden van de NKC verhuurverzekering voor campers.
Is mijn camper standaard verzekerd bij verhuur?
Nee, je hebt hiervoor een speciale camperverhuurverzekering nodig. Standaardverzekeringen bieden meestal geen dekking bij verhuur.
Kan ik mijn eigen risico bij verhuur afkopen?
Ja, vaak kun je het eigen risico gedeeltelijk of volledig afkopen. Dit verschilt per verzekeraar, dus controleer de voorwaarden goed.
Wat gebeurt er als de huurder schade veroorzaakt?
Met een camperverhuurverzekering ben je gedekt tegen schade veroorzaakt door huurders. Check vooraf altijd de exacte voorwaarden.
Is pechhulp inbegrepen bij verhuur?
Bij veel verhuurverzekeringen is pechhulp inbegrepen. Controleer dit vooraf goed, zodat huurders altijd zorgeloos op pad kunnen.
Hoeveel kost het om mijn camper te verzekeren voor verhuur?
De kosten variëren sterk en hangen af van de waarde, verhuurfrequentie en gekozen dekking. Bereken eenvoudig jouw premie via onze premiecalculator.
Klaar om jouw camper veilig en goed verzekerd te verhuren? Bekijk direct de NKC verhuurverzekering en ga zorgeloos van start!