@12Rik34

Betrouwbare reviewer

Juni - mooie, rustige plaats; leuke en interessante wijnproeverij, zeer lekkere wijnen (!), prachtig sanitair. Eigenaars vragen om in iedere geval te verwittigen als je later in de avond aankomt.

Juni - toen wij hier waren, was het het al erg druk. Het is een verzorgde, mooie camping, goed georganiseerd. Sommige plaatsen, hellen idd. sterk af en op onze plaats lag een grote, oude "afbakening-steen" op zo'n ongelukkige plaats dat manoeuvreren moeilijker werd.

Juni - prima uitvalsbasis om Cremona te bezoeken. Het is idd.een omslachtig systeem om binnen te geraken en je te registreren, maar de beheerder kan je hierbij helpen. Met de fiets ben je op enkele minuten in de stad.

Juni - Boerenbedrijf wordt opgegeven en enkele broers beginnen een CP. Groot, mooi domein met alle voorzieningen en prachtig uitzicht. Vriendelijke ontvangst. Je kunt er douchen en er is zelfs een klein zwembadje. Inrit: klein, steil stukje, blijkbaar hebben bepaalde dingen het asfalt al geraakt (?), daarna kaartje trekken uit automaat. Geen idee of betaalautomaat werkt met een bankkaart. Minpuntje: geluid autosnelweg zelfs hier hoorbaar.

Juni - Toen we aankwamen stonden er 2 andere campers op het enorme terrein, daardoor hadden we een schaduwrijke plaats (met kraantje) en mooi uitzicht op het meer. Wie in het hoogseizoen op het veld moet (geen schaduw), zal ander piepen. Aan de ingang staat een oude caravan, douches wachten op vergunningen, er is nog werk aan de winkel! De ontvangst was vriendelijk. Toch 4 sterren: ligging is top, Marta en omgeving zijn erg mooi...

Juni - Mooie, groene en rustige plaats om het prachtige archeologische park in Paestum of het strand te bezoeken (met fiets gemakkelijk te bereiken). De plaatsen zijn groot en je vindt hier alle voorzieningen die eenvoudig, maar netjes zijn. De vriendelijkheid van de beheerder verdient 5 sterren. 's Morgens werden we ook verrast met een bakje aardbeien, later kregen we groenten uit zijn tuin. Minpuntje: aanpalende gsm-mast.

Juni - De CP is een voormalige kartbaan en een ideale plaats om het prachtige Matera te bezoeken. We kregen een plaats vlak naast het circuit en kregen zo genoeg schaduw (en dat was nodig, want het was erg warm). De eigenaar was bijzonder vriendelijk, behulpzaam, gaf veel informatie en bracht ons met zijn auto naar de stad (zijn shuttledienst werkt goed en het is de ideale manier om Matera te bezoeken). Hartelijk dank!

Juni - CP (10€) met stroom, plaats naast grote parking, met zicht op de burcht. Bus naar Castel del M.1€. Geen afvoer grijs water gezien. Ledigen van cassette? Water tanken zou eventueel wel kunnen. Burcht:de moeite waard, ook mooi uitzicht.'s Avonds erg rustig; op de parking lopen een 4/5-tal honden, die lijken eerder de parking te bewaken(?) M'n buurman kon ze zelfs aaien. Enkele wegen die we namen om hier te geraken waren zeer slecht.

Juni - CP met uitzicht op zee; kiezelstrand. Beheerder: in het begin een beetje stug, begint dan te 'ontdooien'. Je kunt broodjes bestellen. Alle voorzieningen, maar lijken hier en daar neergezet. Restaurant (aan de zee) vlak naast CP. Mattinata met de fiets gemakkelijk bereikbaar, leuk als er wat volk rondloopt, bvb. donderdagvoormiddag: markt.

Juni - CP ligt vlak aan een prachtig strand, afgesloten door enkele rotsformaties. De plaats ligt vrij geïsoleerd. Fietsen: voor 'berggeiten'. De CP is groot, groen, heeft veel schaduw. De afvoer voor het chem.toilet is goed geregeld; grijs-drinkbaar water lijkt meer geïmproviseerd. Smal afvoerkanaal, grijs water kan in het zand terechtkomen met in de buurt de slang voor drinkbaar water... Eén douche (groot genoeg voor 2 personen) en toilet.

Sitecode: 20499

Juni - CP aan zee, rustig, vriendelijke beheerder. De eigenlijke plaatsen liggen iets hoger, om er op te rijden heeft men betonnen "opritjes" gemaakt voor verschillende spoorbreedtes(?)...maakt manoeuvreren iets moeilijker. Fiets-wandelpad loopt hier dood (steeds niet hersteld). Ook de weg van de snelweg naar deze plaats kan wat herstellingen gebruiken. De CP is rustig, Termoli is schilderachtig en met de fiets gemakkelijk bereikbaar.

Juni - Mooie CP: gras, schaduw, alle voorzieningen (gemakkelijk bereikbaar), vriendelijk onthaal. Douches zijn eenvoudig. Strand dichtbij. Een aanrader is de 'Ciclovia Adriatica', een fietspad dat langs de Adriatische kust loopt: je kunt het volgen vanaf Giulianova, Tortoreto Lido...tot Martinsicuro; van badplaats tot badplaats. De camperplaats kan vrij snel vollopen...vroeg arriveren heeft z'n voordelen.

Sitecode: 19502

Juni - Geweldige camperplaats bij de abdij, mooi gelegen, rustig, alle voorzieningen! Leuke fietstochten (bv. naar Urbs Salvia, of richting Petriolo...), mooie wandelingen!

We stopten eerst aan 'Sosta Camper il Rospo', maar de CP ligt dicht tegen een zeer drukke baan. Vlug een stukje verder gereden naar deze plaats...een verademing. Het is idd een kleine camping-CP-restaurant: groen en vrij rustig (restaurant wordt goed bezocht). Toiletten/douches zijn een beetje gedateerd, maar netjes. Met de fiets vlug in Fano of een mooie fietstocht naar Pesaro. Er ligt een prima fietspad naast het strand.

Cp ligt aan de rand van het dorp (10 minuten lopen). Alle voorzieningen, rustig. Charmant middeleeuws dorp, dat je snel doorkruist. Het bezoek aan de 'Rocca' was niet echt speciaal. 's Avonds naar het uitkijkpunt aan de watertoren gewandeld (niet zo ver van de CP)...prachtig uitzicht!

Juni Prima CP! Ligt aan een rustige buitenwijk, tegenover een parkje. Te voet ben je in geen tijd in het historisch gedeelte van het dorp en dat is echt de moeite waard! 's Nachts was het erg rustig.

Juni; alles is reeds gezegd in vorige reviews; waarom geen 5 sterren: de plaats ziet er op het eerste gezicht niet zo aantrekkelijk uit, bijna geen schaduw...en het was warm. Attente beheerders! Mooi fietspad: wij reden richting Ostiglia (niet zo uitnodigend: staat een grote centrale), staken de Po over richting Revere (veel gezelliger, heeft een palazzo: Museo del Po). In de buurt vd CP is een 'verdoken' winkeltje met vriendelijke verkoopster.

Sept 2023; leuke camping aan de kust. Vriendelijk onthaal, mooie plaatsen, verzorgd sanitair, rustig. Wij waren er op de feestdag van Asturië: goede sfeer! Korte wandeling naar de gefossiliseerde pootafdrukken van de dino's. Mooi strand; als je in de branding wandelt, let dan op voor de Kleine Pieterman!

Waren hier in sept., dus niet te veel volk. Mooie plaats! Zeer vriendelijke eigenaar, doet zijn best om alle campers de nodige ruimte te geven om van het uitzicht te genieten. Met de fiets naar Castro de Baroña (prachtig!) of naar de markt in Noia. Ook mooie stranden op fietsafstand.

Waren hier in september. CP ligt aan de rand vd stad, naast een parkje. De plaats is niet zo groot, dus wordt ook de nabijgelegen parking (voor o.m. bussen) gebruikt. 's Nachts: rustig, van het station geen hinder. Het stadje heeft charme, wel viel ons op dat er heel veel winkels leegstaan.

We waren hier in sept., dus niet te veel volk. Zeer goede camperplaats, vriendelijke ontvangst, mooie omgeving om te fietsen of te wandelen!

Sept 2023. Als de zon schijnt, misschien ok, maar als het regent: een grote, ongezellige slijkboel. We zijn er niet gebleven.

Voor diegenen die Quimper bezoeken, maar er niet kunnen of willen overnachten is Elliant een goed alternatief (dorp ligt ongeveer 17 km van deze stad). De plaats is verhard, wij konden er water tanken (gratis?) en het was er rustig (grenst aan een kerkhof). Elliant is een dorp zonder opsmuk, maar je vindt er wel een bakker en een kruidenier waar je brood kunt bestellen als de bakker met vakantie is.

Ingang: betaalautomaat. Men kan beneden staan of een talud oprijden en genieten van een mooi uitzicht (op de eerste rij). Het terrein is oneffen. De voorzieningen zijn gemakkelijk te bereiken, maar men blokkeert eigenlijk de ingang. Strandje op wandelafstand, met de fiets naar de bakker. Omgeving: zeer mooi; met de fiets richting Trézien of kustwandeling naar het haventje (Porscave)…

Sitecode: 20078

De grote camperplaats ligt aan de haven en lijkt op het eerste gezicht ietwat chaotisch, maar heeft zijn eigen charme. Op het terrein mag je staan waar je wilt en hier en daar liggen afgedankte boten. Het onthaal (in nabijgelegen gebouwtje) was vriendelijk. We hadden deze plaats gekozen om het Historisch-Technisches Museum te bezoeken (loopafstand) dat de ontwikkeling en gevolgen van de V1 /2 wapens beschrijft. ‘s Avonds was het erg rustig.

Mooie, ruime plaats. Als alle bezoekers van het Nationaal Park vertrokken zijn: erg rustig. We stonden aan de rand, zonder stroom, maar met mooi uitzicht. Vanuit de parking wandeling richting ‘Hochuferweg’ en via de kust naar Sassnitz; met de bus terug: een geweldige tocht!

Slagboom open; CP bijna leeg; ideale locatie om te fietsen of te wandelen. Niet alleen het meer is interessant, ook de kleinere meertjes in de buurt: Étang du Grand Coulon, Étang de la Forêt...(natuurgebieden) zijn een wandeling waard. Rijdende groenteboer-kruidenier komt even voorbij. 's Nachts: zeer rustig. Sanizuil leek te werken, maar hebben wij niet gebruikt. De sanizuil heeft een vaste "Gardena-koppeling" en je hebt een verloopstukje nodig om water te tanken.

Zeer rustige plek; grasveld achter wijngoed; moderne vinotheek.

3 nachten/sept. De eigenlijke camperplaats was vol, dus werd het aangrenzende grasveld gebruikt (met stroom) en daarna nog een stukje weiland/boomgaard dat men eerst afgesloten had. Dorfkrug is populair, maar je krijgt toch het gevoel dat de CP uit haar voegen barst (zelfs in sept). Ze ligt in een mooi en rustig gebied, enkele minuten fietsen van de Bodensee die zich leent om lange fietstochten te maken, bv. naar Friedrichshafen (Zeppelinmuseum) of het mooie Lindau. Ook wij konden gebruikmaken van de bonussen; het personeel was vriendelijk; ’s nachts was het erg rustig; er was een broodjesdienst en het restaurantje (friet/worst/kip) was best ok.

1 Nacht. Naar deze plaats uitgeweken omdat CP Glorenza zo vol als een ei was. Zeer eenvoudige plek, zonder voorzieningen en ook hier maar enkele plaatsen vrij. Het fietspad langs het meer is prachtig.

2 Nachten/sept. Zeer ruime en mooie camperplaats met prachtig uitzicht. Volgens de Italiaanse buren in juli/augustus erg druk, maar toen wij er stonden heerlijk rustig. Fantastisch wandelgebied! Tot begin sept. kun je gebruikmaken van bussen die je naar plaatsen brengen waar je wandelingen kunt starten.

2 nachten/sept. Toen wij op een vrijdagmiddag aankwamen was de camperplaats bijna leeg. De betaling gebeurde met munten en het ‘ontvangstcomité’ was zo vriendelijk om biljetten in munten om te wisselen. Aan elke plaats is een stroom-/waterzuil. Er zijn toiletten, douches en plaatsen waar men kan afwassen. Tegen de avond was de plaats vol en begon men ook het grasterrein naast de eigenlijke CP te gebruiken. Ondanks de drukte was het 's nachts rustig. Het is een prima uitvalsbasis om het meer/dorpen te bezoeken. Wat vooral opviel was de vriendelijkheid van de mensen die de CP beheren.

3 nachten/sept. Kleine camping voor kleine campers. De eigenaar is vriendelijk; loodste ons naar een beschikbare plaats en vermits er een aantal vaste gasten vertrokken waren, mochten we ons tafeltje en stoelen vlak aan het meer zetten. Het uitzicht: prachtig! Het sanitair wordt oppervlakkig gepoetst, is oud en blijkbaar wordt er niet meer in geïnvesteerd. De camping is een goede uitvalsbasis om de dorpen aan het meer te bezoeken. Met de fiets kun je van Vello naar Pisogne rijden: een aanrader!

Een gesloten poort met daarop een papiertje "completo", maar toch een volledig lege camperplaats? Receptie gesloten om 12 uur (waren enkele minuten over 12 aangekomen…); toch nog aangebeld...geen reactie. Onduidelijkheid...klantvriendelijkheid?

Drie nachten/sept; camperplaats was vol, toch nog een plaats gevonden op de parking voor de eigenlijke CP. Ook daar was het druk: campers bleven arriveren en zochten een plaats aan een andere kant van het sportterrein of reden weg. Ondanks alle drukte was het 's nachts rustig. 's Morgens heb je eventueel een kans om een vrijgekomen plekje op de CP in te nemen. Prima plaats om het Comomeer te bezoeken, maar voor wie laat arriveert, wacht waarschijnlijk een minder leuke zoektocht.

Rustig; verzorgd; plaats voor drie campers; sommigen gebruiken ook de parkeerplaats aan de kerk; van daaruit kan men een korte, mooie wandeling maken naar een oud kerkje: St.-Martin-des-Champs.

Eén nacht / juni. Terecht hoge waarderingen: grote, groene camperplaats; rustig; verzorgd sanitair; vriendelijke beheerder. Stonden achterin op een schaduwrijke plaats; 's avonds ook genoten van de vleermuizen die daar hun jachtgebied hebben :)

Eén nacht- juni 2019. Zeer veel schaduw; heel wat plaatsen zijn ingenomen door vaste gasten; een beetje rommelig: zou hier in het hoogseizoen niet willen staan (weinig ruimte, smal om te manoeuvreren, opletten voor takken), maar wij stonden er nagenoeg alleen! Het sanitair: verzorgd. Wandeling gemaakt naar ‘Los Pilones’, een spectaculaire plaats waar de rivier de rotsen geërodeerd heeft.

(juni 2019) Plaats was ruim genoeg voor onze camper, maar je staat wel dicht bij je buren, achterin meer ruimte; persoonlijk sanitairgebouwtje was netjes; onthaal: vriendelijk; zwembad: fantastisch; restaurant: niet veel soeps; busverbinding naar Cáceres: zeer gemakkelijk; ook prima uitvalsbasis om Trujillo te bezoeken; kortom een stadscamping die ons toch aangenaam verrast heeft.

juni 2019 Rustig, veel schaduwrijke plaatsen, maar je ziet dat de camping op z’n retour is: alles lijkt wat verwaarloosd, het sanitair katapulteert je terug naar de jaren 70/80, de plaats om de cassette te ledigen ligt verstopt tussen hoog gras... Toch werden we vriendelijk onthaald en was het een goede uitvalsbasis om Guadalupe te bezoeken (prachtig klooster: enkel met Sp. gids te bezoeken).

3 nachten / juni 2019. Mooie camping met prima sanitair; was al vrij druk in juni; zeer vriendelijke ontvangst; goede fietsverbinding naar Salamanca (soms is het pad smalletjes). Goede uitvalsbasis om fantastische stad te bezoeken.

1 nacht / juni 2019 Grote parkeerplaats, zonder voorzieningen, gratis, ideaal om de stad te bezoeken. ’s Nachts: rustig; het gebouw van de Policia Municipal creëert een veiligheidsgevoel. ’s Avonds is de stad bijzonder mooi!

Oorspronkelijk was Mortagne-sur-Gironde het doel, maar daar stonden campers als sardientjes in een blik. Dus enkele kilometer verder naar Saint-Dizant-du-Gua, een slaperig dorp met een mooi kasteel. De camperplaats: een enorme wei, plaats in overvloed. Gelukkig droog! Aan de ingang zelfs een klein supermarktje. ’s Avonds bijna alleen, rustig. Wandeling: het beekje gevolgd naar ‘Le Moulin du Sap’, aire de loisirs (een "recreatieparkje").

We verbleven hier twee nachten in juni 2019. La Alberca is een authentiek, pittoresk (en toeristisch) dorp. Camperplaatsen bevinden zich op een parking aan de rand van het dorp. Niet enkel de voorziene camperplaatsen worden gebruikt; ook wij kozen een gewone plaats onder een boom. Toen we ’s middags aankwamen was de parkeerplaats bijna leeg, maar ’s avonds was ze een drukke, gezellige maar ook iets luidere Portugese “enclave” geworden. De volgende dag was de parking alweer leeg. ’s Nachts was het erg rustig. Naast de ingang van de parking vind je een toeristisch informatiecentrum en begint een mooie wandeling die je naar de ‘Valle de las Batuecas’ voert. Vanaf El Portillo daal je enkele kilometers af (gieren incluis)…de terugweg: pittig...

Verbleven hier één nacht in juni 2019. Het is een goede plaats om de Romeinse monumenten te bezichtigen. Het Romeinse theater, amfitheater en het museum (prachtig!) zijn op loopafstand; het circus ligt om het hoekje. Ook een wandeling door de stad (via de tempel van Diana naar het Alcazaba) is de moeite waard. Positief: goed onderhouden parking met de nodige voorzieningen, ideaal gelegen om 'Romeins Mérida' te bezoeken. We hadden een rustige nacht en weinig last van de bussen. Negatief: ongezellig, je staat dicht bij elkaar in een hoek vd parking, weinig ruimte, geen schaduw.