@Ab-en-Joke1955
- 2016
nu heerlijk in de zon maar in de zomer heb je het lastig om op deze cp een schaduwplekje te vinden . de camping. municipal ligt direct naast de cp maar is in oktober al gesloten. 800m lopen naar het aantrekkelijke dorp met veel horeca. alles staat in het teken van fietsen.
Grote gravelvlakte, geen afgebakende plaatsen. Vlakbij een toeristisch dorp met veel (vis)restaurants. Toen wij er eind oktober waren stond het voor 90% vol. Pas betalen bij vertrek.
Erg fijne plek om te kunnen staan. oké, het is modderig en de plaatsen zijn smal. maar wat een leuk strand met 100% kans om tientallen zeehonden te spotten. En een leuk pad langs het strand om naar het centrum te lopen. Of het stageld wordt opgehaald weet ik nu nog niet.
Deze plek heeft ogenschijnlijk alles om een fijne nacht door te brengen: uitzicht over het strand, gratis water en storten grijs en zwart water, op loopafstand van het centrum. Maar de overlast die in de loop van de avond ontstaat van jongeren verpest alles. Harde muziek en racende auto's tot diep in de nacht. De 2 andere locaties langs de boulevard zijn wellicht beter.
Wij komen sinds 25 jaar met enige regelmaat op deze camping. De laatste keer was 4 jaar geleden en inmiddels is de camping weer aantrekkelijker geworden met meer verharde plekken en verbeterd sanitair, zelfs een camping dishwasher. De eigenaar doet zijn best om zijn Nederlandse gasten ( zo'n 90%) ook in het Nederlands aan te spreken en dat lukt hem aardig.
De camping ligt lekker dicht bij het centrum, maar dat is dan ook het enige positieve wat wij kunnen melden. Verder kleine plekken en het slechtste sanitair wat wij sinds jaren hebben gezien. Wel schoon, dat wel. 2 supersmalle douchehokken waarbij 1 douche niet bruikbaar is vanwege een afgebroken sproeikop, Er is nog een tweede sanitairgebouw achter op het terrein, daar is het niet veel beter.
Op loopafstand van het centrum en een prima brasserie La Taverne. Deze ligt op de weg naar het centrum naast het Ibis hotel.
Goede cp voor bezoek aan het leuke dorpje. De loosplek is 100m vanaf de cp op de parkeerplaats. Daar geen drinkwater, echter wel op de cp voor 10 eurocent per 10 liter, direct naast de kassa. De meningen over het restaurant Zum Alten Siel zijn sterk verdeeld lees ik. Wij hadden een prima bediening. Het eten is prima als je van de Duitse keuken houdt.
Prima cp. Verharde ondergrond en nu op bijna elke plek stroomaansluiting. Dicht bij het leuke centrum.
Fijne cp direct langs de Moezel, voor de poort van de camping. Nu 22 smalle plaatsen achter de betaalzuil. En nog wat onofficiële plaatsen op de naastgelegen pp. Geen stroom. Wel lekker dicht bij het leuke centrum. Op 14/10 raakte de cp niet vol.
Zeer prettige CP direct tegen het mooie centrum. Toen wij er waren (11-10) bleef er ook 's-avonds voldoende plek beschikbaar. Relatief duur maar wel inclusief stroom en bij een toeristisch dorp dus begrijpelijk. Blij dat deze CP er is gekomen.
Prima gratis plaats tegenover de oude stad en het fort. 8 gereserveerde plaatsen met gratis stroom. Als je geluk hebt sta je op zo'n plek. Anders parkeer je elders op deze parkeerplaats, toen wij er waren op 9 oktober stonden er zeker 25 campers meer dan officieel was toegestaan. Nu nog slechts 1 langparkeerder gesignaleerd.
Goed gelegen CP nabij het centrum. Gratis water/lozen. De officiële plekken lopen gauw vol, zelfs in oktober, maar op de naastgelegen parkeerplaats wordt ook volop overnacht door campers.
Sitecode: 52078
Het zal vast wel een prettige camping zijn, vandaar toch maar 3 sterren, echter de slutingsdatum van 15/10 klopt niet, op 7/10 was deze al gesloten.
Ook in oktober staat de poort open dus gratis staan. Echter dat heeft als nadeel dat je ook geen stroom hebt. Water kan apart worden betaald en ligt buiten de poort. Overigens stonden er toen wij er waren meer mensen buiten de poort dan binnen. Loopafstand naar het centrum en een leuke wandeling van 3,5 km over de remparts.
Zoals altijd bij Camping Car Park is het prettig inchecken met de kaart. Ook in oktober nog steeds parkeren op het gras mogelijk vanwege het uitzonderlijk goede weer. Dat was nodig want er stonden meer dan 20 campers en de verharde plaatsen waren bezet.
Helaas, de camping is gesloten vanaf 30-9. En dus niet vanaf 15-10 zoals in de app staat. wijzigingsvoorstel is ingediend.
Prima plek op 3 km fietsen over fietspaden naar het centrum. Slechts 8 plaatsen dus loopt vrij snel vol in het hoogseizoen. Toen wij er waren begin oktober bleven er 3 plekken vrij. Beetje knullige toegang. Je koopt een kaartje aan de achterkant van de betaalzuil. Dat kaartje moet je dan eerst weer scannen voordat de poort opengaat.
Grote vrm. camping, nu officieel een cp van Camping Car Park. Toegang dmv hun toegangspas is zeer simpel. Er zijn twee toiletgebouwen, toen wij er waren op 9-8 was het grote toiletgebouw open, schoon, voorzien van wcpapier en warmwater. Verder zeer rustig, 10 plaatsen van de 73 bezet om 18.00 uur. de 5 gegeven sterren gelden uiteraard alleen als het sanitair te gebruiken is.
Prima cp met toegangszuil waarop je ook in het Nederlands terecht kunt. Bewaar je toegangsticket want die heb je nodig om te vertrekken. Het informatiepaneel geeft aan dat je 3 euro per uur betaald voor de elektriciteit! Dat is niet zo. Aardige wandeling langs de Tarn naar het leuke centrum met zijn abdij en klooster.
Goed aangelegde gratis cp met voorzieningen. In het hoogseizoen zal je aan het eind van de dag moeilijk een plekje kunnen vinden. Wandeling van ongeveer 1 km naar het prachtige centrum. De oude brug wordt momenteel gerenoveerd maar is toegankelijk voor voetgangers.
Sitecode: 20306
Grote gratis parkeerplaats. Begin augustus was er nog altijd wel een plekje is onze ervaring. Goede fietsmogelijkheid via de prachtige oude brug naar het centrum.
Prima cp vlakbij de prachtige plaats Brantome. Ook in het hoogseizoen vonden wij om 16.00 nog een plekje. Volg borden naar P3. Buiten en binnen de poort zijn er stort- en tapmogelijkheden, buiten de poort werkte watertappen niet.
Kom je vanuit het noorden en heb je de navigatie onder de 3,5ton staan dan kan de toerit wel spannend zijn! Maar je komt er wel. Aardige camping met vriendelijk, Engels sprekend, personeel. Gedateerd maar prima bruikbaar sanitair en grote beschaduwde plekken op een zandige bodem. Goed wandelpad langs de rivier naar de brug naar het leuke centrum.
CP van Pass d'Etappe. Als je al een kaart hebt probleemloze toegang, anders eerst een kopen bij de ingang. Dat wil nog wel eens problematisch zijn. Deze cp is een goed alternatief voor de cp in Saumur, die staat 's-avonds nog al eens vol. Hier altijd voldoende plek. Het sanitair van de voormalige camping functioneert niet meer. Passd'Etappe geeft aan dat er ook toiletten zijn, dat is dus niet zo.
Prachtige camping met luxe sanitair, diverse restaurants, zwembaden, animatie enz., enz. Maar kost dan wel 64 euro per nacht in het hoogseizoen. Wij stonden hier 1 nacht omdat we de wandeling langs de Cote de Granit Rose wilde doen naar Ploumanac'h. Die begint vanaf de camping. Normaal gesproken staan wij nooit op dit soort luxe resorts.
Aardige camping met vrijwel overal zeezicht, verouderd sanitair. Let op: volg de bordjes naar de camping en niet Googlemaps! Een helling van 25% kan en mag je niet nemen. Het is al bijzonder genoeg om deze straat naar boven te moeten lopen. Goed visrestaurant langs de boulevard en mooi strand.
Goede cp aan de rand van het dorp, naast een rotonde langs de D76. Kleine en grote plaatsen. 2 loos- en watertappunten. Je loopt via een aardig wandelpad (over de autoparkeerplaats) in 5 minuten naar de boulevard. Alles staat hier in het teken van oesters, maar ook als je niet van oesters houdt is het bezoek de moeite waard.
Dure camping voor hetgeen geboden wordt. Wij betaalden in het hoogseizoen € 49,10 voor 1 nacht. Dat mag, maar zorg dan wel dat het sanitair op orde is. 4 toiletten voor de hele camping is echt te weinig.
Grote, rommelige plaats op 5 minuten lopen van het leuke centrum. Ondanks de 240 plekken staat het aan het einde van de middag (nagenoeg) vol. ’s-Ochtends is het spitsuur bij de loospunten en om het terrein te verlaten. Toch blij dat er zo’n cp is bij een stad als Honfleur.
Prachtige plek zonder voorzieningen. Wij zijn hier nu voor de 3e keer op weg naar Bretagne, voor het eerst in het zomerseizoen. Verwacht in het hoogseizoen geen plek als je om 18.00 aankomt. Le Treport is een leuke plaats met veel horeca langs de havenkant en natuurlijk de funiculare naar het strand.
Prima locatie naast de wat verlaten jachthaven op een eiland in de Leie. Sanitair op enige afstand, bij het restaurant. De douche was toen wij er waren afgesloten. Leuk fietspad langs de Leie over Franse bodem.
Prima cp, terrasvormig op harde ondergrond dus je kunt vrijwel altijd recht staan. Stroom apart te betalen met munten via betaalzuil. Dorp dichtbij maar wel weer klimmen op de terugweg. Goed restaurant op 200m afstand, redelijk vlak te bereiken.
Prima camping. Erg rustig toen wij er waren. Goed en schoon sanitair. En belangrijk: geen last van middagsluiting, zoek zelf een plekje en betaal na 17.00. Tip voor een goede lunch: hotel Enzo in het centrum. Heeft een bijzondere kaart en een fijn terras;
Inderdaad, neem contant geld meer als je 1 nacht wilt staan want onder de 40euro kan je niet met de kaart betalen. Ruime plekken en jaren 80 sanitair. Wij waren hier 40 jaar geleden en het sanitair is sindsdien niet gemoderniseerd. Maar goed, het functioneert . En het geeft de camping een nostalgisch karakter :-)
Prima camping. Wij hebben geen overlast van boottrailers oid. ondervonden. Plekken groot genoeg en met een goede grasmat. Sanitair ok, inderdaad geen warmwater voor de afwas. Winkel hebben wij niet gevonden, wel op de camping direct daarnaast. Op het strandje is een leuke bar met voldoende zitjes (in het voorseizoen)
Druk bezochte cp met, toen wij er waren, veel feestende Italianen. Wij hadden om 13.00 het laatste plekje, maar later op de dag kwamen er weer wat plekken vrij. Leuk gelegen langs een parkje en een fraai aangelegd wandelpad langs het meer. Bijzonder: een aqua minerale-automaat, 2 liter voor 10 cent.
Wat zit er in het water van de cp dat iedereen 5 sterren geeft? Goed, het is een leuke plek en er is warm water en wifi, en de bodem is voorzien van grind zodat je geen modderbad hebt bij de vele stortbuien die je hier in het voorjaar hebt. Maar: eenvoudig sanitair, douchen achter een douchegordijn, niet aan het meer, strandje op 500m afstand wat de naam strand niet waardig is. Voor ons is dit 3 sterren waard.
Mooi gelegen camping. Veel vaste staanplaatsen doch daar heb je doordeweeks geen hinder van. De toeristenplaatsen liggen aan het meer. Voor de eerste rij betaal je € 5,- extra. Prima en voldoende sanitair. Wij hebben lekker gegeten bij het campingrestaurant. Het winkeltje heeft in het voorseizoen nog weinig te bieden.
Aantrekkelijk gelegen cp vlakbij het meer. 24/5 waren er nog voldoende plekken beschikbaar. Douchen mogelijk voor € 1,-. Toilet 50 cent, te betalen bij de kiosk, dan krijg je de sleutel. Smalle plaatsen.
Recent aangelegde cp, nabij het wandelpad langs de rivier wat je in een kwartiertje wandelen naar het aantrekkelijke centrum leidt. Voor de gevoeligen onder ons kan de trein die direct langs de cp loopt voor wat overlast zorgen. De eerste trein gaat om 6.00. Om binnen te komen dien je je kenteken te sms-en naar het telefoonnummer wat op het hek staat. Je krijgt dan ook een code voor de voetgangersingang. Bij ons werkte dat prima.
Al het voorgaande is waar behalve over het koude water. Wij hadden prima warme douches met harde straal. Bus op 200m. Kaartje kopen bij de automaat bij de halte. Als je 65plus bent kies dan voor het "special"tarief. Als je aankomt en de receptie is gesloten: zelf plaats zoeken en later betalen.
Ook nu nog gratis vanwege defecte betaalautomaat. En daardoor inderdaad geen code voor het toilet. Let op: in het pinksterweekend is het terrein gesloten ivm een festiviteit.
Wij waren hier op Hemelvaartsdag en hadden het geluk dat wij om 13.00 nog net het laatste plekje hadden. Ook de camping was volgeboekt. Dat zal allemaal met het lange weekend te maken hebben gehad. En met de locatie: je loopt vanaf de cp zo het pad naast de Rijn op wat aansluit op de gezellige Rijnboulevard met zijn terrasjes.
Prima locatie vlak bij het stadscentrum. Voldoende plekken, en zijn die er niet dan kun je gratis staan op het aansluitende Volksfestplatz. Daar heb je helaas geen stroomaansluiting.
Op hemelvaartsdag 2022 is deze cp heropend. Toen was de cp al om 12.00 complet. Nu, 12 november, staan wij hier weer en wederom volledig bezet, maar ja het is dan ook zaterdag, zonnig en 17 graden. Overigens: het zijn geen 15 plaatsen maar zeker 40. Vanaf de cp loop je via een achteruitgang naar het dorp en de boulevard.
Prachtige locatie. Wij waren hier eind september en konden nog aanschuiven voor de lunch bij het restaurant op 200m afstand van de cp. Heerlijke salades en andere lekkernijen. Van de voorzieningen op de cp hebben wij geen gebruik gemaakt, alleen gestopt voor de lunch.
10 plaatsen als je geluk hebt, want er wordt nog wel eens geparkeerd door niet-campers. Direct tegen het centrum en met fraai uitzicht op de bekende rotsformatie en op het fort waar je direct onder staat. De weg vonden wij wel storend. In de nacht redelijk rustig maar vanaf 06.00 begint het vrachtverkeer langs te razen. € 7,- zonder voorzieningen is acceptabel. Het centrum stelt niet veel voor. De citadel hebben wij niet bezocht.
Wij stonden aan de strandzijde op de 2e rij. Kost wat extra maar dan loop je ook zo het strand op. Wel veel hinder gehad van de drukke weg. Niet overdag want dan staat er file, ook in het naseizoen, dus dan hoor net veel. Maar 's-nachts rijdt men alsof het een formule-1 circuit is. In 2022 was de camping open tot 15/10. Eind september stond de strandzijde nog helemaal vol. In 5 dagen stonden wij op 3 verschillende plekken.
10 plaatsen waarvan 7 erg krap. Wel een prima ligging tov de oude stad. Parkeergeld betalen gaat gemakkelijk, er is evt. ook een gebruiksaanwijzing in het Engels. Wij stonden er op 19/9 en de plaatsen raakten niet vol.
Grote camping met ruime plaatsen en twee heerlijke zwembaden met echt warm water. Ook een goed restaurant waar het stadje ook komt eten. Enige minpunt is de smalle toegangsweg waarbij je maar moet hopen dat er geen tegenliggers komen.
Grote camping met goed sanitair. De aankomst was wat knullig: op het gesloten hek (om 12.15) staat dat pas vanaf 14.00 toegang wordt verleend. Maar dat blijkt een grapje te zijn. Als je je meldt bij de receptie is toegang geen probleem. Er zijn twee sanitairgebouwen, blijkbaar hebben wij van het nieuwe en goede sanitaigebouw gebruik gemaakt. Inderdaad prima fietspad lans de rivier naar het centrum.
Aardige camping. Pas om 4 uur is de receptie bezet, maar je kunt de slagboom zelf openen en een plekje zoeken. Opvallend ruime douches met een stevige straal. Het stadje stelt niet veel voor. Verwacht geen waterbron: het Bar le Ducwater wordt gewonnen onder een Utrechts industrieterrein :-)
Fijne cp gelegen op een terrein achter de boerderij.Mooie bloemenwal die de hooi-opslag afschermt. Inschrijven via een formulier waarop je ook kan aangeven of je wil douchen (€1,- extra). Contant betalen via envelop of via een tikkie als je je telefoonnummer opgeeft. Geen beheerder gezien. Wel veel vliegen, maar ja, dat hoort bij een boerenCP. MIsschien achter op het terrein minder last van. Wij stonden vooraan.
Wij stonden hier op een zondag in juli, de omgeving was vergeven van de campers. Toch nog een schaduwplek op deze grote camperplaats kunnen vinden. Er zijn twee sanitairpunten: direct achter de receptie en nog één achter op de cp. De receptie sluit tussen 11.00 en 15.00 maar zoek dan gerust een plek en meld je later aan. ’s-Avonds was de cp complet.
CP van de camper-car-park organisatie. Als je een toegangspas hebt is inchecken een fluitje van een cent. Goed functionerend sanistation. Wij stonden er in juli 2022 met nog 4 andere campers. Naar de boulevard is het 500m lopen en van daar nog zo’n 3 km naar het centrum.
Grote, afgescheiden pp voor campers. Op 15/7 nog steeds gratis omdat de slagbomen niet functioneren. Jeton voor water bij de VVV. CP stroomt in de middag helemaal vol. De cp stelt dan wel niets voor maar ligt erg goed voor het bezoek aan het aardige stadje met zijn leuke boulevard.
Wij kwamen aan op quatorze-julliet en het was een gekkenhuis in het stadje. Konden toch nog een plekje op het grote parkeerterrein vinden omdat er een personenauto vertrok. Met de Fransen het feest meegevierd inclusief groot vuurwerk 's-avonds. Maar ja, dat is maar 1 keer per jaar. Doch ook de andere 364 dagen lijkt het ons een aantrekkelijke plaats om te overnachten en het stadje te bekijken. Goed openbaar toilet op de parkeerplaats.
Wij waren hier voor de derde keer, de vorige keer was de locatie vol en ook nu nog slechts 4 plaatsen beschikbaar. Terwijl wij toch al om 12.15 aankwamen. Mooie plekken en goed sanitair, op een fijne locatie, zo'n 300m lopen naar het strand. Tenminste als de doorgang tegenover de cp weer wordt vrijgegeven, nu is deze afgesloten ivm een bouwlocatie.
Verzorgde cp met alle voorzieningen. 1 douche en wc, toegankelijk met de code die op het betaalbewijs staat. Water, elektra en wc-lozen via een qr code die bij het betaalstation wordt verstrekt. Op wandelafstand van het centrum. Ook is er een leuke voie-verte langs het kanaal direct naast de cp. In het hemelvaartweekend stond de cp om 12.30 vol, maar dat zal overal in Frankrijk wel het geval zijn.
Momenteel wordt deze cp gerenoveerd en uitgebreid. In het hemelvaartweekend was de cp weer geopend en stond om 12.00 al vol met ik schat zo'n 40 campers. Goed mogelijk dat na het weekend de cp weer wordt gesloten om de werkzaamheden af te ronden. Je loopt vanaf de cp via een wandelpad in 15 minuten achterlangs naar het dorp. Er zouden voorzieningen zijn maar toen wij daar op 26/5 waren was er alleen een mogelijkheid om grijs water te legen.
Klein maar fijn. Goed sanitair, goed onderhouden plaatsen, vriendelijke uitbaatster, midden in het dorp. Volop wandel- en fietsmogelijkheden. Kortom een prima plek om een paar dagen te verblijven.
Groot terrein met oude bomen, aan de voet van de hoteltoren van Crown Plaza. Vriendelijk personeel en een belachelijk lage prijs voor een locatie vlak bij Antwerpen. Je hebt dan ook geen sanitaire voorzieningen. Antwerpen-centrum was loeidruk vanwege de horecalockdownvluchtelingen uit Nederland. Wij deden hier ook vrolijk aan mee. Wel mondkapje op:-)
Omdat het camperpark vol was uitgeweken naar deze camping. Deze was ook aardig vol maar wij mochten op de tennisbaan staan, samen met nog 4 andere campers. Eenvoudig maar functioneel sanitair in het gebouw naast de receptie. Sanitair op de camperplaats was dicht.
Mooi aangelegd terrein , direct tegen het centrum. Water en lozen op het busparkeerterrein. Daar ook betalen. Op 15/1 waren er nog ruim voldoende plekken, ondanks dat de Nederlandse horeca in lockdown zat.
Rommelige camping., Je wordt door campingmedewerkers tot op 5cm nauwkeurig verteld hoe je camper op de plek te plaatsen. Wel lekker dicht bij het strand. Goed sanitair.
Goeld verzorgde cp, 8 plekken op het asfalt, 4 plaatsen onder de bomen. Mooi uitzicht over de stadswallen en op de kathedraal. In het hoogseizoen druk: op 28-7 waren om 13.00 alle plekken al bezet.
Prachtige plek op het erf van de wijnboer, direct naast de wijnstokken. Water, wc-lozen, elektra, het is er allemaal. Uit de reservébordjes blijkt dat je ook nog kunt reserveren. Natuurlijk wel even wat wijn kopen aub. na afloop van de wijnproeverij. Lunchtip: wijnhuis Cattin, 50 meter achter de cp. met prachtig uitzicht vanaf het terras.
Mooi aangelegde cp in een mooie omgeving. Er zijn 14 officiële camperplaatsen en geen 100 zoals eerder opgegeven. De overige plaatsen betreffen autoplaatsen. Er wordt geen stageld geheven maar wil je stroom dan betaal je daarvoor een fors bedrag: € 6,- voor 16 uur. Maar ja, dan sta je nog bijna voor niets. Voor die prijs mag je ook gebruik maken van douche en wc van de jachthaven, tenminste als de deur open wil. Bij ons weigerde de douchedeur.
Op 25-7 werden wij verwelkomd met het bordje complet. Dus hebben wij een plekje gezocht op de cp 500m voor de camping. De betaalautomaat deed het niet en je word verwezen naar de camping om daar te betalen. Als je dat vervolgens doet blijkt er ineens wel plek op de camping. Voor ons hoefde dat niet meer, wij stonden prima op de cp. Daar is ook een laad- en lospunt. 2 sterren voor de klantonvriendelijke manier van onthaal
Smalle en diepe plekken. Wij stonden op een plek waarbij zelfs met blokken de camper absoluut niet zelfs maar een beetje recht kon worden gezet. Modderige ondergrond, smalle toegangspaden op de camping. In tegenstelling tot eerdere review is er wel een loospunt en watertappunt. Let op: met betaalbewijs van de camping heb je recht op gratis toegang naar het strand. Helaas werd ons dat bij de receptie niet gemeld.
Nette camping langs de Drome en op wandelafstand van het stadscentrum. Fijn zwembad en net doch wat verouderd sanitair. Wij waren daar in de derde week van juli en de camping was maar half bezet, vermoedelijk door corona.
Prachtige camping langs de doorgaande weg, dus inderdaad verkeersgeruis, maar 's-nachts weinig hinder ervaren. Half juli is de camping maar voor 1/4 bezet. Wellicht door corona. Als je buiten de beperkte openingstijden aankomt kan je een telefoonnummer bellen. Camping is super beveiligd, zelfs lopend moet je een code intoetsen om de hekken te openen, anders kom je het terrein niet op of af.
Rustige camping gelegen op een heuvel boven het dorp en de source de Douix. Net sanitair. Leuk dorp gelegen langs de Seine. De lunch bij het Hotel Cote d'Or. viel tegen.
12 plekken, ook geschikt voor grote campers, voor een bouleveld en kerk. De grote parkeerplaats naar de cp wordt door de jeugd gebruikt als nachtelijke ontmoetingsplaats wat voor wat lawaai zorgt. Als je keus hebt: neemt de meest rechtse plek, dan heb je minder last. Verder prima plek, op 800m van het interessante centrum (Boulevard de Champagne). Voor de liefhebber: een rondleiding bij Moët et Chandon kost € 26,- pp, wel inclusief een glas.
Leuke plaats direct langs de Maas, die toen wij hier waren behoorlijk gezwollen was van de regen, met als gevolg code rood in België, Duitsland en Limburg. We konden toch veilig op de cp staan. Goed restaurant (Le Saint Hubert) op 100m. Als het weer wat beter is dan een leuk fietspad langs de Maas. Boodschappen doe je bij de Aldi in het volgende dorp op ca. 10 minuten fietsen.
Prachtige cp in een prachtige omgeving. Goed sanitair, passysteem werkt uitstekend. Oldenzaal centrum op 4,5km fietsen.
Leuk aangelegde camping met verschillende camper- en tentvelden, strandje, restaurant, meerdere sanitairgebouwen en een goede fietsverbinding met het centrum. Trams op enige afstand. Begin mei waren er nog veel plaatsen beschikbaar, maar dat komt omdat er, door corona, nagenoeg alleen Nederlandse kentekens staan. Boeken via de website werkt prettig en je weet direct je plaatsnummer.
Grote, goed aangelegde cp met afgescheiden grasplaatsen. Achter op het terrein ook enkele verharde plaatsen. Prachtig sanitair, echter deze liggen relatief ver van de plaatsen, dus vergeet geen wc-papier mee te nemen want dat is er niet. 4km fietsen naar Harderwijk-centrum.
Altijd weer fijn om op deze cp te staan. Goed sanitair en tegen het centrum van Zwolle. Wij gebruiken deze cp. als slechtweerlocatie. Goede horeca, lekker shoppen, Pathétheater tegenover de cp. en een goed museum. Reserveren doet men tegenwoordig alleen voor 2 dagen of langer, maar op de bonnefooi kan je altijd nog voor 1 dag langskomen.
Zeer fraai aangelegde cp met goed sanitair en coronaproof terras met lekkere streekbiertjes uit Veenhuizen. In de meivakantie hadden wij hier toch nog een plekje zonder gereserveerd te hebben.
4 sterren voor het uitzicht en de rust. Van de weg en trein heb je 's-avonds en 's-nachts geen last. Geen sanitair maar daarom ook een klein prijsje. In vergelijking met de overvolle kampeerterreinen in de rest van het Vechtdal (meivakantie) is dit een verademing.
Grote cp met afgescheiden grasplekken en goed sanitair. Simpel betalen met de betaalautomaat, maar eerst plekje zoeken omdat je het plaatsnummer moet invoeren. Goede fietsmogelijkheden over het prachtige Dwingelderveld. Centrum Dwingeloo op 1,5km is bijzonder fraai en met leuke horeca.
Prachtige cp met ruime plaatsen met watertappunt op de plaats. Goed sanitair en mooie omgeving.
Vriendelijke ontvangst. We krijgen een rondleiding over de camping. Plekken zijn gemiddeld 10m breed, dus zo klein zijn ze niet. Vroeg in het seizoen (25/3), we zijn de enigen. Fietsknooppuntenroute loopt over de camping
Wij hebben de cp alleen gebruikt voor water innemen en lozen. Kost € 2,-. Fijn dat deze faciliteit wordt geboden. Volg vanaf de N205 de bordjes "parkeren MH17 monument". Er is een goede busverbinding met Amsterdam dus hiervoor komen wij nog eens terug.
Geweldig uitzicht maar wel langs drukke weg. Zelfs tijdens de avondklok raast het verkeer 's-avonds en ' 's-nachts regelmatig langs over de klinkerweg. Misschien dat autorijders worden geïnspireerd door het direct achter de cp gelegen autocircuit. Volgens het informatiebord moet je betalen bij de tegenover gelegen camping. Maar men komt ook op de cp zelf langs om af te rekenen.
Vriendelijk ontvangen en fijne locatie. Geen grijswater loospunt maar dat schijnt bij De Jong Caravans te kunnen op het nabije bedrijfsterrein, ook buiten openingstijden.
De gegeven 4 sterren gelden pas als de cp operationeel is. Dat is op 30-12 nog niet het geval. Aan/uitnet werkt niet. Een dagkaart is niet verkrijgbaar omdat de parkeerautomaten zijn afgesloten. Er kan alleen betaald worden via Parkmobile of Bricks. Maar dan betaal je € 1,90 per uur. De gemeente gebeld maar die helpt je ook niet verder.
In tijden van corona is dit een toplocatie vanwege de bezorgservice van het diner vanuit het restaurant. Prima 3gangen diner, a la carte samen te stellen, voor € 27,50. inderdaad geen sanitair maar voor ons niet belangrijk. Van de weg hebben wij geen last gehad.
Nette camping gelegen naast een groot stacaravanpark met veel arbeidsmigranten. Hier geen overlast van ondervonden. Net sanitair. Douchen dmv 50cent muntstuk. Voldoende tijd om je haar te wassen. Veel wasmachines, natuurlijk vanwege de arbeidsmigranten. Prachtige fietstocht gemaakt door de herfstbossen richting Amersfoort. De receptie is eind oktober onbemand voor zover wij zagen. Maar even bellen met de vraag hoe wij gaan afrekenen.
Mooie locatie nabij het centrum. Druk bezocht. Heb je het geluk om op de officiële plekken te staan kan je gebruik maken van stroom en water via aan/uitnet.
Inderdaad, 2 officiële camperplaatsen. Maar er kunnen er ook 5 staan zonder de parkeerplaatsen voor personenauto's te hoeven gebruiken. Mooi zicht op de brug. Grave is een leuke plaats, maar nu even niet: werkelijk elke straat in het centrum is opgebroken vanwege werkzaamheden..
Cp op groot grasveld, gelegen naast de camping. De ingang is 400m van de campingingang. Alleen contante betaling dmv een envelop, of pinnen bij de balie van de camping. Het sanitair ligt op een paar honderd meter wandelen. Wel water en lozen op de cp.
Mooie cp met goed sanitair op de steiger. Goede fietsverbinding met Maastricht. Soms wat geluid van langsvarend vrachtverkeer. Geen zicht op de Maas maar op de jachthaven. Beter wel reserveren via de website.
nette camping met schoon doch verouderd en beperkt sanitair. Je staat tussen de stacaravans. Vriendelijke ontvangst. vertrek uiterlijk 12.00 Maar dat is gebruikelijk op campings. Je loopt over de dijk in 10 minuten naar de restaurants en oesterputten. Het dorp zelf stelt niet veel voor. In de oude app zou ik een 7 hebben gegeven maar dat kan helaas niet meer.
Camping met alle voorzieningen (restaurant, zwembad, animatie in het seizoen, broodjesservice). Nederlandse leiding, mooie wandelomgeving.
Megagrote camping aan het water met zandstrand en waterspeelparadijs voor de kinderen. Douchen met muntjes. Voor slagboompas en waterspeelparadijs moet apart worden betaald. Slagboompas kost € 5,-, of je nu 1 dag of 180 dagen blijft. Wij betaalden voor 1 dag in totaal € 45,-. Recreatieplein met matige horeca waar 's-avonds de stroom uitviel en dus werd gesloten. Dat schijnt regelmatig te gebeuren volgens andere bezoekers.
Camping bestaat uit een groot grasveld voor tenten/caravans en een rommelig verhard terrein. Gedateerd sanitair. Alle extra's apart (water, toilet lozen, stroom) betalen via een card die je aan het beging van de camping uit een automaat moet halen. Engelse gebruiksaanwijzing beschikbaar. Leuk fietspad naar Ostrava, langs de Oder. Rijd daarvoor de camping over en volg het fietspad langs het 2e restaurant. Op 1/8 stonden er 2 tenten op het campingterrein, en wij dus.
Fijne camping vlakbij Krakau en vanaf snelweg 4 vanuit Wroclaw ook gemakkelijk bereikbaar. Eind juli was er nog voldoende plaats. Vrijliggend fietspad richting Krakau maar wel van slechte kwaliteit. Groot en schoon sanitairgebouw, wat gedateerd.
Prima camping, ondergrond gras en veel schaduwrijke plekken door de bomen. Schoon en goed sanitair welk nostalgische gevoelens opwekt door de met douchegordijnen afgeschermde douchecabines. Beter niet met de fiets naar het centrum vanwege de drukke wegen. Kan heel goed met de tram die voor de camping stopt. Betalen met creditcard mogelijk, tenminste als het systeem in de tram werkt. Bij ons gaf dat problemen doch dat kan aan ons hebben gelegen.
Sitecode: 81920
Rommelige maar leuke camping met vriendelijke eigenaar. De receptie is vanaf 17.00 open, je kan je aanmelden via een telefoonnummer wat op de deur staat en later betalen. Görlitz is via de fiets goed te bereiken, maar wel flink heuvel op. Mooie stad met een wandelburg naar het Poolse deel.
Mix-parking onder hoge platanen en dicht bij de brug over de Elbe naar het stadscentrum, 10 minuten lopen. Stroom beschikbaar doch niet voor alle plekken. Plek stond op 28-7 om 19.00 vol. Extra punt vanwege de locatie.
Grote camping met ruime plaatsen, maar bij de receptie doet men moeilijk als je niet hebt gereserveerd terwijl er overduidelijk nog ruim voldoende plaatsen zijn zoals later blijkt. Toen wij er waren op 27-7 was de toegangsstraat vanwege werkzaamheden afgesloten. Je wordt vervolgens via U-borden omgeleid, dat komt op ca. 15 km extra. Prima fietspaden naar het centrum maar ontdek ze wel zelf op googlemaps want aanwijsborden vanaf de camping ontbreken. Leipzig als stad viel ons tegen, er zijn zat mooiere plaatsen in Duitsland. Maar ja, je moet er een keer geweest zijn om het zelf te ervaren. Voldoende sanitair met verschillende kwaliteiten in de diverse sanitairgebouwen.
Ruime plaatsen met elektra op de plek. Grenst aan het zwembad waar ook moet worden betaald. Wij betaalden op 26/7 € 14,50 maar dat is misschien met coronakorting: de helft van de douches is maar beschikbaar. Het is 1km fietsen naar het leuke centrum met zijn honderden vakwerkhuizen.
CP ligt direct tegen het centrum en heeft voldoende (betaalde) stroompunten. Op 25-7 waren 's-avonds nog ruim voldoende plekken beschikbaar. Je dient te betalen bij het VVEkantoor, op zo'n 200m afstand van de cp. Helaas zijn er beperkte openingstijden (10.00-12.00 en 15.00-17.00) dus van de Pyrmontpas met zijn vele gratis diensten kan je geen gebruik maken als je buiten deze openingstijden aankomt. Ook uitleg van waar het sanitair is ontbreekt dan. Uit eerdere reviews blijkt dat dat flink ver weg ligt. In de praktijk maar je daar dus geen gebruik van als je de voorzieningen aan boord hebt. Lozen en water kan op het parkeerterrein voor de cp. Als je oerwoudgeluiden denkt te horen: dat klopt, je staat naast een dierentuin met luidruchtige beesten maar dat heeft ons niet gestoord.
Nette plaats zonder voorzieningen. Wij hebben niet gezien dat de parkeerplaatsen specifiek voor campers zijn bedoeld maar er stonden er genoeg. Als je 7,50 lang bent en met een groot overstek lukt parkeren nog net, met de achterzijde over het grasveld. Via goede fietspaden is het centrum in 10 minuten te bereiken.
Prima cp. Leuke fietspaden in de directe omgeving. Goed sanitairblok, max 2 personen ivm corona. Het icoontje "campinggedrag niet toegestaan" lijkt mij op deze cp niet juist, ieder heeft ruim plaats op het gras voor het uitdraaien van de luifel.
Nette plaats tegenover stacaravans. Vertrek voor 11.00 anders dag bijbetalen.
Wij staan hier op de openingsdag. Keurig aangelegd terrein met afgescheiden plaatsen op gras. Het sanitair was nog niet klaar maar ziet er veelbelovend uit. Fijn dat er nu een goede camperplaats is in de buurt van Harderwijk: 4 km fietsen over fijne fietspaden naar het centrum.
Moderne, goed georganiseerde camperplek. Inchecken gaat wat moeizaam: als de zon fel op de betaalpaal schijnt werkt het touchscreen niet goed. En let op: je krijgt twee tickets. De eerste is je betaalbewijs, de tweede is de toegangscode die je nodig hebt om binnen te komen en het toiletgebouw te openen. Goed sanitair en nette, halfverharde plaatsen met een strookje gras. Wij waren hier op zondag 28-6 en toen waren er nog ruim voldoende plekken. Echter op donderdag 24-6 was om 18.00 uur alles vol en moesten wij uitwijken naar de camping op 500m afstand.
Is dit een officiële camperplaats? Je kan je camper er parkeren (die van ons is 7.50m) maar voorzieningen zijn er verder niet. Staat ook behoorlijk schuin. Wij stonden hier voor een prima lunch bij het restaurant La Sirène en zijn daarna doorgereden naar de camperplek bij camping Les Ajoncs in Audreselles, 7km. verderop.
De camperplaats en de camping hebben dezelfde ingang. De receptie is gesloten tussen 12.00 en 15.00. Heb je de pech om in die periode te arriveren dan zul je moeten wachten voor de gesloten slagboom. Arriveer je net na 15.00 dan sta je in een wachtrij, ons kostte het 3 kwartier om binnen te komen. Het camperveld heeft geen sanitair en kost daarom ook niet veel. Wel gebruik van het sanitair op de camping. Strand op 100m via een pad door het duin. Het dorpscentrum met verschillende aardige visrestaurants is lopend in 10 minuten bereikbaar. Kiezel/zandstrand. Leuke wandeling te maken naar het volgende dorp: Ambleteuse.
Oorspronkelijk zouden wij naar de camperplaats in Blankenberge maar die bleek vol. Deze camping ligt op 500m afstand. Vriendelijk ontvangen door de vrouwelijke receptioniste, zij verwees ons naar het camperveld achter op de camping. De camping bestaat vooral uit stacaravans. Het sanitair bij de camperlocatie bevat alleen toiletten, voor de douches moet je zo'n 300m lopen naar de receptie. Daar dus geen gebruik van gemaakt. Op de camperplaatsen is voor elke plek een wateraansluiting. Delhaize op loopafstand.
In het voorseizoen en buiten de weekenden een rustige camping met goed sanitair. Aardig wat seizoenplaatsen. Brouwershaven is een leuk dorpje met een grote kerk met een permanente tentoonstelling over Jacob Cats die in Brouwershaven geboren is.
Goed geregelde cp met ruime plaatsen. Op 11-6 betaalden wij voor 2 dagen/2 personen/stroom en water €68,30. Veel geld maar dat houdt de meeste mensen niet tegen: de cp stond nagenoeg vol, vooral met Duitsers. Goede fietsmogelijkheden en een prima restaurant op de tegenover gelegen camping.
Wij stonden hier op 11 en 12 juni en betaalden € 68,30 voor 2 dagen. Verschil tussen budget- en comfortplaatsen hebben wij niet kunnen ontdekken, deze keuze wordt bij de betaalterminal in ieder geval niet gemaakt. Prima cp met voor een ieder een flink stuk gras. Het sanitair was niet te beoordelen ivm sluiting door corona. Wel warmwater op de afwasplekken. De bistro op de camping is een aanrader.
Sitecode: 92052
Prima cp met ruime plaatsen, goede en volkomen geautomatiseerde reserveringsmogelijkheid via de website. Restaurants op 100m afstand en leuke fietsroutes in de directe omgeving. Rijssen heeft een aardig centrum.
Druk bezochte cp (het was dan ook Pinksteren). Leuke fietsroutes vanaf de cp. Sanitair niet kunnen gebruiken. De dinerservice was erg prettig en lekker.
Prima plek, nu rustig doordat de sportvelden niet worden gebruikt ivm corona. 1 plek wordt al sinds januari gebruikt door een camper die niet terug kan naar Hongarije. Campergedrag is dan wel niet officieeel niet toegestaan doch er wordt niet tegen opgetreden.
Camping is open voor campers. Sanitair is gesloten ivm corona. Nette plek op gras. Op 21-5 was het druk maar nog voldoende plaats.
Ruime plaatsen op een groot veld. Van verkeerslawaai geen last gehad. En prima gegeten: 3-gangenmenu voor € 25,- met brengservice.
Fijne locatie en goed sanitair. Zicht op de IJssel en het centrum van Deventer. De spoorbrug is goed hoorbaar. Inderdaad modderig maar met gebruik van de rijplaten goed te doen.
Prima cp: ruime en deels verharde plaatsen. Stroom via aan/uit net. met wat geluk sta je op de eerste rij met uitzicht over de Maas. De vorige review klopt niet: als je in de ochtend aankomt betaal je voor 1 dag tot de volgende dag 13.00.
4 ruime plaatsen zonder stroom tegen het gezellige stadscentrum. Betaal aan de automaat van P2, kies voor "camper" en je kan 24 uur staan voor € 9,-.
Nette camperplaats, ruime en half verharde plaatsen, net sanitair en uitzicht over de weilanden. Douchen met muntjes.
Sitecode: 20334
Mooie camping met goede ondergrond en fijn sanitair. Bij wind en regen kan je beter op het middenveld staan. De grote eiken langs de zijkanten laten nogal wat eikels vallen.
Enorm grote camping met veel jaar- en seizoensplaatsen. Daar heb je als camperaar geen last van want je staat op een apart bosperceel. Het inchecken vergt onbegrijpelijk veel tijd , zeker als je van tevoren alle relevante info (kenteken, gegevens van de medecamperaars, paspoortnummers) op hun verzoek al hebt gemaild. Ruimte plaatsen in een aangeharkt bos. Groot en schoon sanitairgebouw op enige afstand. Wij waren hier eind oktober en het gehele terrein was uitgestorven. Alle voorzieningen waren dicht. Maar we betaalden dan ook maar € 12,- per nacht incl stroom.
Rommelige camping met een goede ligging t.o.v. het dorp en het fietspad langs de Ahr. Fraaie wandelingen vanaf de camping. Sanitair is tweemaal krap: kleine douchruimtes en weinig douches (2 x 5) voor een camping met 180 plaatsen. Eind oktober stond de camping nog nagenoeg vol, mede vanwege de "wijn"feesten in de weekenden. Als je van carnaval houdt moet je deze zeker bezoeken.
Prachtige camping maar feitelijk zijn er maar 3 camperplaatsen, op de overige plekken worden geen campers toegelaten vanwege de zachte ondergrond en de schade die aan campers ontstaat bij het wegslepen. Begrijpelijk. Er wordt gewerkt aan nog 6 extra camperplaatsen. Prima sanitair een een mooie fiets- en wandelomgeving.
Wij waren hier op 12-7. Prachtige cp: mooi uitzicht over de schapenweide, uitstekend sanitair, fijne fietsroutes, dichtbij Leeuwarden-centrum. Wat wil je nog meer. Eerst waren wij in de veronderstelling dat het sanitairgebouw vanaf 20.00 was gesloten. Dat bleek niet het geval, vandaar alsnog een 10.
Goed onderhouden cp met halfverharde bodem en prima sanitair. 's-Avonds gaat het hek dicht en is het terrein goed verlicht. De ligging tegen het centrum en de Pathébioscoop en museum De Fundatie op loopafstand maakt deze plek voor ons een fijne slechtweerlocatie. Wij stonden hier half oktober, en 90% van de plekken was bezet. Dus stuur even een mailtje om een plekje te reserveren als je niet wilt worden teleurgesteld.
Sitecode: 20141
Prachtig gelegen cp tegenover de camping. Eind september waren er eind van de middag nog voldoende plaatsen beschikbaar. Ook op de camping zijn voldoende plekken en voor € 4,- meer sta je daar direct tegenover het sanitairgebouw mocht je daar behoefte aan hebben. Op beide locaties water en stroom op de plek.
Goed onderhouden camping met ruime plaatsen en heerlijke zwembaden. Goed en groot restaurant en schoon en veel sanitair. Een ster aftrek vanwege de smalle toegangsweg van ruim een kilometer, je moet hier geen tegenligger tegenkomen want dan heb je een probleem.
Goed onderhouden camping met schoon sanitair. Zeer populair bij Nederlanders vanwege de strategische ligging naar het zuiden. Van begin tot eind van het campingseizoen is deze camping 's-avonds bijna volledig bezet maar vooral voor 1 overnachting. De receptie is recent uitgebouwd met een restaurantgedeelte met kleine kaart. In het voor- en naseizoen betaal met de ACSIkaart € 16,-.
Grote camping welke uit twee delen bestaat, gescheiden door de drukke weg tussen St.Tropez en St, Maxime. Wij stonden op het strandgedeelte wat een stuk rommeliger is dan het landgedeelte. Het landgedeelte is wel veel mooier aangelegd. Het strandgedeelte heeft het voordeel dat je direct vanuit de camper het strand op kunt. De weg geeft wel wat geluidsoverlast. Goed en voldoende sanitair ondanks de drukte. Wij stonden hier eind september maar nagenoeg alle plaatsen waren bezet. Goed fietspad richting beide dorpen, deze zijn ook goed met het openbaar vervoer bereikbaar. De bus stopt voor de camping.
Grote camping op een eiland in de Rhone, eind september vooral bezocht door camperaars. Goede verbinding met het centrum via een gratis pontje op 10 minuten lopen. Laatste pont gaat om 18.30. Anders via de brug wat ook goed te doen is. Het sanitair is matig, kleine douchehokken maar wel warm water.
Prima locatie direct tegen het centrum, wat overigens niet zoveel voorstelt. Als je aan de uiterst linkerzijde gaat staan, heb je een weids uitzicht over de heuvels van de Auvergne. Wij waren er op een zaterdagavond (21-9) maar van racende hangjongeren geen spoor.
Camperlocatie van Pass-Etape organisatie. Als je een pas hebt ben je in 10 seconden door de slagboom. Heb je geen pas dan kan je er een kopen aan de servicepaal. Uit eigen ervaring weten wij dat dat niet altijd zonder problemen verloopt. Er schijnt nu een goede engelstalige helpdesk te zijn. De cp ligt in een prachtige omgeving, op loopafstand van het zeer toeristische La Roque Cageac. Vanaf de cp loop je over de camping naar een kiezelstrand aan de Dordogne. De cp zelf heeft nauwelijks schaduw dus in de zomer is het afzien. Wel kan je gratis gebruik maken van het direct naast de cp gelegen zwembadje van de camping.
Leuke camping met ruime, deels verharde plaatsen en voldoende sanitair, schoon maar iets verouderd. Dorp is vooral interessant vanwege de abdij welke op de wereldererfgoedlijst staat, vooral vanwege de muurschilderingen.
Gratis plaats met uitzicht op het groen, een vrij liggend fietspad naar het centrum en een Intermarché op 500m lopen. De weg langs de cp is overdag druk, 's-nachts valt het mee. Ook rijden er 's nachts een paar goederentreinen op korte afstand langs. Wij stonden er op 17-9 met nog 5 andere campers, dus plek voldoende.
Nette camping met ruime, met heggen afgescheiden plaatsen. Stroom en water op de plaats. Sanitair is schoon maar verouderd. Leuk dorpsplein op 10 minuten loopafstand. Voor de liefhebber: 1-sterrenrestaurant op het dorpsplein. Maandag gesloten.
Nette cp annex camping. Goed sanitair zonder muntjes. Wij waren er op 15-9 toen er een internationale triathlon werd gehouden direct achter de cp, maar zelfs toen waren er aan het eind van de avond nog plekken beschikbaar. 10 minuten wandelen over de stadswallen naar de Menenpoort. Indrukwekkende Last Post met onvoorstelbaar veel publiek, vooral Engelstalig.
Ruime cp, luifel uitzetten is mogelijk, verharde ondergrond met daarnaast gras. CP maakt een rommelige indruk. De locatie bij het fort is wel bijzonder. De afstand van de cp. naar het sanitair is 400m. De toerit van de hoofdweg naar de locatie gaat over smalle dijkweggetjes. Het proeflokaal was in september op vrijdag, zaterdag en zondag geopend.
Wij stonden op het hoogste gedeelte van de cp waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Op 6/9 nog veel vrije plaatsen. Inderdaad jammer dat je voor alles nog apart moet betalen (water, stroom, douche). De cp. heeft een eigen sanitairgebouw met prima douches. 10 minuten lopen en je staat in het centrum.
Prachtige, rustige camping met ruime plekken en een strakke grasmat. Men doet er dan ook alles aan om het gras groen te houden. Uitzicht over de weilanden. De A58 ligt op een kleine kilometer afstand, is zichtbaar en een beetje hoorbaar. Goed privésanitair en goed werkende wifi. (bij de prijs inbegrepen). Vriendelijke ontvangst met een welkomstdrankje (schrobbelaer).
Sitecode: 19888
leuke camping, veel watersportmogelijkheden. Uitstekend restaurant. leuk klimbos voor alle leeftijden op loopafstand.
Voor een bezoek aan Den Haag eigenlijk de enige beschikbare locatie. Dat men niet investeert in sanitair is begrijpelijk gezien de tijdelijke vergunning die eind volgend jaar afloopt maar daarom kan het sanitair nog wel worden schoongehouden. De uitleg over wat wel en vooral niet mag bij aankomst en de omslachtige methode om het terrein op te komen en af te gaan zijn niet erg klantvriendelijk.
Leuke locatie met uitzicht over de jachthaven en de maas met zijn langsvarende vrachtschepen. Eerst aanmelden bij de havenmeester en pas daarna 50m doorrijden naar de poort van de cp. Deze is te openen met een pas. Goed sanitair en restaurant. Let op: neem de pas mee naar het restaurant, de toegangsdeur tot het haventerrein waarop het restaurant ligt is alleen weer met de pas te verlaten. Op 12-8 's-avonds nog voldoende plaatsen. De havenmeester is per 06 te bereiken.
Grote doch drukke camping augustus) met kleine en modderige plaatsen. Goed sanitair. Sommige plaatsen vragen wel om een 40m lange stroomkabel. Heb je gereserveerd dan kan je direct door naar de slagboom die opent dmv het scannen van je toegangsbewijs. Toegang tot het park direct vanaf de camping.
Grote camping, doch met meer chalets dan kampeerplekken. De kampeerplekken zijn klein, maar ja Italië hè. In het hoogseizoen kan je niet voor minder dan 7 dagen reserveren, doch kom je aan en is er nog een plekje vrij dan is 1 of 2 dagen ook wel mogelijk. Goed sanitair, lekker zwembad, aardig restaurant, veel animatie voor (klein)kinderen.
Grote, goed onderhouden cp met smalle plaatsen, goed doch weinig sanitair en 's-avonds goed verlicht. Vlakbij het centrum. Wij zijn hier in augustus 4 nachten geweest en de locatie was nooit 100% bezet. Betalen via parkeerticket, aankomen en vertrekken kan 24/24.
Locatie tussen het centrum en de hoger gelegen Citta Alta, welke met een funicolare te bereiken is. Deze ligt op ca. 1km lopen van de cp. Vriendelijke beheerders die informatie over de omgeving verstrekken. Het hek sluit 's nachts en samen met een politiebureau aan de overkant geeft dat een veilig gevoel. Ondanks de goede ligging wordt de cp maar weinig bezocht. Op 5/8 staan wij hier met z'n drieën.
Rijk beschaduwde camping met beknopt zwembad en, naar zeggen, goede pizzeria. Toerit is gemakkelijk te missen: op de rotonde, tegenover het tankstation, direct een smal en slecht onderhouden pad op. Ruim voldoende stroompunten, sterk verouderd maar functionerend sanitair. Goede treinverbinding met Como-centrum. Let op: volg niet de aanwijzingen van de campingbazin, die stuurt je lopend over gevaarlijke rotondes, maar volg vanaf de rotonde het wandelpad naar links en steek schuin door naar het station. Ca. 15 minuten lopen over een overwoekerd en door ratten geterroriseerd pad. Een 7 vanwege de schaduw en de ligging nabij Como. Op 4-8 waren er 's avonds nog wel een paar plekken beschikbaar.
Tsja, het is een grote asfaltplaat, en ja, aan de achterkant staan betonnen flats van bedenkelijke kwaliteit, maar kijk je de andere kant uit, dan heb je uitzicht op de bergen en je loopt in 10 minuten naar het centrum. Voor een paar euro wat ons betreft een prima plek. Het wc-hok was afgesloten, maar gezien de foto zouden wij daar toch geen gebruik van maken. Er is wel een vrij te gebruiken watertappunt en een loosput. Ook het toilet kan worden geleegd. Wij stonden hier op 3/8 en 80% van de plaatsen was 's nachts bezet.
Leuk gelegen cp echter in deze tijd van het jaar (2/8) al snel vol. De naastgelegen camping was ook al "complet". Het sanitair bestaat uit twee toiletten. Douchen mag tegen betaling van € 2,- op de camping. Ruime plaatsen, voldoende ruimte om een 3m luifel te zetten. Prima tussenstop richting Zwitserland.
Op deze camping stonden wij 29 jaar gelegen ook. Ten opzichte van toen is het sanitair spectaculair verbeterd, maar in 1990 was het dan ook wel erg slecht. Verder niets veranderd: een geblakerde grasvlakte met zicht op de Moezel en op loopafstand van het gezellige centrum. Wat echt aan verbetering toe is is het inchecken, dat duurt veel te lang: van alle meereizenden moeten ook de personalia worden opgegeven. Typisch een Municipal, het zijn allemaal ambtenaren en geen zelfstandig ondernemers achter de balie.
Prima camping met net sanitair. Standplaats op grote weide met uitzicht op de wijnranken maar ook afgescheiden plaatsen. Jammer dat je op de aanvliegroute van Zaventem ligt waardoor regelmatig lawaai van vliegverkeer. Zelfs 's-nachts gaat dat door.
Prachtige plaatsen en goed sanitair. Geen 10 maar een zeven vanwege de prijs/kwaliteitsverhouding. Warmwater voor douches en afwassen zou bij deze tarieven inderdaad bij de prijs inbegrepen moeten zijn.
Prima plaats op 2 km fietsen van het dorpscentrum. 75% bezet. Fijn dat de fietsaccu's kunnen worden opgeladen. Ontbreken van verdere voorzieningen voor een nacht geen probleem. Vrijwillige bijdrage meer dan waard.
Prima cp met zicht over de weilanden. Schoon sanitair, betaling via envelop in een brievenbus. Veel info over de omgeving in het sanitairgebouw. Vanuit Weesp rij je de inrit snel voorbij vanwege het ontbreken van een aanwijsbord, dus let op.
Leuke stadscamping nabij het historisch stadscentrum. Op 11/7 bleef 2/3 van de plaatsen onbezet. Leuke horecagelegenheid op de camping. De aankomst was wat knullig: wij kregen informatie dat bij alle stroompalen ook een waterkraan aanwezig was. Toen wij ons geïnstalleerd hadden bleek echter dat bij onze stroompaal en die van de buren geen waterkraan was aangebracht. Het watertappunt bij de loosplek bleek nauwelijks water te geven dus in derde instantie bij een andere plaats op de camping alsnog water kunnen tappen, Vandaar de relatief lage beoordeling.
Recent geopende camping met 3 camperplaatsen met water en elektra op de plaats. Verharde ondergrond met een stukje gras er naast. Ook op het grasveld worden campers toegestaan. Prima plaats, wel zicht op de A27 die op 300m afstand ligt. Afhankelijk van de windrichting heb je hier dus wat geluid van. Goed sanitair. Winkelcentrum op 200m afstand. Fiets- en voetveer naar Gorinchem op 10 fietsminuten.
Locatie bij de jachthaven, echter van de jachthaven zie je van de camperplaats niets, jammer. Goed sanitair op enige afstand, douche met € 1,- euromunten. Trek je van het bord bij de ingang "vol" niets aan, maar meld je gewoon bij de poort. Er is bijna altijd plek.
Het voorgaande klopt allemaal. Eén aanvulling: als het druk is wordt het lastig een vrije stroomaansluiting te vinden. Wij hadden 40m kabel nodig.
Goed onderhouden minicamping, Goed en schoon sanitair (€ 0,50 voor een douche van 4 minuten). Recreatiemeer Het Zand op 15 fietsminuten.
Wij waren hier 4 dagen en nooit meer dan 7 campers op het terrein gezien. Jammer voor de eigenaren, want deze cp verdient meer animo. Goed sanitair, prachtige omgeving, vriendelijke eigenaren.
Goede locatie op een afgescheiden gedeelte van een parkeerplaats in het centrum. Met slechts 8 plaatsen waren wij bang bij late aankomst geen plek meer te hebben doch op 23-5 bleven er nog 3 plaatsen beschikbaar! Alle binnenstadvoorzieningen om de hoek. Wat lastig aan te rijden doch dat kan aan onze navigatie hebben gelegen.
Prachtig gelegen camping met goed sanitair. De plaatsen aan het water zijn het gewildst en kosten dan ook € 6,- extra maar dan zit je ook eerste rang met uitzicht op de brug over de Seine en de voorbijvarende schepen. Je moet dan wel voor lief nemen dat rond etenstijd de muskusratten gezellig komen mee-eten van het gras rond je voeten. Wij hadden er op enig moment 5 op onze plek. Niet erg als je er niet bang voor bent.
Prachtige camping met goed sanitair, gemakkelijk aan te rijden en leuke ligging in het centrum van het dorp, en langs de rivier de Le Loir. Sterrenrestaurant op 5 minuten lopen. Wat wil je nog meer. Een zwembad wat open is misschien. Dat was op 21 mei nog gesloten.
De kolom bij de betaalpaal stond naar beneden en aan de rommel op de kolom te zien was dat al even zo. Dus eerst maar geïnstalleerd en toch maar betaald aan de paal. Inderdaad grote asfaltplaat, druk bezocht, maar om 18.00 zijn er toch nog zo'n 10 plaatsen beschikbaar. Op sommige plaatsen heb je een lange stroomkabel nodig. Een Carrefour Market op zo'n 800 m afstand en het strand van Les Sable d'Olonne is daarna nog zo'n kilometer verder. Mooie boulevard, plenty leuke restaurants en een compact centrum met een interessante kerk.
Locatie met prachtig uitzicht. Stroom en sanitairzuil functioneren. Het sanitairblok niet. Op 15-5 was de locatie bij lange na niet vol. Wel een probleem met in- en uitrijden. De betaalpaal functioneerde niet en de slagboom stond open. Dus naar binnengereden doch naar buiten de volgende dag ging dus niet. Ook na twee keer betalen weigerde de slagboom te openen op het intoetsen van de code. Uiteindelijk via de telefonische bemiddeling door Franse camperaars die hetzelfde probleem hadden de cp kunnen verlaten. Via de GR34 is er een prachtige wandelroute naar het Pointe St. Mathieu, wel voor geoefende wandelaars.
Eenvoudige camping met ruime plekken voor campers, apart terrein voor tenten. Net sanitair. Leuk haventje met goed visrestaurant (Mar-Bella) waar je, als je geluk hebt, nog een plekje hebt voor de lunch. Ook een aanrader is een bezoek aan het kleinste haventje ter wereld: La Racine, op 5 fietskilometers westelijk van de camping. Lopen kan ook: over het kustpad GR 223.
Luxe camping met veel faciliteiten en goed sanitair. Echter het inchecken kost ons een half uur: je complete doopceel wordt gelicht en je wordt gebrandmerkt met een oranje bandje om je pols zonder welk je de camping niet op mag. Geef ons dan maar de klantvriendelijke betaalpalen op een cp. Leuk plaatsje met groot strand en brede boulevard.
Ook hier weer toegang via de bekende betaalpaal die, als je weet hoe hij werkt, prima functioneert. De cp. was rustig, de naastgelegen camping een stuk drukker. Van de sanitaire voorzieningen hebben wij geen gebruik gemaakt. sanitairpunt op de cp functioneert goed. De stacamper staat er nog steeds en komt niet meer uit eigen beweging van zijn plaats. Dorp is leuk met veel fortificaties en interessant reddingsmuseum in de Citadelle. Voor de restaurantjes moet je niet langs de haven zijn doch in het dorp.
Wat rommelige camperplek maar wel in een mooie omgeving. Toegang via de bekende betaalpaal die, als je eenmaal weet hoe het werkt, prima functioneert. Veel Fransen hebben echter moeite met het systeem wat leidt tot files bij het uitrijden. Pointe de Penhir ligt op 3 km fietsen, de alignements en de ruine van het landhuis van de bekende dichter Saint Pol Roux liggen naast de cp. Kortom, genoeg te bekijken. Op 16-5 was er nog ruim voldoende plek.
Inderdaad, de betaalautomaat werkt weer: eerst kaartje (€ 8,-) MET toegangscode kopen aan de automaat en dan met de code de paal in de grond laten zakken. Heb je geluk sta je eerste rang langs de baai. Wij waren hier op 14-5 en om 17.30 waren er nog enkele plekken langs het water vrij. Met stormachtig weer, en dat hadden wij, sta je dan wel te schudden. Goed restaurant op 100m afstand (gesloten op maandag en dinsdag) en verderop nog wat andere restaurants. Voor het centrum dien je 2 km heuvelop te lopen/fietsen. Bijzondere kathedraal en kapel met de zgn Kleiskertoren. Verder niet echt een bijzondere plaats. Via de GR34 is Roscoff lopend te bereiken.
Prachtig onderhouden cp met ruime plekken waarop campergedrag mogelijk en toegestaan is. Diverse watertappunten en stortmogelijkheden. Op elke plek een eigen elektrapunt. De plaats is 24/24 toegankelijk, Betalen via de automaat en met de code door de slagboom. Op 13-5 waren 's-avonds om 21.00 nog zo'n 75 plaatsen vrij. Ideaal uitgangspunt voor een wandeling of fietstocht naar de Mont Saint Michel, het fietspad loopt direct langs de camping. Halverwege kan je gebruik maken van de gratis shuttlebus naar de Mont.
Zeer ruime plaatsen, verzorgd sanitair (inderdaad zonder wcpapier dus houd daar rekening mee :-)) en een prima fietspad direct langs het strand en naar de Pegasusbrug. Ruim voldoende staanplaatsen op de camping.
Prima plaats nabij het centrum, kom echter niet te laat aan, 's avonds staat het vol en wordt er zelfs overnacht op de serviceplaatsen. Inderdaad gebrom van de Engelandferry maar dat heeft ons niet gestoord. Reken niet op een stroomaansluiting.
Prachtige locatie op de kliffen met een prima gratis verbinding via de funiculaire naar het strand en havencentrum. Volg in het dorp de aanwijzingen naar de parkeerplaats van de funiculaire en je komt vanzelf op de cp.
Basic camping aan het eind van een smalle maar rustige toegangsweg naar het Stade. Aparte plaatsen voor campers. Op 9-5 slechts 3 camperplaatsen bezet. Eenvoudig maar schoon sanitair. Door de douches net iets te heet te maken voorkom je natuurlijk ook dat er te lang gebruik van wordt gemaakt. De afstand van 2 km tot het centrum van Abbeville is iets te rooskleurig. Dat is toch minstens 7km. en dat langs smalle en drukke wegen. Voor ons reden niet met de fiets naar Abbeville te gaan.
Sitecode: 20384
Hier op 8-5 gestaan. Ruim voldoende plaatsen. Wifi werkt prima totdat 's-avonds iedereen daar gebruik van maakt, dan wordt het wel erg traag. Voor € 3,- kan je ook alleen van de voorzieningen gebruik maken. Prima service.
Sitecode: 11992
Fijne cp! Mooi uitzicht, alle voorzieningen en goed functionerend, ook de Wifi ondanks dat de beheerder aankondigt dat die bij volle bezetting tegen kan vallen. Het weer viel tegen dus voor een rondje fietsen komen we nog een keer terug.
zeer populaire cp. Wij kwamen op 27-4 om 12.30 aan en hadden de één na laatste plek. Wat moeite gehad om met de aangeschafte toegangskaart de slagboom te openen maar uiteindelijk lukte dat.
Prima locatie. half verharde ondergrond en gras. Wij betaalden 14,40.
Inmiddels kost de overnachting DKK 150. zonder enige voorziening op een stoffige parkeerplaats toch wel veel geld. Restaurant en winkel om de hoek, en op 8km fietsen van Mona Klimt. Dat maakt weer veel goed.