@Annetub
Sinds mijn pensionering in december 2021 helemaal los gegaan met camperen in Europa en Marokko met mijn eigen camper MIEP. Vernoemd naar mijn moeder die is overleden in juni 2020. Dit camper leven had zij ook gewild als ze de kans had gehad. Sindsdien vele reizen gemaakt, die je kan lezen op Annemiektubbing.reislogger.nl
- Alleengaand
- 2020
- Citroen Jumper Possl Buscamper
- 2018
Prima camperplaats. Ik wil alleen even waarschuwen voor de koude douche. Geen idee of het water altijd koud is of niet, maar gisteren wel. De code staat op het ticket dat direct afgedrukt wordt na het toegangstickets. Niet te snel doorrijden dus. Even wachten tot alle tickets uit de machine komen, bijvoorbeeld ook voor het water als je dat besteld hebt.
Nu (4 maart 2026) wordt de bestrating rond museum gerenoveerd. Je kan wel overnachten op de P bij museum, maar het museum (Petroleo) is tijdelijk gesloten. Ik heb geen sanizuil aangetroffen. Wel stroom palen. Heb ik niet uitgeprobeerd want ik heb het niet nodig. Het is erg rustig. Behalve de werklui geen mens in het dorp gezien en vrijwel geen verkeer op de naastgelegen weg.
Ruim 4 sterren vind ik iets overgewaardeerd. Sanitair is erg magertjes en het is een nogal kale boel. Ligging dichtbij (vooral) surfstrand is wel geweldig. Het paardrijden op het strand kan je doen bij de (Nederlandse) Marion die op 2,5 km van de camperplaats Hípica Cortija Manguete runt. In het laagseizoen boeken rond/in het weekend. Veel plezier!
Het drinkwater doet het weer. 1 euro ( te betalen met muntstuk van 1 euro) voor 25 liter. Het rooster voor afvoer grijs water is wat klein uitgevallen. Afvoer zwart water met aparte kraan voor schoon maken cassette toilet werkt prima.
Prima camping. Sanitair goed. Gewoon met je rug de knop ingedrukt houden. Lekkere baai om in te zwemmen. Je mag kennelijk ook zonder zwemkleding op het strand liggen. Paar minpuntjes betreft het rijden van/naar de plekken: ze zijn niet al te groot en een deel is slecht afgebakend en smalle straatjes met eenrichtingsverkeer dat niet overal staat aangegeven.
Prachtige omgeving, ongeveer 12 km van de plaats Alcoi af. De plek op de kaart klopt dus niet. Je krijgt het adres na reservering en betaling. Vind ik niet handig. Google Maps heeft een beetje moeite om het te vinden, maar bij restaurant. Geen grijswater en toilet afvoer kunnen ontdekken. Wel toiletten (1 voor mannen en 1 voor vrouwen) en bij de vrouwen zit er ook een douche bij. Geen gebruik van gemaakt. Wel watervulpunt gezien.
Prima plek en niets mis met de toegangspoort (met pasje van Camping-car Park geopend). Dicht bij centrum en fietsroutes, o.a. naar stuwmeer. Enige puntje: waarom niet alles bestraten voor de staplekken? Dat rijdt wat makkelijker.
Prima camping met af en toe een trein die langs komt. Let op! De camping is vanaf vandaag (14 december 2025) een week dicht ivm snoeiwerkzaamheden. In ieder geval maandag 22 december weer open en misschien al op zaterdag 20 december. Dat kon de eigenaar nog niet zeggen.
Perfecte camping! Vriendelijke mensen bij de receptie, prima voorzieningen, heerlijke warme en ruime douches. Dicht tussen 12 en 14 uur en daar is simpel rekening mee te houden bij aankomst. Vandaag heerlijke fietstocht naar Nice (14 km) en gisteren naar Antibes (5 km). Paardenrenbaan Hippodrome op 10 minuten loopafstand. Gisteren is het winterseizoen begonnen, dus gelijk met de neus in de boter. En dat alles voor 22 euro per nacht!
Voor een beschutte plek tijdens noodweer (sneeuwstorm), zoals ik gisteren had, uitstekende locatie! Dank aan degene die deze plek in de app heeft gezet!
Een van de weinige campings die in deze tijd van het jaar (2e helft november) open zijn. Even bellen en het hek wordt binnen 5 minuten open gedaan en het water voor de douche verwarmd. Erg fijn. Afvoer van grijs water kan niet rechtstreeks geloosd worden. Overige voorzieningen prima op orde.
Ik sluit mij aan bij de vorige review. Je moet de 40 BAM wel contant betalen. pinnen is duur in BH. Ik moest 12 BAM meer betalen. Dat is jammer. maar (omgerekend) 26 euro is nog niet veel voor een grote (hoofd-)stad en Sarajevo is absoluut een bezoek waard!
Ik stond voor een dicht hek vandaag. Ik heb gebeld en ze waren gesloten.
Ik sluit mij aan bij de voorgangers. Wel een beetje krapjes. De prijs klopt niet. Die is 20 euro = 2000 LEK per nacht, alles inbegrepen. Behalve de wasmachine (denk ik), maar die heb ik niet gebruikt.
Ik sluit mij aan bij de vorige review. Prima in orde en volgens mij alles inclusief. Zelfs een eigen afvoer voor toilet! Omgeving geweldig. Lekker in zee gezwommen. Je kunt de hele boulevard aflopen naar plaatsje en de andere kant op heb je mooi uitzicht op baai. Wifi werkt inderdaad uitstekend. Aanrader.
Ik heb op het nieuwe deel gestaan (grind), dat deels in gebruik is genomen. Dat ligt wat verder van de drukke weg af, dus minder verkeerslawaai. Er komt nog een nieuw sanitair blok bij dat dichter bij het nieuwe deel staat. Nu 2 douches en 2 toiletten en 2 wasmachines. Elektriciteit en water dichtbij iedere plek. Grijs waterafvoer en loospunt toilet zien er goed uit. Op loopafstand van centrum (ongeveer half uur tot oude stad). Super!
Sitecode: 19529
Ik heb net 5 nachten op de camping gestaan. Ik heb het prima naar mijn zin gehad. Hele hulpvaardige en vriendelijke dames. Kaart en info hoe je met OV in het centrum komt. Absoluut de beste manier om de toeristische plekken in de stad te bereiken. Een ster minder voor verkeerslawaai van de naast gelegen hele drukke weg, maar alles went.
De camping is nog open tot mogelijk eind oktober. Ziet er prima uit. De plaatsen zijn wat aan de scheve kant en wat modderig als het geregend heeft, daarom 1 sterretje minder.
Update na 1,5 jaar: nog steeds aanwezig, gratis, afvoer grijs water, drinkwater beschikbaar, maar afvoer cassette toilet ziet er niet zo goed uit. Ik zou het niet gebruiken. Tot rond 23 uur wel wat verkeerslawaai, maar rustige nacht. Op 10 minuten loopafstand van historisch centrum met het fraaie Palazzo Cesi. Voor locatie en gratis en deel van de voorzieningen geef ik de gemeente 4 sterren.
Prima plek en ik sluit mij aan bij de vorige commentaren. Even over het fietsen naar het centrum van Odense. De mooie route over fietspad 6 is moeilijk te vinden vanaf de camperplaats. Ik heb het gefietst vanaf de Paarup kerk (5 km voor Odense) tot de camperplaats. Die route staat nu op Komoot. Dat is een app met wandel- en fietsroutes overal op de wereld. In totaal is de route van cp tot centrum Odense 23 km en behoorlijk klimmen en dalen.
Geweldige plek! Je moet voorbij het bord rijden met de bus voor de enveloppen. Dan zie je de genummerde ruime plaatsen. Dat had ik niet door, dus ben daarvoor blijven staan, maar ik heb wel betaald. Er zijn mensen die dan niet betalen. Dat is wel heel flauw!
De plek is mooi met uitzicht op het meer, maar de parkeerplaats heeft veel kuilen en - belangrijker - kennelijk is het een hangplek voor jongeren. Ik vreesde voor een onrustige nacht en ben rond 21 uur vertrokken naar een dichtbij gelegen camping, die ook heel mooi aan een meer ligt.
Ik heb gereserveerd via de website. Gaat prima! Bij aankomst vanaf 12 uur keurige briefjes die verwijzen naar gereserveerde plaatsen met kenteken. Mooie plek, dichtbij toeristeninfo en centrum. Rustige nacht (van zaterdag op zondag). Ik moet alleen nog even het loospunt voor grijs water vinden.
Vorig jaar is deze camperplaats verplaatst naar een locatie net voor de brug vanaf Malmö, dus komend vanaf Malmö aan de rechterkant. Betalen met QR code. Mooi plekken aan het water met elektriciteit en toilet.
Ga op P2 staan ipv P4. Ruime plekken op geweldige locatie aan de rivier Trave. Brug over en je staat in het historische stadscentrum van Lübeck. 6 euro/24 uur, ook te betalen met de pinpas. Rustige nacht gehad (maandagnacht).
Prima plek bij de begraafplaats. Inderdaad net voorbij het dorpje en ongeveer 3 km van Belleme. Er zijn picknicktafels. Stroom en vers water (3 euro voor 100 liter) met jetons te betalen. Die kun je halen bij restaurant/bar/tabakszaak schuin aan de overkant. s'Avonds en s'nachts geen last van de weg of vrachtwagens die daar ook mogen parkeren op eigen parkeervakken.
Geweldig dat ze al open zijn. Na een week had ik wel behoefte aan een douche! Eenvoudig sanitair, maar voldoet. Ruime plaatsen en zeer vriendelijke mensen. Restaurant open, in ieder geval op zaterdagavond. Menu met keuze uit 2 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 deserts voor 20 euro. Heerlijk als je geen zin hebt om te koken.
Sitecode: 20322
We zijn al bijna weer een jaar verder sinds de laatste review, dus hierbij een update. Het is heerlijk rustig hier. In de omgeving kan je mooi wandelen. Verder hetzelfde. Ik heb het kunnen vinden via de route bij het adres, maar idd lastig via dorp. Gelukkig weinig tegemoet verkeer. Voorzieningen zijn er niet, maar alles zelf aan boord. Ingang is idd lastig door scherpe bocht naar links. Ik denk dat een camper van meer dan 7 meter te lang is.
Ze zijn het hele jaar open, maar bel of mail even van te voren. De (zeer vriendelijke) eigenaren wonen hier niet en zijn er dus niet altijd. Prachtplek met geweldig uitzicht en lekkere wijntjes aan de bar. Voor de Nossa Senhora hoef je hier de 600 treden niet op.
ik sluit mij aan bij vorige review. Het is een prima plek tegenover de kerk in de bocht. Ik reed iets te ver door. Hek gaat open door op de groene knop te drukken. Bel even van te voren. Warme douche, maar je moet het water gelegenheid geven om warm te worden. Plekken zijn ruim en vlak. Het landgoed niet gezien, want het was al bijna donker. Volgende keer.
Prima plek voor overnachting met uitzicht over de havens van Bilbao. Vooral in het donker erg mooi. Hoewel er geen bord bij stond, denk ik, dat de 4 plekken die direct aan de rechterkant van de parkeerplaats liggen bestemd zijn voor campers. Er stonden er meer, want de parking is groot. Als je een grote camper hebt is het misschien wel verstandig om daar te gaan staan. Ik kwam gisteren in het donker aan en heb het toen niet gezien.
Prima voor een nacht als je niets nodig hebt. Ik kreeg geen contact met Paul Loughlin. Het nummer is ongeldig. Ik sprak een ander lid van de commissie en die vertelde dat Paul vanwege ziekte helaas niet meer beschikbaar is. Hij gaf mij het nummer van de secretaris van de commissie: 00447557388649. Ik heb dit als wijzigingsvoorstel doorgegeven aan Camper contact.
Je kunt in het ticket office met pinpas betalen. Ticket office zit aan de rechterkant van de overdekte parkeergarage. Prima twee nachten op parking 1 gestaan voor 36 GBP. Er staat contract parking op een bord. Niets van aantrekken.
Prima gegeten in het drukke restaurant met hele vriendelijke bediening. je mag inderdaad op de parkeerplaats naast het restaurant overnachten. Parkeerplaatsen zijn voor gewone auto's, dus niet groot. Parkeerplaats is naast de weg, dus niet heel erg stil.
Het klopt nog steeds. Bord verboden te overnachten, maar de dame van de naastgelegen toeristen info vertelde dat er niet gehandhaafd wordt. Prima plek om te staan.
Prima lokatie met schaduw onder de pijnbomen. Smalle paden, dus beetje manouvreren. De prijs klopt niet. Ik heb rond 22 euro per nacht betaald. 1 persoon met ACSI korting.
Helaas geen plek voor campers. maximale hoogte 2,10 meter. Alle andere ingangen geblokkeerd.
Prima plek om de diverse redenen die al genoemd zijn, maar Google maps geeft niet de goede route aan. Ik kwam met mijn kleine camper bijna vast te zitten. Je moet de ingang aan de kant van Via Campana nemen. Daar staan ook borden. Ook dan wel een uitdaging (smalle weg omhoog), maar te doen.
Een goede camperplaats in de buurt van het centrum en veel ruimte. Let op: je moet betalen met munten (kan ook met euro's). Het alternatief is de app easypark, maar die werkt voor Nederlanders alleen in Nederland en België, dus daar heb je nu nog niets aan. Het is wel de bedoeling dat de app wordt uitgebreid met meer landen. Zorg dat je gelijk genoeg munten erin doet, want bijvullen kan niet. het kan wel, maar dan begint de meter weer bij nul.
Prima plek om te overnachten als je op doorreis bent. Inderdaad 5 euro. Over de brug over het riviertje en je kunt ook nog heerlijk wandelen en fietsen en vissen. Vanuit NL werd ik door Pforzheim geleid waar je veel goedkoper kunt tanken dan langs de snelweg. Vannacht was het erg rustig op de locatie en op naastgelegen weg.
Je hoeft niet alles te doen wat in de vorige review staat. Alleen iets proeven en kopen is ook goed. Ik kwam hier om 17 uur aan en werd vriendelijk (in het Engels!) te woord gestaan door een jonge dame. Ze nam mij mee naar de winkel. Ik heb een paar verschillende varianten cognac geproefd. Niet goedkoop, maar erg lekker. Nu uit de wind op het gras overnachten tussen de eindeloze druivenranken. Nu kaal natuurlijk.
Prima plek. Wel even opletten voor de toegangsweg. De officiële weg is vrijwel onbegaanbaar, maar eenvoudig te omzeilen. Als je van het zuiden komt, neem dan de eerste weg links voor het huis aan de linkerkant. Als je van het noorden komt neem dan de eerste weg rechts na het huis. Dat is ook de weg als je van de camperplaats wegrijdt. Die weg is goed te doen.
Sitecode: 19368
Ik heb het sanitair e.d. niet gecheckt, maar even een waarschuwing. Als je vanuit het zuiden (Fez) aan komt rijden, dan niet de eerste afslag naar Chefchaouen nemen! Mijn GPS gaf dat wel aan, maar dan ga je dwars door het centrum en wordt je via onmogelijke straatjes geleid, die steil omhoog gaan. dus de R412 nemen aan de Tanger kant, dus de meest noordelijke afslag nemen.
Geen fijne plek. Geen bewaker kunnen ontdekken. Direct bedelende kinderen om de camper heen. Ben weggegaan, maar het valt niet mee om een alternatief te vinden als je richting noorden gaat.
Sitecode: 19447
De camping is gesloten. Er wordt gewerkt. Ik weet niet tot wanneer. De weg er naar toe is erg slecht, dus voor je de tocht onderneemt handig om even te informeren of ze open zijn.
Ik vond het uitzicht en de vriendelijkheid van de beheerder uitstekend. Kille wind en vorst in de nacht. Lastig om er te komen, maar zeker moeite waard. Lekkere omelet en salade bij open haard. Alles bij elkaar 17 euro. Geen douche gevraagd. Wel toilet beschikbaar.
De camping is nu gesloten voor het seizoen, dus info klopt niet. ik sta nu op camping Los Medes in L'Estartit. half uurtje rijden en voor 22 euro (incl ACSI korting; 1 persoon) hele goede camping. Zelfs met verwarmd zwembad. Wel de badmuts meenemen.
Ik was er vandaag, maar het hek was op slot. Op de website zie ik geen openingstijden staan, maar als ik wil reserveren kan dat pas in april. Dus even checken van te voren. Ik kan dus ook niet het aantal sterren bepalen.
Je mag hier 24 uur parkeren, maar niet overnachten. volgens mij wordt er streng gecontroleerd. Parking Cadaque /P4 is een veel beter idee en op dit moment gratis. Bovendien heel dicht bij huis Dali en een leuk baaitje met vissersbootjes.
Het is 28 november 2022 dus buiten het seizoen, maar je staat prima hier op P4. gratis ook nog. Waarschijnlijk ook vanwege het seizoen. Heel dicht bij het huis van Dali en het mooie baaitje waar het aan ligt. Als het niet zo hard zou waaien zou ik een duik nemen. Wel even letten op de borden met P 2 ter en met 4, want omleiding vanwege werkzaamheden.
Prachtplek dichtbij zee en keurig wc blok. Leuk terras met café op strand en ijstent op parking. Dat zal alleen in de zomermaanden zijn. Jammer dat niemand op de parking zelf gaat staan, maar op de parkeerplekken langs de aanrijroute. Ik heb het nagevraagd bij de politie en beheerder die toevallig in de buurt waren. Je mag op de parking zelf overnachten.
De plek is top, maar de rest is inderdaad helemaal niets. Wel picknick banken en vuur plekken. Stukje verderop hetzelfde geheel gratis. Had ik pas in de gaten toen ik de 20 euro inmiddels had betaald.
Moeilijk om plek te vinden, want veel bomen en zand. Makkelijk om vast te komen zitten. Afvoer chemisch toilet is volgens mij kapot. Ik zag de inhoud uit de grond komen. ik zal het nog melden. Geen afvoer van grijs water. Wel dicht bij strand met sterk verschillend tij en riet aan de kant. Verouderd sanitair. zonder elektriciteit en 1 persoon is 10 euro. voor douche betaal je 1 euro voor 4 minuten.
Prima sanitair. Goede ligging. Ruime plekken. Minpunt: het loospunt voor het grijze water. Nu tweede keer aangekaart, maar ik vind geen luisterend oor. Het lukt niet om te lozen. Ruimte te krap en water loopt nog altijd naar beneden.
Mooie plek, maar in de winter zonder voorzieningen alles dicht. even doorrijden en dan is links een officiële camperplaats. Het lijkt nieuw met mogelijkheden om grijs water af te voeren en vers water in te nemen. Toiiletafvoer niet gezien, maar het is al donker. Plaats voor 2 campers op harde ondergrond.
Geen water in december? Verder geen bijzonderheden die niet reeds gemeld zijn.
Prima plek. Inderdaad erg druk. Ik ben hier op donderdag en betaal ook 150 kronen per nacht. Voor parkeren in een stad zo dicht bij het centrum en overnachting spotgoedkoop.
Wat een superplek! Zonder deze tip via camper contact geen enkele info, dus dank daarvoor. Er staan maar 5 campers. Maar nergens staat dat het er maar max 5 mogen staan.
Op kerstavond lekkere hapjes en drankjes onder het zingen van kerstliederen in verschillende talen. Vandaag, eerste kerstdag, een geweldige kerstlunch in de zon. Bijzonder met vele nationaliteiten bij elkaar. De voorzieningen zijn goed en de sfeer geweldig. Veel speelmogelijkheden voor kinderen.