@B-S
Net dit heerlijk rustige plekje ontdekt en meteen ook de vriendelijke eigenaar ontmoet die dit zomaar voor ons camperaars openstelt 🥰 Super dank daarvoor!!
De plek an sich zou prima zijn maar: auto’s racen voorbij tot diep in de nacht aan snelheden die maken dat mijn bus heen en weer klutst in hun zucht; elk uur krijst er minstens één opgedreven brommertje en luide muziek. Erg onaangenaam.
Heerlijk plekje en ik betaal met veel liefde 7€ om de vzw te ondersteunen maar... - vuilbakken zitten overvol, bezoekers zwieren afval er gewoon naast en dan waait dat in t rond, miss container plaatsen? - niet fijn als anderen niet betalen. Ik stond 3 nachten met telkens andere campers en online alle plaatsen behalve mijne nog vrij te boeken... - Toilet mag geloosd in de herentoiletten volgens reglement, niet duidelijk waar die zijn.
Heel goede voorzieningen, mooi wandelen in de omgeving, plaatsen goed aangelegd met voldoende ruimte tussenin.. Maar ik vind rdat bij een standplaats voor welke we moeten betalen geen volcontinu lawaai van een druk bereden baan hoort. In die zin stelt het me teleur. Het zel wel mooier (en misschien ook stiller) zijn als de beplantingen zijn volgroeid.
Ik stond daar echt geweldig. En helemaal alleen. Met mooi zicht op het kasteel. Voorzieningen zag ik niet, alleen een waterpunt maar leek me niet erg handig om daar je canper te parkeren terwijl je water tapt. s Nachts was het muisstil. Achter het kasteel bieden wandelpaden tussen. de rotsen een paar goede plekken om gieren te observeren.
Verbazingwekkend rustig s nachts, gezien de ligging. Gigantische tuin (als je een 100m naar de heuvel af wandelt) die me dunkt in lente en zomer een feest van zintuiglijk genot veroorzaken zal! In januari nogal kaal.
Rustig gesllapen ondanks grote banen rondom. Al het nodige aan voorzieningen, geen stroom. Heel mooi zicht op het stadje tegenaan de bergflank. (toch als je een plaatsje vrij hebt aan de rand, maar toen ik er was was er verder bijna niemand) Mooi en toch relatief vlak wandelen ondanks bergstreek dankzij inzet van oude spoorwegbedding voor fiets- en wandelpad.
Je moet een paar honderd meter hogerop voorbij de saniplek rijden om de camperplaatsen te zien (ik dacht eerst dat het het terreintje naast de sani en de vuilbakken waren en dan sta je maar belabberd hoor) Heel mooi uitzicht over het dorpje. Jammer dat het geblaf van honden in het dal nogal ferm rondom je weergalmen.
Er hangt, afhankelijk van hoe de wind staat, een constante zweem van hopachtige vieze geur van nabijgelegen fabriekje. Je hoort ook wat geluiden van vanalles dat bij het zwembad en het conservatorium hoort. Alleen daarom geef ik geen 5 sterren, het is voorts een superfijne plek.
Zal in toeristisch seizoen wel overvol staan, het was in februari al druk. Best een aangenaam plekje. Veel loslopende honden zonder mens erbij wel (ik stond er 2 nachtjes en anderhalve dag en ik zag er vijf verschillende passeren) Zee op 2minuutjes te voet het wijkje doorsteken. Alle voorzieningen behalve stroom.
Als het strategisch op de route ligt is het een ok plekje voor een nacht, je kan lozen en tappen en s nachts relatief rustig al zou je dat niet verwachten. Voorts niks aangenaams aan.
Sitecode: 19818
Heerlijke plek met alleen water ter beschikking (kraantje aan de buitenkant van het gebouwtje met toilet, de dame die het onderhoud daar wees het mij aan dat ik daar mocht tappen als ik wilde) verder geen voorzieningen. Mooi uitzicht op het meer doorheen de bomen, fijn wandelen daar.
Heel degelijke plek, prachtig wandelen rondom met super afwisselende zichten en gewaarwordingen. Heel rustig en stil s nachts - ik stond er wel zo goed als alleen - niet geschikt voor wie dichtbij dorpskern of stadsfeer wil zijn.
Nog nieuw en schoon, nog in ontwikkeling, er waren rondom werken bezig, alle voorzieningen dik in orde. Sjiek. Geschikt voor ook grote campers. Uitzicht wat jammer op elkaar, of omliggende bedrijfsterrein. Maar zeker wel een plek waar je veilig voelt en alles in de buurt hebt.
Ik zag nadien dat ik me aan de verkeerde kant van het zwembad had gezet, de officiële camperplaats is bovenaan, niet onderaan (waar ook de weergegeven foto's zijn getrokken) maar ik stond daar wel veel liever. Was heel rustig verblijven en slapen daar. De enige die ik heb gezien was een vriendelijke boer die watertanks kwam vullen met z'n pickuptruck. Zwembad was gesloten in februari. Misschien is er in de zomer meer bedrijvigheid.
Voelde er zo thuis en fijn dat ik een extra dag ben gebleven. Echt heel aangename camperplaats - maar alleen voor wie van rust en stilte houdt. Buitenfitness naast je, kabbelend stroompje voor je, alle voorzieningen achter je, en kilometers wandelplezier zonder moeilijke klimmen of dalen.
Stadje is mooi en interessant, Plaatselijke bewoners zijn vriendelijk, verwelkomend, en neiuwsgierig. Vrij drukbezet, zelfs midden februari. Je moet de brug over rijden om er te geraken, anders rijd je je vast voor een tunneltje van 2,5m hoog en hooguit 2,3m breed. Zinvolle camperplaats als je het stadje wil bezoeken. Als verblijfplekje an sich is het handig met al het nodige maar voorts vrij waardeloos.
Op onregelmatige tijdstippen klonk het plots tijdelijk alsof er een reusachtige transfo heel luid naast m'n bus stond te zoemen. Dan stopte het. Dan begon het weer. Enz. Hele dag en nacht lang. Misschien is het iets tijdelijks door werken of zo, maar ik voelde er erg ongelukkig van. Als dat geluid er niet was, zou het een heel fijn plekje zijn in een heel mooi en interessant dorpje. Rode wijn van de plaatselijke wijnboer blijkt erg lekker.
Vroeger was dit m'n favoriete plekje in Limburg. Dit jaar heb ik er nog niet 1 keer kunnen overnachten: camperplaatsen telkens volzet, maar evenzo telkens gigantische lege parking ernaast, beveiligd met hoogteremmer zodat er zeker geen camper kan gaan staan. En dan met al die lege plaats in zicht, na een rit van 350km, daar moeten keren om elders een legale plek te zoeken... Pff. Evaporiseren of teletransporteren lukt me niet hoor.
Héél toffe plaats zonder voorzieningen, zeker sporters zullen het appreciëren. Mooie wandelpaden in de regio, schokvrij joggingparcours met natuurvijver achter/rondom het voetbalveld alsook.... een buitenfitness!! (en deze mét de alle 3 de toestellen die je rugpijn helpen helen) Het was er ook rustig slapen zonder overlast. Heerlijk gewoon, i love it.
De locatie zelf is zeker redelijk voor een korte overnachting op doorreis van busbezoek aan bxl. Nabijgelegen natuurpark met ruïne is tof. Maar ... hij leek veel op aan gerij van wagens, 2 kerels uit het 'verstopt achtste mijn voertuig' dé ideale plaats om te urineren, ... Het was druk, ook na zonsondergang niet. Ben uiteindelijk ouderen gaan overnachten omdat ik me niet veilig voelde.
I stood alone here for two very starry nights. It is a very beautiful, peaceful lake and i enjoyed my stay véry much. You do need to be in off-grid mode, there are no services what so ever, accept a garbage bin.
Heerlijk plekje met al het nodige.
Heel ok. Beetje druk door de mix met gewone auto's die komen en gaan. Alle nodige voorzieningen.
heel rustig en fijn plekje. verzorgd en schoon, het was er onlangs nog steeds zoals de foto's tonen. fijn wandelen rondom. kijk even op voorhand hoe je gps je stuurt want het smalle, bochtige baantje waarlangs ik de mijne volgde lijkt me erg onmogelijk voor grotere motorhomes.
heel rustig eens de sporthal dicht is. verzorgd, al het nodige aanwezig, staanplaatsen goed vlak en relatief waterpas. fijne paadjes rondom voor een korte wandeling. maar 2 plaatsjes voor grotere campers, en dan nog staan ze m.i. best wel krap