@BasvanderWielen
Prima parkeerplaats voor een kort bezoek of een nacht slapen bij het Hluboka kasteel. Weinig last gehad van de weg ernaast en geen jongeren gezien. Vanaf de parkeerplaats vertrekt een treintje naar het kasteel of je loopt de steile weg omhoog.
Sitecode: 20599
Grote parkeerplaats, gemakkelijk via de automaat betalen per uur of voor een gehele dag. Er zat een parkeerwachter, maar automaat spreekt voor zich. Dit is ook de P voor bussen, dus er lopen ook daklozen rond die bij de camperdeur om geld komen vragen. 's Avonds ook jongeren die met veel lawaai en slippende banden aankomen en vertrekken.
Wat ons betreft een topplek! Ruime vakken, met een groenstrookje ernaast. Gratis faciliteiten en op loopafstand van het centrum. Wij hebben geen geluidsoverlast gehad van wat dan ook, ook geen jongeren gezien. De grote speeltuin naast de CP was favoriet bij onze kinderen, net als het vlonderpad op korte loopafstand (startpunt op 49.746501, 16.456644) --> aanrader!!
Kleinschalige en rustige camping, op loopafstand van kasteel Karlstejn. Vriendelijk geholpen bij de receptie, wij betaalden €46 voor 2 nachten (2 volw en 2 kinderen). Sanitair was schoon, douches ook prima. Kleine speeltuin met zandbak voor de kinderen. Wij zijn vanaf hier ook met de trein (ca. 40 minuten) naar Praag gereisd. Tip: vraag naar een Praha XXL treinticket bij het station, daarmee kun je ook onbeperkt met OV reizen binnen Praag.
20/04/2025: de camperplaatsen waren vol, maar na navraag bleek dat we ergens anders op de parkeerplaats mochten staan. We stonden er uiteindelijk met een stuk of 12 campers. Topplek, rustig. Tegenover is een grote en leuke speeltuin voor alle leeftijden. Centrum van Pilsen (leuk!) met de bus en tram bereikbaar.
In Waldsassen kun je kiezen voor deze gratis plaats of tegen betaling bij Schwanenwiese. Wij kozen voor de gratis plaats en zijn super tevreden. Een rustige plek (een paar jongeren 's avonds, maar totaal geen last van gehad) en op loopafstand van de basiliek. Vlak daarachter ligt de Schwanenwiese en een park met speeltuin.
Camping in ontwikkeling: er is nu alleen nog water verkrijgbaar, maar er worden nog wc's en douches gebouwd. Heerlijk genieten van de rust, kleine speeltuin met grote trampoline voor de kinderen. We werden heel vriendelijk ontvangen door de beheerder, deze man jaagt zijn dromen na en is heel enthousiast en ambitieus met zijn toekomstplannen!
06/08/2023: grote parkeerplaats van Jura Park: wij mochten op het verharde gedeelte staan, vanwege de hevige regen. Het echte campergedeelte is namelijk alleen gras. Rustige locatie met 24/7 toegang tot heel schoon toilet en douches. Sanistation erbij met alle voorzieningen. Het park hebben we niet bezocht, maar zag er leuk uit.
05/08/2023: Dit mag geen camping genoemd worden: is meer een grasveld van het hotel, met toiletgebouw erbij. Aan de drukke weg. Prijs 130 met twee volwassenen en twee kinderen, veel te duur voor wat je krijgt. Chemisch toilet dump was verstopt met drollen. Kleine speeltuin erbij, grasveld wordt bij regen een groot moeras waar je uit getrokken moet worden. Toiletgebouw was oké.
03/08/2023: absoluut geen mooie plek, maar we raden hem aan voor iedereen die Krakau wil bezoeken. Prijs 50 per nacht (ongeacht aantal personen), je staat dan verhard naast de beveiliging (24/7 iemand aanwezig). Vriendelijke portier. Bushalte op 500 meter lopen, kaartje koop je in de bus. Geen last gehad van de vrachtwagens. Wc en douche aanwezig.
30/07/2023: Mooi uitzicht, verharde ondergrond (vinden wij fijn) en op loopafstand van het centrum en het beginpunt van de wandeling door de valleien Białego en Strążyska. Wc's en douches waren prima in orde. De plek gaf ons geen camping gevoel, eerder een camperplaats met faciliteiten. Vriendelijke beheerders. Prijs 80 per nacht voor 2 volwassenen en 2 kinderen.
29/07/2023: rustig gelegen, prima voor een nacht. Sanistation met alle voorzieningen erbij. Speeltuin voor kinderen ernaast. Betaald in het hotel, maar de prijs vonden we te hoog voor wat je er voor krijgt. Wij vonden het geen 5 sterren waard.

26/07/2023: grote parkeerplaats met aparte plekken voor campers. Liefst pas laat of heel vroeg aankomen, anders kan het krap worden door de auto's van dagjesmensen. 's Avonds is het heel rustig en je loopt zo naar de goudmijn toe. Sanistation met alle voorzieningen aanwezig. Voor een gratis plekje sta je hier top.
24/7/2023 Hele eenvoudige camping, verouderd sanitair. Wel ruime vakken, maar langs een drukke weg. Van de trein geenlast gehad. Wij betaalden 64 voor twee volwassenen en twee kinderen. Heel groot voordeel: camping ligt naast een gigantisch groot openluchtzwembad met leuk gedeelte voor kinderen.
Sitecode: 52025
23/7/2023 Camping met een heerlijk relaxte sfeer, rustig gelegen. Tenten/caravans/campers door elkaar heen en 's avonds zaten er wat mensen te tokkelen op een gitaar. Ruime plekken, schone Wc's en douches, hele leuke speeltuin voor de kinderen. Let op: wel een plek in het midden regelen, aan de zijkant/achterkant zijn de plekken veel te klein!

26 okt 2021: van onderstaande reviews snappen wij helemaal niets! Het is inderdaad schoon en super fijn dat een bedrijf zulke plaatsen beschikbaar stelt. Maar het is ABSOLUUT niet rustig. Zowel de snelweg als de N36 zijn zeer duidelijk te horen. Prima voor een nachtje op doorreis, maar verwacht er niet teveel van.
25 okt 2021: hele rustige plaats, direct aan speeltuin. Heel geschikt voor stop op de heen- of terugreis. Inderdaad een wc aanwezig, maar is te vies voor woorden. Water pakken zou ik hier ook zeker niet aanraden…!
24 okt 2021: prima plaats voor heen- of terugreis. Exact op de grens. Vrij rustige plaats, leuke speeltuin iets verderop aan de rivier. LET OP: betaald van 09:30-19:30, daartussen mag je maximaal 2 uur parkeren (€2,50).
23 okt 2021: prachtige camperplaats, direct onder de grotwoningen van Arguedas (aanrader!). En op korte afstand van Bardenas Reales (ook aanrader!). Wij hebben er heerlijk geslapen. Sanistation niet gebruikt, dus kunnen we niet beoordelen.
22 okt 2021: functionele overnachtingsplaats voor een bezoek aan Zaragoza. Camperplaats wordt heel druk bezocht, sanistation wordt continu bezet. Aan drukke weg gelegen, direct aan de tramhalte (10 minuten naar centrum). Dus vooral heel praktisch, maar niet mooi.

19 okt 2021: twee parkeerplaatsen speciaal voor campers, direct aan de weg. De weg is drukker dan je in eerste instantie denkt. Uitkijken dus met de deur open maken! Aan de andere kant zit je direct aan een hondenuitlaatveldje, dus veel geblaf tot laat in de avond. Maar dat betekent wel veel sociale controle en het is een ideale plek om vanuit hier Valencia te bezoeken. Kost een paar euro, treinstation op loopafstand en zeer regelmatig treinen.
17 okt 2021: de weg ernaartoe is al schitterend! Ze proberen deze eenrichtingsverkeer te houden, door je via de andere kant de camperplaats af te laten rijden. Camperplaats zelf is netjes, sanitair in orde en een zwembad aanwezig. Bar waar je kunt eten/drinken, maar kan ik niet beoordelen omdat we er geen gebruik van hebben gemaakt.
16 okt 2021: prachtige plek!! Mooi uitzicht op het stadje, kleine speeltuin in de hoek. Heel rustig geslapen en het stadje bekeken. Je kunt hier met de lift omhoog.
15 okt 2021: prima plekje voor een overnachting. Er kwamen inderdaad tot ‘s avonds laat mensen voorbij gelopen, maar totaal geen last van gehad. We hebben rustig geslapen. Dichtbij het stadje.
15 okt 2021: nette camperplaats, naast de brandweerkazerne. We hebben er alleen gebruik gemaakt van de faciliteiten en dat was in orde. Alleen de kraan loopt heel traag… Wat enorm leuk was, is dat onze kleuter door de brandweermannen werd uitgenodigd om in de brandweerauto te kijken. Ze mocht hun kleren aan en in de walkietalkie praten. Één groot feest.
14 okt 2021: prachtige plek!! Heel erg rustig, prachtige sterrenhemel en waanzinnig mooi uitzicht.
13 okt 2021: parkeerplaats pal aan het strand. Er stond inderdaad een bordje dat er een donatie van €2,- werd gevraagd, maar wij konden niemand vinden om te betalen. Gewone parkeervakken voor auto’s, schuin. De snelweg hoor je hier wel heel goed.
12 okt 2021: dit is gewoon een parkeerplaats, maar volgens de Spaanse wetgeving mag je hier overnachten als je je als auto gedraagt: dus geen blokken, geen stabilisatiepootjes, geen ramen open. Als je dit OK vindt, is dit een mooi plekje! Politie kwam regelmatig langsrijden. En voor kinderen een topplek: een leuke speeltuin en voetbalveld aanwezig! Wij waren er op een feestdag, dus ‘s avonds wel asociale jongeren die enorm veel troep maken.
11 okt 2021: mooie plaats om Gibraltar te bezoeken; vanaf hier op loopafstand. Mooi uitzicht op de haven en alle faciliteiten aanwezig. Rustig geslapen!
9 okt 2021: grote asfaltparkeerplaats met speciale tarieven voor campers. Denk eraan: niet te dicht bij de loopbrug parkeren! Dit is een drukke oversteekplaats. Wij stonden er twee nachten in het weekend en hebben twee nachten heel veel last gehad van jongeren. Aan de overkant van de rivier is een groot uitgaansleven! Maar: het is wel een hele goede plek om Cadiz (écht een aanrader!) te bezoeken. Vlakbij vertrekt de ferry, 30 minuten varen.
7 okt 2021: Topplaats! Annbellen bij het hek, vervolgens doorrijden: de havenmeester wijst je een plek. Je staat heel mooi bij de bootjes, gezellig havengebied met aan de overkant een bar (geen last van gehad). Bushalte is vlakbij, vanaf daar reis je gemakkelijk naar Sevilla. Bustijden hangen bij de havenmeester. Sanitair is goed. Enige nadeel is dat je moet fileparkeren langs een smalle weg, dus je kunt geen raam open zetten.
6 okt 2021: heerlijk plekje!! Van het uitzicht hadden we meer verwacht, maar de camperplaats is echt dik in orde. Mooie, ruime vakken. Sanitair wordt goed schoongehouden en ontvangst is zeer vriendelijk. Er is een zwembad aanwezig en op het zonneterras nog wat speelgoed voor kinderen.
5 okt 2021: vriendelijk ontvangst, kregen meteen veel informatie over de omgeving. Je zit direct aan de luchthaven, maar wij hebben geen enkel toestel gehoord. Wij vonden het vooral een functionele stop, maar niet persé geschikt voor meerdere nachten.
4 okt 2021: wat fijn dat de Lidl zulke plekken mogelijk maakt! Nee, het is geen idyllisch plekje en er zijn geen faciliteiten. Maar voor een nachtje is het prima. Geen last gehad van nabijgelegen weg.
3 okt 2021: Nette camperplaats, direct naast de Lidl. Goede wasmogelijkheden tegen betaling. Sanitair is ook tegen betaling. Wifi werkt goed, gratis. Niks verkeerds over deze plek te zeggen, maar achteraf gezien hadden we beter bij de naastgelegen Lidl kunnen overnachten. Hier kun je gratis staan en gebruik maken van de verderop gelegen (37.080516, -8.912931) wasserette. Hier kun je goedkoop wassen en gebruik maken van gratis wifi.
Sitecode: 19583
2 okt 2021: heel groot, heel druk. Veel te smalle vakken, wij konden het raam niet openen. Wij houden er absoluut niet van!Veel te weinig douchegelegenheid voor zoveel campers, bovendien hangt er niet eens een douchegordijn. Er stonden veel overwinteraars, maar wij waren blij dat we na een nacht weer wegreden. Makkelijk voor een bezoek aan de stad (bushalte is vlakbij), maar dit is toch geen plek waar je lang wilt blijven?!
Juiste coordinaten van nieuwe CP zijn 38.442993 -7.378952. Parkeervakken zijn erg schuin, dat is jammer. Maar verder is het een mooi plekje nabij een prachtig uitkijkpunt en op loopafstand (steil bergopwaarts) van misschien wel het mooiste dorpje van Portugal. Faciliteiten zijn iets verderop te vinden, niet op de parkeerplaats zelf.
30 sept 2021: grote parkeerplaats voor campers. Sanitair aanwezig, net als sporttoestellen en heel veel picknickbankjes en een bbq-plaats. Veel zwerfhonden. Achter de camperplaats ligt een plas water, ziet er erg vies uit. Maar er zwemmen heel veel schildpadjes in rond, leuk om de kopjes boven water te zien. Prima voor een nacht, maar verder is er niets te beleven.
26 sept 2021: fantastische plek, vooral als je met kinderen reist! Heel vriendelijk ontvangst, even bellen van tevoren. En dan sta je in de tuin van een hele lieve familie. Dochtertje van 4 speelde erg leuk met onze dochter. En ze liet ons vanalles zien: de boomgaard, de diertjes.. Er hangt een schommel en er staat een trampoline waar onze dochter gebruik van mocht maken. Net als fietsjes en skelters. Topplaats voor gezinnen!!!
24 sept 2021: Zeer ruime parkeervakken, nagenoeg recht. Op zich rustig gelegen, maar ga dan niet te dicht bij de skatebaan staan. De twee nachten dat wij er stonden, was daar veel lawaai tot diep in de nacht. Tip voor bezoek aan Lissabon: neem de trein naar Sete Rios (€2,75pp) en loop naar metrostation Jardim Zoologique. Koop daar een dagticket voor €6,40pp en reis de hele dag onbeperkt met metro en tram (ook nummer 28!)
22 sept 2021: drukbezochte camperplaats, op loopafstand van het prachtige Óbidos. Plaatsen zijn heel smal, maar verder is het prima in orde.
21 sept 2021: Op de parkeerplaats zijn vier plaatsen afgezet voor campers, maar er kunnen acht campers staan. De vakken zijn dan wel erg smal. De weg achterlangs is goed hoorbaar, maar de ligging aan het parkje maakt veel goed. Hier is het lekker wandelen en spelen voor de kinderen.
20 sept 2021: rustige parkeerplaats in een klein dorpje. De parkeerplekken zijn niet afgezet voor campers, maar er staat een bord waarop staat dat overnachten op dit plein is toegestaan. Er staan zelfs wat picknickbankjes. Speeltuin op loopafstand, alle faciliteiten aanwezig. We hebben een hele rustige nacht gehad! Prachtig plekje.
19 sept 2021: voormalig campingterrein, wat nu als camperplaats wordt gebruikt. Veel groen en ruimte! Op loopafstand van stadje en speeltuin.
16 sept 2021: Grote parkeerplaats met enkele plekken afgezet voor campers. Smalle plaatsen, maar wel op loopafstand van het centrum. Alle faciliteiten zijn aanwezig. Hoewel het aan een drukke weg ligt, hebben wij geen last gehad van het verkeer. Prima plaats voor een overnachting of voor een bezoek aan de stad. Funicular reed in de zomer maar 1x per uur. Maar naar boven lopen is goed te doen.
14 sept 2021: Camperplaatsen in een net parkje. Er komt af en toe een bus voorbij, maar daar hebben wij geen last van gehad. In het parkje staat een gloednieuwe speeltuin, ze waren nu nog bankjes aan het plaatsen. Wc gebouw was nog gesloten, maar waren ze ook druk mee bezig. Op loopafstand van het leuke centrum
Sitecode: 61952
13 sept 2021: Kleine parkeerplaats op zandondergrond, bij een sanistation. Het sanistation ligt aan een smal pad met veel takken erboven; dit kan voor grote/hoge campers een probleem zijn. Het is echter een schitterend en rustig plekje, op loopafstand van het oude stadje. Die is ook absoluut de moeite waard!
12 sept 2021: Terrein bij groot park met voetbalveld, hardloopbaan en speeltuin. Er zijn meerdere parkeerplaatsen, maar eentje (de allerlaatste!) is speciaal voor campers. Faciliteiten zijn aanwezig, maar niet op de parkeerplaats zelf. Centrum is niet op loopafstand, maar is ook niet heel bijzonder.
10 sept 2021: Aanmelden bij het zwembad. Plekje is fantastisch mooi, faciliteiten zijn schoon en werken goed. Maar de parkeervakken zelf hebben ze niet handig aangelegd: er zit zo'n schuine helling in, dat je met je achterkant de grond nét niet raakt. We hebben campers gezien die er niet op konden en verder reden. Dit was voornamelijk bij de laatste vakken achteraan (verst van het zwembad af). Verder is het een prachtige plek met mooi uitzicht.
8 sept 2021: Parkeerplaatsen op zandondergrond, werd op dit moment niet beheerd. Betaling van €3,- per dag via envelop in brievenbus. Er was een speeltuin aanwezig, maar momenteel gesloten vanwege onderhoud. Wel sporttoestellen en een voetbalveldje. De camperplaats is qua ligging super: op loopafstand van het treinstation, vanwaar je in 30 minuten naar Porto reist. Treinen rijden zeer regelmatig.
7 sept 2021: Camperplaats aan het water en klein strandje. Je kunt hier met een ferry naar het centrum van Viana do Castelo varen. Parkeerplaatsen zijn vrij smal, dus je staat dicht op je buren.
6 sept 2021: Rustige camperplaats met alle faciliteiten aanwezig, alleen stroom werkte niet op elk punt. Er ligt een skatebaan en voetbalveldje, erg leuk voor kinderen. Wij zijn er een keer gestopt voor de lunch en zijn er een paar dagen later naar terug gereden om er te overnachten. Geen hangjongeren gezien.
Grote parkeerplaats onder de kabelbaan. Ligging is dus perfect: je kunt meteen instappen. Centrum ook op loopafstand. Maar de omgeving voelde minder fijn. Toen onze kleuter op de wc zat, kwam er een zwerver bij haar raam staan en stond naar haar te kijken. Even later kwam hij ook om eten/geld vragen. Dus prima voor een nacht en voor ritje met de kabelbaan, maar voor ons geen drie sterren waard.
Heerlijk rustig plekje op de parkeerplaats van het bezoekerscentrum van natuurpark. Volgens de mevrouw van het bezoekerscentrum was het geen probleem om hier de nacht door te brengen. Geen faciliteiten aanwezig, maar wel alle rust en ruimte. En alle mogelijkheden om lekker te wandelen.
Ruime parkeerplaats met veel picknickbankjes. Aan de voet van het kasteel. Sanistation niet gebruikt, maar wel alles was aanwezig en zag er goed uit.
Goed verzorgde terrassencamping, we mochten na betaling zelf een plekje uitkiezen. Sanitair is schoon, leuke speeltuin aanwezig voor de kinderen. Naar het centrum lopen is 1,5 km bergopwaarts.
Mooi verzorgde camperplaats. Kosteloos, met gratis stroom bij elk vak. Ruime plaatsen! Op loopafstand van het prachtige Almeida; van de doorgaande weg geen last gehad. Alle faciliteiten aanwezig, wel erg smal om er tussen te rijden.
Camperplaats behorende tot de winkel ZaZa. Leuk om eens doorheen te wandelen. Het dorpje zelf stelt niet veel voor, maar de camperplaats is prima. Ligt langs de doorgaande weg, maar geen geluidshinder hiervan gehad.
Sitecode: 20093
Ruime parkeerplaats speciaal voor campers, staat goed aangegeven met bordjes. Plaatsen vooraan zijn vlak, bij de andere plekken zijn blokken nodig. Rustig gelegen, wel een favoriete plek voor de inwoners om hun hond uit te laten. Op loopafstand van het centrum, met voor de kinderen een groot park met heel veel speeltoestellen.
Als je met kinderen (ca. 2-7jr) reist, een super plek! Een rustig plekje naast een leuke speeltuin, pony rijden is ook mogelijk.
Mooie parkeerplaats om even te staan, maar overnachten wordt niet toegestaan. Wij werden 's ochtends wakker gemaakt met de melding dat we binnen 10 minuten weg moesten zijn, anders een boete! Jammer, het is een schitterende plek...
Sitecode: 20731
Heerlijk rustige plek, wc/douche erg netjes en wordt goed schoongehouden. Mogelijkheid tot het wassen en drogen van kleren en storten chemisch toilet. Voldoende ruimte om met de camper te staan, aanrader!
Ruime parkeerplekken op korte loopafstand van het mooie stadscentrum. Wel erg schuin, dus blokken nodig. Jammer dat er maar zo weinig campers mogen staan, staat al snel helemaal vol.
Nette plekken op loopafstand van het centrum. Wc’s zijn gesloten en weg is ietswat druk, maar voor een gratis plek niets te klagen.
Zeer mooie plek, rustig gelegen. Ziet er verzorgd uit. Jammer dat je er met je camper pas na 18:00 uur terecht mag, is veel te laat als je met een klein kindje op pad bent. Wij zijn dus doorgereden en hebben er niet overnacht.
Wat wil je nog meer... schitterende plek met fantastische wandelmogelijkheden. Mooie uitzichten! Geen voorzieningen, ondergrond zand. Maar absoluut een tien waard als je zelfvoorzienend bent.
Schitterende parkeerplaats met vele prachtige wandelmogelijkheden. Vorige week stonden er maar drie campers, maar in zomer/winter kan het hier helemaal vollopen. Rustige nacht gehad.
Wat een verschil in reviews! Wij hebben het ook als een zeeeeeer drukke plek ervaren, de hele nacht door veel verkeer en lawaai. Vind je dat geen probleem, dan is het een prima plekje vlakbij het centrum voor een nette prijs.