@Eifelaar
Prachtig en goed verzorgd terrein. Het is een oude boomgaard, dus je moet oppassen dat je tegen een tak aan rijdt. Verbazend dat er zo weinig campinggasten zijn. Daardoor wel heerlijk rustig. Sanitair is schoon, maar heeft beste tijd wel gehad. Voor camper en twee personen betaalden we 25.- euro (inclusief elektriciteit).
Terecht zijn de meeste reviews positief. Waar niemand een opmerking over maakt, is het feit dat de hele dag een stroom auto’s het park in- en uitrijdt. De CP ligt vlak langs die in- en uitgang en er liggen richels in de weg. Elke auto maakt dus flink wat herrie. Rustig kan deze CP dan ook niet genoemd worden. Als je rust wilt hebben, moet je gaan wandelen of fietsen of zwemmen. De bezetting van de CP kan per dag sterk wisselen.
Onvindbaar omdat de coördinaten niet kloppen. Je moet het dorp niet in. Langs de N-630 zie je een afslag naar Alberque de Peregrinos. Die weg moet je nemen. Na ongeveer 300 meter kom je bij het voormalige station. De afslag ligt afhankelijk van welke richting je komt, voor of na het dorp. De CP is niet veel zaaks. De plek bij het voormalige station van Ferrocarril is wel aardig.
Zeer ruime en rustige plaats. De camping is alleen in juli en augustus open. We mochten toch op het gravel staan.
Schaduwrijke camping. Geen gebetuttel van plaats wijzen en/of de beheerder die de stroom komt aansluiten. Heet water in de douches. Ruim voldoende sanitair. Natuurlijk kun je mekkeren over het feit dat het sanitair niet vorig jaar geïnstalleerd is of dat de camper- caravanopslag geen idyllisch gezicht is. Je kunt prachtig fietsen langs het stilgelegde spoortracé. Als je voor het voormalige station staat, ga je rechts voor de meest ongerepte route
Alles keurig en netjes. De eigenaar is bijzonder zuinig op zijn spullen. De electriciteit komt hij persoonlijk aan- en afkoppelen (“Security”). Het gegier en gebrom en soms kloppen komt van de grote, nabije steengroeve. Die herrie is echter alleen overdag. Het dorp heeft nauwelijks charme.
Een vol vakantiedorp boven een druk stadje. Alles staat bot op elkaar. Erg grootschalig opgezet, weinig intimiteit.
Alle positieve opmerkingen van mede-reviewers kan ik onderschrijven. Als bijzonderheid wil ik noemen dat de attente en alerte houding van de beheerder een veilig gevoel geeft. De kans dat iemand het terrein op glipt om rustig poolshoogte te nemen is klein. Als je dicht bij de weg staat, hoor je die goed. Als je achter op het terrein staat, hoor je hem nauwelijks.
Volgens de dame van de receptie waren wij via de avontuurlijke route gekomen. Dankzij Google waren wij er gekomen via kleine dorpjes met nauwe straten. En als je dan het terrein oprijdt, ziet het er aantrekkelijk uit. Zeer vriendelijke ontvangst, alles prima in orde. Wij waren er op een feestdag, dus veel campers. Het zwembad ligt hoog en de stemmen van de kindertjes schallen over het terrein. Rust? Dus niet. De campers staan dicht naast elkaar.
Aangelokt door de reviews deze camping gekozen. De bureaucratische ontvangst duurde ruim een kwartier. op de folder stonden de bezienswaardigheden alleen in het Spaans. De do’s men de dont’s stonden er in vier talen. Ook in de toiletten hingen overal briefjes met regels. De beheerder vond het nodig om op zondag met veel geraas te gaan maaien. Één nacht gebleven.
Uitstekende camping en zeker niet alleen als doorgangscamping. Zeer ruime plaatsen. Zelf plaats uitzoeken. De receptie is een wat kale bedoening, niet gericht op het langer binden van klanten. Geen informatie over wat er in de omgeving te doen is. Sanitair is goed, maar er lijkt weinig aandacht te zijn voor het goed bijhouden. Als er iets kapot is, blijft het heel lang kapot. Je krijgt een code voor de wifi, maar klein bereik.
Zeer prettige camping, ruime plaatsen. Zelf plaats uitzoeken. Broodjesservice. Nieuw toiletgebouw, ook een nieuwe receptiegebouw met sanitair. Vriendelijke en behulpzame beheerder. Uitstekende fietsmogelijkheden. Mayenne zit aan het eind van het jaagpad vanaf Daon. Vanaf Daon naar Mayenne is 80 km. Vanaf Mayenne kun je de ‘lavelofrancette’ naar Caen fietsen. De route loopt over voormalige spoorlijnen en over rustige, landelijke landweggetjes.
Ruime, rustige camping. Sanitair is enigszins gedateerd, maar alles werkt en is zeer schoon. Vriendelijke dame bij de receptie. Verspreid op het terrein staan ruim voldoende stroomaansluitingen en watertappunten. Er is broodservice. Je kunt mooie fietstochten maken langs het kanaal en in het bos.
Als je van CP’s houdt, waarbij je op asfalt dicht op elkaar staat, dan moet je hier naar toe. Een extra attractie van deze CP is dat er zo weinig ruimte is dat laatkomers en vroegvertrekkers nogal moeten manoeuvreren om er in resp. eruit te komen. Er is een sani-zuil, waar je oa je toilet kunt legen. Schoonspoelen kan niet, want de betreffende kraan is gedemonteerd. Op loopafstand grote supermarkt met tankstation.
Grote, rustige en eenvoudige camping. In totaal ca. 70 plaatsen, verdeeld over drie velden. Ca. 12 plaatsen aan de Loire. Relatief weinig sanitair, wel een aantal watertappunten verspreid over het terrein. Sanitair is eenvoudig en enigszins verouderd. Alles werkt prima en is schoon. De camping is niet afgesloten met een slagboom, ook als de receptie niet bezet is, kun je een plaats zoeken. Vrij smalle toegangsbrug. Mooi fietsgebied.
Camping met ruime tot zeer ruime plaatsen. Twee sanitair gebouwen. Sanitair schoon en verzorgd. Vriendelijk personeel. De camping is de hele dag toegankelijk. Dus geen slagboom waardoor je het terrein niet op kunt, als je een ‘nieuwe’ kampeerder bent. Op mail wordt snel gereageerd. Prachtig fietsgebied, en niet alleen langs het kanaal. Camping is zonder meer een aanrader, ook al ruik je af en de houtverwerkende industrie van een paar km verderop.
Sitecode: 20673
Zeer prettige camping, veel vogels. De beheerder besteedt veel werk aan het op orde houden van de camping. Op zich heel prima, maar als je elke dag wel ergens maait of hagen knipt, gebruik dan apparatuur met een accu. Veel minder geluidsoverlast. Vlakbij loopt de veloroute 4. In het winkeltje is goede wijn en cider te krijgen. Sanitair zeer schoon. Deze camping is zonder meer een aanrader.
Sitecode: 20321
Bij aankomst werd gevraagd hoe lang we bleven. Toen we zeiden dat nog niet te weten, maar in ieder geval minstens twee nachten, moesten we die twee nachten vooruit betalen. De receptioniste pakte de fiets en reed vooruit. Ze wees ons de plek en draaide om. Hoewel er genoeg plekken met schaduw waren, kregen we een plek zonder enkele schaduw. Ze was daarna te druk om een andere plaats toe te wijzen. Mooi kunnen fietsen. Komen hier niet terug.
Uitstekende CP. Prijs is 225 Zweedse Kronen. Dat is inclusief toiletten, douche, wasmachine en droger. Voor die voorzieningen heb je een pasje nodig. 100 SEK borg en te krijgen bij de “plats sheriff” en in het café. Bij het terug brengen van het pasje ontdekten we pas dat het café een bezoek meer dan waard is. Voor het weg laten lopen van ‘grijs water’ is er nu overigens een ‘normale’ voorziening.
Mooie, sfeervolle plaats. Wij waren er rond 5 september en toen waren de toiletten afgesloten. Stroom was er wel. Toen we ‘s middags kwamen, waren we de enige. Later in de middag kwam er nog een camper en een auto met caravan. Er zijn 8 genummerde plaatsen. Als die allemaal bezet zijn, is het aardige van deze Camperplek af: de campers staan dan dicht naast elkaar en je hebt nauwelijks privacy.
Perfect georganiseerde camping. Mooie ligging aan het meer. Ondanks grootte van het terrein weinig lawaai. Als alle plaatsen bezet zijn, is er te weinig sanitair. WiFi op de hele camping uitstekend. Het meer heeft een strandje dat schuin afloopt en pas na ca 15 meter is het water te diep om te staan. Kanohuur dichtbij. Niet in het weekend hier komen: zaterdagnacht is de weg speelplaats voor scheurende auto’s, schreeuwende jongeren met harde muzie
Ruime camperplaats. Alle voorzieningen zijn aanwezig en goed onderhouden. Zoals een van de reviewers aangeeft: moet je zelf voor je belevenissen/vermaak zorgen. Er is geen evenemententeam.
Prettige CP. Dicht bij de A61, maar het geluid van die weg valt mee. Mogelijkheid tot wijnproeven op het Weingut (3 min lopen), ernaast ligt het restaurant. Lekker eten voor redelijke prijs. CP heeft - behalve - electriciteit geen voorzieningen. V+E mogelijkheid bij het Raiffeisen tankstation in naburig dorp (Westhofen - 3,5 km). Rond Gundersheim veel fiets- en wandelmogelijkheden. Gundersheim heeft een grote Edeka supermarkt (600 meter van CP).
Ruime en rustige camping, alle voorzieningen aanwezig. Vriendelijke en behulpzame eigenaren. Veel en schoon sanitair, lekker warme douches. In het toiletgebouw hangt een onaangename geur. In de buurt kun je goed fietsen en wandelen. Veel stroomaansluitingen en op veel plekken waterkranen. In het stadje bakker, chocolatier en restaurants. Geen supermarkt gevonden (is in het volgende dorp).
Een deel van de grindvlakte wordt nu gebruikt voor opslag van grind en puin. Graafmachines rijden regelmatig af en aan. Veel hangjeugd. We zijn nog naar Aire de Sundwiller (sitecode 88444) gereden, maar die zag er verlaten en verwaarloosd uit. Dus toch maar terug naar het museum. Nacht was rustig, maar de volgende ochtend waren al vroeg de graafmachines actief. Alle sani-voorzieningen zijn aanwezig en werken.
Mooi gelegen camping, veel ruimte en een zeer relaxte sfeer. Sanitair is zeer eenvoudig, maar schoon. De camping ligt boven de 700 meter, dus ‘s nachts lekker koel. In het dorp zijn winkels en restaurants. In de buurt is goed te fietsen, maar er zijn geen uitgezette routes, dus Komoot of zo gebruiken. De boer is een echte gastheer, komt bijna elke dag wel langs om te horen of alles naar zin is. Weinig stroomaansluitingen, dus lange kabel nodig.
Mooie, ruime en rustige camping. Schoon sanitair, ruim voldoende capaciteit. Zeer vriendelijk personeel. Lekker gegeten in het restaurant, prettige en relaxte bediening. Camping heeft alle voorzieningen (o.a. zwembad en poedelbad). Grote supermarkt op 2,5 afstand: camping uit en meteen langs het kanaal rechts (kanaal aan je linkerhand houden). In dat stadje is zaterdagochtend flink grote markt.
Zeer rustige camping, de hazen huppen rond je camper. Camping om met een boek tot rust te komen. Het gebied lijkt toeristisch weinig ontsloten: geen net van wandelwegen, met fietsen kom je telkens weer op een D-weg terecht. Sanitair is netjes, Camping is aan de prijs: camper, 2 personen en gebruik van electriciteit: 25 euro (+ 44 cent toeristenbelasting). Behalve de mooie ligging, is er niets. Voor lozen en innemen van water, betaal je 5 euro.
We waren er om 14.00 uur, maar het hek was op slot en de receptie ging pas om 16.00 uur open. Twee uur wachten vonden we te gortig. We zijn naar een andere camping gereden. Minstens vijf andere camperaars/caravanners hebben hetzelfde gedaan in de tijd dat ik ontdekte dat de receptie pas om 16.00 uur open ging.
Rustige camping met ruime plaatsen. Prima sanitair en zeer vriendelijke receptionist. Voie verte loopt langs de camping. Cluny (markt op zaterdagochtend) op 45 minuten fietsafstand. Taize is vijf kilometer. Chateau de Cormatin ligt in het dorp en is te bezichtigen. Restaurants en winkels in het dorp.
Kleinschalige en goed verzorgde camping. Ruim en schoon sanitair. Ruime plaatsen, WiFi heeft goede dekking en is snel. Behulpzame beheerders. De website van de camping geeft veel informatie over activiteiten in de omgeving. Er is goed te fietsen in de omgeving, maar je fiets wel over (stille) D-wegen. Er is een “ligne verte” (vanaf de camping rechts de brug over en dan naar rechts. Na 1,5 km kruis je de ligne verte. Rechtsaf gaat naar Decevey.
Op zich ziet de Camperplek er prima uit. De plaatsen zijn gescheiden door grote heggen. We waren er om 13.30 uur op een snikhete dag en dan is zo’n schaduwloze grindvlakte niet echt verleidelijk. Op de camping leek meer schaduw. De slagboom was echter dicht en de receptie bleek dicht van 10.30 tot 17.00 uur. Toen zijn we maar verder gereden.
Na dagen van regen staat het parkeerterrein half onder water. Doordat het terrein verzakt is, liggen de afvoerputjes boven het asfalt. 40 NOK is niet veel, maar het parkeerterrein is ook niet veel. De glasbouw boven de restanten van de dom vond ik interessanter dan de restanten zelf. Spoorwegmuseum is op loopafstand.
Half september zag het er zo droefgeestig uit, dat je eigenlijk geld toe moet krijgen om op deze parkeerplaats te staan.
Wij waren er half september, nadat het een aantal dagen geregend had. De velden stonden bijna onder water. Er stond niemand, ook wij hebben niet onderzocht hoever we weg zouden zakken. De camping ligt dicht bij het begin van het wandelpad naar het ‘gat’.
Parkeren kost 200 NOK. Geen stroom, geen loosplaats, geen vuilnisbak en geen WiFi. Wel gebruik van toilet, maar dat zit ook in de camper. Het gebruiken van de douche kost 20 NOK per 5 minuten. Bij storm sta je op de parkeerplaats geheel onbeschut.
Netjes, ruim en overzichtelijk. Alles werkte. Modern tankstation met snel WiFi. Heel vaak vind je sani-stations bij YX-tankstations. Als dank voor het gratis gebruik van het sani-station, tank ik altijd bij YX.
Zo stel je je een camperplek in Noorwegen voor: rustig, aan het water en fantastisch uitzicht. Ook bruinvissen gezien. Via de oude weg kun je naar het dorp Bjórke lopen (2,5 km). Slaperig dorp waar behalve rust en prachtige uitzichten niets is. De CP ligt net door de tunnel links. Als je vlak voor de tunnel naar links gaat, vind je twee camperplaatsen met stroomaansluiting. 200 NOK per nacht.
Kale, schuinliggende asfaltvlakte. Ik ben niet zuinig, maar enige ‘value for money’ moet er wel zijn. 150 NOK aftikken om hier te staan, is te gortig. We zijn dus doorgereden.
Rustige camping met alle voorzieningen die nodig zijn. Vriendelijke ontvangst. Voor een camper en twee personen betaal je 250 NOK, elektriciteit is 50 NOK. Op loopafstand van het gletsjermuseum. Sanitair is niet het nieuwste, maar brandschoon.
Tamelijk brede parkeerplaats, dus je staat ver genoeg van de weg. ‘s Nachts nauwelijks verkeer en overdag valt het ook mee. Als het niet al te druk is (wij waren er eind augustus), kun je aan het water staan. Er is wel een hoge kant. Behalve afvalcontainers zijn er geen voorzieningen.
De plek ligt op ruim 1000 meter hoogte met een blik op de prachtige omgeving. Je staat echter langs de weg die weg 40 verbindt met Tessungdalen. Wij kwamen op vrijdag aan, de dag waarop veel Noren naar hun hytte gaan. Het was dan ook of we langs een provinciale weg stonden (echter Max snelheid 60 km/u). Pas toen het donker werd, trad de stilte in. De volgende ochtend veel auto’s met wandelaars.
Sitecode: 19971
Rustige plaats aan een meer. Als je iets doorrijdt, vind je nog meer plaatsen aan het meer. Voordeel is dat je daar gemakkelijker recht kunt staan. Op beide plaatsen valt de steilte van oprit (eigenlijk afrit) erg mee. De eerste nacht waren we de enige camperaars, de tweede nacht stonden er vijf campers en twee caravans. Schone toiletten en afvalbakken die regelmatig geleegd worden.
Hoewel relatief aan de doorgaande weg, sta je hier erg rustig. Dichtbij is een restaurant. Er is een sani-station, waar je gratis grijs water en inhoud chemisch toilet kunt lozen. Stroom en drinkwater kosten (weinig) geld. Beslist ongeschikt voor grote campers. Aan het beton te zien hebben heel wat camperaars hier flinke schade opgelopen. Met een Kastenwagen van 6,5 meter moet je al erg oppassen.
Wat een mooi gelegen CP. Heel rustig. Uitstekend sani-station. CP is gratis. Water tappen en/of stroom gebruiken, kost drie euro. Er zijn twee plekken dichtbij de stroomzuil, de andere drie plekken liggen behoorlijk ver weg. Val-et-Châtillon is een oud dorp met veel historie. Daar zie je weinig van. Het dorp maakt nu een erg armoedige indruk. Geen winkels, geen restaurant.
Eigenlijk is het een ‘France Passion’ plek, en dan is het normaal dat je even bij de eigenaar meldt en vraagt of je kunt overnachten. De zeer kordate dame van de Weinschenke noteert je gegevens en vraagt meteen hoe laat je wilt komen eten en vertelt de mogelijkheden om wijn te kopen. Je staat erg leuk en in de ‘kersentijd’ kun je vrij heerlijke kersen plukken bij kersenbomen in de buurt.
Prettige en rustige camping. Sanitair is kraakhelder. WiFi op het hele terrein. De camping ligt dicht bij de ‘voie verte’. Deze ‘voie verte’ is een geasfalteerd voormalig spoortracé, dus prima te fietsen. Wij waren er om kwart voor twaalf: slagboom en receptie dicht, ging pas om 14.00 uur weer open. Grote supermarkt is op fietsafstand.
Camping ligt prachtig, sanitair is netjes en modern. Geen mogelijkheid om grijs water te lozen. Ongeschikt voor grotere campers: kleine plaatsen, die erg scheef zijn. We kregen de camper zelfs met blokken niet recht. Voor camper met twee personen werd 25 euro per nacht gevraagd. Camping profileert zich als ecologisch, schiet zo daar dat het bijna een karikatuur wordt.
Zeer rustig, prachtige omgeving. Toen wij er waren, stonden er in totaal drie campers. Het hotel heeft op maandag en dinsdag ‘Ruhetag’.
Camperplek ligt iets buiten het stadje op een rustige plek. Vlak langs de camperplek loopt de Schwarzwald Panorama-Radweg. Waldshut is een leuk stadje om te bezoeken. Het stadje Lauchringen lijkt op een industriegebied met hier en daar woonhuizen. Twee grote supermarkten op loopafstand van de Camperplek. Sani-station is in orde.
Heerlijk rustig. Op vuilnisbak na, geen voorzieningen. Maar ja als je die wilt, moet je naar een camping gaan. Camperplek ligt in een parkje dat er verzorgd uit ziet. Zoals op zoveel plaatsen in Duitsland geen mobiel internet. Digitaal je fiets- of wandelroute plannen is er dus niet bij. Kleine supermarkt, enkele slagers en bakkerij in het - overigens vrij saaie - dorp.
Unheimische plek. Achteraf gelegen. Vier plekken op een kleine oppervlakte. Scharrelen vreemde types rond. We waren er om 10.30 uur en zaten aan de koffie te overleggen of we hier zouden blijven en gaan fietsen, toen 5 jongemannen eens poolshoogte kwamen nemen. Ze maakten rechtsomkeert toen ze zagen dat één van de 2 campers bewoond was. Wij hebben Calw verder niet bezichtigd en zijn vertrokken.
Zeer rustig en zeer vriendelijke ontvangst. Veel ruimte. Electriciteit kost 50 cent per kWh, 100 liter water kost 1 euro, je kunt ook voor minder liters kiezen en betaalt dan ook minder. Grijs water en toilet lozen is gratis. Er is een leuke boerderijwinkels. Rondleidingen door de boerderij zijn - op aanvraag- mogelijk.
Zeer vriendelijke eigenaar. Door Coronamaatregelen was het sanitaire blok dicht. Alles keurig. Prima fietsgebied. De eigenaar gaf bij inschrijving aan dat hij bij een lekke band je kon komen ophalen of een andere fiets te brengen. Uitstekend internet.
Rustige, tegen het natuurgebied Fochteloërveen gelegen camping. Door de Coronamaatregelen was het sanitair niet te gebruiken. Hartelijke ontvangst en zeer behulpzame campinghouders. Zeer mooi fietsgebied. Zeker een camping om naar terug te keren.
Rustig gelegen camping. Vriendelijke beheerders. Wij waren hier begin november vier nachten. Vrijwel uitgestorven, volgens de beheerder is het in de zomer drukbezet. Bakker en kleine supermarkt zijn op loopafstand. Sanitair is zeer schoon. In de koude periode is het sanitairblok verwarmd.
Slecht onderhouden. Heel lang niet gemaaid. De betaalautomaat bij het campergedeelte was kapot. Het restaurant zag er blijvend dicht uit. De hele camperplek ademt verval. Helaas kom ik de laatste jaren veel van dit soort vervallen plaatsen tegen. Heel Duitsland lijkt in verval: slechte wegen, niet onderhouden wandelpaden en -markeringen, ingestorte bankjes, vaak niet mobiel internet.
Sitecode: 21951
Prachtig gelegen terrein. Doordat het middenstuk vrij gehouden wordt, krijg je het gevoel van rust en ruimte. De joviale eigenaar zou wat mij betreft meer ambitie mogen tonen om meer van zijn camping te maken. Alles werkt, maar het verval is wel ingetreden. Wat kapot gaat wordt houtje-touwtje gerepareerd. Receptie is er alleen in de buurt van de receptie. Er is broodjes-service.
Rustige en zeer goed verzorgde camping. De beheerder zorgt er op een prettige en duidelijke manier voor dat alles netjes blijft. Er is voldoende schaduw om niet in de brandende zon te hoeven staan. Het gedoe met alles (toegangshek, sanitair en ruimte van afvalcontainers) sluiten en ontsluiten is even wennen. Internet op het terrein werkt goed.
Het lijkt wel een woonerf: erg krap en dicht op elkaar. Met camper en/of caravancombinatie moet je erg manoeuvreren om op je plek te komen. En oppassen dat je geen boom of nummerplaatje raakt. Sanitair is netjes. Het zwembad geeft veel lawaai, door de ‘dreunmuziek’ dacht ik eerst dat het een disco was. Er is internet op het terrein, maar dat is weinig stabiel. We zijn na één dag weer vertrokken.
Zoals mede-camperaars al schreven: goed restaurant, vriendelijke ontvangst. Winkels dichtbij. Drukke weg, maar omdat je naast/achter het hotel staat, heb je er absoluut geen last van.
Kindvriendelijk. Alles prima georganiseerd. Camping ligt dicht bij zee. Dorp met supermarkt is relatief dichtbij. Uitstekend (gratis) internet. Mooie keuken met inductiekookplaten en twee ovens. Elektriciteit wordt naar verbruik berekend. Sanitair is schoon en alles werkt prima, maar het wordt een beetje gedateerd. Wandel- en fietsmogelijkheden.
Leuke plek. Vriendelijke eigenaren. Elektriciteit tegen betaling. We konden gratis de douche gebruiken.
Sitecode: 11922
Mooie ligging. We waren hier eind maart in het weekend. Kraan om drinkwater te tappen was afgesloten. Enige mogelijkheid om drinkwater te krijgen, was de kraan boven de uitstort van het chemisch toilet. Toiletten worden ook door passanten gebruikt en waren vies. De stroompalen bij de camperplaats waren volledig bezet door de aansluitingen van de boten die op bokken in het verlengde van de CP staan
Je staat met je camper weggestopt, aan de andere kant van de haag is kennelijk de opslag van een aannemer. Veel materiaal dat de aannemer zonde vindt om weg te gooien, maar tegelijk weet dat hij die oude spullen nooit meer zal gebruiken. CP plaats maakt armoedige en droefgeestige indruk. Voorzieningen zijn alle aanwezig en zien er goed uit. We zijn toch maar doorgereden.
Dit is definitief geen CP meer. De voorzieningen (toilet, water, lozen van chemisch toilet en vuil water) zijn er nog wel, maar er staan borden met ‘verboden te overnachten’ en verwijzingen naar campings rond Ribe. Je kunt er wel parkeren om Ribe te bezoeken. Je staat dicht bij het centrum.
Overdag nogal wat herrie van de camping en de weg naar de camping. ‘s Nachts zeer stille plaats. Lekker donker ‘s nachts. Alleen de displays van de stroompalen geven enig licht. Betalen aan de automaat op de camperplek. Je kunt alleen met munten betalen. Beheerder van de camping is weinig informatief.
Sitecode: 12083
Rustig in het groen, stadje met veel restaurants is dichtbij. Je zit zo’n beetje op de ‘Bahnradweg Hessen’. Interessant om in het stadje rond te lopen. Overnachtingsticket te koop bij plaatselijke tankstation en de VVV.
Goede, rustige plek. Aparte plek voor campers op het parkeerterrein van het Freizeitcentrum. Electriciteit tegen betaling (muntautomaat), lozen ‘grijs water’ gratis, water tappen en chemisch toilet lozen tegen betaling. Sani-station 100 meter verder.
Aan de overkant van de campervakken komen regelmatig tankwagens, die rioolputten leegzuigen, hun lading lossen. Geen stank, maar wel veel herrie. Toen wij er stonden, kwam de eerste tankwagen om 06.00 uur. Ben je in ieder geval vroeg wakker om naar het prettig nabije centrum te gaan. Sanitair is prima. De hele dag lopen en fietsen mensen vlak langs je wagen, zet dus geen klapraampje open.
Prima, beschutte plek met uitstekend en schoon sanitair. Helaas geen mogelijkheid voor legen toilet en het weg laten lopen van het afvalwater. Het kustpad naar Lohals start bij de marina. We waren hier half september twee nachten. Winkeltje was dicht. Het restaurant was op donderdag, vrijdag en zaterdag open. Winkelmogelijkheid in Snøde (4 km). Veel fietsmogelijkheden vanaf de marina.
We waren er op 10 september. Buitengewoon ongezellige plek: aan de doorgaande weg, met uitzicht op een parkeerplaats. Geen plek om te blijven.
Rustig gelegen camping. Goed en schoon sanitair. Ruime plaatsen. Toen wij er waren, was het geen weer om in de zon te zitten. Helaas is er geen informatie over fiets- of wandelroutes. Ook over de dichtbij kasteelruine is er geen informatie. Als we hadden fietsen of lopen waren we zeker langer op deze prima camping gebleven.
Prima gelegen camperplaats. Drinkwater, weg laten lopen vuil water en legen chemisch toilet zonder kosten. Er is geen slagboom. Jammer is dat uit een nabij gelegen hal een brommend geluid komt. Bij de rivier de Taag een bar met terras en interessante informatie over archeologische opgravingen (ook in het Engels). Symbooltjes voor fiets- en wandelroute. Jammer van die ‘grond’brom.
Deze plek is zijn hoge waardering absoluut waard. Hartelijke ontvangst. Belangstellend en behulpzaam. Elly en Geert weten de mensen te binden zonder dat het kneuterig wordt. Alle dagen (ook zondag) gratis broodjes. Uitstekend internet. Vind Tien euro per nacht aan de goedkope kant.
Sitecode: 11920
Na zes weken Portugal rondgetrokken te hebben, zochten we een prettige en comfortabele camping om nog een weekje bij te komen. De positieve beoordelingen van deze camping wekten verwachting, maar helaas: ongeïnteresseerde beheerder, beperkt sanitair, gratis internet waarvoor je wel naast de router moest gaan zitten. Camping heeft een prachtige ligging. Na een nacht weer vertrokken.