@FamilieVanDieren
- Gezin met kinderen (12+)
- 2002
Dank aan de eigenaar voor het beschikbaar stellen van 2 plekken voor campers aan de start van diverse wandelroutes. Hebben kort met de eigenaars gesproken en beleefd toestemming gevraagd. Men gaf aan dit zeer te waarderen, daar dit helaas lang niet altijd gebeurd. Laten we als camperaars zorgen dat deze mensen weten dat hun gastvrijheid gewaardeerd wordt, dan blijven dit soort plekken bestaan.
Prima plek, zeker als je in ogenschouw neemt dat je gratis staat. Bij de speelspin kunnen de kinderen heerlijk spelen, erachter is een basketbalveldje en bike-parkje. Wanneer je daar doorloopt kun je heerlijk wandelen langs de rivier en kom je uit bij een dierenweide. Heerlijke plek voor gezinnen dus. De trein hoor je idd, maar vonden wij niet storend.
Echte klimmerscamping, gericht op tenten, hangmatten enz. Eén douche/toilet aanwezig. Campers, mits max ong 6 meter (je moet op de plek van een personenauto passen) mogen op de parkeerplaats overnachten. Lozen van grijs water/toilet enz niet mogelijk. Schitterend uitzicht, gastvrije eigenaresse. Heerlijk boulder- en klimgebied. Crashpads voor boulderen te huur. Boulders oplopend van niveau 3 tot 7/8.
Overnachten met een camper is alleen op het bovenste deel van de plek toegestaan. (bij het bord) De plek onderaan is alleen voor auto’s en er staat wen verbodsbord voor campers. Verder prima plek om te overnachten, dank aan de gemeente.
Het geheel geeft een rommelige indruk. Naastgelegen openluchtbad wordt gerenoveerd in ‘24 en ‘25 en ook het slot Marienburg is wegens renovatie gesloten.
Zeer vriendelijke ontvangst door een echtpaar op leeftijd. Mooie omgeving om te wandelen. Vossen, reeën, wilde zwijnen en wolven bezoeken de landerijen naast de camperplaats regelmatig. Wel echt een plek voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Wegens hoge leeftijd van het echtpaar geen water, stroom e.d. meer.
Sitecode: 52011
Heerlijk rustige plek. Je loopt zo naar het kasteeltje met park. Naast de plek een klimwand en tafeltennistafel, een klein stukje verder een speeltuin. weinig verkeer dus prima voor gezinnen. Onder het camperplaatsbord hangt nu een bord met hoe er geparkeerd moet worden. Dat lijkt ons wat krap… wij kregen gezelschap van 3 anderen die gelukkig meer ruimte lieten.
Heerlijke plek. zeker voor gezinnen met kinderen. Twee leuke speeltuinen naast de plek en in de kerstperiode een mooie lichttentoonstelling in het parkje naast de 2e speeltuin. Het sanistation is nu overigens gesloten.
De gemeente geeft aan dat er 8 plekker zijn, bij de paal met het bekende bord. Vandaag werden een aantal campers weggestuurd / gemaand te verplaatsen die elders op het terrein stonden. Het terrein is ook eind juli niet beschikbaar wegens schutterstfeest en vanaf 10 aug staat er een dino-festival. (plek wel beschikbaar, maar zeker overlast, herrie e.d.)
Mooie plek, betalen kon momenteel bij de zomerkiosk. Daar was ook een douche (buiten, verwarmd door de zon) Gezellige zwemplek die ook door lokale bevolking veel wordt gebruikt.
Niet de meest gezellig plek, maar voldoet. Ruime plekken, stroom, grijswater en wc-lozen. Ook drinkwater innemen kan. Alles makkelijk toegankelijk met code van de deur die je via de mail ontvangt na betaling aan de zuil.
Deze plek is inmiddels afgezet met een hoogte balk 2.00 m en grote stenen blokken, waardoor overnachten niet meer mogelijk is.
Mooie plaats om met te staan. Leuk uitzicht vanaf de plek, 10 minuutjes wandelen naar het centrum en een plas om te zwemmen en suppen vlak achter de plek. Voor jongere kinderen ook leuke speeltoestellen bij het strandje. Onze tieners geven het een dikke acht.
Leuke camperplaats, ruimte om de camper om even buiten te zitten, ruïne om te bekijken en boerderijmuseum. Voor kinderen is er een leuke speeltuin aan de andere kant van het naastgelegen restaurant (momenteel gesloten).
De borden volgen ipv navigatie is een goede tip om hier te komen. De plaats liep al heel snel vol, de meeste campers stonden langs het water (dan kun je alleen achteruit terug rijden, wat voor sommigen een uitdaging is). In de zomerperiode is het mogelijk om rondleiding te krijgen en ook de toren van het slot te bezoeken.
Fijne plaats met droogtoilet, schommels en kampvuurplaats. Onze kinderen vonden het een topplek. Een leuk meertje om te suppen of zwemmen op loopafstand. Op dit moment zijn er wel vrij veel muggen en vooral heel erg veel steekvliegen.
Rustige camperplaats. We hebben (wel zo netjes) even toestemming gevraagd bij het museum. Dat werd erg gewaardeerd. Met onze tieners het museum bezocht (kinderen gratis). Bezoek was echt een aanrader. Deze week is er een Vikingkamp met reenactment groepen. Je kunt van alles kopen en voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten. Wij vonden het een topplaats om te staan.
Camperplaats betreft 4 plekken op de parkeerplaats voor de slagboom. Het was een beetje puzzelen om een plekje te vinden omdat er gewone auto’s stonden. Maar uiteindelijk lukte het en hebben we hier prima kunnen overnachten. Fijn dat de camping deze service biedt!
Prima plek om te staan zo te zien. Alleen jammer dat je er eerst op moet rijden en moet betalen, om vervolgens de camperplaats vol aan te treffen. Er stonden ook campers aan het water, waar een groot verbodsbod staat wat betreft overnachten. Wij zijn ‘s avonds vertrokken en wilden geen boete van €250 riskeren.
Hebben hier met Pasen heerlijk rustig overnacht. Onze tieners hebben zich heerlijk vermaakt op het skateparkje naast de plek en in de speeltuin bij de school. Mooie wandeling gemaakt naar het Heimathaus. Een park/mini openluchtmuseum met kruidentuin, speeltuin, Kneippanlage en oude boerderijen. Deze plek is een aanrader voor gezinnen.
We hebben hier een heerlijk rustige nacht doorgebracht. Geen faciliteiten, maar dat hebben we ook niet nodig. Bos nabij en uitnodigend voor heerlijke wandelingen. We komen zeker nog eens terug.
We hebben rondgekeken, vonden het te druk. Zeer veel geluid van langsrazend verkeer. Leek vol te staan met lang-blijvers. Een echte camper-camping, niet iets voor ons. Maar als je blij wordt van stroom, toiletgebouw enz een prima plek. Wij zijn doorgereden naar de plek bij het sportpark en hebben daar heerlijk rustig gestaan.
Fijne plek om te staan met kinderen. De plaat is rustig en kinderen kunnen er veilig spelen. voor tieners is het park van Reken op loopafstand (pad vanaf de ingang van de camperplaats). In het park is een leuke skatebaan, speeltuin, sportvelden en bmx-baan.
Fijne camperplaats voor gezinnen. onze tieners hadden plek genoeg om buiten te spelen. Het zwembad (niet iedere dag open) vonden ze ook erg leuk.
Prima camperplaats voor gezinnen. Felsenmeer op loopafstand, jonge kinderen goed in de gaten houden/niet van de paden, de spleten zijn diep. Sauerlandpark op loopafstand, met leuke speeltuinen en een gave skatebaan. onze tieners hebben zich er uren vermaakt.
Rustige plaats voor wie niet bang is om alleen te staan. Overdag rijden er nog wel eens wat auto’s langs, maar nachts hoor je alleen het geluid van de uilen in het bos. Mooie startplaats voor wandelingen of mtb-tochten.
Rustige plek in een wat troosteloos dorpje. Zelfs midden in de winter waren alle 6 de plekken vol aan het begin van de avond. Aan de overkant van de weg een klein speeltuintje en voet- en basketbal kooi.
Een rustige plek langs een weggetje aan het meer. Wie denkt te vissen of zwemmen komt er momenteel van een koude kermis thuis: het meer staat leeg. er wordt tot 2024 aan de dam gewerkt.
Prima overnachting gehad. ‘s Avonds veel reuring en muziek. Politie rijdt regelmatig over terrein. Na hun bezoek rustiger. ‘s Morgens stond de uitbater aan de deur: restaurant, minigolf en kiosk waren zwaar beschadigd bij inbraken, of we iets gehoord hadden… Helaas voor hem niet. Hij vertelde dat momenteel wekelijks meermaals ingebroken wordt in auto’s/campers. Nadat de kinderen nog even hadden gespeeld snel vertrokken.
In het weekend €2,50 betalen bij oprijden van het terrein. Campers wordt gevraagd helemaal rechts te parkeren. Plek is overdag iets onrustig in het weekend door vele bezoekers, maar in de nacht heerlijk rustig. Stonden ondanks laagseizoen niet alleen.
Er zijn 6 plekken op een mixed parking. Vrij veel geluid van trein en verkeer en ‘s morgens vroeg streekbussen die staan warm te draaien naast je. Wel een fijne plek voor het doen van de Mittelrhein klettersteig. Die start net na het tunneltje naast de plekken.
Schitterend uitzicht. heerlijk rustig, een welkome afwisseling met de drukte beneden aan de Rijn. Wanneer je aan de rand wilt staan een beetje schuin, dus wiggen zijn handig. In de herfst in de namiddag ook nog zon. (bij de Rijn niet) Overdag wat lokale wandelaars, verder stil.
Deze locatie bestaat niet en is maar voor een evenement (3 dagen per jaar) te gebruiken. De camping er tegenover heeft wel camperplaatsen voor 12 euro per nacht, indien men geen gebruik maakt van toilet of douches.
Geweldig vriendelijke ontvangst en omdat we geen sanitair, stroom of douches gebruiken is het 12,00 euro per nacht. We staan aan de rijn op een camperplaats.
Prima camping, camperplaats even verderop is duurder. We kozen ervoor om zo der stroom te staan en kregen een plekje op een veld met een houten schuilhutje. Zwembad niet inbegrepen bij de prijs, maar met een dagkaart mag je onbeperkt in en uit. Onze kinderen zijn geweest en vonden het er schoon en leuk.
Gingen hiernaartoe om te kunnen zwemmen en varen. Helaas niet verstandig. Met bordjes aan het water werd gewaarschuwd voor blauwalg. We zagen ook erg veel dode vissen drijven. Verder prima plek, maar als je er komt om ook te kunnen zwemmen kun je beter verder zoeken.
Prima plek om te staan met kinderen. Eerder genoemde zwemvijver en koude douche. Je kunt er ook prima vandaan naar Wadköping (soort openluchtmuseum in het stadspark) en slot Örebro lopen.
Prima plek voor een nachtje met wat meer faciliteiten. Trampoline en klein speeltuintje voor de kinderen. Wasmachine of droger gebruiken kost 40 kronen. Douche 10 kronen. Toiletgebouw toegankelijk met de sleutel. Ook voor de loosplaats kun je de sleutel gebruiken.
Fijne locatie aan het einde van een gravel weggetje. Even om de boerderij heenrijden (er staan bordjes) Eigenaren spreken beperkt Engels, verder alleen Deens. Rustige plek om te staan met voldoende ruimte voor onze kinderen om te spelen. ook divers spelmateriaal aanwezig.
De CP is afgesloten met hekken en er hangen borden verboden toegang. Wellicht is dit tijdelijk vanwege de Covid 19 situatie.
Prima plek om rustig te overnachten. Het servicepunt is op dit moment wel gesloten.
Op dit moment gesloten. Wij troffen de CP gesloten aan.
Gesloten in de winter. Terrein zag er net uit, maar was met hekken afgesloten.
Op dit moment gesloten. Terrein is afgesloten en er staat een graafmachine ed.
Wanneer men aan komt rijden doen de gebouwen wat verschoten en verouderd aan, maar de camping is verder prima in orde. Fijne ontvangst, schone en ruime toiletgebouwen, fijn zwembad en leuke speeltuinen voor onze kinderen. Deze herfstvakantie was er zelfs een animatieprogramma. Wat wij nog nooit eerder zagen: sporthal en sportprogramma op de camping.
Plaats aan de rand van het centrum, waarvandaan je zo de stad inloopt. Aanmelden bij de havenmeester (nr staat op het infobord) Mooi uitzicht op kanaal met bijbehorende scheepvaart. De naastgelegen brug gaat regelmatig open voor de binnenvaart onder begeleiding van luid rinkelende bellen. De eerste schepen kwamen reeds rond 7 uur voorbij, dus indien men graag in stilte uitslaapt is dit wellicht geen geschikte plaats.
Fijne plek voor wandelingen, fietstochten en een bezoek aan de abdij. Omdat wij geen borden aantroffen waar men mag staan zijn we achterop de grote parking gaan staan. Overdag wat druk, maar ‘s nachts zeer rustig. Wij stonden er alleen, maar vonden dat geen probleem.
Lekker rustige plaats in de natuur. De uitzichts toren wordt hersteld en zal half september weer open gaan.
Fijne ontvangst door een heel vriendelijke eigenaar. Mooie ruime plaatsen met een fijn uitzicht. De kinderen mochten ‘s morgens komen helpen met het sorteren van de eieren. De boer gaf geduldig uitleg en ze mochten zelfs even in de schuur kijken. Een erg leuke plaats dus om met een gezin te staan!
Warme ontvangst mooie plaats. Inclusief een bloemetje. De kinderen mochten helpen bij het melken van de koeien en het voeren van de kalfjes en kittens.
Mooie groene camperplaats met een zeer vriendelijke ontvangst. Ook is er een zelfbediening "ijssalon" met erg lekker ambachtelijk boeren ijs. Verder zijn alle voorzieningen aanwezig. Wij zijn hier nu op doorreis maar komen hier zeker nog eens terug.
Mooie camperplaats naast de speeltuin. Zeer vriendelijke ontvangst. Uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen.
Geweldige camperplaats in een hele mooie omgeving. Ook uitstekend geschikt met kinderen alle faciliteiten van de camping kunnen worden gebruikt. Zo ook het zwembad.
Geweldige plaats met veel wandel- en fiets mogelijkheden. Dichtbij de camperplaats ligt ook een mountainbikeroute. Het uitzicht op de paardenwei is erg mooi. Er is voldoende ruimte voor kinderen om veilig rond de camper te kunnen spelen.
De 3 camperplaatsen zijn niet overdreven ruim, maar voldoen prima en zijn gescheiden van elkaar door een hoge heg. Wanneer je meer ruimte wilt kun je ook op de boerderijcamping zelf terecht. We werden hartelijk ontvangen, kregen goede info over leuke wandelingen in de omgeving en de kinderen mochten iedere dag meehelpen in de stallen bij het voeren van alle dieren. Pony-lessen, ezel wandelingen en les in mennen is er ook voor kinderen.
Camperplaats met mooi uitzicht. 2 plekken achter elkaar die mooi vlak waren. De weg naast de cp is overdag rustig en ‘s nachts is er nagenoeg geen verkeer. Treinen komen er ook maar sporadisch langs. Aan de overkant van de rivier is een strandje waar je lekker kunt zwemmen. Om daar te komen moet je in het dorp de brug over en daarna een onverharde (en deels erg smalle) weg afrijden.
Fijne (kleine) camping. Broodjes kun je voor de volgende ochtend bestellen bij de receptie. Klein winkeltje met etenswaren, snackbar bij het zwembad. Wij hebben er met ons gezin fijne dagen gehad. De kinderen waren erg te spreken over het ecozwembad. (Geen zwemshorts toegestaan)
Prima overnachtingsplek op doortocht. Leuke voetbal- en basketbalkooi, skateparkje en speeltuin. Wij vonden het een fijne plek om met onze kinderen te staan. Helaas geen schaduw. ‘s Avonds wat spelende tieners en crossende brommertjes maar al snel rustig. ‘s Nachts totaal stil.
Momenteel gesloten wegens eikenprocessierups. Er hangt een bordje op de betaalpaal.
Geweldig mooie plek, mooie omgeving en op wandel afstand van het landal park. Met kinderen zeker een aanrader.
Toen we aankwamen was de parkeerplaats helemaal vol met bezoekers voor het zwembad. We hebben gewoon ergens geparkeerd en de camper pas ‘s avonds op een goed plek gezet. Het is behoorlijk scheef dus je hebt zeker blokken nodig. Verder een prima plek wanneer je verder niets nodig hebt en met kinder reist zoals wij.
Sitecode: 19788
Mooie camperplaats aan de rand van een park/tuin. Leuke speeltuin voor kinderen, met zelfs speeltoestellen voor mindervaliden. #top Op het bord hing een briefje dat de plaats nu gratis is tot april omdat het landhotel gesloten is.
Vrij basic camperplaats. In de winter de hele dag in de schaduw van de omringende heuvels. Naast leuk klein speeltuintje en prima uitgangspunt voor wandelingen in de omgeving.
4 duidelijk aangegeven plaatsen op de busparkeerplaats naast de Dom. Naast de plek stroomt een vrij luid riviertje en de plek heeft in de winter de hele dag schaduw. Bakker en andere winkeltjes op loopafstand.
Prima plek om te overnachten en een lekkere wandeling te maken. Leuke speeltuin dichtbij voor kinderen.
Sitecode: 62094
We hebben hier 2 nachten gestaan. Rustige plaats nu in de winter. Wandeling naar de kloof en waterval is zeker de moeite waard.
Prima plek op grind aan het kanaal. Rustig. Bezoekje aan het dorpje is de moeite waard.
Drukke parkeerplaats. Verkeer voor het plaatsje en naastgelegen kindergarten rijdt af en aan. ‘S nachts wel rustig. Werden de volgende morgen wakker en waren compleet ingeparkeerd (auto’s naast en voor ons) waardoor we niet weg konden. Uiteindelijk achteruit over het grasveld het terrein kunnen verlaten.
Camperplaats op gravel. Helt licht af naar de kant van de vijver. Vijvertje geeft een leuk uitzicht. Wel rijden er regelmatig auto’s af en aan op de parkeerplaats en hoor je overdag het verkeer op de weg ernaast. Wij hebben het echter niet als storend ervaren. ’s Nachts rustig.
Geweldige plek naast het zwembad, bij een mooi park. Prima plek om te wandelen.
Leuke plek naast het spoor. Op loopafstand van het stadje, wat ook de moeite waard is. Het geluid van de auto's en trein viel ons mee. Aan de overkant van het waterloop je dit park in en ook voor langere wandeltochten is dit een goede uitvalsbasis. Daarnaast zijn er diverse atb-routes.
Geweldig uitzicht, we hebben heel veel geweten, mooi zicht gehad met het wakker worden. Er zijn nog steeds voorzieningen die staan voor begin 2019 op de planning, maar absoluut de moeite waard.
Geweldig leuke plek, vlakbij het zwembad. Voor € 6,00 ook gratis gratis stroom en wifi. Helemaal top
Heerlijke camping, welke zeker voor de wintersport de moeite waard is. Voor deze prijs krijg je een verblijf van 3 of meer dagen de Hochschwarzwald kaart erbij. Dit geeft toegang tot de skipistes, parkeerplaats voor campers aan de piste (normaal € 10,00 per dag). Ook diverse zwembaden, museums ed kund in met deze kaart.
Erg leuke plaats voor overnachting met kinderen. Het park biedt veel leuke speelmogelijkheden zoals een speeltuin, waterspeelplaats en heuvel met glijbanen. Het zwembad is een aanrader.
Rustig gelegen camperplaats. Prima voor een overnachting en een bezoekje aan het leuke oude centrum.
Prima overnachtingsplaats op doorreis naar de sneeuw. Erg handig dat je voor de deur een lekker vers ontbijtje kunt halen bij de Lidl.
Heerlijk rustige plek. 2 speeltuinen voor kinderen (1 net voor de oprit van de CP, 1 aan het meer). Ruimte genoeg voor onze kleuters om lekker te spelen en te fietsen. Mooie wandelroutes in de omgeving. Brood kan men kopen bij hotel 'Pfeffer & Salz' op 10 min lopen.
Mooie camping met heel veel faciliteiten. Maar daar is de prijs dan ook naar. Wij betaalden voor 4 pers (2 volw, 2 kleuters) bijna €50. Ideaal bij slecht weer of als tussenstop met kinderen na veel kindonvriendelijke camperplaatsen.
Fijne overnachtingsplaats. Geen speelgelegenheid voor kinderen, te veel verkeer op de CP zelf. Wel handig dat er een bakker op loopafstand zit.
Sitecode: 19161
Mooie locatie voor een wandeling. Restaurantjes, speeltuin, minigolf en rodelbaan vlakbij. Overdag een beetje onrust, maar daar hebben we 's nacht geen last van gehad.
Mooie camperplaats aan de rand van een klein dorpje. Camperplaats grenst aan het dorps-park met een leuke speeltuin en sportveld.
Sitecode: 2021
Fijne camperplek. De kinderen mochten in het speeltuintje van de camping spelen en hadden alle ruimte op het sportveld achter de CP.