@Gerard-en-Marja
Sitecode: 194763
We stonden 1/3 op deze nieuwe camperplaats, direct aan de Lesse. Alles is nog niet helemaal af maar de CP is prima te gebruiken. Toegang en betalen is geautomatiseerd, het beste gebruik je de Camping-car Park app. Een prachtige omgeving om te wandelen of fietsen. Vlak voor de CP gaat een spoorbaan over de Lesse. Wij zijn achteraan op de cp gaaan staan en hebben geen last gehad van de treinen welke af en toe over de brug gaan. We komen zeker terug
Sitecode: 19244
12,50 is duur voor een parkeerplaats met verder niets.
Als je aan komt rijden lijkt het of je in een huisjespark terecht komt, maar dat alleen het voorste deel. Helemaal achteraan zijn 20 prachtige camperplaatsen met stroom en water bij de plaats. Vanaf de meest achterste plaatsen heb je een fraai uitzicht over het dal van het riviertje de Amel welke hier begint. De ontvangst was buitengewoon vriendelijk. Van ons een dikke 5 punten
We stonden 21/5 als enigste op deze nieuwe, en prima CP. Een prachtige omgeving om te wandelen en fietsen. Als het voller zou zijn lijken de plaatsen erg krap. Geen mogelijkheid om te lozen of water te tanken maar we kunnen wel even zonder. Het boekingsysteem lijkt wat raadselachig. We boekten in met de QR code, dat werkte t/m betalen maar de paal bleef groen. Het bedrag was wel afgeschreven.
Wij overnachten 7/4, met nog enkele andere campers, op deze parking. Je staat hier prima, vlakbij het historische centrum van een aardig stadje met veel monumenten. Tegenover de parking is een supermarkt. Even rekening mee houden dat er geen voorzieningen zijn.
Wij stonden 4/5 op deze prima CP. Tarief is wel € 24, maar vaak klopt de tariefinformatie niet op Campercontact
We stonden 5/6-4 op deze prima CP. Een goed vertrekpunt om de stad te bezoeken. Er zijn slechts 4 plaatsen maar er is wel een goed werkend reserveringssysteem. De toegang naar de CP is afgesloten met een automatisch hek waarvoor je een sleutel moet halen bij de receptie en weer inleveren bij vertrek. Prijs is wel €20, incl. stroom en water.
We overnachten 10/11 op deze uitstekende CP bij de jachthaven. Door de nieuwe eigenaar wordt je bijzonder vriendelijk ontvangen. Hij vertelde dat de grascamperplaatsen binnenkort verhard gaan worden zodat wegzakken daar niet meer voor kan komen. Tarief is overigens € 17,50 incl. stroom wat redelijk is voor de plaats. Workum is een fraai stadje met geschiedenis
We overnachten 9/11 op deze gratis CP met zelfs gratis stroom. Waar vindt je dat nog in Nederland. Gezellige stadje met veel kleinere winkeltjes is een bezoek zeker waard. Gemeente bedankt voor deze voorziening.
We stonden 11/9 op deze prima CP. Een wandeling naar de burg is zeker de moeite waard. Zoals op heel veel plaatsen in Duitsland kan je met de app "Easy Park" betalen. Dus geen munten nodig voor de parkeerautomaat.
We stonden 9/8 op deze parking, direct aan het water. Een prima gratis plek als je geen voorzieningen nodig hebt. Je staat er ruimer als op de parkeerplaats van het zwembad, aan de andere kant van het bruggetje
Wij stonden 9/8 even op deze CP, een treurige plek in de hoek van parking. Blijkens een bord bij de plaatsen niet meer gratis maar niet duidelijk waar je moet betalen en hoeveel. We zijn het bruggetje over gegaan en op de parking direct aan de rivier gaan staan.
9/8 leek niet zeker of de CP open zou zijn dus zijn we op de parking aan de rivier gaan staan. Hier heen gewandeld, bleek er de officiele opening te zijn met een filmploeg, de burgemeester en een technicus. Een camper was al 2 uur bezig proberen binnen te geraken. Er was nog een probleempje met de (Franse techniek) Het zal wel goedkomen. Dan is het een keurige CP
Sitecode: 2026
Een mooie plek aan de Rijn maar de review van mei klopt nog steeds. Smorgens komt iemand uitgebreid zeuren dat je verkeerd staat en niet mag kamperen. In de middag loopt het "Alterenheim" leeg en verzamelen zich groepen op de parking die tegen elkaar gaan zitten schreeuwen. Niet prettig om daar tussen te zitten
We stonden 3-8 op deze CP. Krappe plaatsen zonder enige schaduw. Bij 28 gr niet prettig om geen luifel uit te kunnen draaien. Watertappunt veel te dicht bij toiletspoeling en er komt nauwlijks water uit. Toegangsysteem met slagbomen weggehaald. Betalen bij parkeerautomaat €10 p/n. Mooi stadje maar volledig overlopen met touristen.
We stonden 8/7/24 op deze perfecte CP. Rust, ruimte en natuur, een vriendelijke eigenaar en een mooie omgeving om te fietsen en wandelen. Uitzicht op de wijngaard waar de eigenaar graag over vertelt. Basis voorzieningen voor camperaars OK. Je kunt ook direct aanmelden en betalen (i.p.v. met Camper-Pay) met als voordeel dat het stageld direct naar de CP eigenaar gaat zonder inhouding door Camper-Pay / Blue Water.
We overnachten 7 en 8-2 op deze uitstekende CP met alle voorzieningen. Kost ondertussen wel € 20 p/n
We overnachten 6/2 op deze nette CP met voorzieningen. Betalen valt best wel mee. De QR code opent een link waar je je gevevens in kan vullen. Als laatste kom je dan bij betalen maar dat moet dan wel met PayPal. Heb je geen PayPal rekening wordt het lastiger. Je staat het beste aan het begin van de CP, anders geeft de doorgaande weg wel overlast. In het centrum zijn nog 3 gratis plaatsen bij de Schützenhalle, zonder voorzieningen.
De camperplaats is sinds ons vorige bezoek geheel vernieuwd / gemoderniseerd. Werkelijk een prima plek. Gemeente Genk bedankt. Toegang en afrekenen met aanuitnet werkt ook perfect, ook voor stroom. Dus niet meer naar het Cosmodroom lopen voor een sleutel. Er staan ook nog campers op de parkeerplaats. Triest, zeker een paar € uit te sparen
We overnachten 24 en 25-8 op deze perfecte CP. Je staat beschut met rondom bomen aan de rand van een mooi natuurgebied met verschillende fiets-en wandelroutes, en ja niet overal satelliet ontvangst. We komen hier zeker terug
We overnachten 16 en 17/7 op deze nieuw aangelegde en nog wat steriele CP. Er zijn slechts 4, ruime, plaatsen. Toegangshek werkt met een code welke je krijgt na aanmelden en betalen via de website. Voorziening zijn OK en alles wat een camperaar nodig heeft. De notengaard zijn voorlopig nog hele kleine boompjes in velden met hoog gras. De zeer drukke weg welke vlak langs de CP loopt is zeer aanwezig. De CP ligt in een mooi wandel / fietsgebied
We stonden 5/6 op deze CP zonder voorzieningen. De plaats is niet zo gek voor die €8. Alleen de drukke weg welke langs loopt geeft wel erg veel verkeerslawaai. Helemaal achteraan staan gaat nog wat. Binnen in de camper valt het geluid mee. De slotberg opgaan naar het slot / klooster (achter dr CP) is een aanbeveling
We stonden 2/6 op deze mooie plek met geschiedenis, op het grote grasveld. Het museum is geel vernieuwd sinds ons laatste bezoek maar de werkzaamheden zijn nog niet af. Een wandeling langs het hek en door het geschiedenisbos is aan te bevelen.
We stonden 31/5 - 1/6 op deze fijne CP aan de Saale. Veel groen en hoge bomen die voor schuduw zorgen terwijl je de satelliet er tussendoor nog kan ontvangen. Alle voorzieningen zijn aanwezig. Tarieven kloppen niet, zoals op zoveel plaatsen in de app. Wij betaalden €13, plus 2x €2,45 kurtax
We stonden 29/5 op deze CP voor een bezoek aan het bijzondere slot en park. Zeer een bezoek waard. De voorzieningen op de CP werken nog niet, maar dat zal wel goed komen. De ondergrond is fijn grit. Niet zo fijn, je loopt veel stof naar binnen. Er is zelfs nog geen afvalbak en dat had toch wel geregeld kunnen worden.
We stonden 28/5 op deze CP. We hadden op andere plaatsen in omgeving gekeken, allemaal vol. En hier, op loopafstand van het fort, waren nog plaatsen. Met onze 7 m mochten we zelfs in de lengterichting staan van de vriendelijke beheerster. Overdag is het druk van bussen en verkeer naar de vesting, 'savonds heerlijk rustig. Prijs is overigens €20 per nacht.
We stonden 28/5 op deze CP. Prima voor een bezoek aan de prachtige stad. Het sanistation werkt goed, als er tenminste geen camper op die plaats staat. We stonden helemaal aan de buitenkant met zicht over het graanveld. Wat meer op de parking is het wel minder. De weg geeft wel tamelijk veel lawaai. Een volgende keer gaan we toch op de andere CP staan. Daar lijkt het wat rustiger en groener
Wij overnachten 22-23/5 op deze uitstekende CP, met alle voorzieningen. tarief op campercontact klopt niet zoals zo vaak in de app. Het is nu €20, incl. kurtax. Je krijgt daarvoor wel een “Gastekarte VVO” Daarmee kan je in de hele Saksische Schweiz gratis van het openbaar vervoer gebruik maken. Reuze handig om met de bus naar de Bastei te gaan (busstop bij de camping.
Wij stonden 25/5 op deze CP en vonden het best een goede plek. Het terrein is omsloten door beboste bergwand. Het sanigebouw oogt wat DDR. Voor 2 personen betaalden we €15 incl. 65+ korting op de touristenbelasting. Daar is stroom bij inbegrepen. De stad is een bezoek waard. Lozen van cassettetoilet is niet handig, je moet de beheerder zoeken voor de sleutel.
Wij stonden 26/5 op deze CP, niks mis mee, met de blokken goed recht te zetten. Goede plek om de burg te bezoeken. De slagboom open je met de hand. Prijsinformatie bij campercontact klopt niet zoals heel vaak in de app. Tarief is nu €25, veel voor plaats waar je de toiletcassette niet kan legen. Stroom is inbegrepen en een mooi uitzicht over het dal
We overnachten 6/5 op deze uitstekende en nieuwe CP. In de omgeving zijn mooie fietstochten te maken (natuurgebied Kampina) Als ik 1 opmerking mag maken; betalen met contact geld in envelop is niet handig en niet meer van deze tijd. Kan dat niet met een Tikkie of zo iets.
Wij overnachten 4/5 op deze, ook voor camperaars, uitstekende camping. Niets op aan te merken en een bijzonder mooie omgeving voor fietsen en wandelen. Tarief is overigens € 23,50
We overnachten 1/3 op deze vrij nieuwe CP waar alles aanwezig is wat je als camperaar nodig hebt. We maakten aan de hand van een Labcache een rondwandeling door het dorp maar daar is niet zo veel te beleven. De omgeving lijkt mooi voor fietsen en wandelen.
We overnachten 28/2 op deze CP met voorzieningen maar geen stroom. Het terrein oogt wat rommelig maar we komen hier wel vaker en staan dan aan de rand van het veld waar je een schitterend uitzicht hebt over de omgeving. In de verte zie de kerktoren van het ontruimde en grotendeels afgebroken dorp Wollseifen. Vanaf de CP is een mooie rondwandeling naar de restanten van dit dorp te maken
We overnachten 27/2 op deze nette CP met voorzieningen. Alleen water was afgesloten. De recent geasfalteerde plaatsen lopen wel schuin af zodat je blokken nodig hebt. Achteraan de CP is dat wat minder. Een wandeling naar het hoog gelegen stadje met kasteelruïne is zeker de moeite waard
We overnachten 24/2 op deze prima CP die ook in deze periode nog goed bezocht was. Naar Prümm fietsen over de voormalige spoorbaan is heel goed te doen.
We overnachten 23/2 op deze CP, niets mis mee en een goed uitgangspunt om te wandelen. De voorzieningen werkte ook in de winterperiode. Alleen betalen is ons niet gelukt. De receptie lijkt in deze periode gesloten en er kwam ook niemand langs. Er stonden een paar campers die daar permanent lijken te wonen, of stallen.
Sitecode: 92019
We overnachten 21 en 22/2 op deze CP. Voor ons een topplaats in een mooie en rustige omgeving. Met een goed werkend toegangs- betaalsysteem met bankkaart. De CP ligt direct aan de Maare- Mosel radweg. binnen een half uur fiets je naar Daun. De omgeving met de 3 Maren is prachtig om te fietsen of te wandelen
Een prima CP waar we al vaker geweest zijn, zo ook 19 en 20/2. In de winterperiode is er wel gewoon stroom maar het water was afgesloten. Er zijn mooie wandelingen in het gebied te maken, b.v. naar de Gerolsteiner Dolomiten. Ook een bezoek aan de burg Kassel Burg en het wolvenpark is een aanrader. (fietsen)
We overnachten 18/2 op deze CP. Alle voorzieningen zijn aanwezig maar wel erg basic, niks mis mee. Het stadje heeft, behalve een oude stadsmuur, niet zo veel. De prijs is goed voor wat geboden wordt. Voor ons graag meer van dit soort plaatsen. We hoorden dat er gewerkt wordt aan een nieuwe CP bij een meertje ca. 600 m verderop
Wij overnachten 16/2 op deze prima rustige CP met voorzieningen. In de omgeving zijn allerlei musea en zaken te bezoeken welke met het Eifel vulkanisme te maken hebben. Een wandeling naar de Wingertsbergwand is een aanrader. Je krijgt daar een goed beeld van de vulkaanuitbarsting waarbij de Laachersee ontstond. Een bezoek aan museum Lavadome is een must.
Voor overnachten op doorreis OK. Wij stonden 15/2 op deze CP. Veel herrie van een snelweg maar binnen de geïsoleerde camper viel het wel mee.. Een gratis CP zonder voorziening en dat trekt langtijd bewoners. Achteraan stond een Franse caravan kolonie, compleet met generatoren, koelkasten en zelfs een wasmachine. Waar zullen ze hun toiletcassettes legen?
We overnachten 27/6 op deze CP. De beheerder gaat er blijkbaar vanuit dat iedereen reserveert. Als je CP oprijdt lijken alle plaatsen gereserveerd, maar het blijkt dat sommige reservering voor over een aantal dagen zijn. Met wat gebrom zoekt de beheerder dan een beschikbare plaats voor je. We betaalde € 18 inclusief stroom. Dat is heel wat meer als de € 12 welke het volgens de app (zonder stroom) zou moeten zijn.
We overnachten 28/6 weer eens op deze prima CP, Voor ons een topplaats met alles wat een camperaar nodig heeft voor een redelijke prijs. Een goed vertrekpunt voor een bezoek aan de mooie stad.
Prima zo'n servicestation, zeker als je op de vlakbij aan de Elbe gelegen CP Twielenfleth staat waar geen voorzieningen zijn. Enigste was dat de waterbetaalautomaat niet heel goed werkte. Onze eerste € 1 er in, gaf geen water. Dan geprobeerd met € 0,20 dat werkte wel een paar keer maar ook weer 1 keer niet.
Een prachtig plek direct aan de Elbe waar je als je vooraan kan staan vanuit de camper de grote schepen voorbij ziet gaan. Wij stonden hier 2 dagen, 29 en 30-6. De tweede dag konden we doorschuiven naar een plaats met volledig zicht op het water. Betalen bij een munt automaat meer in het restaurant kan ook. 4 km vederop is een servicestation. Door het "Alte Land", fruitgebied, zijn mooie fietstochten te maken.
We overnachten 1/7 op deze nette camperplaats bij een bijzonder aardig stadje. Voor die € 7 is elke plaats uitgerust met een verder gratis stroomaansluiting. Het terrein is grit met aan een kant een dichte bomenrij. De omgeving is een mooi fietsgebied.
We overnachten 2/7 op deze uitstekende CP met alle voorzieningen. De prijs is wel verhoogd naar 23,50 maar dat is dan wel inclusief gebruik van alle voorzieningen tot zelfs een automaat voor legen en schoonmaken van de toiletcassette. In de omgeving zijn mooie fietstochten te maken. Preetz zelf is niet zo spannend.
Sitecode: 51991
We overnachten 26/6 op deze CP. De plaatsen zijn niet al te ruim maar je hebt een prachtig uitzicht met in de verte het eiland Baltrum. Maar daar betaal je dan wel €20 voor, wat voorheen €10 was. Maar OK alle camperplaatsen langs de kust zijn duur geworden.
We overnachten 25/6 op deze nette CP. Het tarief is wel € 12 plus 2x €2,30 belasting (voor 2 personen) dus €16,60, excl. stroom. Betalen gaat via een machine welke echt wel wat studie vergt voordat je de tickets hebt.
We overnachten 24/6 op deze uitstekende CP. Hier klopt alles, de voorzieningen, een vriendelijke beheerster en een mooie omgeving.
We overnachten 23/6 op deze uitstekende CP, echt een aanrader. Het is een prima vertrekpunt voor fietsen in de omgeving. Het was in snikhete dag en dan mis op camperplaats wel een beetje schaduw.
We overnachten 22/6 op deze op zich prima CP. Alleen betalen door contant €9,50 in een envelop is niet van deze tijd. We hadden alleen €10 biljetten en de envelop ingevuld in de camper liggen in afwachting van de beheerder voor wisselen. Die kwam 's avonds een was kwaad dat we nog niet betaald hadden. Hij zei altijd last te hebben met Hollanders die helemaal niet betaalde omdat contant niet kon. Hij weigerde €0,50 terug te geven, we betaalde €10
Wij overnachten 11-6 op deze uitstekende CP met alle voorzieningen en waar je vriendelijk ontvangen wordt. Op het middenveld tussen de camper plaatsen is een zitje gemaakt met een vuurkorf. Voor sommige is het een ultiem genoegen zo'n open houtvuur maar voor mensen met astma is houtrook/fijnstof verschrikkelijk.
We overnachten 6-6 op deze prima CP direct aan de haven met alle voorzieningen welke de camperaar nodig heeft. Middelharnis is een aardig stadje en een bezoek zeker waard. In de omgeving is het prima om te fietsen.
We overnachten 8/9-6 op deze uitstekende CP in een mooie omgeving met ruime plaatsen. Wel duur, maar alles is duur zo dicht bij de kust. Voor de prijs zou je wel een goede Wifi mogen verwachten maar op plaats waar wij stonden was de verbinding te slecht om iets te onvangen
We maakten hier gebruik van het sanistation na een overnachting bij de CP Mirabrug in Halle. In deze mooie streek zijn verschillende gratis camperplaatsen zonder voorzieningen, dus goed dat er hier een sanistation is wat ook door passanten gebruikt kan worden. De CP oogt niet verkeerd om ook te overnachten.
We overnachten 7/5 op deze CP, een parking zonder voorzieningen maar prima om met de camper te staan. Er wordt door camperaars druk gebruik van gemaakt. Een goed vertrekpunt voor prachtige fiets- of wandeltochten langs de Durmen.
Wij overnachten 8/5 op deze gratis CP, zonder voorzieningen. Het is niet meer als een grote parkeerplaats waar ook veel auto's parkeren. Wij reden helemaal door naar het einde. Daar is een stukje onverharde weg met aan beide kanten een (harde) grasstrook waar we op zijn gaan staan. Hier stonden we prima en rustig. Wel oprijblokken nodig. Het dorpje met kasteel is een bezoek zekere waard. Goed vertrekpunt voor fiets en wandelroutes.
We overnachten 6/5 op deze CP. Aan het einde van een parking zijn 2-4 plaatsen gereserveerd voor campers. Je staat dan heerlijk rustig in het groen, vlakbij de Schelde waar mooie fiets en wandelroutes beginnen. De CPIs gratis maar in tegenstelling met de info op Campercontact zijn er geen voorzieningen. Je wordt hiervoor verwezen naar Breeven in Bornem. Er zijn ook voorzieningen in St. Amand. Dat is veel dichterbij
We maken hier 5/4 een tussenstop op ons Schelde rondje. Het lijkt een prima en rustige CP, alleen zonder voorzieningen. Hiervoor wordt verwezen naar Breeven in Bornem.
We overnachten 4/5 op deze heerlijk rustig prima CP. Er zijn hier geen voorzieningen. Daarvoor kan je terecht op de CP Breeven, ook in Bornem. Goede uitvalsbasis voor fiets en wandeltochten in het Schelde gebied. De forten zijn ook de moeite waard om te bezoeken.
We overnachten 3/5 op deze CP. Het is een mooie plek in een park, alleen de snelweg E34 zou er niet moeten zijn. Dag en nacht het geluid van deze weg. Verder een prima plaats om Antwerpen te bezoeken per fiets of met de tram
We overnachten 28/4 op deze op zich keurige CP. Voor camperaars benodige voorzieningen zijn aanwezig, en dat voor € 7. Enigste is dat de voorziening achter een gesloten hek zijn waarvan je de sleutel bij de beheerder van de sporthal moet gaan halen. Langs de sporthal loopt een weg met van tijd tot tijd druk verkeer. De omgeving is niet erg inspirerend. Langs het kanaal zijn mooie fietsroutes
We overnachten 28/4 op deze keurig CP waar je bijzonder vriendelijk ontvangen wordt. Alle voorzieningen voor camperaars aanwezig en prima in orde. Dingetje, waar de camperplaats niets aan kan doen, was een binnenschip wat aan de overkant van het kanaal laag en een groot deel van de middag en avond een luidruchtige generator had draaien. ‘s nachts was het wel heerlijk rustig.
We overnachten hier 27/4, Koningsdag. Het autoparkeergedeelte van het terrein is in gebruik voor opslag bouwmateriaal. Op de camperplaatsen stonden meest personenautos van de koningsdagbezoekers. We konden ons met wat moeite op de hoek voor een Belg manoevreren die daar boos over werd. Na enige tijd kwam er een plek vrij waar we prima hebben gestaan. Gezellige stad en bezoek aan kasteel en museum zeker aan te raden
We overnachten 26/4 op deze CP. Niets op aan te merken, vriendelijke ontvangst, alles is er en keurig netjes. Er zijn slechts 9 plaatsen + 1 rezerve. De CP zal dus nog wel eens vol zijn.
We overnachten 3/3 op deze CP met alle voorzieningen, zelfs water in de winter. Niets op aan te merken , enigste is de doorgaande weg welke wat verkeerslawaai geeft. Een rondje om het meer fietsen is een aanrader. Opgemerkt moet wel worden dat in de winter het fietsen aan de overkant in de schaduw wel wat lastiger is door ijs en sneeuw
Na een prachtige tocht vanaf Baden-Baden overnachten we 2/3 op deze CP met voorzieningen, zelfs water in deze tijd. Aan de CP grenst een speeltuintje. Door de bomen is er niet overal satellietontvangst. De weg welke langs de CP loopt geeft wel wat verkeersgeluid. Een wandeling naar de watervallen is een aanrader.
We overnachten 1/3 op de prima CP met alle voorzieningen en waar je vriendelijk ontvangen wordt. De plaats oogt wat steriel maar je staat er prima en het is er rustig. Je fietst in een kwartier naar de mooie stad waar overal stallingsplaatsen zijn. Het vliegveldje naast de CP geeft geen overlast,
Weer zo'n mooie Schwarzwald CP met de nodige voorzieningen in een mooie omgeving. We overnachten hier 27/2 en het was heel rustig. Stadje is een bezoek zeker waard. Wij maakten een rondwandeling over de Panorama Kneippweg. Zeer aan te bevelen. De CP wordt vergroot maar er werd niet gewerkt toen wij er stonden
We overnachten 27/2 op deze uitstekende CP met voorzieningen. Alleen drinkwater was afgesloten maar je hoefde ook niet te betalen. De CP ligt in een prachtige wandel omgeving bij een aardig stadje . De weg er naar toe over de Schwarzwald Hochstrasse en L92 is spectaculair
We overnachten 26/2 op deze CP met goede voorzieningen. Betalen bij de automaat is geen probleem. Prima vertrekpunt om met de fiets de mooie stad te bezoeken.. Door het drukke verkeer vlak langs de CP ga je niet gauw gezellig buiten voor je camper zitten. Deze tijd van het jaar geen probleem. 's nachts in de camper stil
Op weg naar het Zwarte Woud maken we hier 25/2 een tussenstop. Op zich een prima CP met voorzieningen maar we komen rond 13:00 aan en de CP is al bijna vol. Er was net een plaats vrijgekomen direct aan de RIjn , heel mooi maar je hebt dan geen stroom meer. 's avonds was de hele CP vol en stonden er ook campers op de parkeerplaats
We overnachten 5/2 op deze perfecte CP met alle voorzieningen.Het toegangssysteem was even een dingetje. De automaat leverd na betaling 3 bonnetjes waarvan één met een QR code. Om het terrein op te komen moet je die op hetzelfde machine weer een gleuf steken en dan gaat de boom open. Dat was uit de handleiding niet direct duidelijk. Er zijn in de omgeving prachtige wandelingen te maken. De langslopende weg gaf niet al te veel hinder.
We overnachten 4/2 op deze CP. Staan is gratis maar de voorzieningen zijn aan de prijs. €3 voor een jetton geeft 4 uur stroom., en € 2 om de casstte te legen.. De supermarkt is opgeheven en verder is er alleen nog een bakker aan de uitgang van het dorp. Het hooggelegen deel is een straat met alleen een grote kerk en een plek / park waar ooit een kasteel heeft gestaan.
We overnachten 3/2 op deze parking met een prachtig uitzicht over het dal. Er staat nergens aangegeven dat hier camper kunnen staan maar volgens de toerist informatie is dat OK. Er zijn geen voorzieningen maar we kunnen wel even zonder. Het is een prachtig wandel gebied. Ook de campertocht er naar toe is mooi
We overnachten 2/2 op deze CP. Er is een goed werkend toegangssysteem en alle noodzakelijke voorzieningen zijn aanwezig. Een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de stad. Iets van de CP verwijderd is aan de achterkant een grote school. We hebben daar geen overlast van gehad. De directe omgeving van de CP is niet erg inspirerend, beetje saai
We overnachten 1/2 op deze camperplaats die alles heeft heeft wat nodig is.. De (gras)plaatsen liggen rond een verhard plein wat volstond toen wij daar waren. Er lag nog wat sneeuw en het gras was modderig. Een van de midden-bewoners wees ons op een gravelplek die daar ook nog was. Prima gestaan en een mooie wandeling langs de rivier gemaakt
We waren hier 1/2 maar kwamen niet door de slagboom omdat we niet die speciale campingpas hedden. Geen nood, we zijn op de parking van het sportcomplex gaan staan. Dat lijkt te worden gedoogd. Een wandeling langs het kasteel en naar de stad is zeer de moeite waard
Wehebben hier al verschillende keren gestaan, zo ook 30/1. Een prima CP met voorziening. In de winter voor water bij de Capitainerie. We maakten deze keer eens een wandeling de berg op naar Moussen. Zeer de moeite waard met de ruïnes van een kasteel daar boven.
We overnachten 29/1 op deze CP. In de winter is niet alleen het water afgesloten maar er is ook geen stroom maar goed wel gratis. Het plaatsje heeft wel enkele interessante, zoals b.v. de oude toegangspoort. Ergens bij de brandweergebouwen is een zware bromtoon van een ventilator of zo die je 's nachts in de camper hoort.
We overnachten 28/1 op deze vrijen nieuwe CP met uitzicht over de Maas. Er zijn slechts 2 stroompunten en die zitten op de sanizuil, onbereikbaar voor de meeste plaatsen. en dan voor € 1 per uur. Dat is eigenlijk "geen stroom" De drukke weg waar de CP langs ligt geeft tot laat in de avond wat verkeersgeluid. Een wandeling rond "Mont D'Hours" is een aanrader. Een bijzonder gebied
We overnachten 27/1 op deze CP zonder voorziening, We houden er rekening mee en kunnen even zonder. In deze tijd is het hier rustig, we stonden met 2. Zomers zal het wel druk zijn. Er wordt een nieuw bezoekerscentrum gebouwd. Je kunt een mooie wandeling rond de plassen maken, als de Maas laag staat helemaal buitenom langs de Maasoever. 's avonds was er af en toe wat last van hanglieden in een auto met veel te grote geluidsboxen. Rustig geslapen
We overnachten 7/1 op deze verrassend keurige CP met uitzicht op het kanaal en nog gratis ook. Goede voorzieningen. Het zijn maar 4-6 plaatsen dus 's zomers zal het wel druk zijn.
Na lange tijd overnachten we 6/1 weer eens op deze CP. Het is een rommelige plaats met nergens een vlak stukje. Direct langs de CP loopt een doorgaande weg waar het van 's morgens vroeg tot 's avonds laat druk is. Wel goed geslapen, en Malmedy is gewoon een leuk stadje.
We overnachten 4/1 op deze perfecte CP. We komen hier wel eens vaker, altijd een feestje. Echt een topplaats bij een mooi historisch stadje. Deze keer had het een etmaal heel veel geregend. De waterval in het stadje wordt dan indrukwekkend.
We overnachten 3/1 op deze eenvoudige, zeer rustige CP zonder voorzieningen. Je staat tussen de wijnvelden. Een wandeling omhoog de berg op geeft je prachtige uitzichten. Het stadje is werkelijk prachtig.
Tja, met de CP is niet veel mis. Wel bij een saai wellnes stadje met hoofdzakelijk gezondheidscentra. Wij overnachten hier 2/1. Betalen moet je bij het zwembad maar dat kan niet in het weekend. Maandagochtend komt iemand dan het staangeld ophalen. In de winter blijkt drinkwater afgesloten te zijn. Dat merk je pas als je een € aan het machine gedoneerd hebt en er geen water komt. Het Saline park is leuk om doorheen te wandelen
En nette CP bij een mooie stad. We overnachten hier 1/1/2022.
We overnachten 31/12 op deze prima CP. De langslopende weg is overdag wel erg druk maar 's nachts is het rustig. Dinkelsbuhl is een prachtig vestingstadje. Een bezoek meer als waard en vanaf de CP ben je zo in de stad
We overnachten 27/12 op deze nette CP. Betalen is wel een dingetje. Je moet helemaal naar het Cosmodroom lopen. Daar krijg je dan een sleutel van de stroomkast zodat je je stroompunt in kan schakelen. Daarna moet je weer terug voor inleveren van de sleutel en ontvangst van het betalingsbewijs. Het is hier een prachtig wandelgebied. Wij hadden een wandeling uitgezet llsngs de terrils op het voormalige mijn terrein. Zeer de moeite waard
We overnachten 28/12 op deze CP. De plaatsen zijn wat kort. Als er een langere camper vooraan staat is het voorzichtig manoeuvreren om er langs te komen. De fabriek aan de overkant maakt tot laat in de avond geluid maar binnen hadden we er geen last van. Prima dat er zulke gratis plaatsen zijn
We overnachten 29/12 op deze CP, een niet zo gezellige parkeerplaats maar prima voor een overnachting op doorreis. Vriendelijke ontvangst en alle voorzieningen inclusief voor €12. Montabaur heeft een gezellig centrum. Curieus zijn de reuze stiletto's, schoenen, welke overal in de stad staan
We overnachten 30/12 op deze CP waar we al vaker geweest zijn. Een prima vertrekpunt om het mooie stadje te bezoeken. Een prima CP, alleen de betaalautomaat is een ramp. €12 met munten betalen, onze bankaart werd niet geaccepteerd.
We overnachten 18/11 op deze prima camperplaats met basisvoorzieningen. Een prima vertrekpunt voor fiets en wandeltochten door het mooie natuurgebied. We waren hier op een woensdag en dan is het restaurant helaas gesloten. Een dingetje is wel het drukke vrachtverkeer (van waarschijnlijk zandautos) wat hier overdag langs gaat.
We overnachten 16/11 op deze prima CP. Nettersheim is een aardig stadje om te bezoeken. Wel zijn nog op verschillende plaatsen sporen van de hoogwatercatastrofe te zien en wordt aan herstel gewerkt. Het betaalsysteem is lastig. De automaat accepteerde onze bankkaarten niet, we hadden niet genoeg munten en het natuurcentrum waar je ook kon betalen is gesloten ivm herstelwerkzaamheden. We zoeken wel contact en maken het stageld over.
We hadden een fietstocht uitgezet over de Vennbahn en waren eerst bij de camping maar die was gesloten, dus maar naar hier. De CP is een rommelige parkeerplaats, voor ook personenwagens. Vlakbij loopt een zeer drukke weg maar je staat langs de Vennbahn en daarover zijn mooie fietstochten te maken. Na onze fietsronde zijn we naar de CP bij Simmerath gegaan, bij de oorlogsbegraaflaats
13/11 stonden we hier voor een hermetisch gesloten poort. Bij de eerste aanblik van de plaats vroegen we ons of we hier wel wilden staan. Misschien valt het binnen nog mee maar dat hebben we niet kunnen zien. Dus maar door naar de CP bij het Bahnhof
We overnachten 13/11 op deze op zich prima CP met de basisvoorziening welke camperaars nodig hebben. Jammer dat het toegangssysteem niet meer werkt. Om de slagboom te openen moet je een nummer bellen wat daar hangt. Betaling moet in een envelop welke op een adres afgegeven moet worden, of op de beheerder wachten. Bellen en overschrijven gaat ook. Bij de CP in Maastricht, van dezelfde eigenaar, werkt het wel goed. Zou hier toch ook moeten kunnen
We overnachten 11 en 12 november op deze CP, achteraan een camping met voornamelijk huisjes. Als je aan komt rijden denk je “tja”, maar het viel best mee. De CP ligt vlakbij een schitterend natuurgebied waar het prima fietsen en wandelen is. We komen nog wel eens terug. 6 punten is eigelijk te kort, maar 8 te veel
Wij stonden 10/10 op deze prima CP, vlakbij het verrassend aardige stadje. We hadden het geluk dat er voor onze plaats geen vrachtschepen lagen, dus zicht over het Zwarte Water. De opmerkingen over te krappe en te weinig toiletten vinden wij onzin. We hebben een prima toilet in de camper en de CP heeft een nette stortplaats. De Wifi moet nog eens verbeterd worden. Een fietsrondje naar Genemuiden, daar de pont, dan over Zwartsluis terug is mooi
Wij overnachten 12/10 op deze CP. Het is geen mooie plaats zo achteraan een drukke parking maar de basisvoorzieningen zijn er en Wijk bij Duurstede is een aardig stadje. Ook in de omgeving is het mooi fietsen. vanaf de CP heb je aan een kant min of meer zicht, over een grasveld, op de Rijn.
We stonden 5/7 als enigste op deze CP. Een prima overnachtingsplek in een mooi fiets / wandelgebied. Bij de prijs komt tegenwoordig €1,50 pp als toeristenbelastiing maar totaal €15 is het voor de plaats wel waard, zeker in vergelijking met de meeste CP prijzen in ons land. Een bijzonder vriendelijke dame komt geld ophalen. We kregen zelfs nog een mooie fles wijn als welkom.
We overnachten 3/7 als enige op deze CP wat eigenlijk een soort van parkeerplaats is van een voormalig hotel. Het was even zoeken naar een wat rechtere plek maar we stonden daar uitstekend. Hier begint een fiets/wandelweg langs de Grenzbach, door een prachtig gebied. Het hotel lijkt in delen verhuurd te zijn aan mogelijk arbeidsmigranten. Hier helemaal geen last van gehad. Er is niemand geld op komen halen
We stonden 1/7 op de CP. Het is een parkeerplaats zonder voorzieningen, midden in de natuur. Een prachtig wandelgebied met veel overblijfselen van de Romeinen. De Limes liep door dit gebied.
We overnachten 22/2 op deze nette CP met een vriendelijke eigenaar. We stonden met zicht op het kanaal. Als de plaatsen zoals aanggeven bezet zijn sta je wel krap maar het was nu rustig dus ruimte genoeg. In de omgeving is het mooi fietsen
Wij overnachten 20 en 21/2 op deze keurige CP met alle voorzieningen, voor een redelijke prijs en in een verrassend mooie omgeving waar het prima wandelen en fietsen is. Helemaal goed, niets op aan te merken
Wij overnachten 22-1 op deze CP aan de bosrand, in een gebied met mooie fiets en wandelroutes en een vriendelijke eigenaar. De voorzieningen zijn sober maar voor ons voldoende en prima voor € 12,50, incl stroom. De stortput voor toiletcassette krijgt nog een spoelpunt. Afvalzakje moet je mee naar huis nemen want rond de voorheen geplaatse afvalbak werd het een te grote rotzooi volgens de eigenaar. Je staat op gras maar de ondergrond is hard.
We overnachten 22-1 op deze CP na een mooie wandeling rond de Strabrechtse Heide. Het is een eenvoudige CP achter de uitspanning met een bijzonder vriendelijke beheerder. We konden, Corona proof, een heerlijke maaltijd afhalen bij het restaurant. Dingetje is dat er geen mogelijkheid is de toiletcassete te legen maar dat weet je en kan je rekening mee houden. We komen zeker nog eens terug. En verwijsbordje naar de plaatsen is ook nog wel iets.
We overnachten 2/1 en 3/1 op deze prima CP met een redelijk tarief. Vanaf de staplaatsen heb je een mooi uitzicht over de velden. Klein dingetje is het hek naar plaatsen wat je open en dicht moet. Het is daar nogal modderig. We maakten een prachtige wandeltocht van 15 km door de natuurgebieden Regte heide de Hoevens Ooijevaarnest (Routeyou) Aanrader. We komen hier zeker nog eens terug