@Helenz
Mijn favoriete plek! 10 plekken, allemaal aan het meer, vlak, alle voorzieningen aanwezig. Er is momenteel geen elektriciteit (kabels doorgeknipt tijdens de bouw), maar dat is tijdelijk. Watersporten, fietsen, wandelen, pizzeria's in de buurt en winkels in het stadje (ongeveer 1 km verderop, vlak, markt op dinsdag).
Grote, gratis, vlakke parkeerplaats, geen schaduw. Een deel is voor campers, een deel voor auto's, maar er staan overal campers. Gratis afvoer, water voor €1. Dichtbij de snelweg, handig voor een rustige overnachting. Prachtige wandelpaden, zoals overal in Duitsland.
De ochtend-Viking is erg onbeleefd, spreekt geen Engels en probeert niet eens langzaam Duits te spreken. Betaalde € 38,50 + € 20 borg voor de sleutel van de poort (geen bonnetje). De hoofdpoort sluit om 18:30 uur en is vastgeketend. In geval van nood of brand zou dat een probleem zijn. Typische parkeerplaats in een grote stad: wordt wel eens vies, gratis lozen, maar water bijvullen is tegen betaling. Het wordt getolereerd omdat Berlijn prachtig is.
Grote camping aan het Teltowkanaal, met veel gras en een redelijk vlakke ondergrond. Alle voorzieningen, wifi-aansluiting, ontbijt (€ 13,50) en een biertuin (geen lawaai). Berlijn is met het openbaar vervoer in ongeveer een uur te bereiken. Een mooi fietspad langs het kanaal brengt je in 20 minuten naar Wannsee. Redelijk schoon, erg rustig, deels in de schaduw en vriendelijke receptiemedewerkers.
Camping gespecialiseerd in wildwaterkajakken, met een eigen beekje. Grote, grasrijke, vlakke plaatsen, niet allemaal met elektriciteit. Binnenkeuken. Muntdouches. Sommige plaatsen aan de oever van de Moldau, momenteel in de volle zon, maar de bomen zullen groeien. 's Nachts erg rustig. Geen winkels in de buurt. Vlak fietspad langs de rivieroever, gunstig gelegen ten opzichte van České Budějovice, op 5 km afstand. Kosten: € 20.
Vlakke camping, veel schaduw en een groot gazon. Alle voorzieningen zijn aanwezig, maar douches en toiletten bevinden zich in containers (maar zijn schoon). Een zeer aangename, pretentieloze plek, met een beekje in de buurt. Relatief rustig ondanks een grote weg in de buurt. Het fietspad naar de stad loopt langs deze weg, wat een beetje gevaarlijk is om over te steken.
Grote parkeerplaats, maar moeilijk toegankelijk: er zijn alle voorzieningen, maar je moet tijdens kantooruren de gemeente bellen en je kenteken doorgeven, dan gaat de slagboom omhoog. Wij kwamen op zaterdagmiddag aan toen de stad nog gesloten was en parkeerden op de picknickplaats ervoor. Dat is jammer, want het land is prachtig en heeft een unieke charme.
Mijn favoriet in de omgeving! Aan meer, vlak op grind, grijs en zwart water laden/lossen, afval gescheiden, rustig, naast mooi fietspad. Douches (fris) zowel op het camperplaats (50 meter afstand) als bij de speeltuin (ca. 80 meter). Alle winkels in het dorp. 1 gram/€ 15. 2 dagen/€ 25