@Hymerfans5556
- 2022
Perfecte prijs/kwaliteit-verhouding, Voor €18,00: kraakschoon sanitair, hondendouche, water op de plek, waterafvoer op de plek, stroom naar gebruik (eindelijk!!!), ook plekken voor hele grote campers. De enige reden voor ons om terug te komen naar Benidorm is deze geweldige CP.
Stads-CP (smalle, betonnen plekken). Vier sterren voor de vriendelijke ontvangst en service. Voor een (uitgebreid) bezoek aan de stad is het prima. 30 min fietsen naar het historisch centrum, 45 min naar het strand/haven. Fiets via het Park Turia (geweldig), aan het eind Oceangràfic, Museum of Arts/Science, Hemisfere; bijzondere architectuur. Sanitair is schoon, maar combi toilet en douche is niet handig. Prima wasmachine/droger.
Voormalige camping door Camping-Car-Park omgebouwd tot een rustige CP. Soms wat kleine plekken of lastig toegankelijk. Veel bomen, dus veel schaduw. Voorzieningen zoals altijd op orde bij CCP. Men heeft het oude sanitairgebouw nog functioneel gehouden, maar mijn advies is om dat te sluiten. Het stinkt (put-lucht) en het is versleten.
Plaatsen op de camping en op een recent aangelegde CP. Schoon en perfect netjes. Ik erger me aan de reviews waarin geklaagd wordt over de prijs. Het niveau van deze CP rechtvaardigt alleszins een flinke prijs. De inzet van de eigenaren om deze kwaliteit te bieden, verdient geen negatieve reviews. De prijs/kwaliteit-verhouding is prima en als je niet bereid bent om meer te betalen, ga je toch elders… Hulde voor deze CP
Deze CP municipal is gesloten, maar even verderop is een Camping-CAR-Park gekomen. Bij het meertje, prachtige locatie, natuurlijke plekken. Aanbevolen!
Matig, basisvoorziening oké, maar overlast van de spoorlijn is grensoverschrijdend. Ook ‘s nachts hoorbaar. Jammer, want de plek is best aardig. Advies: naar centrum Poitiers met Uber. Met de fiets niet doen!
Prijs hoort bij stadscamping met deze voorzieningen. Professioneel georganiseerd, beetje ongezellige camperplaatsen (grind en houten vlonders). Heel vriendelijke ontvangst door een wat oudere dame, die goed Nederlands spreekt! Je krijgt een pas (slagboom); daarmee douche, wasmachine, enz. betalen. OV ideaal: bushalte (lijn 2) even verderop richting centrum (app downloaden, credit card nodig; wijst zich vanzelf). Streedfoodhal op loopafstand.
Alles is tot in de puntjes verzorgd: het sanitair, de tuinen, een serre, de verzorging… zelden zo perfect meegemaakt. Bij aankomst eerst even in de loods (alwaar ook het sanitair) de instructie lezen. Geld in enveloppe (DKK of euro). Geen afgebakende plaatsen dus zelf plekje zoeken (grind of gras). De grasplaats loopt wat af. Geen contact met eigenaren gehad, maar voor hen complimenten en dank voor de gastvrijheid!
Heerlijk rustig, achter de kerk. Geen voorzieningen. Wordt oogluikend toegestaan. Bedankt kerkgemeenschap Tollarp. Houd rekening met de begraafplaats. Wij zijn eerder vertrokken vanwege een begrafenis.
Groot parkeerterrein, voorstel deel voor personenauto’s, achterste speciaal voor campers. Brede plekken. Overdag gratis. Keurig sanitair beschikbaar. 10 minuten lopen naar centrum. Prima om de stad te bezoeken (mooie kerk). Wij hebben niet overnacht.
Groot terrein, zowel grind als gras. Stroom aanwezig. Zelf plek zoeken. Na sluitingstijd hek openen en daarna weer sluiten. Wel melden dat je er bent. Tijdens openingstijden loop je naar het café (receptie) voor betaling; tevens leuke militaria-winkel. Mooie museumopstelling. Vriendelijke ontvangst en elke dag een prachtig vogelconcert. WC lozen bij ingang. Helaas geen water om te spoelen.
Vijf sterren en toch weinig voorzieningen. De plek is onvergelijkbaar. Water nemen/wc lozen is afgesloten. Alleen vuilnisbakken. Kom op tijd. Aan het einde is een keerplek. Asociaal als de afstand tussen campers te breed is? Misschien dan ook als men z’n camper er tussen wringt, zodat je je deur niet kunt opendoen. Grotere campers hebben manoeuvreerruimte nodig. Voldoende afstand heeft met veiligheid te maken. Helaas dit jaar geen bruinvissen.
Het prima plek, ruime plekken. Vriendelijke mensen van de jachthaven. Vrijwillige bijdrage. Voorzieningen aanwezig, geen stroom. Rust en ruimte. Je kunt er een hengeltje uitgooien. Bedankt jachthavenclub!
Fijne, rustige, open plek (dus houd rekening met de wind!). Vriendelijke ontvangst! Schoon sanitair, maar het doet afgesleten en uitgediend aan. En bij volledige bezetting is er te weinig capaciteit. Twee wc’s, waarvan één met douche… dat is te weinig. Wij waren er in het hoogseizoen en dan stroomt het eiland vol, dus ook deze CP. Advies is om te reserveren. Als er plaats is, wordt er een bordje op de plaats gezet met je naam erop.
Nogal hectisch en absoluut niet geschikt voor campers die niet passen in een parkeervak. Ook aan de achterkant geen mogelijkheden. Ik denk dat IKEA liever geen campers meer ontvangt.
Coördinaten klopten bij ons niet. Wij hebben het adres (Infanterigaten 14) gebruikt; dan wijst het vanzelf. Veel mogelijkheden om te staan (ook in het bos). Bij regen ontstaan plassen, maar ondergrond is hard.
Het is echt een gok, want zes plaatsen zijn snel gevuld. Alternatief op de parkeerplaats lijkt (zeker bij goed weer) niet realistisch. Die was stampvol. Wij zijn verder gereden.
Opzet is professioneel, plaatsen prima, sanitair en verzorgingsplaats oké (mijn douche alleen koud water). Inchecken geen probleem tot moment dat de automaat pasje moest geven; werkte niet en er stond niet bij dat je dan (met bonnetje) naar receptie van naastgelegen camping moest. Naar stad: met Uber scheelt het nogal in de prijs, soms €16,00, soms €24,00. OV is even uitzoeken (SL-app)en je bent een uur en 15 min onderweg. Da’s best wel lang.
Rustige camping, prima WiFi, leuk initiatief om een elanden-safari te organiseren. Sanitair moet echt worden aangepakt. Gastvrije familie.
Bij aankomst om het gebouw rijden; de verzorgingsplaats is achterin een hoek. Water lozen is duidelijk. Water nemen zou ik doen bij de kraan aan het gebouw (zie foto), maar kan ook met eigen slang op de loosplaats. Aldaar ook WC lozen (onder de pylon).
Geweldig overnachtingsplek. Niet meer. Vuilnisbak, verder geen voorzieningen. Je kunt er zelfs vissen.
Twee verwarmde, schone toiletten, wc papier, wasbakje, vuilniscontainer. Onze camper (7.80m) paste precies voor het huisje met uitzicht op het meer. Wat wil je nog meer? De weg is hoorbaar, maar niet storend. Perfecte plek, maar je moet het er wel voor over hebben om even 7km op en neer te rijden. Wij hadden regenachtig, koud weer en dus was het rustig. Bij mooi weer zullen veel locals parkeren en actief zijn met vissen, bootjes enz.
Zeer goed geoutilleerde camping, professioneel, mooi sanitair. Prijs/kwaliteit is prima. Uitstekende plek om even tot rust te komen, de was te doen enz. Op de meeste plekken kijk je bij drukte tegen campers aan en dat zijn er veel (weekend). Lillehammer is aan te lopen, even een steile klim. Stadje zelf niet zo veel te beleven…
Wij stonden er een paar dagen geleden. Heerlijke plek. Geen overlast van verkeer. Prima voor een stop.
Mixed parking met aangewezen, korte plekken voor campers. Indien langer dan 7m is het nodig om op het gras te staan. Plaatsen lopen stevig af (E&P weigerde). Download vooraf de app Parkering Göteborg (Göteborgs Stads Parkering AB); creditcard nodig. Naast betalen parkeren, kun je ook tramkaartjes kopen. Tramstation bij de parking (halte Medicinaregatan), lijn 6. Vijf haltes naar wijk Haga. Overstappen op lijn 2 voor Volvo.
Tijdens ons verblijf (juni) was het vol, handig om vooraf telef. te reserveren bij Anna, de vriendelijke eigenaresse. Ze is niet aanwezig, maar komt wel naar de CP om af te rekenen. Achter het huis aan de overkant (pas op met oversteken) is de verzorgingsplaats en het brandschone sanitair. Perfect, behalve grijs waterafvoer. Nu opvangen in een bak en deze legen in de wc-afvoer…gedoe :-(
Prima plek. Geen voorzieningen. Uitstekend voor een nacht. Prima wandelen. Mooi uitzicht en het is leuk kijken naar de boten die op afstand voorbij varen. De meeste plekken lopen nogal af. Langs de weg bij de CP redelijk veel verkeer. ‘s Nachts geen last van gehad.
Zelden zo’n gastvrije, attente CP-eigenaar ontmoet. Een idyllische locatie op gras (met een paar verharde plekken). Stroom aanwezig (advies om dat wat professioneler aan te leggen; maar het werkt prima), water lozen kan niet, water innemen wel (met gieter), om de wc te lozen is een voorziening achter het huis. Keurige afvalscheiding. Duidelijke instructies en tips. Maar boven alles… Jørgen… wat een vriendelijke man!
Een CP met winkelcentrum vlak voor de Deense grens is aantrekkelijk als tussenstop en boodschappenpunt. Naast de aangegeven camperplaatsen wordt de rest van de parkeerplaats en de straten ernaast volledig gevuld door campers. Om 14:00 uur (of eerder) is het vol. De rest van de dag is het chaos met tientallen campers die tevergeefs nog een plekje hopen te vinden. Ik schat in dat de CP aan zijn eigen succes te gronde gaat. Gauw weer verder.
Mixed parking. Daardoor wat meer onrust maar ‘‘s nachts rustig. Prima voor een nacht. Dichtbij snelweg naar Madrid
Alle voorzieningen aanwezig. Prijs incl. stroom. Sommige plaatsen verhard, rest op gras. Mogelijk een langere stroomkabel nodig. Doorgaande weg hoorbaar maar niet hinderlijk. Honden van de buren idem. Hele rustige nacht gehad.
Wat onduidelijk en soms onhandig afgebakende plaatsen. Ondanks ontbreken van vers tapwater toch vier sterren, want de plek en het uitzicht is prachtig. Veel fiets- en wandelmogelijkheden.
Dit zijn CP’s zoals wij ze graag zien. Geen voorzieningen, geen drukte, prachtige natuur. Rust en relatief in de avond en nacht weinig last van de aangrenzende weg.
Smalle plekken, maar je stoeltje kun je ook op het middenterrein zetten (staan enkele picknicktafels). Plaatsen met gras maar wel met harde ondergrond. Serviceplaats is uitstekend! Helaas was de CP aan de beurt om gemaaid te worden. Zonder even te attenderen werd het gras gemaaid naast de camper. Dat kostte een uurtje poetswerk om de grasspetters er weer af te krijgen. Route richting Zaragoza is prachtig.
Geen gezellige uitstraling op een (nu nog) open plek. Vrijwel permanent autoverkeer op de achtergrond (doe oordoppen in), maar perfect georganiseerd en dus vooral heel geschikt als CP voor een bezoek aan de heerlijke stad Salamanca: taxi bellen of met de bus (info op de witte muur). Plekken vlak, water en elektriciteit op de plek. Reserveringssysteem werkt top!
Hoewel er best nog zaken gerealiseerd moeten worden, toch 5 sterren. Allereerst dankzij de eigenaren die snappen dat gastvrijheid veel meer is, dan alleen de voorzieningen op orde op een mooie plek. Het gaat stap voor stap en het is dan voor de camperaar soms wat aanpassen, want plannen uitvoeren kost tijd en uithoudingsvermogen (zeker na twee branden met alle ellende). Ga door Suzanne en Peter!!! Het wordt straks fantastisch 🤩
Groot terrein, geen afgebakende plekken. Er is een sanitairgebouw ( geen gebruik van gemaakt). Redelijk rustig.
Eenvoudig terrein. Voorzieningen oké. Plaatsen tot 7m maar wij hebben met onze 7.80m goed gestaan. Niet veel te doen in het dorpje, maar voor Taberna do Galbao ga je hier absoluut naar toe. Heerlijk gegeten in door familie gerund restaurant; moeder (kokkin) spreekt perfect Duits. Neem de varkenswangetjes… delicioso
Licht hellend??? Nou.. dat is een understatement. Met blokken is het wel iets te corrigeren, maar ons levelsysteem weigerde dienst. Enig verkeerslawaai. Wel mooie locatie voor supermarkten en het busstation (bijv de bus naar Lissabon of Sintra; hebben wij niet gedaan). Voorzieningen keurig maar geen spoelwater voor de wc; alleen water met euro’s .
Drie sterren vanwege de ligging ten opzichte van de stad. De CP zelf oogt armoedig. Nu stonden wij daar met regenachtig weer en dan verandert het terrein in plassen en modder. Dat geeft geen rustig gevoel. Maar verder… 200 meter lopen en je bent in het stadje, te midden van busladingen toeristen..
Tweede keer. Constante kwaliteit. Vooral de dame die de hele dag actief het terrein en het sanitair keurig schoonhoudt: complimenten! Voor de CP + service + locatie een zeer redelijke prijs. Wel massaal en wat onrustig. Tavira is leuk stadje met mooie brug (en goede ijssalon op de hoek). Heerlijk fietsen in de omgeving.
Uitstekende plek om Cadiz te bezoeken. Mooi uitzicht (ook op de hoge brug). Strandje op loopafstand. Leuke fietstocht langs het water. Prima wandelen langs strand en verder. Meerdere buslijnen vertrekken vanaf de rotonde naar Cadiz-Centro. CP Geen voorzieningen, behalve vuilnisbak. Kijk goed waar je gaat staan; wij hadden last van mieren. Plek is redelijk rustig. Af en toe parkeren er auto’s. Geen bijzonderheden gezien. Veel wandelaars.
Verdeeld gevoel. Positief: schitterend uitzicht, keurig afgebakende plaatsen, gratis, wandelmogelijkheden, vuilnisbakken. Negatief: zaterdagavond/ nacht tot 05:00 uur veel jongelui met schreeuwen, keiharde muziek, auto’s en motoren die af en aan rijden. Onbegrijpelijk dat de gemeente deze toestanden toelaat. maar we zijn tot en met dinsdagmorgen gebleven en verder geen noemenswaardige overlast. Jammer, want fijne CP. Gemeente: doe er wat aan!
Grijs water lozen en vuilnisbakken. Campers (30-40) staan op gewone parking. Langs de parking staan bordjes (voor campers verboden), maar het is duidelijk een gedoogplek. Geen last van vaste bewoners. Ga wel verderop staan. Eerste deel is rumoeriger. Ook los/laadplek Carrefour geeft herrie. Bij de aanloopweg naar de metro (5 min) ligt veel zwerfvuil. Geen onveilig gevoel. Wij hebben 4 nachten gestaan. Prima plek om stad te bezoeken.
Prima plek. plaatsen op beton en op gravel (bij nat weer wat zacht). Nieuw sanitair is uitstekend. Alle voorzieningen zijn aanwezig, maar het beste is de vriendelijkheid en service van de eigenaren. CP is niet handig gelegen voor Malaga, maar wel mogelijk met trein, taxi of huurauto. Reserveren is handig, want de plek is terecht gewild.
Mixed parking. Geen afgebakende plekken. Met het politiebureau tegenover lijkt het veilig genoeg. Heel handig is de Mercadona om de hoek. Wij hebben boodschappen gedaan, geluncht en zijn verder gegaan.
Eigenlijk is er maar één minpuntje: de waterdruk (schoon water) is belabberd. Het duurt lang en dan is een drukknop niet handig. Voor de rest: wat een uitzicht, keurig onderhouden. Prima plek.
Perfect aangelegde CP met vier grote plekken, of (bij drukte) twee campers op één plek. Stroomkastje op elke plek met drie aansluitingen. Jetons voor €3,00 = (100 liter water of 1 uur stroom). Verkrijgbaar bij automaatje aan de muur bij info-centrum. Vuilnisbakken en een serviceplaats, maar de loosplaats voor de wc is niet handig. Inderdaad loopt er een drukke doorgaande weg, maar wij hadden weinig last van geluidsoverlast. Topplek.
Uitstekende CP bij melkvee- en stierenfokbedrijf. Dus… mensen… een boerderij met wat daarbij hoort: loeiende koeien, veel vliegen, herrietractors, enz. En dat te midden van keurige, verharde plekken, waterkraantje in het midden, een uitstekende verzorgingsplaats, schone toiletten en een skybox waar je kunt kijken welke koe het hardste loeit! Wij vonden het geweldig!
Prachtige door bomen omgeven CP bij alpaca’s. Twee plaatsen (dus vooraf reserveren). Vriendelijke en behulpzame eigenaar. Topplek vlak bij de Belgische grens. Wandelen en fietsen.
Met een opsomming van wat allemaal niet goed is (te duur voor de voorzieningen, onrust van de parkeerplaats, enz.) doe je de plek te kort. Het is de perfecte plek om het heerlijke stadje Doesburg te bezoeken.
Basic CP. Keurig veld met stroompunten. Sanistation-all-in-one… ik blijf het niet hygiënisch vinden (drinkwater en spoelwater op één paal bij elkaar). Overdag wat geluidsoverlast van de weg, maar verder een prima plek. Fietsen naar Aalten beter binnendoor dan rechtstreeks (mooier en veiliger).
Micheal en Wendy hebben het meer dan goed voor elkaar. Alle voorzieningen verdienen het predikaat uitmuntend. Het sanitair heeft een luxe uitstraling. De in- en uitcheck gaat digitaal (handig, wijst zich vanzelf) en bevindt zich in de gemeenschappelijke ruimte waar een ruim aanbod is van producten en… een lekker boerenijsje. Plekken op het tweede veld aan de buitenrand hebben het beste uitzicht. Rust en heerlijk wandelen en fietsen. Top!
Hartelijke ontvangst. Het was druk vanwege de Adria-camper-club, maar er was nog een plek zonder stroom. Geen probleem. Portocabine-achtig sanitair. Het ziet er allemaal prima uit.
Als we niet de mooiste plek van de CP (nummertje 13) hadden gehad, dan nog zouden we 5 sterren hebben gegeven. Alles in de puntjes geregeld, zoals in de vorige reviews is beschreven. Fijne plek, waar we graag terugkomen.
Vorig jaar hier ook gestaan; toen een negatieve beoordeling vanwege het gebrek aan beveiliging. Dat is nu veel beter. Code wordt dagelijks gewisseld. Vriendelijke receptie. Vuilnisbak aanwezig; water, wc lozen verderop tegenover de Intermarche. Daar is ook een aantal plaatsen, maar dan is het wel een stukje lopen naar de Outlet. Outlet heeft een hoofdlocatie en daarnaast zijn winkels over diverse locaties in de omgeving verspreid.
Beetje smalle plaatsen. Goed voor een nacht. Alle voorzieningen (behalve) stroom. Dank Touvre!
Keurge CP, afgebakende plaatsen. Service-station aan de overkant, rechts naast de salle de reception. Prima bakkertje, ook aan de overkant. We stonden van vrijdag op zaterdag dus ‘s morgens weinig last van werknemers en vrachtauto’s bij de Cave. Wijnproeverij is prima; mooie witte wijnen voor redelijke prijzen (€5,00 - €10,00). Specialisme in zoete wijnen (dessert), maar die heb ik niet geproefd.
Sitecode: 19389
Prima CP, leuk stadje. Wij boften vanwege het jaarlijkse feest op de eerste vrijdag van de maand mei. Eventjes een klim naar boven (linksom), maar dan loop je direct de gezellige straatjes in. Bijzondere romaanse kathedraal met prachtig orgel achter het altaar. Breng ook een bezoekje aan de patisserie Echeto met heerlijk gebak; ze staan er in de rij! Zoek vooraf even de goede tapas-restaurants op en reserveer.
Geen stroom, verder alle voorzieningen. Terassen, plaatsen vaak schuin, maar E&P werkt. Ideaal voor bezoek aan kasteel of aan restaurant Tasca do Ze Tuga (Michelin).
Eigenlijk twee secties: betaald (met voorzieningen), naast elkaar (genummerde plaatsen; nummer melden in het grote gele gebouw, daar afrekenen) en gratis (langs de weg beneden en op een veld bij de rivier. Officiële plaatsen aan de smalle en de korte kant. Bij lange campers raakt de achterkant het beton. Gratis plaatsen zijn eigenlijk het beste. Rustig, veilig.
Goede prijs/kwaliteitverhouding. Schoon sanitair (raar om wc-papier buiten de wc’s aan te bieden). Grote plekken voor campers. Vriendelijke, servicegerichte receptiemedewerkers.. Fietsen naar Aveiro (Venetië van Portugal) is mogelijk, maar niet altijd langs fietspaden (niet fijn). Wij maakten gebruik van een Uber (prima). Leuke binnenstad met gondels. Restaurant Tertulia aanrader. Er zijn in de omgeving wel fietspaden, dus fietsen is mogelijk.
Helaas geen positieve beoordeling van deze camping voor camperaars. Helaas, want de campingeigenaar verdient dat wel. Een aardige, actieve man, die eigenlijk alles (tegelijk) doet en de camping absoluut schoon houdt. Duidelijk een seizoenscamping voor Portugezen met daarnaast een 10-tal passantplaatsen. Het grootste probleem is de op/afrit naar de camping. Gewoon gevaarlijk en niet geschikt voor campers.
Geen voorzieningen (wel vuilnisbakken). Dichtbij de weg en overdag veel verkeer en bezoekers bij dit schitterende uitkijkpunt; ‘s nachts heerlijk rustig. Plaats voor 3-4 campers. Uitzicht is 4****
Voorzieningen aanwezig (geen stroom), zoek je plekje. Rustig. Dichtbij centrum. Voor het kasteel en klooster (doen!) een stevige klim of met de camper er naar toe rijden. Bedankt gemeente Tomar.
Rustige, grote plek, geen voorzieningen, glascontainer wordt niet op tijd geleegd. Beetje overlast van Nederlanders naast ons, maar ja… dat komt meer voor in het buitenland. Heerlijk fietsen en wandelen in de omgeving. Nazaré nogal toeristisch, maar dat is logisch met de reputatie van hoge golven. Helaas. niet voor ons.
Wat betreft de voorzieningen zeker 4*. Uitstraling beton-achtig. Misschien minder aantrekkelijk, maar voorzieningen zijn perfect: water/ elektriciteit, wc’s/douches, een keuken, wasmachines (goedkoop), loosplaats, vuilnisbak… voor een belachelijk lage prijs: €8,88. Deze gemeente-camper-plaats (lees camping) is een visitekaartje van de Abrantes. Stad is lastig te bereiken vanwege steile hellingen. Een Uber naar de stad/kasteel kost… €4,50…
Prima voor een nacht. Geen vuilnisbak en elektriciteit. ‘s Nachts weinig geluidshinder (mogelijk een vrachtwagen om te leveren). In Castro Verde is altijd plek (bijv. bij de molen) en dan serven bij de Lidl of Intermarche. Restaurante A Lareira erg Portugees, eten matig. Basiliek zeker de moeite waard.
Om te overnachten..???? Maar wat een superplek om overdag te parkeren. Op 200m van de ‘bottenkapel’ en daarna wandel je het gezellige stadje in. De Parking is volop in onderhoud, dus wel wat rommelig, maar wij hebben er prima en gratis geparkeerd.
Wat een heerlijk plek om tot rust te komen. Douchegebouw, serviceplaats tot in de puntjes schoon. Weinig plekken met schaduw. Vooral bedoeld als overwinterplek. Sluit mei - september. Op de fiets naar de Lidl is geen probleem. Aanbevolen!
Groot met veel campers, maar uitstekend verzorgd en vooral vriendelijke medewerkers bij de receptie. Redelijk brede plekken en je kunt met luifel lekker naats de camper zitten. Water en stroom op de plek (incl.), 16A. Veel fietsmogelijkheden door prachtig natuurgebied. Tavira leuk stadje. Lidl geen parkeermogelijkheden voor campers (dom van de Lidl). CP is een aanrader, maar wel voor de middag arriveren, anders mogelijk vol of plek naast de trein
Prima plek voor een nacht. Als er geen plaats is, voldoende ruimte op de parking. ‘s Nachts rustig. Mercadona op loopafstand, maar dan wel sjouwen. Met de camper daar parkeren, is haast niet mogelijk.
Soms heb je als camperaar geluk. Op deze CP is het genieten, maar dat zal in het hoogseizoen waarschijnlijk niet mogelijk zijn. Een op het eerste gezicht gewone parkeerplaats, maar dan op 50 meter van het strand. En wat voor strand…! Geen voorzieningen, wel een restaurant, maar dat was juist toen wij er waren gesloten. Wij stonden er met nog drie campers. Geen overlast en heerlijk geslapen met een ruisende zee op de achtergrond.
Keurige serviceplaats. Geen stroom. Grote plek. Prima voor één of twee nachten. Beperkte dienstregeling (trein) naar Ronda. Wij hebben gefietst, maar… poeh… vooral op de heenweg hele steile klimmetjes.
Goede plek voor bezoek aan Granada. Vriendelijke, servicegerichte jongedame (Francisca) bij de receptie. Taxi naar de stad: €12-15. Twee nachten gestaan, waarbij één nacht last van muziek bij het restaurant of op de parking. Alle voorzieningen. Al met al prima voor bij een grote stad.
In net en opgeruimd dorp een nieuwe CP (familie-betrokkenheid), keurige ontvangst, vriendelijkheid ten top! Plekken niet vlak (onze E&P weigerde dienst), maar beslist geen reden om niet te komen. hagelschone wc’s en douches. Geen douche-afscheiding (niet handig); mop aanwezig (niet hygiënisch). Maar absoluut 5* waardig. Wát een uitzicht… Via Navi in het dorp scherpe draai links. Niet doen! Doorrijden om het slot heen. Wijst zich vanzelf.
Goed verzorgde CP. Plaatsen wat smal, maar voldoende. Leuk om de activiteiten rond het sportveld te zien. Wij hadden geen overlast. Geen bijzonder plaatsje. Prima voor een nacht. Gracias Elche de la Sierra.
Moet een CP perfect zijn om 5* te geven? Absoluut niet. Deze startende CP met Nederlandse eigenaren zal zeker niet op korte termijn alles op orde te hebben. Als ze maar gastvrij zijn en dan zijn ze! Noodzakelijke voorzieningen zijn er, al is de wc-stort wat provisorisch. Heerlijk rustige plek, honden zijn lief. Er is zelfs een apart toilet/douche. Tip: begin met de het traumatische douchegordijn 😉 Succes, jullie verdienen het!
Grote CP (75 pl) en met de paasdagen een gekkenhuis. Naast de CP een groot terrein met feesttent. Ook daar gingen campers staan (50). Voorzieningen minimaal. Gore bak waar in de wc’s geloosd worden. Water nemen en afvoeren beschikbaar. Stroom is prima (16 amp), maar veel te weinig aansluitingen. Neem een driewegstekker mee. Plaatsje Amposta niet echt uitnodigend. Paar aardige restaurantjes. Voor een nachtje op doorreis prima.
Grote gemixte parking met 5-6 plaatsen voor campers (met stroom). WC en water lozen, water nemen met jeton (verkrijgbaar bij de BP op de rotonde). Op de parking worden campers gedoogd, mits schuin geparkeerd. Op de fiets naar het strand (20 min) langs drukke weg met fietsstrook. Niet echt fijn, maar te doen. Wel flinke klim (heen en terug). St Felix de Guixols is leuk kustplaatsje.
Er zijn drie plekken waar je kunt staan. Bij de rotonde, 100 meter verderop op gras en iets verder bij de busparkeerplaats (beton). Daar is wc en water lozen (niet tappen). Wij stonden verderop. Prima plek, lekker rustig,. Op de fiets naar Figueres prima. Kan over de weg of via het weggetje dat bij de CP begint (maar veel kuilen en gravel). Dali museum weinig mogelijkheden om de fiets veilig vast te zetten.
De plek zelf is perfect. Gratis stroom. Keurig onderhouden. De CP is midden in het centrum, vlak bij een school en park. Ondanks een frisse middag en avond is er toch best wel veel reuring van jongelui. Ook verkeerslawaai is flink aanwezig. Maar de patat van het lokale frietkot op de parking voor de CP maakt veel goed. En ‘s nachts is het heerlijk rustig.
We zijn hier drie nachten geweest. Dichtbij Yerseke (oesters en mosselen), even verder naar Wemeldinge (Carmotec,info nano-behandeling voor de camper). Ook Goes is op de fiets goed te doen. €16,50 per nacht (ex stroom). Zelden zulk mooi sanitair gezien. Heerlijke douche (met therm.douchemengkraan). En wat een sortering in de winkel! Kortom, prachtige plek voor één of meerdere nachten met altijd een vriendelijk woord van de eigenaar.
Vriendelijke ontvangst door de havenmeester. Prima voorzieningen. Heerlijk rustig en leuk om bootjes te kijken. Centrum is een flinke wandeling, wij hebben gekozen voor de fiets. Zeker drie gratis bewaakte stallingen. Gegeten bij Baylings… uitstekend. Advies: reserveren.
Vriendelijke ontvangst. Wij hebben op het (beetje rommelige) terrein bij de winkel gestaan vanwege de regen van de afgelopen periode. Prima voor een nacht. Geen voorzieningen, wel vuilnisbakken. Verder heel gastvrij.
Het weinig positieve is dat deze CP gratis is en pal naast de outlet ligt (die overigens heel groot en de moeite waard is). Het gebruik van een code is niet echt overtuigend als slechts één keer per maand de code gewijzigd wordt. Verder moet je (als je de deurkruk loslaat) opnieuw de code geven om de deur te sluiten. Dan laten mensen de deur openstaan. Kortom, er zou iets gedaan kunnen worden aan de service-mogelijkheden en aan de beveiliging.
Een topplek! Absoluut rustig (af en toe eens een straaljager) en kwalitatief hoog afgewerkt. Keurige grindplaatsen met gras voor de deur. Een voorbeeldig servicestation, vuilnisbakken, een schone WC (geen douche), maar wel een wasmachine met zelfs een waslijn en knijpers! Bij aankomst telefonisch gemeld en snel daarna meldt zich de zeer vriendelijke eigenaar voor een hartelijk welkom. We betalen graag €10,00. Intermarché op 10 min rijden.
Hulde voor Dommartin-lès-Remiremont! Duidelijk afgebakende plaatsen, harde ondergrond, gratis stroom en het sanistation op 100m. Terrein iets aflopend. Vuilnisbakken aanwezig. Een fantastisch visitekaartje 👍🏻
Nette CP bij sporthal, muziekschool. weinig hinder, ook bij lokale evenementen. Verkeer is hoorbaar, maar geen probleem. servicestation is nieuw en ziet goed uit (geen gebruik van gemaakt). Kon maar één afvalbak vinden voor de deur van de sporthal. Misschien eens met de lokale pastoor overleggen wat de noodzaak is om op zaterdagmorgen om 06.00 de kerkklok VIJF minuten te luiden… ?!?!?
Een goede plaats voor bezoek aan dorp en rodelbaan. Houd wel rekening dat plaats vroeg vol is en dat er creatief omgegaan wordt met de beschikbare plekken: 8 werd bij ons 18 en dat geeft toch een benauwd gevoel bij een CP met één op/afrit. Of vroeg wakker of oordoppen gebruiken… 😏 Betalen voor service en elektra + toeristenbelasting… mmm… wordt zo wel prijzig voor wat je krijgt..
Voor één overnachting oké. Sani-station is niet meer van deze tijd. Alles lozen in een put met putdeksel. Gele slang niet gebruiken voor drinkwater want wordt door ‘Jean et toutes les hommes’ gebruikt om de wc cassette te spoelen. Drukknop achterzijde wel voor drinkwater, maar alleen mogelijk met gieter. Plaatsen achterop rustig, maar ieder gebruikt de parkeervakken voor personenauto’s om de camper in de lengte te parkeren. Geen vuilnisbakken.
Uitstekende, gratis CP met sanistation tegen betaling; ook stroom. Ruime plekken en met wat inschikkelijkheid kunnen er met gemak tien campers staan in plaats van zes. Stevige klim naar het dorp waar je op wo/za/zo met de lift naar boven kan voor een mooi uitzicht op (meer van) Genève en de Mont Blanc (als het niet te bewolkt en nevelig is 🥲). Lélex is een echt skidorp.
Gesloten. Een plek maar verder niets
Vooral zeer vriendelijk gastvrouw. Pluspunten: schoon sanitair, redelijk grote plekken, mooi meer met prachtig uitzicht. Verbeterpunten: geen serviceplaats voor campers, geen WIFI. Trein rijdt inderdaad stijf naast de camping, maar je kunt je natuurlijk overal aan ergeren. Eén nacht hoogseizoen €23,42 (zonder stroom).
Fijne Franse camping met vriendelijke en behulpzame beheerders (familie). Arriveren om 13:00 uur, maar worden snel ingecheckt (ondanks dat de receptie 14:00 uur opengaat). Leuke plekken, deels schaduw. Zwembadje om af te koelen. Sanitair voldoende. Weg langs de camping, maar geen hinder.
Je moet moeite doen om geen schaduwplek te vinden. Plaatsen doen een beetje rommelig aan, maar dat is ook wel charmant. Zwembadje om af te koelen. Snackservice. Sanitair voldoende. Prima voor een nacht.
Vriendelijke beheerders.. Duidelijke uitleg. Handig systeem waarbij je met plattegrond en een lijst met plekken (+ beschikbaar aantal dagen) je eigen plek kunt uitzoeken. Sanitair eenvoudig, maar schoon. Plaatsen niet echt groot; voor onze 7,80m camper was plek 73 geschikt. Snackservice prima. Zwembadje klein maar lekker om af te koelen. Dorp is aardig; bezoek vooral Hawecker (patisserie). Fietsen naar Avignon is mogelijk (niet gedaan).
Vriendelijke ontvangst. We mogen zelf een plek uitkiezen en dat is even zoeken, want inmiddels (i.t.t. de foto’s) is de begroeiing flink toegenomen; er wordt niet gemaaid en de plaatsen zijn niet even duidelijk.Toch een prima plekje gevonden. De serviceplaats is compleet. De winkel biedt mooie producten. Helaas moesten we wegens omstandigheden eerder vertrekken maar het teveel betaalde werd keurig teruggegeven. Dikke pluim.
Fantastisch. Nieuwe CP met keurige afgescheiden plekken. Keurige serviceplek en verderop is de lokale milieustraat. Heerlijke rustige nacht. Merci, municipalité de Saint Nazaire le Désert!! 👍🏻
Bijzondere CP aan het ‘einde’ van de wereld. Spectaculaire rit naar en vanaf de CP met nogal wat smalle wegen. Onze camper is 7.80m en bij het passeren van tegenliggers is het wel opletten. Rustig aan, dan is het goed te doen. De CP zelf stelt niets voor. Geen voorzieningen, behalve vuilnisbakken in een huisje verderop (poubelles). Onbeperkte wandelmogelijkheden. Kan erg fris zijn.
Zie ook Camper TV (YouTube). Wij zijn net zo enthousiast als Erik en Wilma en alle andere bezoekers over het fenomenale uitzicht. Helaas hadden we nogal wat regen, dus weinig buiten kunnen zitten. Voor een publieke parkeerplaats is er relatief weinig overlast; hooguit wat mensen die ook een uitkijkje komen nemen. Geen voorzieningen (wel glas en vuilnis). Onvergetelijk!
Winnaar CC 2022, tja… wat zou er nog beter kunnen. Vast wel iets, maar de gastvrijheid van de eigenaars maakt alles beter. De camping (15p) was vol, maar wij hebben graag op de camperplaats voor de camping gestaan; altijd schaduw. Wel loopt er een (overdag drukke) weg langs, maar ‘s avonds is het heerlijk genieten. Tegen betaling is serven en gebruik sanitair beschikbaar. De serviceplaats mag gemoderniseerd worden, maar de eigenaar helpt. Top!
Breng het camperleven terug naar de essentie: een ruime plek, heerlijk rustig, kraakschoon sanitair, elektriciteit, een keurige serviceplaats, een idyllische visvijver en dat alles voor €16,00 te betalen aan een zeer vriendelijke beheerder. Ja, de douches zijn krap, het is vergane glorie, maar wat is camping de la Broche een heerlijk plekje.
Onzin, als je deze CP niks vindt, kun je voortaan beter op een camping gaan staan. Een ruime CP met zelfs (betaalde) elektriciteit. Je kunt je luifel uitdraaien. Het servicestation staat niet op een handige plek, maar voldoet (water €0,10 voor 10 liter).
Heerlijke plek, omgeven door hoge bomen. Terrein loopt wel af. Toeristisch restaurant, redelijk gegeten. Op de doorgaande weg veel verkeer maar niet zo veel last van. Geen voorzieningen. Zeer vriendelijke gastheer.
Goede plek om Thorn te bezoeken en in de omgeving te wandelen en te fietsen. Je kunt hier tussen 18:00 en 09:00 uur gratis staan. Dagkaart kost €3,00.
Voor 1 nacht van of naar de boot misschien prima. Maar ziet er ongezellig uit. Het was vol en dan zou er een uitwijk zijn naar het terrein waar het servicestation is, direct naast de CP, maar daar veel gaten, plassen, geparkeerde bussen enz. Wij zijn verder gereden.
Sitecode: 21950
Zeer gewilde CP. Hebben twee dagen gestaan en steeds ‘complet’. Service (water tappen/lozen, wc, incl. elektriciteit, wasmachine €6, droger, €4; alles prima geregeld. Ook wc (2) en douche € 2 beschikbaar. Entree met slagboom; ticket nemen en bij vertrek afrekenen. Grote plaatsen (14) op asfalt of gravel met grasstrook. 20 minuten lopen naar centrum. Enkele megastores op loopafstand. Als de CP vol is, doorrijden naar camping (100 meter).
Plek is fantastisch op loopafstand van strand. Restaurant aldaar is prima. Rustig. Fietstocht naar St.Gilles-Croix is prachtig, dwars door de duinen (20km vv). Voorzieningen ok maar 10 min water tappen voor €2,60 is niet echt handig als je even een emmertje water nodig hebt. Gaat via het toegangssysteem.
Sitecode: 62086
Perfecte locatie voor Bilbao. 200m lopen naar station Zamudio. Lijn3 richting Kukulagga. Terug richting Lezama.. Voor Guggenheim halte Matiko, voor oude stad twee haltes verder. Koop bij de machine een Barik OV kaart en zet daar geld op. Bij poortje doorgeven aan je medereiziger. CP met voorzieningen. Erg veel reuring, niet rustig, mede door overvliegende vliegtuigen en komen en gaan van camperaars die alleen gebruikmaken van servicestation.
Langs de straat (overdag verkeerslawaai). Voor het lozen van de wc moet een zware ijzeren putdeksel worden gelicht en dan is er een grote put waar ‘alles’ vredig ronddrijft… 😫 Ook onzinnig dat de watertap- en wc-spoelkraan strak naast elkaar geplaatst zijn. Langs fiets- en vooral wandelpad, waar honden worden uitgelaten en hun behoefte doen. Geen campinggedrag. Voor een nachtje ok. Bedankt Zalla!
Prima voor een nacht. In het weekend, tegen de avond, nogal wat rondrijdende jongelui, maar die verdwijnen. Vuilnisbakken, verder geen voorzieningen.
Op verschillende terrassen laantjes met aan weerszijden plekken (ACSI, €21,00 met stroom). Kraakschoon sanitair. WiFi op de plek matig, maar in de bar prima. Stevig wandeling naar Potes (toeristisch plaatsje); goed te doen. Aan de linkerkant van de camping loopt een weg met aardig wat verkeer (‘s nachts rustig). Gastvrij en vriendelijk personeel 👍🏻
Niet gereserveerd, maar geen probleem bij incheck. Kost wat tijd, maar systeem werkt prima. Bij aankomst eerst gaan kijken op welke plek je wilt staan. Plekken zijn aan de korte kant en wat overgeorganiseerd met palen en touwen. Uitzicht is onvergelijkbaar en rust is heerlijk.
Waterkraan functioneert prima. Plekken zijn voldoende voor campers tot 7.80m. Geen vuilnisbak op de CP, dus even de weg oversteken. Prima plek voor bezoek aan Léon. Centrum is lopend goed te doen. Schitterende gothische kathedraal, gezellige winkelstraatjes.
Voor bezoek aan stad prima CP. Keurige voorzieningen. Verkeerslawaai valt ‘s nachts mee. Vervoer naar stad: vanuit de CP naar rotonde, links, oversteken en lijn C2 naar stad (€1,20). Terug met C1 (richting Lugones).
Heerlijk rustige CP voor één nacht, prachtige uitzichten. Rustig dorpje (niet geweest). Voorzieningen zijn keurig, maar geen WC lozen. Wel water lozen. De tapkraan lijkt oud. Ik zou er geen water tappen. Vuilnisbakken aanwezig. Perfecte CP als je geen voorzieningen nodig hebt.
Sitecode: 20118
CP zelf is prima, maar In de nacht van 15/16-04-23 werd in een grote tent een gigantisch concert met band en DJ gehouden. Prima, maar doe dat niet naast een CP. Nergens een waarschuwing, het duurde tot 04:45 uur met keiharde bass-beat. Volgende dag leek het opgeruimd maar tussen de campers zag en rook je de wc-resten van de festivalgangers. Voor zoiets zou de gemeente Foz geen toestemming moeten geven. Schande! Check dus of er een activiteit is.
Voor de oude stad en kasteel prima CP. Ondergrond ongelijk, per terras hoogteverschillen. E&P laat het afweten. Flinke daling/klim naar aardige binnenstad met verschillende restaurantjes. Gegeten bij Tasco de Ze Tuga, Michelin 2023 (€100,00), goed gegeten, fijne bediening; bij kasteel naast de CP.
Aan de rand van het dorp een CP met voorzieningen (water tappen, lozen, WC lozen). Smalle plaatsen, maar buiten de gemarkeerde plekken voor vrachtauto’s is ook plaats. Doordeweeks wel kans op komende en gaande vrachtauto’s. Uitstekende plek voor bezoek aan paleis en tuinen (moeite waard) en ruime mogelijkheden voor restaurantjes.
Als je naar Madrid wilt om de stad te bekijken, is dit een uitstekende CP. Vriendelijke beheerder. De voorzieningen (sanitair) zijn beperkt (1 douche, 1 wc), maar goede serviceplaats. Plaatsen voldoende voor de camper en stoeltjes erbij. Tja, €20,00 is veel als je normaal weinig of niets betaalt, maar dicht bij centrum Madrid… dan moet je niet zeuren. ALDI op 600m en neem vooral een Uber naar de stad (€13,50 voor de deur van het Prado).
Deze CP staat bij ons in de top-3 ever. Naast een arena zijn tenminste 8 plaatsen (er is meer ruimte, maar dan zonder E.), maar mensen… gratis water tappen/lozen, WC lozen en… gratis stroom!!! Wat een service van dit geweldige stadje. Wij boften met de traditionele processies in de lijdensweek. 10 min.lopen voor kleine supermarkt. En dan nog de Guardia Civil die langs kwam: José Luis, wat een gastheer! Klasse.
Voor ons zijn de voorzieningen voor 2 dg uitstekend; ACSI-tarief €19,00 per dag (incl. stroom 4kwH; daarna bijbetalen). Even alles aan de stroom, lekker douchen. Veel Spaanse gezinnen, weinig rust, maar dat heeft ook wel wat. Ligging minder. Supermarkten op 1 km. Fietsen kan op Via Verde maar slecht onderhouden en af en toe onlogisch (beetje gevaarlijk). Oporesa is een echte badplaats met leuke restaurantjes. Veel gesloten tussen 16.00-20:30 uur.
Zelfs met uitbreiding aantal plaatsen ontstaat toch nog wildparkeren. Waarschijnlijk vanwege wisseling seizoen (maart/april). Geen stroom, verder keurige serviceplek. Beetje overlast van honden, herrie. Niet echt een ideale plek, maar prima voor een overnachting.
Twee nachten gestaan. Er is plek voor zo’n 6-8 campers en er stonden er 15!?!? Volstrekt onverantwoordelijk, veel campers stonden geblokkeerd. Wat dan bij een panieksituatie? Het is juist zo’n fijne CP, water (helaas één aansluiting), lozen, redelijke rust en in de avond/nacht het bijzondere geluid van de dwergooruil. Of de gemeente sluit de CP of er komt een plaatsindeling met handhaving. Prima busverbinding met Tarragona, (dienstregeling).
Goede CP, maar hoe lang nog? Vandaag werd het terrein afgebakend (witte strepen) met parkeerplaatsen voor auto’s. Locatie is prima, op loopafstand van de koude stad en het strand. Leuk plaatsje met pittoreske, smalle steegjes. Geen voorzieningen.
Smalle plaatsen met en zonder elektriciteit. Terrein niet geheel vlak. Voorzieningen perfect: uitstekende verzorgingsplaats. Zeer goede sanitaire voorzieningen (wc, douche, wasmachine, droger. Zelfs WiFi. Goede schotelontvangst. Vriendelijke beheerders. En dat alles voor een tientje… Perfect!
Prima CP. Verzorging aanwezig. Terrein wat ongelijk, maar niet hinderlijk. Stadje de moeite waard. Kerk helaas dicht. Mooie kunst tijdens de wandeling
lozen en WC legen prima, maar geen schoon water.
10 minuten schoon water en 1 uur stroom voor €2,00 (automaat). Bij aankomst (16:00 uur) was de hele parkeerplaats bezet met auto’s. Om 18:00 uur grotendeels leeg en dus voldoende ruimte. Aflopend terrein maar E&P werkte goed. Soms wat herrie van jongelui met een brommer. Niks te doen, maar verder een prima plek voor een overnachting.
Het begon met een onvriendelijke ontvangst na vraag of we twee nachten konden blijven: ‘Nein!!’ Één nacht kon wel en de stemming draaide meteen. Daarna alleen maar lof voor de beheerders. Bord op de serviceplaats geeft aan dat daar geen chemisch toilet geleegd mag worden. Kan wel om de hoek bij het sanitair. Plaatsen niet vlak. Geen schaduw. Denk niet dat we terugkomen.
Ieder klaagt over de prijs maar die betaal je vooral voor de locatie. €20,00 bovenop de hotspot snap ik wel. Wil je meer, betaal je meer. Zeer vriendelijke receptie.
Kwartiertje lopen naar centrum. Let op speelschema FC Magdeburg. Bij thuiswedstrijd is het middag en avond zeer onrustig met groepen fans en vooral veel politie. Met permanent twee helikopters in de lucht en voortdurend sirenes hebben we ervoor gekozen om te vertrekken. Maar plek is prima, €8,00 voor drie dagen.
De boerin werkt op donderdag en vrijdag dus wij hebben wel met haar kennisgemaakt. Wat een vriendelijke en behulpzame vrouw! Zeer rustige plek op grind. Fantastisch fietspad naar Silkeborg. Beperkt water beschikbaar, geen grijs- en zwart water lozen. Maar de gastvrijheid is vier sterren +
Topplek. Kom voor 12:00 uur anders kans dat de ongeveer 10 plekken (strak naast elkaar) bezet zijn. Publieke WC wordt elke dag ‘s morgens vroeg schoongemaakt. Alleen drinkwater met fles vullen. Mogelijkheid chemisch toilet legen, maar geen spoelmogelijkheid. Prima plek voor selfsupport, uitzicht onbetaalbaar.
Stukje paradijs op aarde… Op privé-terrein, met enig stuurmanskunst de smalle ingang verslagen. Geen faciliteiten, maar wel zeer vriendelijke eigenaren. Beter niet bij regen gaan staan (zacht en zanderig) maar met onze 7.80m en +3.500 kg paste het net… Beslist vooraf telefonisch reserveren!
Onbegrijpelijk dat dit plekje nog niet ontdekt is, of tenminste geen review over geschreven is. Een klein paradijsje. Het enige aandachtspunt is de wat drassige grond. Er zijn geen voorzieningen maar wel een uiterst vriendelijke eigenaar die meer dan gastvrij is (biertje aanbiedt, gratis hout voor kampvuur). Niet verder vertellen…