@IngeLu
- 2016
Leuk aangelegde camperplaats op een industrieterrein bij Leipzig. Zeer frequente busverbindingen naar de stad. Navigeer je met Apple Maps? Let Dan op: de route leid je naar nummer 5A. De camperplaats is op nummer 3.
Goede camping met leuke wandeling naar het dorp. Andere reviews zeiden dat soms lange stroomkabels nodig zijn, maar wij vonden een plek aan het water, direct naast de stroomkast. De douches in de wasruimte hebben geen deur. Bij de dames hangen douchegordijnen, bij de heren is het open.
Grote en efficiënte camperplaats aan de rand van Wenen. De voorzieningen voor stroom en water zijn erg goed en de ontvangst is goed geregeld. De plaatsen zijn smal, maar er staan wel miniheggetjes tussen als afbakening. Heel goede ligging tussen de supermarkt en het metrostation voor een bezoek aan de stad. Dat we maar drie sterren geven is omdat het erg warm was toen wij er waren en de enige schaduw op de plek van de camper naast je moet komen.
we werden hartelijk ontvangen door Annemarie en Léon, de Nederlandse eigenaren van deze camping. we zouden een paar dagen blijven, maar dat werd uiteindelijk een kleine week. heel fijn sanitair, mooie omgeving. een plek om nog eens naar terug te gaan.
heel goed bereikbaar vanaf de snelweg en na een stukje naar beneden lopen een hele goede busverbinding naar Salzburg centrum. de plaatsen zijn klein, maar wel beschut en bieden uitzicht op de stad. het terras van het restaurant op de camping was ook goed toeven.
rustige en gratis plek. voor een paar plaatsen is ook stroom beschikbaar. die waren al vol toen we aankwamen, maar op doorreis kunnen we ook wel zonder. op loopafstand van het centrum van Schwandorf.
Heel verzorgde plaats aan het water. Ondanks dat deze plaats druk wordt bezocht is het er toch heel rustig. Maastricht centrum is op korte fietsafstand en de grens met België op een nog kortere afstand de andere kant op.
Mooie ruime plaats, vriendelijke ontvangst en een opvallend strakke grasmat. Het geluid van de snelweg (die best dichtbij is) viel ons erg mee. Goede uitvalsbasis voor een fietstocht door de streek. Bijvoorbeeld Dieren en Doesburg zijn prima te bereiken via een mooie route.
hele fijne camping. heerlijke douche en persoonlijk advies over tochten de bergen in. wij zijn er bijna een week gebleven! het fietspad langs de oglio is prachtig en loopt helemaal van tonale tot het iseomeer. edolo en temù vonden wij leukere plaatsen dan ponte di legno.
Fijne camperplaats om Ulm te bezoeken, of op doorreis. Goede voorzieningen. Leuke wandel-/fietsroute langs de Iller en Donau naar Ulm. Gewone en XL-plaatsen. Die laatste zijn €2 duurder. Al vroeg op de dag vol. Op het parkeerterrein voor het zwembad zijn extra plaatsen voor campers gereserveerd. Die hebben alleen geen stroomaansluiting. De plaats zelf is rustig, maar toen wij er waren (vrijdag) wel wat geluid van discofeesten in het zwembad.
alles is er. dit is een enorme camping (meer dan 1000 plaatsen) en goed georganiseerd. de plaatsen zijn ruim en in de buurt is veel horeca. er is ook veel gelegenheid voor fietstochten. zowel Breskens als Cadzand Bad of (iets verder) Oostburg en Sluis zijn op fietsafstand. ook Groede zelf is een leuk plaatsje.
ligging was mooi (zeker de trap direct naar de boulevard). jammer dat de wasautomaat die was aangekondigd in de app er in de praktijk niet was (wijziging meteen doorgegeven). heel vriendelijke ontvangst. relatief veel plaatsen zijn naast de tennisbaan. dat geeft wat geluid van de sporters. overigens, bovenaan de trap kom je meteen bij restaurant BLVD. Daar kun je erg leuk eten, ze weten ook prima rekening te houden met dieetwensen.
mooie plaats, niet duur. er zijn weinig voorzieningen, maar dat is precies zoals aangekondigd. hartelijke ontvangst en prachtige tuinen bij de kwekerij.
Kleine rustige camping met gastvrije beheerders in een mooie omgeving.
Plek met alle voorzieningen voor een redelijke prijs in een mooi stadspark met een mooie wandelroute (kan ook op de fiets) naar de binnenstad door het park. Onze camper stond meteen recht op deze plaats, geen bananen nodig gehad. De doorgaande weg is ver genoeg om hem niet te horen.
Plaats echt midden in het dorp tussen de vakwerkhuizen en oude muren. Wel op een drukke parkeerplaats. Heel netjes en schoon en gratis elektriciteit!
Heel aardig personeel. Zeer ruime plaatsen (de meeste met échte “Ostseeblick”). Kiezelstrand direct voor de camping. Vers water op de plaats. Eens met de aanbeveling van een eerdere recensent over “Zum Anker”, het visrestaurant.
Mooi park met veel voorzieningen aan het station van Razende Roland en aan de fietsroute rond Rügen. Op de parkeerplaats staan vonden wij niet vervelend. Iedere plaats heeft een pad door de heg naar een grasveld aan het water. Vervelend: vers water bij de boten, vuil water op een andere plaats. Ga niet te dicht bij het (erg mooie) toiletgebouw staan, dan hoor je de ventilatie ervan niet.
Mooie aangelegde plek. Goed georganiseerd. Het geluid van de weg vonden we vervelend.
Mooie beheerde camperplaats met plaatsen dichtbij het meer. Broodjes in de ochtend worden ter plaatsen afgebakken. Servicepunt is handig aangelegd. Het dorp heeft alle voorzieningen qua winkels. De omgeving leent zich goed voor fietstochten. Het Naturzentrum in Warin kan informatie over de omgeving verschaffen. De fietsroute van Neukloster naar Warin is mooi, maar gaat wel over een halfverhard pad
Prima ligging ten opzichte van het centrum. Er zijn veel plaatsen. Beetje rommelig van opzet.
Fijne plek, midden tussen meer en dorp. Goede prijs. Vriendelijke beheerder. Het dorp op loopafstand, beheerd strandje bij het meer tegen kleine betaling. Geen 10, de stroomautomaat was wat gevoelig bij het geld inwerpen. Het terras van Goldmarie is aan te bevelen en in de omgeving zijn mooie fietstochten te maken. Bijvoorbeeld over de oude spoorbaan naar Blunk (lunch bij Zum alten Bahnhof...).
Precies wat er beloofd wordt. Goed eten in het restaurant. Beetje geluid van de weg. Verzorgingsplaats en stroom waren helemaal ideaal geweest, maar dan kan het niet meer gratis natuurlijk...

Gemengd terrein met seizoensplaatsen en plaatsen voor passanten. Brood op de camping 's ochtends en er worden ook maaltijden en drankjes geserveerd op het terras (zelf geen gebruik van gemaakt). Een Zwitserse verloopstekker konden we lenen van de vriendelijke beheerders. Vrij rustige camping op loopafstand van de super toeristische plaats Gruyère.
Vriendelijk ontvangen, mooie grote plaatsen met schaduw, goed sanitair, ‘s ochtends brood op de camping, vlak bij het historische stadje en ook nog eens niet duur. Wij weten niet wat er beter zou kunnen, dus een 10 voor deze camping
Fijne rustige plek hoog in de Alpen. Aardige beheerders. In de bar zijn 's ochtends croissants te koop (wel even bestellen de avond ervoor). We hebben ook naar tevredenheid de wasmachine gebruikt. Prachtige omgeving voor wandelingen en met de e-bike naar Cogne. Echt een aanrader.
Mooi aangelegd park, aandacht voor beveiliging en mooie fietsroute langs de Po naar het centrum. Dichtbij Lingotto. Toch geen hoog cijfer. De ontvangst hebben wij als onvriendelijk ervaren, de douches waren niet fijn, er waren veel muggen en de prijs was hoog.
Nergens is aangegeven dat dit een camperplaats is. Sterker nog op het enige bord ter plaatse staat “kamperen verboden”. Het is niet duidelijk of dat alleen voor het strandje geldt of ook voor de parkeerplaats waar de campers staan. Wij zijn doorgereden. Het strandje zelf ziet er trouwens erg leuk uit. De parkeerplaats was toen wij er waren nogal modderig.
Ruim ingerichte camperplaats in charmante omgeving. Hele nette voorzieningen. Beheerder Luca komt dagelijks rond 20 uur langs voor de registratie. Tips: ga eten in het restaurant boven het plaatselijke winkeltje (il bivacco matematico). Per fiets naar Viù of lago di Malciaussia. Neem een sportfiets of e-bike daarvoor.
Grootschalige camping aan de rand van Milaan. Voor een stadscamping netjes, redelijk rustig en veel bomen die voor voldoende schaduw zorgen. Restaurant/bar en winkeltje op de camping en goede instructies om met bus en metro in het centrum van de stad te komen. Er wordt gesproeid tegen de muggen, maar desondanks zijn er best veel.
Mooie camping, aardige beheerder (spreekt Nederlands), stil dorp, bakker op de camping. Voor de camperservice is alles aanwezig, het was alleen een beetje zoeken. Goede doorgangsplek voor autotrein vanuit Kandersteg (25 km).
Handig zo’n punt! Alles werkte prima en we waren snel weer onderweg!
We waren een van de eerste gasten op deze camperplaats. Vriendelijke ontvangst. In tegenstelling tot de informatie in de app konden we onze camper zelfs ook op elektriciteit aansluiten en vers water tappen. De volgende ochtend genoten van een uitgebreid ontbijt op het terras van het hotel/restaurant.
Nette gratis plaats met voorzieningen. Jammer is dat campinggedrag niet is toegestaan, terwijl er tussen de campers en het hek een plantsoen met gazon en vuilnisbakken is dat zich uitstekend zou lenen voor het plaatsen van een tafeltje en wat stoelen.
Persoonlijke ontvangst door eigenaren. Goede prijs, incl. kortingskaart. Mooi sanitair, winkeltje en broodservice. Ezels, zwijntjes, kippen, duiven, konijnen en een kat op de camping. Mooie wandelingen naar Morschach en Brunnen. Busverbinding naar beneden en boven (kabelbaan naar Stoos, uitzichten!!). Kleine camping: alle plaatsen dichtbij de speelplaats. Let op: weg naar Morschach is steil.
We hoorden dat mensen hier al een jaar geleden gereserveerd hadden, maar wij kregen op de bonnefooi een mooie plaats aan de Neckar. De camping ligt op korte (loop)afstand van het centrum van Neckargemünd en er is een goede treinverbinding met Heidelberg. Vriendelijke ontvangst in het Nederlands, goede broodjesservice. Beetje vreemd aangelegde douches en wat geluid van de weg.
Fijne camping. We kwamen hier ongepland, omdat de camperplaats in Lahnstein vol was. De eigenaar ontving ons in het Nederlands en we hadden een mooie plaats aan de rivier de Lahn. Prachtige fietsroutes naar Koblenz en Bad Ems, alleen de fietsbrug over de Lahn heeft wel een heel steile trap aan de overzijde van de Lahn. Goede broodjesservice. Enige minpuntje is dat je de doorgaande weg goed hoort.
Heb de camper laten wassen voor €43,50. Je kan tijdens openingstijden muntjes voor de sanizuil kopen, maar de sanizuil is 24 uur bereikbaar.
Wij dachten hier 2 nachten te blijven en dat werden er zomaar 4. Plaats heel mooi aangelegd. Verharde plaats voor de camper, iedere plek een eigen grasveldje met 2 vrolijk gekleurde stoeltjes. Plaatsen afgebakend met heggetjes (inmiddels wat hoger dan op de foto). Ook goede serviceplaats. Waarom geen 10? Eigenaresse is heel vriendelijk, maar spreekt echt alleen Frans en is lastig te bereiken.
Goed gelegen ten opzichte van het stadje (loopafstand). Niet voor iedereen een stroomaansluiting. Persoonlijke ontvangst bij aankomst. Massaal, maar toch rustig. Wij hadden mooi uitzicht over het water en het stadje, maar dat geldt niet voor alle plaatsen. Bij aankomst waren er overigens ook nog plaatsen waar we wel stroom hadden kunnen krijgen, maar we hebben gekozen voor een plaats met uitzicht
Jammer dat er geen water en stroom zijn. Plaatsen waren een beetje scheef. Er stonden veel meer campers dan de bedoeling was. Wel het dorp op loopafstand en plaats rondom veel groen.
De eigenaresse zag dat wij aankwamen en ontving ons terwijl het kantoortje nog dicht was. Mooie plaats op het bovenste plateau van de camping, goede voorzieningen. Sanitair in orde. Enigszins hoge prijs.
Goede voorzieningen, keurige plaatsen en leuke ontvangst. Dichtbij een doorgaande weg die je goed kunt horen.
Hele mooie en ruime camperplaats. Vriendelijk ontvangen door dhr Van Keijsteren. We hadden wat pech aan de camper en mochten dat in de loods van het bedrijf repareren. Gereedschap werd aangereikt en benodigde materialen werden voor ons uit de winkel gehaald. Als bonus werden de banden nog even op spanning gebracht. Superservice!