@Irish-Nomad
- 2018
Sitecode: 19254
Dit is de vierde keer dat ik op deze camperplaats verblijf. Het is een geweldige plek om een paar nachten door te brengen op doorreis door Frankrijk en ik rijd er speciaal voor om hier te zijn. De voorzieningen werken meestal naar behoren en vandaag was het toilet brandschoon, met toiletpapier en zeep. Het dorp ligt op 2 minuten lopen en de Loire op 1 minuut. Het kasteel van Chambord (spectaculair) en Orléans liggen beide op ongeveer 25 minuten rijden. Ik kom hier zeker nog 4 keer terug.
Het is moeilijk om iets toe te voegen aan de eerdere beoordelingen. De camping (die niet echt een camping is) is gewoon een oase van rust. er zijn misschien maar weinig gemarkeerde camperplaatsen, maar anderen parkeren gewoon overal op het ruige heuvelachtige terrein met panoramische uitzichten rondom. Baza ligt op 20 fietsen afstand (zelfs voor iemand die ongeschikt is zoals ik). Prijs is slechts €10 (ehu extra). De eigenaren konden niet meer behulpzaam zijn. Deze 4-daagse stop stond niet op mijn reisschema, maar ik zal zeker terugkeren.
Een heel mooie camperplaats, erg geïsoleerd in een woonwijk en toch op slechts 10 minuten lopen naar de 'Altstadt' zijn er geen voorzieningen, maar de rust en stilte maken meer dan goed. Zoals anderen al hebben gezegd, is de kerk aan de rand van het parkeerterrein een must om te bezoeken, echt spectaculair. Er is een zeer schone wc achter de kerk en veel wandel- en fietspaden.