@JMJansen
Hartelijke ontvangst, grote camping met daardoor alle wenselijke faciliteiten. winkel, meerdere sanitaire voorzieningen, 3 zwembaden, restaurant, etc. Voor de fanatieke wandelaar op loopafstand van het centrum, anders stopt de bus voor de poort, kun je een fiets huren of je laten brengen met de TukTuk. Camperplaatsen voor de grotere campers wat passen en meten maar prima te doen. Wel tot in de late uurtjes onrustig op de camping.
Topplek, net buiten het dorpje en op loopafstand van strand en station. De kampeerplekken letterlijk tussen de olijfbomen (met 6,5m lengte en 3m hoogte wel passen en meten). Sanitair is gloednieuw en super netjes. Aandachtspuntjes: het spoor loopt letterlijk achter de camping langs dus wel wat treingeluiden en het is vrij steil en krap, prima met auto of buscamper, grotere combinaties is passen en meten.
sympathieke ontvangst, ondanks een vroege aankomst werden we meteen naar ons plekje gebracht. tussen de vaste plekken van de locals door, erg krap en we moesten de takken zelf aan de kant houden om schadevrij door te kunnen. we hadden het geluk van een plekje aan het ‘strandje’ met zicht op het meer, voor de rest ouwe meuk en matig onderhouden, warm water was zowel voor douche als afwas lauw. prima voor de doorreis, maar 1 nacht is lang zat.
We verbleven hier 1 nacht. Het sanitair was verouderd maar wel schoon, wel te weinig (1 toiletgebouw) voor de hoeveelheid campinggasten. Tot laat rumoerig en om 7u startten de bouwvakkers bij de buren weer, maar de ligging direct aan het meer was echt top, fantastische uitzichten en heerlijk zwemwater.
Camping ligt beschut aan het meer, op slechts 10 minuten rijden van Luzern. Compacte en gastvrije camping. Het naastgelegen strandbad Horw is een heerlijke plek om het meer in te duiken en te ontspannen, tickets zijn gratis bij de receptie. Het sanitair is wat verouderd maar wordt nog zeer goed onderhouden/ schoon gehouden.