@Jan-de-Bloois
- 2011
- Hymer Exsis SG
- 2005
- Integraal
Wij waren hier op 4 juni, onze laatste stop voor de terugreis vanaf Igoumenitsa. De eigenaresse (Duits sprekend) liet ons zien waar de toiletten en douches waren, en waar het chemisch toilet geleegd kon worden. (een PVC pijp die uit het gras steekt). Er was een kraan met drinkwater en een hele lange slang. Parkeren kan op het hele grasveld voor het restaurant. We hebben er heerlijk gegeten. De keuze is niet groot, maar het is goed en betaalbaar.
Wij stonden hier in de nacht van 15 op 16/2/2024. Een uitstekende plek, en, wat niemand nog gemeld heeft, uitstekende WiFi! Snel genoeg om via de Ziggo App ongestoord TV te kunnen kijken! Heel goed, gemeente! Een dikke 10!
We waren hier op 22-9-2018. Al 5 jaar geleden nu. En toch is dit het eerste review. Het is een eenvoudige camperplaats, maar hij voldoet. prima voor een overnachting. Het spoormuseum is leuk, maar klein. Verder kun je hier prima fietsen, want het is tamelijk vlak.
Wij waren hier op 23 en 25 oktober 2023. Een groot gravel terrein achter een wijnhandel. Voorzieningen en stroom aanwezig. Leuk dorpje. Heerlijk gegeten in Alt Saschwalle. Op vertoon van je P-ticket kun je bij de lokale VVV een 'Konus' kaartje krijgen, waarmee je gratis met de bus kan reizen in dit gebied. Dit kaartje is vier dagen geldig. Bij zijn naar het nabij gelegen stadje Achern gegaan.
Een prachtige plek, net vers geasfalteerd. Drie ‘haventjes’ met elk twee plekken, met allemaal een eigen stroompaal, en een prullenbak. Je mag hier vier nachten staan. Jammer dat de stoom het niet doen. De hier opgeven coördinaten geven niet de makkelijkste toegang tot het terrein achter het mooie oude huis. Beter kun je hier naar binnen rijden: 47,88742° N, 6,40476° O. Hulde voor zulke plaatsen!
Wij waren hier op zondag 15/10. Voldoende plaatsen. Rechts achterin pad naar dorpje gevolgd,.Oude poort, middeleeuwse tuin, kerk. Bij de poort is een restaurant. Verder geen horeca gezien.
Prima plek achter brandweer kazerne. Geen 10, maar 8 plaatsen. coördinaten niet helemaal juist. Moet zijn: 54°18′6″ N 9°36′17″ O. Stroom zou gratis zijn, maar werk niet. Er is V&E.
Dit is een prima camping om enkele dagen tot rust te komen of te fietsen. Ruime plaatsen, en een zeer vriendelijke eigenaresse. Bij alle plaatsen zijn stroomaansluitingen en schoon water aansluitingen. Chemisch toilet kun je hier legen. Grijs water helaas niet. Prima douches in een soort ‘suite’ in de kelder. En de prijs is bijna voor-oorlogs! Aanrader!
Inderdaad een prima plekje met mooi uitzicht. Website ook gevonden: pobladefarnals.com/nl/
Momenteel zijn er werkzaamheden. Het kan zijn dat deze plek als serviceplaats geheel vervalt, of dat deze opgeknapt wordt. Maar NU kun je er in ieder geval niet terecht. de Camping Municipal, ietsje verderop, is echter prima.
Hier gestaan van 8 op 9 april 2023. Prima plekje voor een nacht. Alle 4 plaatsen naast de Salle Polyvalente waren vannacht bezet. Bij de picnic plaats ietsje verder is het uitzicht mooier maar daar sta je wel dichter aan de weg.
Wij stonden hier 3 en 4 april 2023. Als je het aanraakscherm van een iPad gewend bent, is dit scherm inderdaad vreselijk, maar uiteindelijk is het gelukt. Het apparaat spuugt 3 papiertjes uit. Op een ervan staat een QR code. Scan deze, en de slagboom opent. Hierop staat ook de toegangscode voor het toiletgebouwtje. Voor het WiFi wachtwoord moet je even bellen. Een aardige dame geeft het je dan. Wij vinden dit nog steeds een leuk plekje.
Wij stonden hier van 31/3/2023 tot 1/4/2023. De locatie is inderdaad veranderd, je moet iets verder doorrijden en dan rechtsaf. Iets verder van de weg af, dus… rustiger! Er staat een paal met 4 C-Form stopcontacten, ietsje verder naar links nog een paaltje met nog eens twee aansluitingen. De plaatsen zijn ‘gebührenpflichitig’, maar hoe en waar staat niet vermeld. Het is hier heerlijk rustig. Er staat verder niemand.
Wij stonden hier van 26 op 27 maart ‘23. We wisten niet precies waar te staan, dus we zijn naarst de antennemast gaan staan. Aangemeld bij de receptie. Overnachting daar was geen probleem. De volgende morgen kwam de eigenaar vertellen, dat de plek in aanbouw rond de vijver is, en dat er aan het einde een keerlus was. Door de vele regen stond de keerlus onder water. Ik heb beloofd wat dronefoto’s te sturen. Als het klaar is een aanrader!
Hier gestaan op 29 mei 2022. Zeer rustig, slechts enkele campers en één grote caravan. Je hoor alleen vogels, o.a. een koekoek gehoord. Via bos naar vijver gewandeld. Met een vergunning mag je daar van de stijger gebruik maken. De kleine prullenbakken waren overvol. Voor een paar nachten sta je hier prima, mits je zelfvoorzienend bent.
Prima plek voor een nacht, bijvoorbeeld om de omgeving per fiets te verkennen. Helaas idd maar twee plekken, die bezet waren toen wij kwamen. Ernaast stond een blauwe keet-wagen. Daarachter hebben wij ons 'verstopt'. De volgende (zondag) morgen zouden we toch vroeg vertrekken i.v.m. een tafeltennis toernooi van onze kleindochter in het nabij gelegen Panningen. Zeer rustige nacht gehad.
Wij stonden hier van 19 op 20 maart 2022. Onze Garmin stuurde ons een doodlopend weggetje in. Voetgangers kunnen hier wel langs. Een aardige dame gebaarde ons om het gebouw heen te rijden. Putdeksel even opzij leggen om grijs water te lozen. Heerlijk rustig gestaan.
Wij kwamen hier aan op 17-3-2022. Ik reed eerst de parkeergarage in, de coördinaten kloppen niet helemaal, je moet één inrit verder zijn. 42.866769,-2.685607 Helaas was de plek vol, we zijn aan de andere kan van een laag gebouw gaan staan.
Wij waren hier op 7 maart. Er is een kooi om de voorzieningen geplaatst. De info borden met prijzen e.d. zijn uit de grond gehaald en staan nutteloos tegen een muur. De toiletten zijn dicht. De WiFi is uit. Er staan verwarrende borden, maar het lijkt er op dat deze CP is opgeheven. We wagen het er op om hier vannacht te blijven staan. Ik heb zojuist 3 foto’s gemaakt en die geüpload. Jammer dat er steeds meer van dit soort plaatsen op de NKC staan
Eigenlijk NUL sterren, want dit is geen camperplaats. Na onze overnachting, die om 05.03 afgelopen was door hondengeblaf, kwam er rond 9 uur een agent de kentekens noteren van alle campers die hier stonden. Hij vroeg of we hier geslapen hadden. Nee, natuurlijk niet! De dag ervoor hadden we het prachtige Valencia gezien, dus wij reden even later weer verder.
Wij kwamen aan op 8-2-2022. Een geweldige plek, met alle gewenste voorzieningen, onder aan een stuwdam. Licht geluid van het verkeer hier over, maar verder perfect stil. Ik heb enkele luchtfoto’s gemaakt. In het dorpje zijn we nog niet geweest.
Wij stonden hier op 27-1-2022. Aangegeven coördinaten kloppen niet. Hokje met betaal automaat staat aan begin dorpje. Dorpje heel mooi, heel oud. Maar in deze tijd van het jaar uitgestorven. Zeer stil, en zeer donker, heel veel sterren gezien aan de hemel.
Prima plek. Inderdaad slechts 1 stopcontact. Ik had mijn 20m én mijn 10m kabel beiden nodig om het te halen. Na invoeren pinpas kiezen wat je voor je ene Euro wilt hebben: water of stroom. Na die keuze pincode invoeren. Voor 1 euro krijg je 1 uur stroom!
Wij waren hier in maart 2019. Zeer hartelijke ontvangst toen van Peter en Caroline. Binnenkort gaan we weer die kant op, en zullen deze plek zeker bezoeken. Ik heb destijds een filmpje gemaakt voor Peter en Caroline, wat op YouTube te zien is onder de naam Minicamping "Finca EuroPeCa". Tot de volgende keer!
Prima plek voor één of twee nachten. Stad Wageningen op loopafstand. Prachtige omgeving om te fietsen. Veel cementwagens. En die beginnen vroeg.
Drie plekken, in de schaduw van een aantal hoge bomen. Toen we aankwamen waren alle drie de plaatsen bezet. Ietsje doorgereden tot aan het meertje, waar ook parkeerplaatsen zijn. Maar helaas mag je daar niet overnachten. Heerlijke plek, rustig, en een prima uitvalsbasis voor fietstochtjes. Knooppunt 95 en 96 zijn vlakbij.
Heerlijke rustige plek bij een zwemmeertje. Daar is ook een gebouwtje met twee automaten voor je uitrijkaart. Bij betaling kun je opgeven of je een korte (< 6 mtr) of een lange (>6 mrt) hebt. Bij de slagbomen wordt dit met een lus in de weg gemeten. Er wordt bij het afrekenen NIET gevraagd, hoeveel nachten je gestaan hebt, dus.... De RVS bak voor het chemisch toilet zit tegen de schuur links.
Een prima plek voor een overnachting. De speeltuin (€2) is vast heel leuk voor kleine kinderen. De Biergarten zal vooral de opa’s of papa’s aanspreken. Verder is er niets te beleven. Ondanks het natte gras goed weg kunnen komen.
Een voorbeeld voor vele andere camperplaatsen. Een leuk ovaal terrein, gras, een verharde weg in het midden, elektriciteit, water, ‘entsorgung’, rust: alles is er! En dat voor €6,00. Met WiFi en broodjesservice was het een 10 geweest, maar dit is zéker een CP om te onthouden!
Wij hebben deze serviceplaats ‘ontdekt’ toen we na een overnachting op de camperplaats aan de Diemelsee op zoek waren naar een serviceplaats. Deze stond nog niet op de webstek en in de NKC app. De plek is vlak na de bocht, naast een rioolwater-zuiverings installatie. Legen van cassettespeler en grijs water is gratis, schoon drinkwater ook. Er is geen put voor het grijze water, wij hebben onze slang gebruikt, zie foto. Er stond niet bij of deze plaats in de winter ook alle voorzieningen biedt.
Een prima plek, iets ten noorden van de Deutsche Alpenstrasse. Vier officiële plaatsen, maar nadat wij de laatste hadden bezet kwamen er nog zeker 6 campers. Het dorpje heeft mooi beschilderd huizen. Als je goed ter been bent is de wandeling door de Wolfsschlucht ook een aanrader.
De ligging is prachtig, de toegangsweg is zo smal, dat dit met verkeerslichten geregeld wordt. Één richting tegelijk! De ontvangst was vriendelijk, en de voorzieningen zijn top. De genoemde prijs klopt echter niet: de prijs is wel €10 voor de ‘stellplatz’, maar dat is zonder personen. Per persoon komt daar €5,50 bij. In het naseizoen €5. Een douchemunt (4 min) kost 1 Euro, WiFi kost €2,50 per dag,
Prima plekje met wandelmogelijkheden in de buurt, bijvoorbeeld naar Grave. Ook kun je hier heerlijk fietsen.
Een grindbak. Veel meer is het niet. Basisvoorzieningen aanwezig. Matige WiFi. Ronduit slecht is de douche. De twee hokjes op zich vallen mee maar 3 minuten voor €2.... Net genoeg om je haar nat te maken. Voor één nachtje voldoende. Hek gaat dicht tussen 20.00 en 08.00 uur.
Hier een nachtje gestaan op 15-2-2019. Prima plek om de stad te bezoeken of om de omgeving per fiets te verkennen. Winkelcentrum op loopafstand, evenals dieren/attraktiepark Wildlands. Eettentjes te over! Wij kozen 'La Place'. Bij terugkomst hing er een (papieren!!!) tasje aan de deur met VVV materiaal, klasse! Op vrijdag is er een gezellige markt.
Wij stonden hier op 1 oktober 2018. Met slechts vier plaatsen is de kans groot, dat deze bezet zijn. Op de plek rechts, waar vier campers naast elkaar kunnen staan, stonden er drie, maar nogal ver uit elkaar. De Duitse meneer op plek drie vanaf het hek was bereid om na zijn maaltijd wat dichter bij de Engelsman te gaan staan. Prima plekje.
Uniek plekje, ver van doorgaande weg. Heel rustig, met alle voorzieningen. Schitterend uitzicht. Wandel beslist even naar de kade (waar een PADI duikschool is) en dan naar de mooie rotsformatie. Bijna een Mars landschap!
Prima camperplaats met schitterend uitzicht over de baai, met rechts Roscoff. Er komt af en toe een toeristentreintje langs, maar die neemt geen mensen mee van de camperplaats naar de stad. Een gemiste kans! Maar met de fiets is Roscoff prima te doen.
Tja, wat moeten we hier nog aan toevoegen? Het klopt allemaal! Misschien een filmpje van 2 1/2 minuut?
Mooie plek, al vaker gestaan. Verveelt nooit. Mooi historisch centrum.
Prima plek, winkels vlak bij. Tip: bezoek de mooie kerk. Ik heb er dit filmpje gemaakt: https://youtu.be/Af7JeSo6Sdk
Als je van de ‘Western sfeer’ houdt is Pullman City zeker een bezoek waard. De camperplaats is eenvoudig, de grond loopt wat schuin maar het uitzicht is geweldig!
Als een plaats nog nooit beoordeeld is, worden wij nieuwsgierig waarom! De plek is moeilijk te vinden. Onze Garmin leidde ons naar een weggetje wat doodliep op een akker. Via een andere route er toch gekomen. Zie kaartje. Er was verder niemand, alleen enkele wandelaars. Zeer rustige nacht gehad, onder een mooie sterrenhemel. Geen voorzieningen, maar toch een 8. Kampvuur maken mag!
22-10-2016. Hier gestaan. Prima plek op loopafstand van het centrum. Leuke plaats. Toren beklommen. Zondagmorgen natuurlijk wel de kerkklokken gehoord. Maar ach, ze stopten ook weer.
Mooie plaatsen bij een mooi dorpje. Toen wij aankwamen waren de acht officiële plaatsen al bezet. Er stonden zelfs al twee camper voorbij de brug. Wij werden de derde, en later kwam er en vierde. Druk gebruikt fietspad. We komen hier vast nog eens!
Hier gestaan op 20/6. Op zich leuke plek. Grijs water en toilet kunnen hier kosteloos geloosd worden. Water is ook gratis, kraan ziet er wat verlopen uit (zie foto). Er lag veel rommel naast de containers, die overvol waren. De volgende dag werd de rommel naast de containers opgeruimd. Wandeling gemaakt, rustige nacht gehad.
Wij hebben hier gestaan op 19 en 20 juni 2016. We volgden eerst de aanwijzingen van onze navigator, maar zoals anderen hier al opmerkten moet je het terrein op via de andere kant, dus tegenover de Rue Tudor. Op Google Maps lijkt dat een verboden ingang, maar dat is het dus niet. Prima plaats, met een moderne sanizuil en een goede mogelijkheid voor het lozen van het grijze water.
Wij stonden hier op 4 juni 2016. Ooit eerder in Kalkar geweest, maar toen was er een camperplaats vlak bij de molen. De camperplaats is prima. Gras, enkele delen verhard, rondom tussen de bomen. Het leuke dorpje is op loopafstand. Bij de molen kun je uitstekend lunchen of dineren, of gewoon op het terras iets drinken.
Rustige plaats zonder voorzieningen. Ideaal gelegen als je één van de vele leuke evenementen van Kloster Gräfenthal wilt bezoeken. Dat is precies aan de andere kant van het meertje, 20 à 25 minuten lopen.