@KleinSiegmund
Bedankt, Chemnitz! Er zijn verschillende camperparkeerplaatsen gecreëerd in het stadscentrum voor de viering van "Chemnitz Culturele Hoofdstad van Europa 2025". We hebben vijf van jullie locaties bezocht. Deze locatie is mijn absolute aanrader vanwege de combinatie van veiligheid en de nabijheid van het stadscentrum. Ik hoop dat de camperparkeerplaatsen na 2025 behouden blijven. Beschrijving op Google Maps: Naam: "Chemnitz Wohnmobilstellplatz Waisenstraße" Adres: Waisenstraße 13, 09111 Chemnitz
Dit is een heerlijke plek voor één nacht. 's Nachts is het er volkomen stil. Vanaf 8 uur 's ochtends op deze woensdag komt er af en toe een voertuig dit doodlopende terrein oprijden: een auto, een motor, een personenauto. Ze waren benieuwd welke campers hier vanochtend geparkeerd stonden. Het grootste en luidruchtigste geluid was een vrachtwagen die de vuilnisbakken leegde. Na 10 minuten was hij weer weg. Ik geef het 4 sterren.
Begin april was de ticketautomaat naast de ingang van het buitenzwembad nog uitgeschakeld. Wij konden de toegangsprijs van 8 euro dus niet betalen. Op de elektriciteitszuil staat een tekst over PayPal afgedrukt. Dat werkte voor mij niet. Plaats in plaats daarvan gewoon munten van 1 EUR! Dit werkt. Leuke plek. Goed onderhouden. Veel groen. Goed om tot rust te komen na een bezoek aan Metzingen Outlet. Er is een automaat met snacks die 24/7 geopend is in de buurt.
Alles is geweldig, alles is hier nieuw. De plaats is goed uitgerust - waarschijnlijk voor de tuinshow van 2023. De stroom bezoekers is verdwenen. De mooie, gratis parkeerplaats blijft bestaan. Absoluut een aanrader. Kleine wielkeggen worden aanbevolen.
Er is hier geen sprake van aan- of afvoer. . Maar 1 km verderop op de busparkeerplaats “Rosarium 2”. Zie Camperapp beschrijving daar. . Helaas ontbreken de informatieborden dat de ledigingsplaats daar is.
Deze parkeerplaats "Rosarium 2" is alleen voor service. Daar is hij heel goed voor. (Wc legen, grijs water, vers water). . Er zijn geen straatnaamborden voor deze plaats. Daarom slechts 3 sterren. "[P] Rosarium 2" - hier is het tankstation! (NIET op de parkeerplaats Rosarium Nord) De sleutel kan overdag voor € 5 gehuurd worden in het gebouw “Garden Dreams”. . Trouwens: Europa Rosarium, deze plek is een rozenpark dat zeker de moeite waard is om te bekijken.
Ik ben blij met de plek. Zoet water 5 minuten voor 1 EUR. De stop zit vast. Als u geen water wilt verspillen, dient u zelf een kraan mee te nemen. Elektriciteit werkt ook. En ja: de camper mag maximaal 7 meter lang zijn.
Verbazingwekkend stil. Aan de ene kant de nabijheid van de oude stad. In 1 minuut aan de overkant bij het idyllische beekje met vier voetgangersbruggen en veel schaduwrijke plekjes.
Alles is zoals eerder beschreven. Persoonlijk vind ik het geluid van de trein niet zo hinderlijk omdat ik in april alle ramen dicht had gedaan. Het zoete water kon deze keer niet worden gebruikt. Het handvat ontbrak. Misschien kan de kraan met een combinatietang worden geopend? De plaats is ideaal om rechtstreeks op de trein te stappen en de steden Heilbronn, Ludwigsburg en Stuttgart te bezoeken.
De plaatsbeschrijving geldt nog steeds. Ik heb foto's toegevoegd van 3 april 2024. De parkeerplaats bevindt zich onder een lange wijngaard. Naast de aangewezen ruimte voor stacaravans is er de parkeerplaats van de nabijgelegen sporthal, die eenvoudig als reserveruimte kan worden gebruikt. Eén keer per week om 8.00 uur komt er een voertuig de nabijgelegen gebruikte kledingcontainer legen. 4 sterren voor de prijs-kwaliteitverhouding.
Op deze plek voor twee stacaravans wordt begin januari – als het plus 3 graden is – zelfs het water aangezet. Op 800 meter afstand in het centrum van de stad ligt de bakkerij van Metz, die ook een café exploiteert. Hij biedt de beste bijensteekcake ter wereld aan. Het kleine restaurant van de camping op 100 m afstand is geopend.
We kwamen hier alleen voor service. Maar toen waren er nog vele uren over. Aan de linkerkant na 10 m het stadspark om van te genieten. Meteen om de hoek na 100 m het gezellige centrum met alles waar ik van hou. Super berging in een aparte doorgang. Prijs 1 euro per uur. Maximaal 5 euro voor 24 uur.
De staanplaats voor 4 campers is dit voorjaar geopend. Het is een nieuw aanbod van de bestaande camping (CP): Het ligt buiten (!) van de tolweg. Ook hier gelden alle voordelen van de CP, waaronder het gebruik van het meer. Aanmelden en betalen bij het zeer vriendelijke CP-kantoor. Eigen stroom per camper: 0,7 EUR/kWh. Direct ter plaatse vers water bijvullen. Optimaal voor ons met 6 meter, vanaf 7 m is de hoofd-CP beter. We zijn hier graag.
Sitecode: 92081
Het legen van de chemische toiletten werkt weer. De 4 sterren voor het feit dat de 7 pleinen in 2020 bewust opnieuw zijn ingericht door de stad. Ok, asfalt is geen gras. Maar de grond in het veld is glad en netjes. Vanaf 01.09. - 30.09. RV's zijn niet toegestaan vanwege de enorme ruimte die wordt ingenomen voor het jaarlijkse September Fest. De aan- en afvoer is ook toegankelijk voor passanten.
Dicht bij de snelweg A81. Ideaal voor één nacht op onze lange reis van het Bodenmeer naar de Oostzee. Het plein is groot - achter de oude hal. Er is hier weinig aan de hand. Superstil 's nachts. Afhankelijk van de windrichting is er zeer weinig geluid van de snelweg te horen. De plaats ziet er een beetje onverzorgd uit. Maar de bakken hebben verse vuilniszakken. De nachtverlichting werkt perfect. Het overdekte zwembad op 50 m is alleen buiten de zomer geopend.
Ik heb het bord met de beschrijving (in het Duits) als foto geüpload, zodat je de originele info hebt. Het goede is dat het stacaravangedeelte gescheiden is van de parkeerplaats bij het zwembad. Op 300 meter van de parkeerplaats ligt Tatzmania Zoo en Adventure Park. U kunt er ook 1 nacht ongestoord parkeren. We hadden een super rustige nacht daar. In de ochtend fluiten de vogels.
De parkeerplaats biedt zelfs de keuze tussen twee parkeerplaatsen: Links (6 plaatsen) tussen het zwembad en de rivier de Aach direct aan de hondenuitlaat. Rechts (10 plaatsen) op de grote parkeerplaats bij het zwembad. De elektriciteitsmachine gaf gisteren "Service nodig" aan. Maar er was nog steeds elektriciteit - ook al stopte ik er geen munten in.
Goede plek omdat het echt voor campers is ontworpen. De parkeerplaats voor de sportfaciliteiten is ruimtelijk gescheiden naast de WoMo-Platz. Dit biedt enige reserve wanneer er in de zomermaanden meer campers in de buurt zijn. Tip voor navigatiesystemen bij nadering vanuit het noorden: Vermijd de "doodlopende" straat, momenteel bouwplaats, maar ook anders, ik kwam bijna vast te zitten.