@Leoscherm
- 2014
In een (mooi) weekend als doorreis camping gebruikt. Camping stond toen al bijna vol met Spaanse gezinnen. Dit waren we niet gewend in deze tijd. Het is een mooie, vernieuwende camping met ruime open plaatsen. Sanitair in meerdere nieuwe keten. 2 fraaie zwembaden en een gezellige bar & terras. Omgeving hebben we niet kunnen verkennen, maar wellicht nog een keer, maar dan buiten het weekend. De hier getoonde foto's herken ik niet (andere CC?).
Camping op de kale grond bij een stadje zonder bestrating. Keurig afgebakende plaatsen met kleine struikjes en bomen. Net sanitair met prima zwembadje. Na één nacht hadden we het wel gezien, omdat er niet te fietsen valt.
Vrij grote camping met vlakke plaatsen zonder aanduiding, met meer of minder bomen. Sanitair ondermaats. Zwembad werd vernieuwd, dus kon niet beoordeeld worden. Het stadje is leuk met een mooie boulevard en uitgestrekt natuurgebied met een hele lange houten wandel/fietsbrug. Wij hebben hier toch 5 nachten goed vertoefd.
Middelgrote camping met een hooggelegen gedeelte bij de ingang, zwembad en restaurant. Een deel met terrassen en een laag gedeelte. Allen met hier en daar bomen. Omdat de kampeerplaatsen niet aangeduid zijn, krijg je een rommelig geheel, vooral bij de terrassen, van staanplaatsen. Vaak heb je ook een lange elektra kabel nodig. Het sanitair is ouderwets met een warme regendouche via een knopje. Fietsen in Alvor e.o. is goed te doen.
Leuke camping met goede voorzieningen, maar kleine, wel vlakke plaatsen in rechte laantjes. Bomen zorgen voor vrij veel schaduw. Het zwembad is aantrekkelijk. Fietsen naar Tavira is mogelijk, maar de andere kant op is aantrekkelijker. Beide gedeeltelijk via grindslag paden.
Luxe camping met hele goede voorzieningen. Plaatsen in diverse afmetingen, maar alle met grevel op vlakke terrassen. Het aantal en grootte van de bomen is beperkt. De prijs is hoog, maar met CKE korting rond de €35 in het voorjaar. Fietsen naar Luz, Lagos en Burgau is goed te doen, als je het fietspad weet te vinden.
Camperplaatsen met uitzicht over een moerasgebied. Keurige verharde, open plaatsen in een paar straatjes. Sanitair is behelpen. Prachtig aangelegd zwembad. Fietsen goed vlak met redelijke fietspaden. Rondje Ayamonte —> Isla Cristina via overzet bootje goed te doen.
Camping gebruikt voor doorreis. Terrassen met verharde plaatsen, privé sanitair, wat ruimte van de plaats kost. Hier en daar bomen. Fietsen naar Cáceres niet echt goed te doen, met de bus wel naar het schijnt.
Het paasweekend op deze camping doorgebracht. We hadden een XL plaats in het midden, zonder bomen. Fietsen langs de rivier naar Salamanca om het prachtige plein te bezoeken. Veel fietspaden. Sanitair niet top, kleding houd je niet droog binnen de douche.
Keurige camping, gebruikt voor 2 overnachtingen omdat het aan de kust te hard waaide. Geen spijt van. Een aantal goede verharde plaatsen met niet veel bomen. Net sanitair. Leuk gefietst langs de rivier, wel weer omhoog naar de camping! Redelijk veel huisjes aanwezig. Het zwembad was nog dicht, maar zag er prachtig uit.
Nette camping met ruime plaatsen en diversiteit aan bomen. Ook open plaatsen. wij konden aan het riviertje staan. Toen wij er waren werd de boiler net vervangen, het middelste sanitair gebouwtje ziet er leuk en netjes uit, de andere verouderd. Leuk gefietst.
Deze camping weer eens voor een overnachting gebruikt. Mooie ruime plaatsen. Sanitair niet top. Leuk fietsen langs rivier& kanaal.
Middelgrote camping in het stadje zelf. Grenzend aan sportcomplex. Ruime plaatsen, sommige met meer of minder bomen. Voor overnachting gebruikt: prima. Wifi ok.
Deze camping weer eens tijdens de doorreis gebruikt. Nog steeds lekkere camping langs de Rhône, goede plaatsen in 2 straatjes met niet teveel bomen. Goed sanitair en wifi ok.
Grote luxe camping met merendeels huur accommodaties. Ruime vlakke plaatsen, door hagen gescheiden. Niet te veel bomen, die goed teruggesnoeid waren. We kwamen op de openingsdag aan met een vrijwel lege camping. De volgende dag (paasweekend) stond hij al goed als vol met Duitsers. Volop activiteiten op de camping. Prima fietsen naar Beziers of Vias plage. Gratis wifi, die er met een volle camping moeite mee heeft. Fraaie zwembaden.
Keurige camping met vlakke plaatsen op het grote veld of dichter bij de receptie met wat meer bomen. Prima sanitair. Waren hier al voor de 3e keer op doorreis, zullen we vaker doen. Fietsen in de omgeving zeer goed te doen.
Uitstekend verzorgde camping in het stadje op twee honderd meter van het strand. Mooie vlakke plaatsen in straatjes op gravel met in de hoeken (palm)bomen. Stadje heeft een wirwar van straatjes, maar richting Malgrat en Calella is het prima fietsen langs het strand of boulevards. Zwemgelegenheid ziet er goed uit, maar geen gebruik van gemaakt. Restaurantje is gezellig.
Meer een luxe camperplaats dan een leuke camping. Camping ligt in een vlakte, op een paar honderd meter van een meer, dat we niet hebben bekeken. Bij drukte moet je het grasstrookje met je buurman delen. Daarnaast is er een grasveldje aanwezig, waar je ook kan staan. Er zijn nog nauwelijks bomen, dus volop in de zon. We werden vriendelijk met een borreltje ontvangen. Het sanitair is nieuw en netjes, doch het aantal wc\\'s en douches is beperkt.
Half oktober waren de meeste CC-plaatsen toch nog bezet. De andere plaatsen zijn meer dan 2 tot 3x zo duur. De vlakke plaatsen, op gravel ondergrond, hebben niet veel last van bomen en zijn voorzien van elektra, water en -afvoer. Het sanitair is super de luxe. Het zwembad, restaurant en winkel zijn aan de zeekant en waren buiten verwachting toch nog geopend. Het grindstrand is openbaar toegankelijk. Fietsen in Zadar en langs de kust goed te doen.
Het is een middelgrote camping met vrij veel hoge bomen, dus veelal schaduw. Er zijn een aantal plaatsen direct aan zee, maar die zijn meestal bezet. De zee is goed toegankelijk via het eigen strandje of betegelde plateaus. Sanitair niet de meest moderne, maar prima functionerend. Het ruime, niet verwarmde zwembad, is net voor de ingang van de camping. Fietsen in de omgeving is heel beperkt. Voor ons meer een doortrek camping.
Luxe terrassen camping direct aan de zee. Kiezelstrand niet groot, veelal betegelde beton plateaus aan de zee kant. Verhouding zonnige- en schaduwplaatsen goed verdeeld. Ruime plaatsen in diverse categorieën op gravel. Beperkt aantal CC-plaatsen, die het verst van de zee liggen. Wel omhoog of via trap om bij het centrum en top sanitair te komen. De tweede week van oktober was alles nog open en was het ook nog flink druk. Plaats werd aangewezen.
Grote, luxe camping aan een mooie zwembaai met grindstrand. De CC-plaatsen liggen op de hoogste terrassen (geen groot hoogteverschil), maar zijn ook ruim en niet veel verder van de baai. Het aantal bomen is beperkt, dus je kan van zon en uitzicht profiteren. Het sanitair is super. In de eerste week van oktober was het nog enorm druk. Er werd een plaats aangewezen: dicht bij het centrum met zwembad, restaurant, winkel en vrij dicht bij het strand
Middelgrote, prima camping met ruime plaatsen op grind/gravel, die een paar honderd meter lopen van zee ligt. Niet overal bomen, dus zowel zon- als schaduwplaatsen. Hier de laatste week van september met de camper gestaan, de camping was nog vrijwel vol. Een prachtig sanitair gebouw. Vriendelijk ontvangst, we konden een vrij plekje uitkiezen. Leuk centrumpje met mooi zwembad. Helaas was deze week alles al gesloten. Fietsen langs de kust.
Deze camping voor één nacht gebruikt eind oktober. Camping was op een paar plaatsen na leeg. Ligging is prachtig, aan een meer met daarachter bergweides en klingelende koeienbellen. Het meer is niet zo geweldig toegankelijk. Het is een middelgrote camping met niet al te veel bomen, dus wel uitzicht en zonneschijn. De plaatsen zijn ruim op grotendeels gras en wat gravel-verharding. Het sanitair is prima.
Terrassen camping met veelal uitzicht op het meer. Niet al teveel bomen, redelijk ruime plaatsen. In de 3e week van september was verder alles al gesloten, alleen broodjes service. Ook langs het meer was er niet veel activiteit. Prachtig, luxe sanitair, onder ruim recreatiegebouw/kantine. Rondje fietsen, via fietspaden, langs het meer ca. 32 km., wel een paar keer flink klimmen aan de overkant.
Camping gebruikt voor doorreis met camper naar Kroatië, via de Loibl-pas over de Karawanken. Het was de laatste week voor de camping, dus meest lege, ruime, plaatsen. Bomen zijn verspreid over het terrein, dus zowel zonnige- als schaduwplekken te vinden. Sanitair is top. Overdekbaar zwembadje ook goed om in te zwemmen. Fietsen richting Ferlach was leuk. 2 supermarkten naast elkaar in het dorp op ca. 1 km (klimmen).
Middelgrote camping, met een goed verzorgd entree, vol met bloembakken. De plaatsen zijn veelal op gras, met verspreide bomen. Wij stonden vanwege de drukte op grastegels, vlak langs een lawaaiige weg. Camping werd vooral gebruikt voor de doorreis, maar de Chiemsee en omgeving is de moeite waard om te bezoeken, Prima fietspaden rondom het meer, waarvan druk gebruik gemaakt werd. Zorg dat je op tijd bent!
Deze camping gebruikt voor 2 overnachtingen eind oktober. Terrassencamping met geen grote hoogte verschillen. Vlakke plaatsen met nog weinig begroeiing. Het aantal CC-plaatsen, vooraan de camping, is zeer beperkt en zijn krap. De andere zijn duurder en wel ruim. De plaats werd eigenlijk toegewezen, want je stroomverbruik wordt geregistreerd met bij vertrek de afrekening. Het sanitair gebouw is prima en in het midden van de middelgrote camping.
Sitecode: 22098
Langgerekte camping langs de Rijn. Ruime plaatsen op gras, soms met direct uitzicht op de rivier. Sanitair niet modern, maar schoon. Mooi, vrij vlak, fietsen langs de Rijn, beide kanten op. Prima camping tijdens de doorreis, camperplaatsen bij de ingang van de camping.
Sitecode: 92024
Schitterend aan de Lek gelegen kleine camping, welke dit jaar overgenomen is door nieuwe eigenaren met grootse plannen betreffende toeristisch kamperen. In oktober lagen her en der nog bergen zand, maar volgend jaar verwachten we dat ook de nieuwe plaatsen met uitzicht over de Lek vlak gemaakt zijn en er net zo keurig in het gras staan als de rest van de plaatsen op de camping. We hopen in het voorjaar weer een bezoek te kunnen brengen.
Keurige, vrijwel nieuwe camping. Uitstekende voorzieningen. Er zijn 12 ruime camperplaatsen op een grasveld naast de midgetgolf baan. Ook in het hoogseizoen betaal je hiervoor zo’n € 20. Naast de mooi gelegen visvijvers de “Witte Bergen” voor een leuke wandeling. Fietsen door de Peel met Someren, Asten en Meijel in de nabijheid.