@MatthijsSchaap
- Pössl
- 2018
- Ander
- Buscamper
Prima camping. De voorzieningen werken naar behoren en het is aangenaam rustig en ruim. Zeer vriendelijke ontvangst in goed Engels.
De recensie hiervoor is van iemand die kennelijk niet zo slim is als zijn pseudoniem doet vermoeden. Wij stonden er op dezelfde dag en zagen om ons heen vrije plekken genoeg. Kwestie van flexibel aanpassen aan de enorm grote plekken (Nooit eerder gezien.) en zo nodig een plek en stroompunt delen met iemand. Daar zijn speciale stekkers voor. Meerdere camperaars deden dat.
Jammer dat slechts enkele camperplekken zicht hebben op de Loire. Verder alles oké met schoon sanitair en ruime warme douches in recent vernieuwd gebouw.
Hier 3 nachten gestaan en alles was tiptop in orde. Volop heet water en sanitair goed schoon. Leuk zicht op Loire en Gien. Supermarktje in een loods om de hoek erg handig met prettig advies over regionale wijnen en kaas.
Alle mooie reviews kloppen. Daarbij de tip om langs het fietspad naar Orleans restaurant A La Marina aan te doen voor een borrel of een heerlijk diner. Op 10 min fietsen.
Je moet het niet erg vinden om op 1 tot 2 meter van je buren te staan, want zo stonden alle campers pot op elkaar. Bovendien geen sprietje groen behalve enkele kleine bomen. En dat dan ook nog tussen de woningen van het dorp. Voor € 15 hebben wij betere camperplaatsen gezien. Niets voor ons, dus de volgende ochtend vroeg weer verder.
Sitecode: 20312
Onlangs hier enkele dagen gestaan en genoten van de rust, het uitzicht, het strand en de dolfijnen. Jammer dat de eigenaren in 2026 de camping willen sluiten om van hun pensioen te genieten.
Bediening in het restaurant is slordig. Ze verwisselden de bestellingen, waardoor anderen kennelijk onze dagmaaltijd kregen en wij moesten vragen waar de onze zo lang bleef. Bij anderen gebeurde het ook. Opletten dus!
Ruim en schoon openbaar parkeerterrein. Rustig in de avond. Vanuit je camper vrij uitzicht op zee. Enkele cafés en restaurantjes ernaast en op loopafstand.
Prettige ontvangst met een glas wijn en een boeiend verhaal. We konden helaas niet meer wijnen proeven. Op de gok toch maar een aantal flessen gekocht. Hinderlijk dat toilet en douche om 18 uur sluiten.
Wij kwamen voor een wandeling en ontdekten dit leuke campingkje. Prettige beheerder die een beetje Engels spreekt en een heerlijke tosti bereidt. Het sanitair gebouwtje zal eind 2025 worden vernieuwd. Op de ruime parkeerplaats er tegenover kan je het chemisch toilet legen en water innemen. Misschien mag je daar zonder stroom ook wel overnachten.

Over de lokatie is alles al geschreven. Echter niet dat je heerlijk en zeer betaalbaar regionale specialiteiten kan eten bij Taska das Caldas. Goed advies van de beheerder.

Prima eenvoudige camping voor enkele dagen. We hadden pech met het eten, want vlees en vis te droog en smakeloos. Volgende dag dezelfde lokale gerechten heel veel beter in Restaurante O Mirandês, voor iets meer geld, als enige toeristen tussen 30 lokale mensen. Dan ben je echt op vakantie!

De dochter van de familie doet dagelijks om 17:30 uur een proeverij. Wij belden vooraf en ze wachtte in overleg met de andere gasten tot onze aankomst een uur later! Ze zijn lid van France Passion. Dat betekent gratis overnachten met (niet verplichte) aankoop van wat van hun produkten.
Pas op voor het dievengilde. Wij troffen een volle parkeerplaats en gingen in de toeleidende straat staan. Na bezoek kasteel bleek bij terugkomst het raam in de schuifdeur van onze buscamper geforceerd en waren enkele spullen verdwenen.
Alle lovende woorden over Helena, de rust, de omgeving, het terras en het uitzicht delen wij van harte. Echter, de voorzieningen zijn eenvoudig en beperkt, zonder warm water bij wasbakken en afwashoekje. Het dagtarief hoort bij een goed geoutilleerde camping, maar het is een goed uitgeruste camperplaats.
De voorste 3 plekken liggen fraai, hoewel met weinig ruimte tussen camper en hek. De andere 3 plekken liggen daarachter, dus met uitzicht op het rijtje voor je. In het weekend zetten ze de locatie nog voller. Sanitair al 3 dagen niet gereinigd. Wij zijn vertrokken. En de wijn is niks bijzonders. Gewoon wat je mag verwachten voor circa € 5. Wij kopen elders in.
Al die lyrische opmerkingen over heerlijke wijnen wil ik graag nuanceren. De wijnen zijn prima voor de prijs van circa € 4. Meer zijn ze ook niet waard. Elders in de Pfalz koop je mooiere wijnen en die kosten uiteraard ook meer. Verder een heel fijne locatie, mits hij niet vol staat. Nu slechts 5 campers. Afgelopen weekend 12 plekken bezet.
Begin mei de ACSI prijs van €19,35 betaald. Sanitair volledig vernieuwd met nette toiletten, 11 douches en een unieke sanitair hoek voor de kleuters. Zeer rustige locatie. Op 3 minuten lopen bij de brug een leuk gelegen restaurantje met uitstekende pizza's.
Prima plek na een wijn proeverij in het naastgelegen klooster. Beperkt aantal stroompunten. Afvalwater lozen in de goot voor de receptie. Waterpunt bij de 2 koude douches op het terrein naast het volleybalveld. Cassette lozen mag in het toilet. Als alternatief kan je 100 m verderop gratis overnachten op een groot parkeerterrein naast het Loucky klooster voor het zwembad. Met overdag gratis toilet. Wordt gedoogd.
Er valt nog iets toe te voegen aan alle terechte mooie recensies. Mien en Bert denken vooruit en hebben inmiddels een laadpaal voor elektrische voertuigen op het terrein. Nu nog voor personenauto’s, maar zij zijn al klaar voor de eerste elektrische campers!

In het hoogseizoen helemaal vol en dan sta je dicht op elkaar, omdat alle plekken klein zijn. Wij voelden ons op de achterste rij behoorlijk opgesloten en komen hier niet terug. Temeer daar er alleen wat gras is voor een paar tentjes in de hoek. Het hele terrein is verder steenslag.

Rustige camping in 3 terrassen met overal vrij uitzicht over het meer. In 1 uur fiets je leuk rond het meer. De meeste plaatsen zijn zeer ruim, enkele erg krap, met name op het onderste terras. Vooraf reserveren kan alleen voor 2 of 3 dagen. Gewoon langs gaan kan wel voor 1 nacht. Receptie open tot 18:00 uur.
Een verborgen parel achter een rommelige entree. Het sanitair is beperkt, maar netjes en doorgaans voldoende voor het beperkte aantal gasten. Heerlijk fietsen in de omgeving en naar Roermond.

Keurig maar onhandig ingericht sanitair. Drie ruimtes met toilet, wastafel en douche ineen. Karig als de camping vol is. Alle plekken hebben stroom en water. Vooraan sta je fantastisch, op de 4e rij toch wat minder.
Sitecode: 82069
Lijkt op een grote caravanstalling met heel veel vaste seizoen plekken. Alles staat dicht op elkaar en is bar ongezellig. Een grote plak gravel zonder groen.
Prima camping voor eerste of laatste overnachting na of voor de ferry. Uitstekend nieuw sanitair met gratis douches. Ruimer opgezet dan wij in 4 weken hebben meegemaakt, behoudens in Vik. Drie wasmachines en drogers. Senioren halve prijs.
Leuke plek om een dag te verblijven, mits niet tjokvol met IJslanders bij mooi weer. Fantastisch sanitair. Naast een golfterreintje. Wandelen over het strand en in de omgeving. Biertje bij de lokale brouwerij. Bezoek aan de lavashow.

Prima doortrek camping. Sanitair recent vernieuwd. Nu 6 zeer nette ruime toiletten en 2 zeer ruime gratis douches met gewone kop en stortkop. Beperkt aantal stroomplekken.

Sitecode: 42031
Camping ligt in de stad. Moet je van houden dus. In de zomervakantie tjokvol. Wij zijn doorgereden.
Helaas doen ze niet meer mee aan de IJslandse campingkaart. In de zomervakantie dagelijks tjokvol. Sanitair desondanks schoon. De IJslanders douchen niet, maar gaan naar het zwembad of de hotpot.
Fraai gelegen met magnifiek uitzicht op de fjord, zeer ruime douches, warm water in spoelbakken, voldoende stroompunten. Gratis bijzondere hotpots op 650 m en een leuk gelegen betaald zwembad met hotpot op 600 m.
Prima doortrekcamping. Eenvoudig maar goed onderhouden en schoon sanitair.

Net als voorgaande jaren slecht onderhouden sanitair. Ondanks extra aangelegd sanitair. Warm waterkranen geven koud water. Wasmachine en droger niet aangesloten. Water lozen langs de weg buiten de camping. Cassette kon niet geleegd. Wel een schitterende ligging en leuk ontworpen locatie.
Als basis voor walvis spotten heel veel beter dan in Húsavik zelf. Heel soms zwemmen ze zelfs voor de camping langs. De eigenaar heeft in 2017 zijn 35 koeien verruild voor de camping.
Prima plek voor een enkele overnachting. Mits niet te druk, want het sanitair is beperkt en slechts drie stekkers voor stroom. Gratis warm water in de spoelbakken, de wasbak en de douche. Douchehokje is verwarmd.

Prima locatie bij de toegang tot Eguisheim. Mooi uitzicht op het dorp, de wijngaarden en de Vogezen. Via een poortje in het hek loop je direct de wijngaarden in. Stroom is inbegrepen bij de toegangsprijs. Voor de slagboom is een lozingspunt en een automaat voor schoon water.
Heerlijke plek op doorreis. Het lozingspunt is onlangs vernieuwd, zodat geen slang meer nodig is. Water tappen gaat prima met een gieter. Bij aankomst om 18:00 uur hadden we het hele terrein vrijwel voor ons zelf.
Het sanitair is recent drastisch vernieuwd en helemaal van deze tijd. Prima plek om enkele dagen naar het strand te gaan en in de omgeving te fietsen over veilige fietspaden en rustige binnenwegen.
Het restaurant heeft zowel bij het damestoilet als het herentoilet douches die je gratis mag gebruiken. Toiletten achter het reddingsgebouw zijn de hele dag open.
Heerlijke eerste overnachting vanaf de middag ferry. Op een klein uur rijden. Met stroom voor € 3 extra nog prettiger.