@MyrPa
Vanwege de lovende recensies zijn we, op doorreis, hier neergestreken. Maar helaas is het nu een bouwplaats met heen en weer rijdende vrachtwagens, graafmachines e.d. vanaf 7:30 uur. de gemeente had de plek beter tijdelijk kunnen sluiten. Voorlopig mijden dus! Als de bouwwerkzaamheden voorbij zijn zal het wel weer een leuke plek zijn.
Dit is een goed verzorgde camping waar je een prachtig uitzicht hebt op de vallei van de Tarn met de omringende bergen. De beheerders Annette en Hans verwelkomen je hartelijk en staan in geval van een probleem direct voor je klaar. Geweldig dat Hans een defect aan onze camper met veel creativiteit snel provisorisch kon repareren! (Intussen is het definitief opgelost.) Hartelijk dank!
Als je het navigatiesysteem instelt op het aangegeven adres Rue des Écoles in Garat kom je echt niet bij deze serviceplaats. Die ligt namelijk helemaal niet in Garat maar in Dirac, 7 km verderop. Je kunt er ook overnachten en die staat nog eens apart als camperplaats in Campercontact vermeld. Deze serviceplaats kan er dus uit. (Dit alles niet te verwarren met Dignac dat nog weer een eindje verderop ligt waar ook een camperplaats met service is.)
Afrader. Toen we aankwamen waren drie van de vier plekken bezet door “vaste” bewoners met campers die zo te zien hun laatste kilometers intussen wel hadden gemaakt. Van de enige vrije plek werden we door de aanwezigen, pilsje in de hand, weggebonjourd. De bewoner van die plek was uit eten maar zou weldra terugkomen om “zijn” plek weer op te eisen. We zijn niet gebleven, dat spreekt vanzelf.
Let op: toegang vanuit het dorp Ouilly-le-Vicomte via de Rue de Eglise is voor campers niet mogelijk vanwege maximale doorrijhoogte van 2,40 meter. Toegang via D58.
Drie vlakke plaatsen voor campers, aangrenzend aan parkeerplaats die voornamelijk wordt gebruikt door wandelaars, fietsers en bezoekers van het café-restaurant met Biergarten in het voormalige stationsgebouw. Oud spoor is nu wandel-/fietspad. Afgezien van “normale” omgevingsgeluiden rustig en ook veilig. Geen voorzieningen behalve vuilnisbakken en bankjes.
Een grote stenige vlakte. Er is een kraan. Mooie wandelingen naar de Baskische kust, gemarkeerde routes. Echter het terrein trekt ‘s nachts, ook doordeweeks, asociale figuren die er komen om met auto’s met veel lawaai te scheuren en te spinnen. De herrie begon rond middernacht en duurde tot 4 uur. Voor ons reden het na een nacht voor gezien te houden. Achteraan waar het het smalst is heb je er het minste last van maar horen doe je het daar ook.
We wilden op 1 -1-2023 gebruik maken van dit servicepunt vanwege dringende behoefte aan drinkwater. Water tappen was onderweg steeds moeilijk, zelfs in deze warmste januari ooit. Maar bij dit servicepunt leek alles te werken, geen aanduiding buiten werking, spoeling afvoer cassettetoilet werkte. Dus met bankpas 2 euro betaald voor 10 minuten water, maar geen drup. Geld natuurlijk wel afgeboekt. Uit principe gereclameerd, geen reactie tot nu toe.
Best een mooie plaats, ware het niet dat zich zo rond middernacht een groep jongeren op de plek verzamelde die tot 4 uur ‘s nachts bezig was met schreeuwen, rondscheuren met auto’s over het grind, smijten met bierflessen en blikken, met draaiende motor een uur naast onze camper, dit alles samen met keiharde muziek, en nog slechte ook. Een bedreigende ervaring. Om 7 uur weer wakker van de kerkklok. Nooit weer!
Heel rustig plek, geen voorzieningen maar die heb je ook niet altijd nodig. Bos vlakbij om te wandelen met bijv. de hond. Wij hebben de pizza-automaat wel uitgeprobeerd en daaruit kwam een prima pizza tevoorschijn. In het dorp een winkeltje met o.a. brood. Niks mis mee, kortom.
Kleinschalige natuurcamping in een groene, rustige en bosrijke omgeving. Het nabijgelegen dorp is geweldig, pittoreske huisjes, een oude wasplaats, toren en ook het startpunt van kortere of langere wandelingen. De Nederlandse eigenaren Eric en Iris zijn nog druk bezig met opbouwen. De voorzieningen die er al zijn, zijn nieuw, netjes en schoon. Broodservice in het hoogseizoen.
Het lijkt een goede plek voor een nacht, maar let op! Wij hadden onze camper op het grasveld gezet. Na een wandelingetje in de omgeving barstte later op de avond aan de andere kant van de heg een bruiloftsfeest los, met keiharde bonkmuziek. Verder hangjongeren die met hun auto over het grasveld langs kwamen scheuren. We zijn gevlucht en hebben rustig overnacht bij de school en mairie op een parkeerplaats in een dorp 3 km verderop (Biarotte).
Sitecode: 19334
Goede overnachtingsplek, basisvoorzieningen zijn prima. Korte wandelingen naar kasteel en dorp. Wel erg jammer dat het landschap en de sfeer van het oude dorp en het kasteel verpest zijn door een woud aan windmolens.