@NadineEnTommy
Lid van Campercontact sinds 2020
Fenomenaal uitzicht over het Lac de Serre Poncon. Kleine en eenvoudige camping met een klein zwemmeertje ernaast. Goede uitvalsbasis voor bergwandelingen. Nadeel voor campers: je bent niet zomaar even in een dorpje/supermarkt en op een normale fiets is de beklimming naar de camping Tour de France-waardig....
Mooie camping aan de oever van de Saar. Leuk om met warm weer in te plonzen of een hengeltje uit te gooien. Rustig, zelfs in het hoogseizoen en voldoende plekken. Vanuit camping kun je in ca 1.15u naar Trier fietsen. Mooi langs de oevers van de Saar en Moezel.
Mooie camping met grote plekken. Leuke omgeving in Vogezen tussen de wijnvelden. Splinternieuw sanitair. Camping 's middags gesloten (14.30u pas open), wij stonden voor een gesloten slagboom.
Prachtige camping aan een riviertje, midden tussen de Zwitserse Alpen (fraai uitzicht). Vriendelijke ontvangst en we mochten zelf een plekje uitzoeken op het gezellige grasveld. Veel wandelmogelijkheden. Het dorpje stelt niet zo veel voor. Voorzieningen prima.
Deze camping krijgt een 10 voor het uitzicht. De camping zelf is een beetje vergane glorie en kan wel wat opknapwerk gebruiken. Te duur voor wat het is. Douches zijn veel te heet. Je komt bij deze camping via een reeks avontuurlijke tunnels. Laat je niet afschrikken door de maximale afmetingen: bij groen licht geldt dat niet en kun je er met een camper makkelijk doorheen.
In het hoogseizoen kan het hier erg druk zijn, dan zou de camping geen 8 waard zijn, maar in april hebben wij zonder reserveren een van de mooiste plekken aan het meer. Je kunt vanaf de camping het stadje bezoeken, wandelen en een rondje om het meer fietsen. Vlakbij station, je bent in 1,5 uur in centrum Milaan. Geen warm water om af te wassen (douches wel heerlijk warm).
Schitterende plek met uitzicht over de bergen. Een beetje heuvelachtig, dus even zoeken naar een plek om recht te staan. Veel wandelmogelijkheden. Wij hebben in Visnau (15 min fietsen) een leuk rondje gelopen van 2 uur ('Promenade Wanderweg, witte bordjes, start bij vvv) met fabelachtig uitzicht over het meer. Prijs camping is lager dan hier vermeld. Wij betaalden ca 22 euro en vonden het waard!
Pareltje! Heel schattige camping op het erf van een alleraardigste boer (tip: koop een zelfgebrouwen biertje). Wij stonden net na een druk Paasweekend (eind april) met slechts 1 andere camper op het gras tussen de fruitbomen. Vanuit de camping leuke wandeltocht gemaakt naar top van een nabijgelegen berg. Volg hiervoor de paarse routebordjes (ca 4 uur heen en terug).
Sitecode: 20247
Prima camping als tussenstop en voor bezoek aan Freiburg (10 minuten fietsen), maar zelfs in het laagseizoen (eind april) erg hutjemutje. Camping heeft goede faciliteiten maar mist charme. Je staat erg dicht op elkaar.
Prima camping, direct aan rivier. Mooi om door de omgeving te fietsen. Je kunt een heel stuk langs de rivier fietsen, met een uitstekend aangegeven fietspad. Camping is vrij simpel, maar wel netjes.