@New-Age
- 2019
- Iveco Anders Anders
- 1999
- Iveco
Ook voor onze 16.5 Ton zware 4x4 is dit een prima plek met droog weer. Blijf naast de stal waar het talud goed schuin oploopt mocht het gaan regenen. Dit is erg hard grasveld. Dan is de kans op schade aan het grasveld gering mocht het toch nog erg drassig worden. Met een 7.5 m afvoerslang en onze tanken op ongeveer 4.5 mtr vanaf achterzijde is het ons goed gelukt de WC tank te legen. Voor het grijs water is er een lange afvoer goot. Aanrader!!
Inderdaad. Toilet lozen is zoeken als je aan de andere kant staat. Kijk naar een grote rode kubus vlak bij de brug. Daar aan de zijde van de havenkom vind je achter de rode kubus de mogelijkheid om je toilet te legen. Met spoeling. Drinkwater is wel op de opgegeven plaats. (Munten) Coördinaten Toilet legen: Lat: N 53°0'1" Lon: E 6°34'18" Alt: 55.00
De coördinaten kloppen niet. Hier de juiste locatie volgens GEOGLOBE. Maak de foto. De coördinaten zijn niet in orde. Hier zijn de juiste mensen. Zie de afbeelding van Geoglobe. De coördinaten van het vorige rapport zijn onjuist. Zie mijn foto van Geoglobe.
Pas op dat je door jouw GPS vanaf de snelweg westzijde niet over in Google Maps grijs gekleurde weg over 7 km met een camper van 3.5/4.5 ton hier omhoog gaat. Tegenliggers niet mogelijk, geen uitwijk mogelijkheid op laatste 2 km. Minstens 20° helling. Los kiezel op de weg. Onze 7.5m 4.5 ton 2 wiel aandrijving was bijna een probleem geworden. GA NIET MET NATTE STRATEN HIER LANGS. Onze SYGIC navigatie ingesteld op vrachtauto stuurde ons hier langs
Gesloten tot April 2021. Jammer!! Het ziet er mooi uit. De eigenaar kwam naar buiten om dit te vertellen. Hij riskeert een boete vsn 1000 Euro zei hij, maar ik denk dat hij de Corona pandemie wil afwachten.
Prima plaats om enige dagen te staan. Alle voorzieningen prima in orde. Pas met de WC legen. De automatiscje spieling begint 15 seconden na legen te werken. Ga niet voor, maar naast die dikke loosbuis staan. Liever nog een pas terug zetten. Staat veel druk op en het spoelwater spyit ook naar buiten. Op de weg naar de stad, direct na de trap opgaand begint rood/wit looproute. Dat is een rondgang die achter het kerkhof weer uitkomt.
Aan het begin van het dorp de eenrichtingweg schuin omhoog links. Zie foto. Tot aan het eind 10 tot 15% stijging met éen scherpe V bocht die je met een 7.5m camper niet in éen keer kunt halen. Zet een ruime bocht in en dan een keer achteruit. GEEN VOORZIENINGEN!! Alles afgesloten. Naar beneden is het mogelijk bij de V bocht om schuin rechtuit naar rechts te gaan. Maar verken de situatie eerst te voet. Boven is het begin van een wandelroute.
Door onze GPS werden we de ene stadspoort in gestuurd en na wat bochten de andere poort weer er uit gestuurd. Omdat er én beschrijving "CP naast stadsmuur" stond, waande ik mij op de goede (te betalen) parkeerplaats. Maar geen voorzieningen. 's Avonds nogmaals rond gekeken. En ja hoor, het is schuin tegenover. gratis en loos en tap mogelijkheid. Mooie stad. Aanrader.
Rustige plaats. Voor de wandelaars: Loop naar de hoofdweg, ga linksaf totdat je het wandelaarsteken ziet. De straat oversteken en steeds rechtuit tot het volgende teken. (Rechtsaf) Pittig klimmen ca. 6km de berg op. WC lozen vermoedelijk in de linker put, afgedekt met een plaat. Is niet geheel duidelijk. Afvalwater lozen en drinkwater aan boord halen mogelijk.
Wie er van houdt om midden in de natuur te zijn, die is hier op de goede plek. Jammer dat we hier maar een nacht zijn. (Op doorreis) Maar deze camping wel onder mijn favorieten geplaatst.
Vuilwaterafvoer is hier niet. Maar als je WC leeg maakt in de Sanitair zuil, kun je hetzelfde doen met het vuilwater. Aftappen met een emmer. De automatische schuifdeur blijft lang genoeg open (na het ingooien van 1 Euro) om honderd liter te lozen. Een heel rustige plek voor overnachten. Genoeg 1 Euro munten sparen, de bankkaart Mastercard, of welke dan ook (tenzij EC erop staat) werkt niet.
Inmiddels is de oprit aangepakt. Daarom nu een prima overnachting plaats. En met de bus naar Madrid is niet al te ver. De eigenaar is bus chauffeur. Hij kan je daarom alles over de vertrektijden vertellen.
Vijf dagen hier gebleven. Geen echte wandelroutes in de omgeving. Water is (nog) niet aangesloten. De torenklok gaat wel wennen. Heerlijk rustig. We waren hier helemaal alleen. Spar en bakker vlakbij.
Gisteren was het regen en een harde wind, kracht Bf 7. Brekende golven op de oceaan. De camper met de neus in de wind gezet. Heerlijk alleen dachten we met dit gore weer. Maar nee, het werd zelfs (te) druk. Auto's reden af en aan tot 21.00 uur. Bij daglicht werden foto's genomen van wapperende haren en jaspanden. Bij donker vroegen wij ons af waarom men daar stopte op een verliefd paartje na......
Als je aankomt dan voorbij de vuilwater loospunt rijden en tweede inrit linksaf. Eerste inrit links is inrijverbod. Ga je eerst water lozen dan kun je, richting sluis kijkend, al zien waar je moet zijn. Parkeervakken zijn 5.5m lang. Slechts op een paar plaatsen lukt het om de lengte achter de wielen te benutten over het gras. Prachtige plek.
Als je vanuit Portugal komt, dan is het mogelijk dat jouw GPS je over de stuwmeerdam leidt. De damweg is ongeveer 2.8 breed (schat ik) aan beide zijden van een 2.35 m camper dan 20 cm ruimte. Op deze weg naar de dam toe over meerdere kilometers moet er niet van de andere kant ook een camper aankomen. Je kunt niet uitwijken. Wij hadden geluk. Geen verkeer. Inderdaad een prachtige plaats.
Dit is inderdaad een goede plaats om Lissabon te verkennen. Maar in de beschrijving staat: Plaats voor 10 Campers. Dat klopt niet. Er kunnen wel veertig staan. Ook de toegang is geen enkel probleem voor onze 8.25 m camper. De beheerder vertelde dat alles sinds okt. 2019 is verbeterd. Met de bus: bij ingang rechtsaf, aan het eind van de straat rechtsaf en steek de grote straat over. Neem 728 of 781
Eind november 2019. We hebben hier 15 dagen gestaan met toestemming van het stadhuis. Wel steeds per drie dagen betalen. (max. overnachtingen 3!) Echt een prachtige plaats als uitgangspunt voor lange (berg) wandelingen of mountain bikes tours. Loop naar de rotonde, houd links aan en dan steeds rechtuit, loop je het dorp uit naar de bergen. Ga dan met een grote boog links om de ommuurde weilanden.
December 7 2019. Inderdaad is de oprit een crime. Met onze 7.5m plus fietsendrager op de trekhaak liepen we vast. Fietsendrager gedemonteerd en toen lukte het. Maar langzaam omhoog rijden met 4.5 ton is slecht voor de koppeling van de automaat. Eigenaar is aardig en behulpzaam. Sainitair is in orde. Voor wandelen toch nog een aardige omgeving. Zie Area recreativa de Valdezarza.