@Nico-en-Brigitte
Lid van Campercontact sinds 2019
Wij overnachtten hier op 24 augustus. Mooie nieuwe (of vernieuwde ?) gratis plaats. Water en elektriciteit te betalen met muntstukken. Biergarten vlakbij (maar was gesloten wegens verlof). 's Avonds en 's nachts heel rustig. Supermarkt (Penny's) en Bäckerei met ontbijtmogelijkheid op wandelafstand (ongeveer 400 m).
Wij waren hier van 19 tot 22 augustus. Zoals hieronder reeds vermeld een oase van rust waar men vriendelijk ontvangen wordt. Mits bestelling de dag vooraf brengt de eigenaar 's ochtends broodjes "aan huis". Propere douches en toiletten. Het meer is vlakbij en het gezellige dorpje (met historisch centrum en burcht) is ook op wandelafstand.
We stonden hier op 18 augustus. Prima plaats voor een dagje ontspannen aan of in het meer. We werden vriendelijk ontvangen. De eigenaar was er nog niet toen wij 's ochtends wilden vertrekken, maar een telefoontje om uit te klaren waar we onze betaling moesten achterlaten (in de blauwe brievenbus aan het hek) loste dit op. Toiletten of douches zijn er nog steeds niet.
Wij waren hier van 15 tot 18 augustus. Dit is geen camperplaats om lang te verblijven, maar ze is wel ideaal om een grote stad als Rome te bezoeken. Goede loosplaats en plaats om water te tanken. Openbaar vervoer (tram en bus) vlakbij om zo in het historische centrum te komen.
Sitecode: 20585
Wij waren hier van 12 tot 15 augustus. Mooie camping in het groen en vlak bij het meer. Sanitair is proper. Er is geen animatie en dus is het 's avonds rustig. Lekkere pizza in het restaurant, ook om af te halen.
Op 11 augustus hebben we hier overnacht. Alle voorzieningen zijn aanwezig (ook 2 toiletten en 1 douche). Wie goed te been is kan mits een flinke klim te voet naar het mooie stadscentrum, anders kan men ook de bus nemen. 's Nachts is er wel wat lawaai van de vlakbij gelegen grote weg.
Wij overnachtten hier op 10 augustus. Rustige plaats met loosmogelijkheid voor toilet en grijs water. Ook water kan getankt worden. Roltrappen naar het centrum op wandelafstand. 's Avonds was het heel rustig. Vers brood te verkrijgen op de grote weg 300m verder.
Mooie en nette plaats met alle voorzieningen. Dicht bij de snelweg dus ideaal als doorgangsplaats. Het centrum van Modena is echter ook heel goed (via bewegwijzerde route) met de fiets te bereiken en is een bezoekje zeker waard.
We overnachtten hier op 8 augustus. Alle voorzieningen, waaronder toilet en warme douche, zijn aanwezig. Deze plaats is niet echt goedkoop maar de campings in de buurt zijn nog veel duurder. Het Lago di Garda is met de fiets goed te bereiken (gratis strand aan de haven van Pacengo). Niet ver van de snelweg dus ook goed te gebruiken op doorreis.
Volgens ons is deze plaats niet meer open. Op 19 augustus 2016 stonden we er voor een gesloten poort. Het telefoonnummer dat vermeld staat op de site is volgens de computer van Vodafone niet meer in gebruik. Ook het nummer op het bord bij de poort bestaat niet meer.
We stonden hier op 21-22 juli. We werden heel vriendelijk ontvangen, kregen een mooie vlakke plaats met verharde stukken voor de wielen. Sanitair is heel netjes, warm water voor de douche en de afwas. 's Nachts is het ongelooflijk rustig, dat zorgt voor een goede nachtrust. Ingang van het Nationale Park de Hoge Veluwe op slechts 2 km. Mooie fietstochten (via knooppuntennetwerk) in de omgeving.
We verbleven hier op 6 april 2016. Mooie geasfalteerde plaats met stroom (niet voor iedereen) en een goed ingerichte loosplaats. Je staat vlak aan zee en aan het (keien)strand. Op wandelafstand van het centrum van de stad en van een uitgebreide keuze aan restaurants. Het weer was jammer genoeg te slecht om van deze stad te kunnen genieten.
Wij verbleven hier 4 en 5 april 2016. We werden heel vriendelijk ontvangen. Mooie camping met modern en net sanitair. Er is ook een mooie en gemakkelijke service-plaats voor campers en een overdekt zwembad. De Mont Saint-Michel ligt op ongeveer 4 km en is te voet (langs de rivier) gemakkelijk te bereiken. Je kan ook tot aan de grote parking stappen en daar de gratis pendelbus nemen.
Rustige plaats, wij hebben er zalig geslapen. Geen Eurostekker, maar tweepolige stekker te gebruiken. Op fietsafstand van Omaha Beach en musea in Colleville sur Mer. De eigenaar maakt hele lekkere cider, pommeau en calvados, ter plekke te kopen. Heel goede WiFi. Sanitair een beetje rudimentair en zonder verwarming, maar het water is lekker warm en er is veel waterdruk voor wie lang haar heeft.
We gebruikten deze plaats alleen als overnachtingsplaats. We kwamen laat aan en waren relatief vroeg weg, maar niet zò vroeg dat we niet eerst een lekkere verse baguette konden kopen bij de bakker die rond half negen komt aangewoekerd. 's Nachts heel rustig. Één van de plaatsen is niet geschikt voor een camper van meer dan 6 meter lang.
Waren hier op 18 augustus. Prachtige plaats met alle voorzieningen, en niet ver van de snelweg. Het sanitair wordt heel netjes gehouden. Het leuke centrum van Mantova, met veel terrasjes en winkels is goed bereikbaar, zowel te voet (15 min) als met de fiets. Het is één van de weinige Italiaanse steden waar zoveel gefietst wordt. Deze plaats is een aanrader, zowel voor op doorreis als voor een paar dagen.
Gratis plaats op 500 m van het centrum van dit leuke dorpje. Voor de techneuten is het museum van Leonardo de moeite waard. Voor de anderen is vooral het uitzicht vanop de toren van het museum formidabel. Supermarkt in het dorp en voldoende restaurants.
Waren hier op 10 en 11 augustus. Mooie en rustige plaats met 2 hurktoiletten en 1 douche. Dit sanitair was heel netjes. Er is echter geen restaurant op de camping, en het chemisch toilet mag niet geloosd worden. Supermarkt in Ribolla op 4.5 km. Zelfs al is er een zwembad, toch is 77 € voor 2 nachten (met 3 personen) te duur voor het gebodene. Door het hellende terrein kunnen geen 20 campers staan.
Waren hier op 5 augustus. Nieuwe plaats met alle voorzieningen, zelfs een toilet dat dagelijks gepoetst wordt en een wasbak voor de afwas. 10€ voor alleen camperservice, of 15€ om 24 uur te blijven staan. Mooi uitzicht op het stuwmeer. Op 500 m, aan de stuwdam zijn 2 restaurants. Opgelet, de weg ernaartoe vanaf de snelweg is gedeeltelijk heel smal en steil.
Wij waren hier op 4 augustus. Bij het telefoneren de code gekregen van de slagboom en zonder problemen binnen geraakt. WC wordt blijkbaar geloosd waar ook het water geloosd wordt, waardoor de loosplaats er niet zo netjes uit ziet. Na betaling bij Trattoria Zanichelli, op 300m tegenover de kerk hebben we daar ook heel lekker gegeten. Het restaurant vlakbij de plaats (met het sanitair) was gesloten.
Mooie en rustige plaats op een paar 100m van het strand. Proper en de vuilnisbakken worden leeg gemaakt door de gemeente. Sanistation goed te bereiken. Bakker op een paar honderd meter gesloten op donderdag, maar brood te krijgen in de superette er vlak naast. Restaurants genoeg vlak bij het strand.
Mooi verzorgde en rustige plaats. 10 minuutjes wandelen is ok om in het centrum te komen, met genoeg restaurantjes met heerlijke mosselen. Bakker in centrum niet open op dinsdag, maar Intermarché op ongeveer 1 Km, waar ook brood en beleg te vinden is.
Sitecode: 19330
Mooie en rustige plaats. Vriendelijke beheerder van de camping, die niet moeilijk doet als je de faciliteiten van de camping (toilet, douche en afwasbakken) gebruikt. Stokbrood te verkrijgen in de Bar-Tabac in het centrum, maar niet op maandag. Mooie wandelingen te maken in de omgeving.
Mooie en rustig plaats aan de rand van een klein dorpje.