@PNM-WINDT
- 2012
Geweldige plaats zonder voorzieningen. Wij komen beslist terug. Restaurant is nu voor pannenkoeken. Biergarten, maar geen last van gehad. Fietsroutes met ontbrekende bordjes.
OPGEHEVEN medio juni 2024! Er worden ook bekeuringen uitgedeeld (€25 per dag). Alles is er nog incl borden maar er is een nieuw bord toegevoegd dat het nu verboden is.
Goede uitvalsbasis voor o.a. wandeling bij Hotel Diery. Zwembad heeft 3 jaar geleden plaatsgemaakt voor trampolines. Bij het sanitair hangt een slecht vertaald bordje dat chemisch toilet elders moet worden geleegd en dat als er geen warm water is je moet uitwijken naar het andere gebouwtje. Maar wat het irritantste is, is dat je aangeeft een ACSI kaart te hebben en dat ze bevestigt 10% korting te geven, maar het niet geeft! Zelfde als vorige keer
Net om de hoek, in de Robert-Schmidt Straße, tegenover de Robert-Schmidt Berufsschule is een heel mooi schaduwrijk plekje onder de bomen. Als het druk is met auto's kan het lastig inparkeren zijn, maar wij hebben hier in de zomer nu 3x goed kunnen staan. Wel wat zwerfafval; jongeren-hangplek? Geen overlast. In het park is speelgelegenheid maar daar kom je niet (gemakkelijk) bij. Geen faciliteiten, alleen parkeren.
Plek viel ons alles mee! Goed geslapen, niet echt trein overlast gehad. Geen vakantieplek, maar prima als je op doorreus bent of daarheen wil om te winkelen. Ook op loopafstand van SEALife, Legoland Discovery Center (aan het andere eind van het winkelcentrum). Geen faciliteiten.
FANTASTISCHE plek. Supermooie speeltuinen voor de deur, en op de fiets naar het centrum. Clarapark zelf is ook fantastisch: er is een Tierpark dat je gratis kunt bezoeken (gift wordt wel op prijs gesteld) met Lynxen, herten, wilde zwijnen, schildpadden etc. Het staat alleen niet op alle bordjes aangegeven dus navigatie mee is wenselijk. Check voor zomeravond aankomst wel het programma van de Filmnächte Scheibenholz; het was superdruk met auto's
Fijne plek! Water momenteel gratis 😀 muntautomaat werkt niet. Er staat een informatie bord met folders erbij; over wolven in de omgeving, en fietsroutes. We waren een beetje huiverig voor steenmarters nav andere review, maar gelukkig 3 nachten probleemloos gestaan! Water en lozen grijs water + cassettetoilet is bij het oprijden van het terrein direct rechts, camperplekken zijn wat verderop aan de linkerkant.
Sitecode: 11975
Gebeld om na te vragen: water is er niet meer, wordt ook niet meer gerepareerd.
Heerlijk rustige plek! De ezeltjes en dino's zijn ook na sluitingstijd te bewonderen. Toegang tot Ponyhof normaal gratis maar vanwege corona nu €2 p.p. Sommige attracties met geringe bijbetaling (€2 ponyrijden, €1 elektrische auto's, €0,50 draaimolentje). Trampolinespringen, glijbanen, hooidoolhof, zandbak etc allemaal gratis. TOPDAG!!! Juli 2020
Geweldige overnachtingsplek. Heerlijk rustig geslapen. Zwemwater en speelgelegenheid voor de deur. Genoeg plek (juli 2020). Zo'n 25km van Brandenburger Tor, met elektrische fiets heel goed te doen. Fietsen in Berlijn kan lichte verwarring geven qua plaats op weg of stoep.
Precies naast begraafplaats. Op winderige dagen vol in de wind, plaats wordt beperkt door de aanwezigheid van bomen (takken tegen camper). Vers water bij het kraantje van het kerkhof. Route ernaartoe via erg smalle wegen.