@PatrickMoeskops

Betrouwbare reviewer

2016

Een locatie beoordeeld8 dagen geleden

We hebben hier een 9-tal dagen doorgebracht in oktober 25. Bedankt Geert en Sandra voor de toffe ontvangst en het leuke verblijf. Hopelijk is het zwembad ondertussen geïnstalleerd, pluspunt erbij. Ook de plaats achteraan waar de camperaars kunnen lezen, fitnessen, spelletjes spelen, iets drinken en niet vergeten darts te spelen is zeker een plus. Mooie streek om te fietsen. Sanitair is zeer proper. Wij komen zeker nog terug. Inge en Patrick

Een locatie beoordeeld9 maanden geleden

bij het hondenstrand heerlijk rustig gestaan. op de eerste parking staan ook borden no camping, aan het hondenstrand staat niets

Een locatie beoordeeldongeveer 1 jaar geleden

Geen voorzieningen maar dat weet je als je hiernaartoe komt, immens grote plaats, wij hebben hier 5 prachtige en rustige dagen doorgebracht

Een locatie beoordeeldongeveer 1 jaar geleden

Prachtige plaats midden in de natuur. Doorrijden tot ongeveer 1 km voorbij de dam, hier zijn verschillende ruime parkings, drie nachten gestaan, overdag een beetje verkeer van vissers, s avonds zo stil dat de herten bijna op onze schoot kwamen zitten

Een locatie beoordeeldongeveer 1 jaar geleden

rustige plaats om te overnachten, vriendelijke uitbaters, kregen nog enkele tomaten mee bij vertrek, vrije gift, alle voorzieningen aanwezig net zoals de nodige rommel... als je dat niet storend vindt, zeker gaan

Een locatie beoordeeldongeveer 1 jaar geleden

mooie rustige lokatie, overdag meer lawaai van sportfaciliteiten, s avonds gezellig druk in het restaurant, nadien zeer rustig. camperplaats is niet vooraan aan restaurant maar erachter, bij oprijden, 50 meter rechtdoor en dan links

Een locatie beoordeeldongeveer 1 jaar geleden

zeer rustige plaats, geen voorzieningen maar we hebben alles bij, voorbij de camperplaats natuurgebied voor wandelingen, ook veel lokalen komen hier

Een locatie beoordeeldongeveer 1 jaar geleden

denk dat er enkelen fout gereden zijn (zie foto)... bij aankomst aan dorp, over brugje direct rechtsaf naar parking 1, ruimte zat, geen faciliteiten, mooie wandelingen in de buurt, 2 zeer rustige nachten gehad

Een locatie beoordeeldongeveer 1 jaar geleden

mooie, rustige plek om te overnachten, restaurant in dorp, wel reserveren... weg door het dorp is idd niet breed maar je moet bij aankomst voor het dorp rechtsaf en dan links, bij vertrek dorp doorrijden en erachter naar recht. Onze camper is 7.5 m lang, geen enkel probleem gehad. uitzicht op berg, van camperplaats linksaf, is idd mooi vanaf camperplaats rechts, dorp door, 15 min stappen is El Pozo de los Aines, natuurfenomeen, gat in de grond

Een locatie beoordeeldongeveer 1 jaar geleden

Mooie plaatsen op grote parking, zeer rustig gestaan en geslapen, uitgietbak toilet was wel verstropt.... gepoogd met een lange stok open te krijgen, doch tevergeefs, voor de rest geen bemerkingen. /Stonden hier tijdens tomatina met Cipotegato op 27/08, de moeite om mee te maken/doen

Een locatie beoordeeldongeveer 1 jaar geleden

Hier overnacht, aan inrit staan gegevens hoe en waar tokens aanschaffen, wij zijn zo gaan staan, rustige nacht, mooi stadje om een keer te bezoeken, ook op de terugreis hier overnacht, wederom zeer rustig

Een locatie beoordeeldongeveer 1 jaar geleden

prachtige plaats, twee nachten gestaan, zeer rustig zowel overdag als s nachts, zwembad open 5€, meer kan je niet verlangen

Een locatie beoordeeldongeveer 1 jaar geleden

22/8/24, camperplek is parkeerplaats, met het nodige manoevreren vrij goed kunnen parkeren met 7,5 m, rustige nacht gehad, prachtig dorpje om te bezoeken

Een locatie beoordeeldongeveer 1 jaar geleden

Rustige plaats naast water met picknick banken, wijnproeven, voorzieningen op terrein wijnhandel alles voorhanden, rustig geslapen

Een locatie beoordeeldongeveer 1 jaar geleden

eigenlijk een grote parking, geld niet opgehaald dus gratis, dorpje is niet veel soeps, goed voor overnachting op doorreis, rustig en veilig kunnen slapen

Een locatie beoordeeldongeveer 1 jaar geleden

19/8/24 gestaan op doorreis, rustige plek, camperplaats zelf stond op zijn Frans vol, mits degelijk parkeren konden er makkelijk drie campers meer op, wij zijn op de parking voor de ingang blijven staan, hier is ook een vrij grote parking, leuk dorpje

Een locatie beoordeeldongeveer 1 jaar geleden

van 15/5/24 tot 25/5/24: tweede maal op deze camping, sanitair proper, ondanks weinige bezetting dagelijks gepoetst, broodjesservice, mooie vertrekplaats voor wandelingen in 'Klein Zwitserland' Wel oppassen bij nat weer, zeker zwaardere campers, je komt snel vast te zitten (hulp is wel niet veraf maar leuk is dit niet), vermits het onze tweede maal is hier rekening mee kunnen houden en geen problemen gehad

Een locatie beoordeeldongeveer 1 jaar geleden

14/05/24 vriendelijke ontvangst, plaats langs het water gekregen, sanitair goed en proper, voorzieningen voor lozen grijs water en innemen proper water, lozen wc alles in orde

Een locatie beoordeeldongeveer 1 jaar geleden

wilden hier enkel overnachten en verder ri Luxemburg, zijn 3 nachten blijven staan, mooie omgeving, wandelingen vertrekken op de parking van 4 tot 20 km

Kan enkel de vorige reviews beamen. eenvoudige plaats, wel opgeslagen naar 10€

CP staat aangegeven bij binnen rijden Bácon. Naast een nooit afgewerkt zwembad, om de hoek lijkt het ook op het plaatselijke stort voor groot vuil, hiervan zie je evenwel niets als je op de plaats staat. Oprit is wel even steil, bij schuin oprijden raakten wij met de achter/onderkant de kiezels. voor de rest alles aanwezig behalve lozen toilet. mooi zicht op de omgeving, stoelen en tafel uithalen mag

oke parking om dorp te bezoeken wat best een bezoek waard is, ook als het geen bedevaart is. Er staan nu wel overal borden( reeds bij het binnen rijden van El Rocio) dat overnachten verboden is. Camping La Aldea, bij binnenrijden dorp is dik oke, 22€ all in, 7-9 okt 22, zwembad open tot 15 okt

opeengepakte plaatsen, zanderig, wij betalen voor 2 pers + El. €22 voor één nacht, 2 op 3 oktober, ACSI werd aanvaard ( deze kaart is enkel geldig in het laagseizoen en niet in augustus zoals eerder gezegd). zwembad is dicht???? goed voor één nacht omdat we de fietsen moeten opladen. morgen terug naar de naastgelegen parkeerplaats, ook zanderig maar veel ruimer en zicht op zee

idd hoogtebeperking van toepassing op garage van hotel. staat nu ook een bord verboden voor campers, volgens een andere Spaanse camperaar die er stond is dit enkel van toepassing in de zomer. voor de rest sta je praktisch op het strand, veel beter is moeilijk

eenvoudige camping met plaatsen 1 tot 9 zicht op het meer, sanitair dik in orde, gratis was- en droogmachine, wij betaalden 15€ voor een nacht

prachtige plek aan het water, voor de Belgen: vlakbij Chateau Plankaert. ook Street Art City is vlakbij, volgens ons leegstand die beschilderd werd. men vraagt hier maar liefst 20 € inkom, wij zijn teruggedraaid.

Sitecode: 82092

rust, mooi, natuur. geen voorzieningen maar we hebben alles bij dus… prachtplaats, wandelen

rustig aan de rand van het versterkte dorp, leuk opeens door en rond te wandelen

Een locatie beoordeeldbijna 4 jaar geleden

Ten derde maal hier gestaan tijdens doortocht ri Spanje, wederom zeer rustige nacht

Een locatie beoordeeldbijna 4 jaar geleden

geen voorzieningen maar dat weet je. voor de rest hier twee nachten zeer rustig geslapen.

Een locatie beoordeeldbijna 4 jaar geleden

rustige lokatie, dorpje stelt niet zo veel voor, wandeling naar boven gedaan, archeologische opgravingen + mooi zicht rondom. alles aanwezig en in werking behalve elektriciteit niet aanwezig. aan de sporen te zien zal het hier redelijk modderig zijn bij regen, wij stonden droog en perfecte nacht gehad, zelfs de kerkklokken zwegen 😜

Een locatie beoordeeldbijna 4 jaar geleden

wat ons betreft moet een camperplaats niet meer zijn dan dit. vanavond hebben we wel bezoek gehad van enkele lokale jongeren die op de picknicktafel gezeten hebben, op zich geen probleem hiermee, na vertrek van de jongeren vastgesteld dat deze een hoopje rommel hebben achter gelaten, blikjes, papier, chipszakken ed. gemeente werd door ons gemaild dat het niet de schuld van de camperaars is. voor de rest niets aan te merken

Rustige plaats naast kanaal in haven, opletten met de lengte van je camper, onze is 7.45m en kon net op de plaats, er zijn wel enkele plaatsen voor grotere campers maar zeer beperkt, sanitair zeer proper ondanks de vele camperaars

Zeer rustige nacht gehad, echter niet van het uitzicht kunnen genieten, toegekomen bij het invallen van de duisternis, smorgens mist

Mooie rustige plaats aan de haven, stadje is bezoekje waard, hier gestaan en dag nadien overzet in Kristiansand, sanitair proper, deel van de camperplaats is bezet door boten in winterstalling, nog een 10-tal plaatsen vrijgelaten (6 okt)

Zeer rustig enkele nachten gestaan, naast water, Tonsberg leuk stadje, 15 min te voet, electriciteit inbegrepen, vuilnisbak aanwezig, water, grijs water en toilet op 500 m aan tankstation, warenhuis vlakbij

Leuke haven, rustige nachten gehad

Mooie rustige plaats, bus om naar centrum te rijden, geen voorzieningen

Mooie en al bij al zeer rustige plaats langs de E3, een heel stuk van de weg verwijderd, toilet en vuilnisbak aanwezig verder geen voorzieningen

Ruime parkeerplaats op plateau, toilet aanwezig, toplokatie voor wie van rust en natuur houdt

Zeer mooi gelegen rustige parkeerplaats, ideaal voor overnachting op doorreis, mooie wandeling in de buurt gemaakt, geen voorzieningen

Prachtige plaats aan het meer, toiletgebouw, overdekte picknickbank, vuurplaats. Ideaal voor enkele dagen rust in de natuur

Mooie camping aan het fjord, ideaal om de wandeling naar het gat te doen, momenteel was deze gesloten omwille van beveiligingswerken. Receptie gesloten, enkel betalen via Vipps (Noorse app verbonden aan Noors rek.nr dus niet mogelijk voor buitenlanders), nummer gebeld (voicemail), smorgens receptie nog steeds gesloten, bijgevolg gratis gestaan... douche, wc, electriciteit, water, alles beschikbaar

Mooie camping aan het fjord, prijs nog oké voor Noorwegen, je kan bvb ook een bootje huren, wij betaalden 72 € voor een ganse dag benzine inbegrepen (62 voor het bootje) met 4 personen was zeer goed te doen, vissen uiteraard, ook goede plaats om vis te kuisen, enkele rustige nachten gehad, zoals gezegd, enkel wat verkeer bij aankomst veerboot

Mooie plaats aan fjord, geen voorzieningen, eland en bruinvissen gespot. Meer moet het niet zijn, zeer rustige nacht gehad

Zeer nette plaats om te overnachten, geen voorzieningen maar dat weet je op voorhand. Wandeling start op parking, vissen, zeer rustige nacht gehad

Mooie plaats aan het fjord, je staat langs een doorgaande weg dan weet je dat je hier wat last van kan hebben. Toch een rustige nacht gehad

Mooie camping met mooi zicht op Geiranger en Dalsnibba, sanitair goed, tweede maal gestaan en ook nu tevreden

Is idd een vrij goedkope camping, sanitair oke, droogkast daarentegen... na 3 keer was in de droogkast personeel gestoken en dan eindelijk droog gekregen. Plaatsen aan het water, deze lopen echter onder water bij regen (spreken van ondervinding) dus zeker te vermijden

Mooie plek met uitzicht over fjord, naast rustige weg met praktisch geen verkeer, ideaal voor op doorreis

Prachtige plaats vlak naast de zee, weg ernaar toe is idd smal maar toch goed te doen omwille van het zeer weinige verkeer. Rustige nacht gehad

Mooie plek vlak langs het water, tussen water en weg. Geen verkeer zowel s nachts als overdag, toilet aanwezig, vermoedelijk met de werken die bezig zijn op het domein van de schilder, zeer rustige nacht gehad op doorreis

Mooie plaats met zicht op het fjord, op doorreis overnacht, zeer rustig

Rustige plaats op doorreis, mooi zicht, vissen, geen voorzieningen, wel beetje verwaarloosd maar geen onveilig gevoel gehad

Vrij rustige plaats overdag wel wat verkeer, geen voorzieningen, naast skilift, mooi voor op doorreis

Mooie parking aan zwemmeer, inderdaad wel wat dagjestoeristen maar s avonds zeer rustig en stil, hebben hier twee nachten gestaan en enkele mooie wandelingen gemaakt in de buurt, toilet zeer netjes

Prachtige plaats in de natuur, wandelen in overvloed, zicht op de gletsjers bij goed weer, geen voorzieningen, toilet is gesloten

Hoekje om rechtsaf sta je best, onder de klif, zeer rustige nacht gehad, ideaal om plaatsje te bezoeken, wandeling in het park achter de parking

Zeer rustige plaats aan het eind van een inderdaad soms smalle weg met regelmatig uitwijkplaatsen, zijn hier tweemaal geweest en hebben geen problemen gehad noch bij aankomen noch bij vertrekken. Prachtige plaats, zonsondergang, vissen, wandelen, wc is afgesloten, geen voorzieningen behalve vuilniscontainer

Eigenlijk zijn het twee plaatsen, één net voor de brug rechts en één links. Deze laatste is de rustigste om te staan, op het rechterstuk sta je vlak naast de rijbaan. Toilet aanwezig, vuilnisbakken voor gescheiden afval aanwezig, zwemmen, vissen, fietsen, wandelen

Mooie vrij rustige plaats naast het water, wandelen, fietsen, enkele zitbanken aanwezig

midden in de natuur, wandelen naar believen, plaatsen zijn wel wat oneffen maar met de nodige manoeuvers en de blokken lukt het om recht te staan

Sitecode: 19041

Mooie rustige plaats, elec inbegrepen, vissen, goed voor op doorreis

Alles is al gezegd, alles tip-top, beter ga je het niet snel vinden

Prachtige plaats aan zee, direct aan strand, laat het idd proper achter zodat ook anderen kunnen genieten van deze lokatie

Kunnen ons alleen aansluiten bij de overige reviews, toplokatie, staat met de wielen zo goed als op het strand

Zeer rustige nacht gehad, mooie wandeling in de buurt. Meer moet dat niet zijn

prachtige plaats midden in de natuur, kan me alleen maar aansluiten bij vorige reviews. kan me wel voorstellen dat het minder leuk is bij grote drukte, wij stonden met nog één andere camper

Rustige plaats, mooi zicht, gemengde parking, toiletten in strandgebouw zeer proper, goed voor een overnachting.

Stroom en water moeten nog steeds aangelegd worden desalniettemin prachtige en zeer rustige lokatie. toppertje

Kunnen ons enkel aansluiten bij vorige commentaren: prachtig zicht, rustig, toiletten beschikbaar in zeer propere staat, vissen vanop de kaai. s’avonds nog een kleine verrassing: bij duisternis wordt niet enkel openbare verlichting ontstoken maar ook sfeervolle verlichting onder de aanwezige “tafels en stoelen “. zeer feeëriek

metalen drempel is een veerooster, kan je dus veilig over. betalend, 100 kr, enkel mogelijk via overschrijving via Vipps (Noorse betaalapplicatie). Niet mogelijk dus voor buitenlanders. wij blijven staan en bij controle betalen we graag cash de 100kr. uitzicht is fantastisch, je staat met de wielen bij wijze van spreken in de zee

jong koppel met twee jonge kindjes zijn hier aan het verbouwen, geen last van gehad, en houden deze plaats als kleine bijverdienste. 10€ P nacht, elec 2€. zeer vriendelijke mensen. prima gelegen voor wandelingen en vogelspotten in het vlakbij gelegen natuurpark. in de tuin zelf enkele tjiftjafs zien ‘spelen ‘

prima plaats om te wandelen of fietsen in de buurt, met de blokken aan één kant perfect recht gestaan, water nemen gratis, water en chemische wc lozen ook gratis

Zeer ruime plaatsen, sanitair idd ietwat verouderd maar zeer proper, ondanks de weinige campeerders dagelijks onderhoud. Enkel opletten bij aankomst dat je aan de "bovenkant" van de pad gaat staan zodat je "omlaag" kunt vertrekken. Aan de vele sporen te zien zaten er regelmatig voertuigen vast... ook wij bij aankomst. Zeer vriendelijke uitbaters, broodjesservice, prachtige wandelpaden in de onmiddelijke omgeving, mooie fietsweg naar Echternach

Topplaats, ruime plaatsen afgeboord met hagen. Alle voorzieningen aanwezig en in werking en dat alles voor 7€

Kleine wandeling gemaakt tot eerste waterval, teruggedraaid wegens drukte, daarna bleek dat je op de parking niet mag overnachten, camping opgereden, moesten parking niet betalen. 's Morgens in alle vroegte de volledige wandeling gedaan, zalig en helemaal alleen. Sanitair niet gebruikt wegens Corona

Mooi gelegen plaats, mooi zicht, naast luchtballonclub en de Koninklijke zoutmijnen die zeker een aanrader zijn. Geen gebruik gemaakt van sanitair omwille van Corona

Mooie plaats langs het water, tijdens ons verblijf altijd plaatsen vrij geweest, nochtans omwille van Corona slechts de helft van de plaatsen beschikbaar, om en om één afgespannen met lint. Sanitair niet gebruikt omwille van dezelfde Corona. Wilden één nacht blijven en dan verder, zijn een week gebleven. Mooie fietstochten te maken.

Sluit mij volledig aan bij voorgaande beoordelingen. Wij kwamen hier op 15 juli aan, 4 vrije plaatsen. Mooie wandeling naar de bron en de grot. Voor de rest midden in de natuur. Topplaats

Een locatie beoordeeldbijna 6 jaar geleden

Mooie rustige camping, goed sanitair, vreindelijke uitbating, wij konden onze plaats kiezen, hadden zich op het meer wat altijd leuker is. Met de fiets naar Volendam en Edam geweest, mooie fietswegen

Een locatie beoordeeldbijna 6 jaar geleden

Zeer mooie camping, rustig gelegen, ideaal om Amsterdam te bezoeken, wij gingen met de fiets, fietspad tot in het centrum. Ook de ArenA kan je van hieruit bezoeken, ook best met fiets of openbaar vervoer wegens gebrek aan parking in omgeving stadion.

Een locatie beoordeeldbijna 6 jaar geleden

leuke plek onder de bomen, plaats zelf uit te kiezen, mooi sanitair, zeer rustig als we nog eens in de buurt zijn komen we zeker terug

Een locatie beoordeeldbijna 6 jaar geleden

Mooie camping, centraal gelegen in de Elzas, goed sanitair, wij hadden op voorhand een plaats geboekt om meer ruimte te hebben omwille van de kinderen die meegegaan zijn, dubbele plaats gekregen in augustus. Wijnproeven op de camping, veel info over de streek te verkrijgen.

Een locatie beoordeeldbijna 6 jaar geleden

nachtje gestaan op terugreis van Elzas, aanrader, zeer rustig en zeer proper, komen zeker terug

Typische stadscamping, ruime plaatsen, sanitair in orde, wel wat last van verkeer. 50 euro per nacht betaald incl. electriciteit. Pluspunt is wel de shuttle die je in 10 minuutjes naar de metro voert, 2 € per rit, 2x per uur heen en terug. Ideale ligging om Parijs te bezoeken, in naastgelegen park is het leuk fietsen, vooral op zondag wanneer het grotendeels verkeersvrij wordt gehouden.

Enkel gestaan om te slapen op weg naar Parijs. Zeer rustige nacht gehad. Niets gezien van de omgeving of stadje zelf.

Hier enkele uren gestaan om even te rusten, mooie zeer rustige plaats.

Mooie camping, grote plaatsen, mooi zwembad, ruime voldoende en proper sanitair, zeer behulpzame dames aan de receptie. Zij wezen ons een plaats toe, indien wij wilden konden wij dit wijzigen, deden dit niet want hadden er eentje met zicht op zee. Mooie fietstochten te maken in de buurt, kaart gratis te verkrijgen bij toeristische dienst in het stadje. Bij laag water naar 'eilandje' gefietst.

Grote stadscamping, geen faciliteiten, wel redelijk rustig geslapen ondanks ligging naast rijbaan. Wij dienden wel een tijdje te wachten want alle plaatsen waren ingenomen door auto's van bezoekers van het naastgelegen zwempark.

Sitecode: 20093

Rustige plaats om te overnachten, alles aanwezig qua proper water, grijs water, toilet ledigen. En dit allemaal gratis. Hier hebben ze begrepen hoe een camperplaats er zou moeten uitzien.

Mooie, zeer rustige ligging. Mooie ruime plaatsen, sanitair proper en voldoende aanwezig. Groot zwembad aan overkant van de straat is inbegrepen in prijs, wel beperkte openingsuren.

Mooie rustige ligging naast riviertje. Stadje makkelijk te bereiken met de fiets, zeer gezellig oud stadsdeel. Zeer proper en voldoende sanitair.

Prachtige lokatie, rustiger kan je niet staan. Leuke babbel gehad met Gwen en Bart, knap hoe jullie dit beredderen, volledig onafhankelijk. Komen zeker terug als we in de buurt zijn. Geen aardbeien gekregen jammer genoeg, wel een potje, uiteraard, zelf gemaakte confituur dewelke ook heel lekker was... (-;

Mooie camping, groot zwembad, restaurant. Sanitair proper en voldoende. Camping is volgens uitbaters enkele jaren gesloten geweest en pas terug opengegaan. Mooie ruime plaatsen. Menhirs in de buurt te bereiken met fiets of te voet. Mooie fietsweg langs stuwmeer naar Valencia de Alcantara.

Hier gestaan om kasteel te bezoeken, zeer schuine plaatsen zeker niet geschikt om te overnachten. Mooi kasteel om te bezoeken, mooie vergezichten rondom. Zeer steile weg ernaar toe maar toch redelijk goed te doen.

Mooi gelegen camping, zeer behulpzame uitbater, mooie fietstochten in de omgeving, ook hierover geeft men alle nodige uitleg zelfs met een plannetje. Zeer proper sanitair, uitbater kwam zich excuseren omdat de waterpomp stuk was, kan gebeuren, 's avonds was dit probleem reeds opgelost. Wilden hier 1 nacht blijven en zijn er 3 geworden. Elke avond "bezoek" gehad van enkele steenuilen (naast inkom)

Mooi gelegen parking, wij bezochten Badajoz met de fiets en deden nog een tochtje naast het water. Stad is een bezoek zeker waard. Niet overnacht dus geen beoordeling, verder gereden naar Campo Major (20 km)

Troosteloze parking, enkel goed om Zafra te bezoeken, wat bij ons wat tegen viel. Zijn uiteraard verder gereden.

Goede camping als uitvalsbasis om Merida te bezoeken, zandpad achter camping is goed te doen met onze plooifietsen. Merida zeker de moeite waard. Camping, vooral sanitair is aan vernieuwing toe, sanitair was wel proper, voldoende en warm water.

Prachtige plaats, naast Romeinse brug en het water, chiringuita naast het water vlakbij is een aanrader. Kasteel en Romeins theater in stadje zelf is goed te voet te doen. Wij hebben rustige nacht gehad. Campinggedrag niet toegestaan maar als je enkel de stoelen buiten zet en niet overdrijft zal niemand iets zeggen, zelfs niet de politie die gepasseerd is.

Prachtige camping, eigen sanitair, mooi zwembad met ligweide (ook toegankelijk voor niet campeerders). Bus naar Caceres stopt aan ingang camping, wij deden het met de fiets en dit is zeker te doen. Ook Charco de los Baruecos (Malpartida de Caceres) bezocht, eveneens met de fiets, wel even moeten zoeken maar dan toch rustige weg gevonden, evenwijdig met de hoofdweg maar zonder auto's.

Mooie parkeerplaats aan de arena bij het binnenrijden van Trujillo (oosten), ongeveer 1,5 km verder is het centrum. Zeer de moeite waard. Hebben hier niet overnacht dus geen beoordeling hiervoor.

Rustig gelegen, sanitair ietwat verouderd maar zeer proper. Ideaal om Guadalupe te bezoeken, wij deden dit met de fiets, is wel een beetje bergop. Rustige nacht, bijna geen lawaai van naastgelegen kleine weg.

Volgens ons waren de plaatsen zeer ruim (toch die waar wij stonden, hier kon makkelijk nog een tweede camper bij op), sanitair top. Bezoek aan naastgelegen info-centrum en vervolgens met Valentino naar het natuurpark zijn aanraders. In het park kan je ook nog naar een hogergelegen kasteelruïne (dit wel zonder gids) waar je mooie vergezichten hebt. Plasencia zelf viel voor ons een beetje tegen.

Enkel geparkeerd om de wandeling te doen naar de Garganta de Inferno. 7€ betaald ... of niet wandelen. Zouden hier zeker niet overnachten vlak naast de drukke weg.

Geen voorzieningen maar dat weet je. Mooie plaats vlak naast de kasteelmuren. In het stadje zijn verschillende resto's te vinden met plaatselijke specialiteiten. Ook de nacht was zeer rustig ondanks de ligging niet zo heel ver van de weg. Onderweg hiernaartoe bezochten wij ook Béjar, Candelario en La Ancianita (oudste stierenarena van Spanje, vrij te bezoeken), alles met de camper.

Mooie plaats om La Alberca te bezoeken. Zeer rustig geslapen, geen lawaai van verkeer. Enkele km boven La Alberca ligt het Santuario de la Pena Francia, 12 km de berg op, zeer goed te doen met de camper. Zeker de moeite want boven heb je prachtige zichten over de streek rondom, klooster zelf is ook vrij te bezoeken.

Deze plaats heeft alles wat een stads-camperplaats nodig heeft: proper water, grijs water lozen, toilet ledigen, alles proper en in perfecte werking. Ligt wel naast de weg, geen beoordeling voor de nacht want enkel gestaan om Zamora te bezoeken (zeer mooi oud stadsdeel, goed te doen met de fiets).

Plaats aan stuwmeer, geen voorzieningen maar dat weet je op voorhand. Prachtig zicht, zeeeer rustig, voor de eerste maal slang waargenomen. Politie is enkele keren langs geweest dus zeer veilig gevoel. Topper, komen zeker terug als we nog eens in de buurt zijn.

Mooie plaats om Leon te bezoeken, wij deden dit met de fiets en is goed te doen. Hebben hier enkel gestaan om de stad te bezoeken. Plaatsen zijn vrij krap, zeker met langere campers, wij hadden geluk dat de plaats naast ons leeg was zodat wij meer manoevreerruimte hadden... Aan de overzijde van de straat is een winkelcentrum met grote Mercadona.

Tweede maal op deze camping, stonden wederom boven op de klip, wel zorgen voor genoeg elec. kabel. Sanitair proper en voldoende. Prijs is niet van de goedkoopste maar je hebt er wel het zeezicht "gratis" bij, wij betaalden 26 euro all in op 1 en 2 juni. Comillas + huis Gaudi zeker de moeite. Santillana del Mar (16 km rechts van Comillas) is met zijn middeleeuwse straatjes een bezoek waard.

Enkel gestaan om Santander te bezoeken met de fiets. Prima lokatie om de stad te bezoeken, mooi park tegenover staanplaats. Met de fiets ben je zo in het centrum en op het schiereiland geweest.

Mooie, vrij nieuwe camping, sanitair zeer proper en voldoende. Wij waren hier eind mei en betaalden 22 euro all in. Mooi zicht vanop de camperplaats. Onze camper is 7.45 m en wij konden hem plaatsen zonder problemen. Weg naar de camping is wel vrij steil maar goed te doen. Mooi stadje om te bezoeken.

Mooie lokatie, wij stonden hier voor één nacht op onze doorreis naar Spanje. Proper sanitair, zeer rustig tijdens de nacht. Overdag beweging van wandelaars, fietsers, bootjes die af en aan varen ...

Voor de tweede maal overnacht op deze plaats, wederom rustige nacht doorgebracht. Sanitair properder dan vorige keer.

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Super uitzicht, wij mochten de plaats zelf kiezen. Sanitair ietwat verouderd, wel proper. Op warm water 2 minuten wachten, daarna zelfs te warm maar geen probleem met de mengkranen. Aanrader

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Eerst naar camperplaats Haamstede, volzet. Daarna passantenhaven de Cluft, volzet. Verder naar deze plaats gekomen. Stonden een tiental campers verspreid over het terrein. Je kan een plaats uitzoeken en deze vervolgens reserveren aan de kiosk. Enkele plaatsen zijn wel zonder electriciteit. Proper sanitair. Wij waren blij dat de eerste twee volzet waren. Hier sta je met de neus in de natuur. Topper

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Wilden hier enkele dagen blijven staan. Camper vooraan geparkeerd, oprit richting “camping” toch gevonden. Gaan kijken, plaatsen oke, sanitair vuil, smerig en tot op de draad versleten. Hier ga ik niet naar toilet of douchen, je komt er viezer uit dan je erin gaat. Omgeving vijvers en winkels ook heel wanordelijk. Zijn uiteraard doorgereden

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Mooie plaats aan de haven, alles automatisch en makkelijk. Wandelen en fietsen in de buurt. Sanitair is oke, net en proper.

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Prachtige plaats naast de Maas, ruime plaatsen. Mooi en proper sanitair.

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Mooi gelegen op de Rijnoever, mochten plaatsje uitkiezen tegen het water. Je staat idd wat verder van sanitair en receptie verwijderd als ja achteraan staat maar voor ons geen probleem. Sanitair oke, mooie fietswegen langs de Rijn en enkele mooie kastelen, ook Boppard is een bezoek meer dan waard.

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Prachtige plaats aan het water, ver genoeg van de straat verwijderd om geen last te hebben van het verkeer. Geen voorzieningen

Sitecode: 19528

Mooie plaats aan het meer, sanitair niet aanwezig, toilet is houten bak met deksel (kan gebruikt worden maar is natuurcamping dus heel basic) douche niet aanwezig. Zeer rustig om te staan, geen geluid behalve van de vogels en water

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Prachtige plaats aan waterval, weinig of geen last van verkeer, geen voorzieningen

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Mooie overnachtingsplaats, asfalt, wc tijdens openingsuren Poolcenter. Mooie omgeving voor wandelingen, 's nachts rustig om te slapen, weinig of geen verkeer

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Rustige lokatie, sanitair in orde, niet zo druk als aan Poolcirkelcentrum

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Prachtplaats, vriendelijke uitbaters, al tweemaal geweest, prima plaats als je houdt van vissen zowel van op de aangelegde pier als met de zelf meegebrachte of gehuurde boot, voorziene plaats om vis te kuisen zodat camper proper blijft. Beetje verouderd maar zeer proper en net sanitair.

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Goed gelegen plaats om centrum te bezoeken, stad gekend voor zijn gezinsverpleging, centrum hiervan is ook op loopafstand. Rustig 's nachts, plaats is op parking bij zwembad, parking oprijden via Fehrenbachstraat, op parking even rechtdoor en op kruispuntje rechts. Camperplaats bevindt zich aan je rechter zijde.

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Terrassenkamping, mooi uitzicht over de Titisee, hier één nacht gestaan op doorreis naar Zwitserland, aanrader om zeker terug te komen, mooi sanitair

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Mooie lokatie met uitzicht op de Oostzee, fietspad loopt langs camperplaats. Hebben hier gestaan voor overnachting om dag later oversteek te maken richting Zweden, slechts enkele km van de haven verwijderd.

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Wat ons betreft, alles wat een camperplaats moet hebben, prachtig uitzicht, mooie wandelingen en fietstochten mogelijk in de buurt, fantastisch sanitair, vriendelijke mensen, warenhuis op fietsafstand, alles even proper en netjes. TOP

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Doorgangsparking, goed sanitair, mooie plaats

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Mooie staanplaats, geen voorzieningen maar we hebben alles bij wat we nodig hebben. Mooi uitzicht, elanden tegen gekomen op weg ernaar en bij vertrek. Zeer rustig, bijna geen verkeer.

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Prachtige lokatie in de haven, zeer vriendelijk en behulpzame uitbaters. Mooie omgeving om te fietsen, wandelen. Sanitair dik in orde

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Prachtige plaats in natuurgebied, al enkele malen gestaan, kleine bib in inkomgebouw om boeken te wisselen. Vissen, wandelen, fietsen, tuinen Appeltern, alles in de onmiddellijke omgeving.

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Geen plaats meer, veel zweden staan hier voor het weekeind. Enkele honderden meter westwaarts is nog een parking waar we gestaan hebben met een 5-tal campers. Ystad makkelijke te bereiken met de fiets, mooi stadje. Geen voorzieningen, wel mooie omgeving om wandeling te maken.

Een locatie beoordeeldbijna 7 jaar geleden

Zeer grote camping, ruime plaatsen, meerdere zwembaden, kort bij El Escorial en Valle de Los Caidos. Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel, men gaat mee tot op je plaats, bevalt het je niet kan je wisselen.

Zeer rustig gelegen lokatie met zicht op kanaal. Hebben hier enkel overnacht maar is zeker een aanrader, kort bij de Loire, Sancerre, ...

Goede camping, vriendelijke dame, wij mochten kiezen waar we wilden staan. Sanitair verouderd maar werkte allemaal zoals het hoort. Ruime plaatsen, mooie fietstochten in de buurt. Voor ons viel het lawaai van de straat zeer goed mee. Mooi kasteel en mooie omgeving, bezoek zeker waard.

mooi gelegen stadscamping met terrassen, sanitair deels verouderd, deels vernieuw, lekker meegenomen is het zwembad dat het hele jaar door open is. Ideaal om de stad te bezoeken te voet of per fiets (wel steile stukken) s' Nachts wel wat geluid van naastgelegen weg maar viel best mee. Bijhorend restaurant is zeker aan te bevelen, zeer lekker gegeten voor zeer schappelijke prijs (en we kregen er een wedstrijd van Barcelona gratis bij op verschillende schermen, daar moet je dus wel tegen kunnen)

rustige camping met zowel zonnige als schaduwrijke plaatsen, sanitair oke, restaurant aan te bevelen => topper wat ons betreft 20 euro betaald voor 2 personen enige minpuntje: alhoewel aangeduid open van juni tot september was zwembad toch reeds gesloten op 22 sept

Sitecode: 41937

Prachtig gelegen, stonden met de wielen praktisch op het strand. Zeer rustig, ideaal om te bekomen na inbraak in camper in Gerona. Mooie botanische tuin in de buurt, in stadje vele mogelijkheden om te eten en te winkelen. Wij betaalden 18 € per dag, all in

Mooie plaats, er stonden enkele campers met de luifels open, ééntje stond dwars dus ... geen plaats meer. Aan de andere kant van de kerk is echter ook nog een parking en we hebben ons dan daar gezet en niet alleen, geen commentaar gekregen dus goed overnacht en s ochtends verder gereden

Mooie plaats naast het water, rustig, sani verouderd maar nog oke, faciliteiten in orde, wij hebben kunnen water innemen zonder betalen

Mooie ruime plaatsen zonder voorzieningen, rustig. Als je zee wil zien rij je echter beter naar Plage Piémanson, hier sta je echt op het strand ( gaan kijken, niet geslapen )

Prima lokatie, zeer rustig, sani is inderdaad verouderd, toen wij er vertrokken op 11/09 was men een nieuwe zuil aan het installeren voor het nemen van water, lozen grijs water, ledigen toilet

Kan mij enkel aansluiten bij alle vorige positieve commentaren. TOP

Hier geweest op 15/9 voor bezoek aan de stad. Geparkeerd om 12.30 uur en teruggekomen om 14.45 uur: camper opengebroken en volledig doorzocht. Dit ondanks dat er auto’s af en aan rijden en er vlakbij enkele cafe’s zijn waar volk aanwezig was.

Gestaan na oversteek vanuit Zweden, kwamen aan rond 23.00 uur, zeer druk omwille van einde voorstelling. Nadien zeer rustig, wel wat moeten manoevreren om min of meer vlak te staan, terrein helt naar alle kanten, ook zeer stoffige toestand.

Ideaal gelegen om Goteborg te bezoeken, wij zijn met de fiets gegaan, fietspad naast camperplaats, alles staan duidelijk aangegeven. Wij hebben hier enkel gestaan om stad te bezoeken, niet overnacht omwille van meerdere meldingen van diefstal. Met de fiets heb je de stad op enkele uurtjes wel gezien, overnachten is dus niet echt noodzakelijk. Betaald aan parkeermeter op naastgelegen, grote parking.

Zeer mooie lokatie, ideaal om Marstrand te bezoeken. Je weet als je naar hier komt dat er geen voorzieningen zijn, ik begrijp dan ook niet dat je een slechte beoordeling geeft omdat er 'niets' is. Prachtig uitzicht, zeer rustig om te overnachten. Mooie wandelingen vlakbij

Wij hadden geluk en stonden aan het water, prachtige zonsondergang gezien. Smogen is de moeite om te bezoeken, zeker de houten kade met de winkeltjes. Op de camperplaats was zelfs 24 uur bewaking. Betaald via app, je kan stopzetten wanneer je vertrekt, je moet dus effectief enkel de geparkeerde tijd betalen, geen minuut langer

Twijfel of dit nog effectief een camper plaats is omdat er enkel parkeerplaatsen gemarkeerd zijn voor gewone auto's. Geparkeerd rechts achteraan tegen rotswand, zeer mooie wandeling gemaakt net voorbij parking tussen de rotsen. 's avonds gaan staan op camperplaats centraal op eiland, mede omwille van aanwezigheid grote hoeveelheid jeugd met caravans en bier die midzomernacht kwamen vieren..

Gestopt voor voorzieningen, niet overnacht, wel binnen geweest in grote sportwinkel. Bij oprijden parking winkel linksaf en vervolgens helemaal rechts achteraan in de hoek zijn de prima voorzieningen. water lozen, water innemen, toilet ledigen.

Overdag wat verkeer, 's nachts rustig, toen wij aankwamen stonden er 2 andere campers zodanig geparkeerd dat de plaats zo goed als vol stond.... Als je gaat staan zoals voorzien is er plaats voor een 6-tal campers. Vlak naast water, natuurgebied, visplaats aan brug.

Inderdaad zeer grote camping, het was zeer rustig toen wij er waren. Wel vrij duur, wij betaalden 36 euro per nacht met ACSI-kaart.... Sanitair was in orde

Mooie plaats omwille van het prachtige uitzicht, wc lozen en vuil water lozen zijn NIET mogelijk, vers water innemen aan andere kant van de haven is wel mogelijk. Electriciteit voor vier plaatsen, de rest heeft geen elektriciteit.

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Voor ons een dikke tien alleen al omwille van de ligging. Hier overnacht op 16 mei 2018, niemand gezien, sanitair is toch open en proper en elektriciteit is aanwezig, indien gewenst. Men vraagt het geld in een enveloppe in de brievenbus te deponeren, met veel plezier hebben we dit dan ook gedaan. TOPPER. Restaurant opent pas op 3 juni.

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Rustige plaats, wandelingen bij de vleet in de buurt.

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Prachtige lokatie naast kanaal, alle voorzieningen aanwezig, sanitair proper en ruim voldoende. Ideaal om omgeving te verkennen met de fiets.

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Ruime plaatsen gescheiden door een haag, prima plaats om Volendam te bezoeken en om te vertrekken met de fiets om de omgeving te verkennen. Er komt iemand langs om te ontvangen.

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Toegekomen, rijden tot voor slagboom, blij dat we kunnen stoppen want we zien vele lege plaatsen. Slagboom blijft gesloten. Op intercom geduwd: parking volzet. Andere camperaars hebben uitleg gegeven: bij het oprijden betaal je voor 24 of 48 uur. Ook al ben je weg na bvb 8 uur, tot de 24 uur om zijn blijft deze plaats leeg... begrijpen wie dat kan. Achterwaarts terug druk kruispunt moeten oprijden...

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Mooie rustige cp naast sportveld, ideaal gelegen om Oradour te bezoeken, makkelijk bereikbaar met de fiets.

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Mooie ruime plaatsen, zeer proper en ruime sanitair, prima gelegen voor bezoek aan Burgos, met de fiets langs de rivier, prachtige stad

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Prachtig gelegen tussen de bergen, mooie ruime plaatsen, mooi ruim zwembad (badmuts verplicht!!!), bezoek zeker ook Fuente Dé (kabelbaan de bergen in) en het stadje Potes zelf is ook leuk. Piquos de Europe zijn prachtig om rond te rijden

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Prachtige lokatie boven op de klif, zeer ruime plaatsen, wel zorgen dat je voldoende kabel bij hebt, sommige electriciteitspunten staan iets verder af, wel voldoende. Proper sanitair. Mooi stadje om te bezoeken, met de fiets ben je er zo.

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Prachtige lokatie, terrassencamping, zeer behulpzaam, mooi en proper sanitair, goed winkeltje, zwembad, kortom alles wat je kan verlangen aanwezig

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Op camping zelf gestaan, 50 m van strand en zee, prachtige locatie, mooie buurt om te fietsen. Gezellige markt in het dorp. De moeite waard

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Twee nachten gestaan, tweemaal controle/betalen geweest. Mooie lokatie vlakbij strand, met de fiets ben je zo in het stadje.

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Typische stadsparking, ideaal gelegen om Trondheim te bezoeken, je weet waar je naartoe rijdt op zulke plaatsen dus moet je ook niet te veel verwachten. Zeer druk, ik denk best dat als je kan in de voormiddag het meeste kans is op een plaats, de meesten vertrekken in de morgen.

Sitecode: 19159

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Gelegen naast het meer, iets te weinig elektrische punten, dankzij bereidwillige camper kunnen splitten, mooi gelegen tussen de bergen met zicht op gletsjer, sanitair oke.

Sitecode: 20532

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Mooie plaats naast het meer, zelf je plaats kiezen. Gelijke prijs ongeacht of je al dan niet elektriciteit neemt. Prima overnachtingsplaats.

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

In 2016 naartoe gegaan, mochten zelf plaats kiezen. In 2017 terug geweest, plaats gereserveerd aan het meer. Winkeltje op camping waar je 's morgens verse broodjes kunt halen. Restaurant met zicht op meer, al enkele keren gegeten, steeds zeer lekker. Aan het zwembad kun je tv gaan kijken als je wil (tour de France) Voor de rest, typische camping aan een meer.

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Mooie camping, wij hadden geluk, tussen ons en het meer stond enkel een klein laag tentje... Voor hetzelfde is dit een andere camper en zie je niets meer. Gefietst naar centrum van stadje Iseo, is goed te doen.

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Mooi gelegen camping vlak naast het meer. Bijboeken was voor ons geen probleem (was nochtans in juli). Vlak bij centrum waar je de boot kunt nemen naar de 3 eilanden.

Sitecode: 21989

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Mooie plaats vlak bij strand, beetje opletten dat je niet vast rijdt, zandige ondergrond op sommige plaatsen. Tijdens ons verblijf was de meter stuk, dus gratis gestaan. Camping zelf was gesloten bijgevolg ook geen sani, camping is wel een eindje weg van de camperplaats.

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Als je houdt van natuur is dit een prima plaats, tussen het groen naast een vijver. Restaurant ook aanwezig, geen gebruik van gemaakt, dus ook geen beoordeling. Voor 5 euro dik in orde, electriciteit apart te betalen met munten

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Mooi gelegen plaats bij de wijnboer, wij zijn uiteraard gaan proeven. Mooi uitzicht, mooi stadje is bezoek meer dan waard.

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Grote, typische stadsparking voor cp's, alles aanwezig wat moet, wij hadden geluk, stond redelijk vol maar wij vonden toch een plaatsje naast het water. Ideaal om Trier te verkennen.

Een locatie beoordeeldbijna 8 jaar geleden

Twee nachten gestaan alvorens de overzet naar Noorwegen te nemen. Top locatie, mooi zicht, goede sanitair, kortom alles wat je nodig hebt is aanwezig.

Een locatie beoordeeldongeveer 8 jaar geleden

Parkeerterrein inclusief camperplaatsen VOLLEDIG gereserveerd voor supporters basketbal. Uitgeweken naar naastgelegen parking tennisclub en waren niet alleen.

Prachtig gelegen, wij stonden tegen het water. Propere camping en sanitair. 31 € voor 2 nachten. Aanrader

Je kan natuurlijk 'altijd' beter staan maar deze is ook dik in orde. Voor ons yuppie

Een locatie beoordeeldbijna 9 jaar geleden

Prachtig gelegen, uitstekend sanitair, 20 € per nacht betaald (NOK 190), elektriciteit inbegrepen, wel op vertoon ACSI-kaart, anders NOK 280. Vissen zonder vergunning kan en mag. Aanrader.

Een locatie beoordeeldbijna 9 jaar geleden

Zeer mooie plaats gekregen. Sanitair niet van het modernste maar zeker oke. Zeer goed en zeer goedkoop restaurant bij de camperplaatsen. Voor overnachting met elec. 2 hoofdschotels en nog een 3-tal biertjes 50 euro betaald.

Sitecode: 20919

1 overnachting gestaan, mooie plaats, goed sanitair, goede voorzieningen.

Een locatie beoordeeldbijna 9 jaar geleden

Al enkele keren gestaan, ideaal voor bezoek aan Roermond. Ook mooie natuur in de buurt om te fietsen.

Een locatie beoordeeldbijna 9 jaar geleden

Wij hebben hier al enkele keren gestaan voor 1 of 2 nachten. Zeer mooi gelegen, veel scheepvaartverkeer, wij hebben oa één van de grootste ter wereld zien voorbijkomen, MSH Zoe, prachtig om zien. Ook ideaal voor vogelliefhebbers. Vlakbij een Spar, beperkt aanbod, aan afrit autoweg 2km richting Kruiningen: Aldi Goede uitvalsplaats voor zowel wandel- als fietstochten, plaats ligt op fietsknooppunt.

Een locatie beoordeeldongeveer 9 jaar geleden

Mooie plaats kort bij centrum. Veel fiets en wandelmogelijkheden. Wel wat last gehad van de kerkklokken die geregeld luiden, ook 's nachts