@PeterMiddel
- 2008
Camping gemist maar doorgereden tot aan Mirador Valdearenas. Iemand die zich voorstelde als werkzaam bij de politie waarschuwde dat deze mooie plaats en het weggetje s'nachts onrustig kunnen zijn door jongeren, m.n. in weekend. Hij reed met mij mee en toonde mij de bosrand rijdend langs het Centro de Ocio met uitzicht op het meer. Bovenlangs blijven staan, zei hij. Inderdaad doodstil. Is mij goed bevallen. Ondanks bordjes verboden te camperen !
De situatie is zoals beschreven. Alleen grijs water lozen. De rest werkt niet. Ik had nog even contact met de politie over waar ik gedurende de nacht mocht staan. Dat is aan de kant van de voorzieningen. Rond half acht 's avonds geheel geblindeerd gooide iemand een ei tegen mijn raam. Uiteraard niemand te bekennen. Ik ben wel direct vertrokken. Overdag heb daar zonder problemen gestaan. Castillo en sanctuario schitterend.
Toen ik aankwam werkte alles perfect inclusief de stroom. Voor het openen van het WC putje moet je eigenlijk een tentharing o.i.d. hebben. Het deurtje van het sportcentrum stond open. In de verste hoek is een kantoortje en daar heb ik 3 euro betaald voor 24 uur. Geweldig. Kritiekpunt? De mevrouw vertelde dat het kasteel permanent gesloten was.

Goede parkeerplek nabij centrum. Kraantje voor WC werkte ook niet. Je mag hier niet overnachten volgens bordje.
Niet te vinden met de gegeven coördinaten. Gewoon in het rijtje gaan staan op de andere camperplek.
Inderdaad is het voorzieningenkastje knullig van opzet. De markt is op zaterdag van 8 tot 15 uur. Die wordt gehouden op de plaats van de in en uitgang van het park. Je kunt tijdens die uren dus niet weg. Het toeristenbureau adviseerde mij 50 meter terug bij de rotonde op de grote parkeerplaats te gaan staan. Rustige overnachting gehad.
Mijn vraag is meer of het veilig is. Ik ben op het lege boven liggende parkeerplein gaan staan. Ben op de mountainbike de stad ingegaan. De stad is fietsonvriendelijk (over trottoir en zeer steil), maar mooi. s' Nachts is het oorverdovend stil. Per saldo geen gevoel van onveiligheid.
Super de luxe. Wat is het camperleven toch mooi. Alle voorzieningen werken perfect. Geen stroomaansluiting? Dat is voor de kniesoren.
Campers worden hier als vorsten ontvangen op een heus camper park. Beschamend mooi. Geen 5 sterren, omdat er geen zwart water spoelkraan is en dat maakt de friswaterkraan verdacht. En verder, ja er is wat extra omgevingslawaai, maar als je slaapt hoor je dat niet.
Grote ruimte om te parkeren. s'Nachts oorverdovend stil. Ik stond daar dan ook helemaal alleen. Relatief veilig door het recreantenverkeer over de groene route. Wandelen over de groene route raad ik niet aan i.v.m. lange koude tunnels. Fietsen is fantastisch, maar neem jasje mee. Je rijdt terug constant licht naar beneden. Voor in tunnel lichtknopje indrukken! Alcoy is aardig maar niet bijzonder.
Ik heb gebruik gemaakt van het reserveringsaccount. werkt perfect. 10 euro vooruitbetalen. Daarna nog 2 keer een nacht bijgeboekt. Gezien voorzieningen is de prijs acceptabel. 4 euro voor stroom is relatief veel. Mooie en veilige camperplek.
Sitecode: 62065
Je rijdt zo met de camper naar Sad Hill ( mooi hoor), maar neem dan niet het steile pad vanaf de parkeerplaats, maar vanuit het dorp. Al wandelend kwam ik 2 personenauto's tegen.
Geparkeerd vlakbij restaurant. In de vooravond veel jeugd en rijdende auto's omdat 50 meter verder een voetbaltrainingslocatie is. Twee keer overnacht en van daaruit Bilbao bekeken. Voelde niet onveilig.
Prima plek voor service. Het zwart water putje bleek helaas verstopt. Onfris. Rommelige plek met grote oplaadwagens.
Fantastisch als servicepunt. Alles gratis en goed werkend. Staanplaatsen ter grootte van gewone auto. Maar overnachtrn mag toch niet.
super voorzieningen
Wij vonden de plaats zelfs te vies om te overnachten. Misschien hebben ze meer verstand van golfen.
premium serviceplaats
Fijne CP met goede voorzieningen. Ik heb 26 euro +5 euro stroom betaald voor een overnachting. Inderdaad moest ik mijn originele kentekenbewijs inleveren i.v.m. ZTL Voelt niet lekker. Plaatsen wel ruim maar ongeveer 7 meter lang.
Mooie en rustige CP. Jammer dat er geen geen afvoer is voor zwart water. De putjes voor grijswater liggen niet in een kom zodat je makkelijk morst. Verder perfekte ligging.
Coördinaten zijn prima. De grote parkeerplaats is niet vol, 's avonds zelf verlaten. Goede plek om het centrum te bekijken. Wel veel verkeerslawaai. Betaalautomaten waren stuk, dus gratis CP.
Alle voorzieningen incl. stroom gratis. Schitterend gelegen met uitzicht op oude stadje. Mooier en goedkoper tref je nergens. Alleen tot 12 uur 's nachts veel herrie van jongelui (hangen en voetbal) en van de bezoekers van het picknickgebied achter de CP.
Alle eerdere reviews kloppen nog. Een camperplaats voor jou alleen.
Supergrote parkeerplaats. Geen camperplaatsen gezien. Overigens ook geen enkele camper! 's Nachts was de hele plaats verlaten. Bijna surrealistisch. 's Morgens en 's avonds veel joggers in het park. 100 meter het park in sta je aan een binnenzee. Helaas te vies om te zwemmen. Historisch Taranto is nog ruim 5 km ver.
Sitecode: 20370
Ik was hier 12 augustus 2021. Niets kunnen vinden dat op een camperplaats duidde.

Geweldige camperplek op een reusachtig terrein bij een arenagebouw dat door de EU is meegefinancierd. Het project lijkt mislukt gezien de staat van het gebouw. De camperaar is de overwinnaar. Heerlijk rustig.
Zeer vriendelijke ontvangst. Naast alle gratis voorzieningen kregen we zelfs een welkomstbiertje. De beheerder wil graag meer touristen trekken naar 'zijn' provincie Molise. Op maandag en dinsdag is het complex gesloten voor activiteiten. Zo ook het restaurant. Rustige overnachting in mooie natuur. Aan te bevelen voor natuurliefhebbers.