@Pfrintner
- 2021
Gloednieuwe, voorbeeldige parkeerplaats, waar nog niet alles werkt, maar dat gaat het worden. Voor € 7 per nacht - een echt geschenk van de gemeenschap, bedankt daarvoor! Minpuntje: ONDER het plein staat te lezen dat je BOVEN bij de VVV moet betalen. Richt gewoon een brievenbus in met invulbare enveloppen. 99,9% van de kampeerders zal dankbaar storten.
Betaalbare luxe - naast de gebruikelijke voorzieningen is er een sauna, infraroodcabine, minimarkt en een groot restaurant. Half oktober is de camping voor maximaal een derde bezet en zijn de prijzen echt matig voor de faciliteiten en de ligging. Op deze reistijd moet u er echter rekening mee houden dat het op 1.300 m 's nachts koud kan zijn en de opwarmende zonnestralen op zijn vroegst rond het middaguur de smalle vallei bereiken.
Over het veld zelf is alles geschreven. Wat het onderscheidt van de rest is het naastgelegen restaurant "Oliver kocht". Wie hier zijn ingeblikte ravioli opwarmt, is niet meer te redden. De keuken is nuchter maar van een zeer hoog niveau, terwijl de prijzen aangenaam zijn laag.Voor deze kwaliteit heb ik hem al twee keer zoveel betaald (hopelijk leest de verhuurder dat niet).
Op de meeste plaatsen werkt niets zonder wedges; als je op de eerste rij zit, zit je in de etalage op de strandpromenade; 5* voor het restaurant; Markt op het plein helaas gesloten; de vliegtuigen van/naar Split zijn/liggen hier wat hoger en zijn minder storend dan op Čiovo; de watertaxi vertrekt een paar passen ten westen van de camping en rijdt elk half uur in 20 minuten naar Trogir (€ 7,50 retour).
Vrij kleine, vertrouwde, zeer schone plaats met een restaurant en uitzicht op zee. De oprit is borderline voor grotere Womos maar haalbaar. Als je uit de SE komt, neem dan niet de eerste optie die door het navigatiesysteem wordt gesuggereerd, het is bergafwaarts zoals in de achtbaan. 170m verder is er een tweede mogelijkheid. Soms kookt de huisbaas in de "Peka", een soort vuurpot. Vooraf wordt gevraagd wie er 's avonds een portie wil. Zeker mee eens! Geweldig!
Sitecode: 19313
Gelegen onder de Jadranska Magistrala, direct aan zee. Ideaal voor een tussenstop. In- en uitstappen is grens voor grotere campers. Alles is aanwezig, wat je nodig hebt, klein restaurantje op het plein. Hoe mooi de stoelen op de eerste rij ook zijn, bij wind en hoge golven moet je ze vermijden, anders heeft het voertuig 's ochtends een zoutkorst die je op je boterham kunt strooien.
Een droom voor elke schaduwliefhebber. De zon maakt nauwelijks kans door het bladerdak van de oude bomen (maar de schotelantenne ook niet). De sanitaire ruimtes zijn nogal rustiek, maar blijkbaar is de renovatie van de douches al begonnen. Voor sommige plaatsen is een stroomkabel van minimaal 25 m vereist. Het zwembad en een van de wasplaatsen zijn vanaf half september gesloten. Een deel van de opgravingen ligt op een steenworp afstand.
Schitterende overnachtingsplek (max. 2 nachten) op weg van of naar het zuiden. Lekker vlak op een weiland met elektra. Behoort tot de Roseggerhof met een kleine maar fijne kaart. Probeer de Karinthische vleesnoedels (vergelijkbaar met Kasnoodles maar gevuld met gehakt en overgoten met vloeibaar reuzel). Aan het lichaam kun je niet veel meer doen, maar heerlijk! Ook een goede reden voor de steendennen achteraf.
Sitecode: 51963
Beste gemeenschap, bedankt voor een bijna perfecte parkeerplaats, centraal gelegen, maar toch op het platteland met V/E tegen een eerlijke prijs. Je kunt de 5e ster verdienen als je toiletten inricht. Dat zou ook een "opluchting" zijn voor de vele fietsers. Als je consumeert in de leuke strandbar naast de deur, kun je daar je ontlasten, maar alleen tijdens openingstijden. Het gerucht gaat dat ook dat binnenkort geschiedenis zou kunnen zijn.
Gevaar! Kaartautomaat bij de in-/uitgang wordt vernieuwd, afgeplakt en buiten gebruik. Desondanks is parkeren hier niet gratis, er is een werkende kaartautomaat direct naast de in-/uitgang. Dit staat ook uitgebreid beschreven op een groot bord bij de ingang. Toch schrijft de inspecteur momenteel het boek 'De 100 domste excuses waarom ik geen kaartje heb'.
Vanwege de vele negatieve recensies: overvolle, stoffige zandwoestijn die bij regen in een moeras verandert, geen elektriciteit, geen wifi, toilet verschrikkelijk en alleen overdag open, maar reken er € 16 voor ... Ik was voorbereid op de ergste, dan maar eerder aangenaam verrast. Daar waren twee redenen voor: ik kreeg een van de felbegeerde stoelen direct aan de Isar-promenade en de kaartautomaat was kapot. Dus waar voor je geld was OK ;-)
Kamperen in augustus: vanaf 16.00 uur arriveren ze, de legioenen optimisten, allemaal hopend op een mooie, grote staanplaats met elektriciteit en alle comfort. Ze reden door of stonden – illegaal – met niets op de parkeerplaats. Als je 's ochtends aankomt, is de kans op een legale plek op deze echt mooie, goed uitgeruste standplaats groter. Waar voor je geld: ook vanwege de locatie OK.
Mooi gelegen, zou de aan- en afvoer bijna als voorbeeldig kunnen worden beschouwd als het geen a.d. Verkeerd pad, geldt ook voor parkeerplaatsen, zelfs zonder wiggen rolde ik mijn bed niet uit, maar voor €17,50/nacht kon je een terrasje betalen. De toiletten achter het Kurhaus aanwijzen als onderdeel van de parkeerplaats is moedig, je moet geen haast hebben en a.d. Openingstijden van 07.00 uur tot 22.00 uur worden niet door elk spijsverteringsstelsel aangehouden.
De plaats wordt gedomineerd door "echte" kampeerders (die met de grote rugzakken en de kleine tenten). Maar ook oude tassen (zoals ik) met de grote stacaravans en de kleine xxxx (gecensureerd) zijn welkom en vinden ruime plaatsen met water- en elektriciteitsaansluiting. Het sanitair is eenvoudig, maar functioneel en schoon. Overdag kun je luisteren naar het geluid van voorbijrazende motoren. Stil 's nachts, behalve wanneer de spanten feesten.
Het zit allemaal in de mix. Hier worden de langkampeerders niet verbannen naar getto's, maar behoren ze tot de dagkampeerders in hun stacaravans, caravans, (voortent)tenten in alle maten en de piepkleine tenten van trekkers en motorrijders met motor- en wielaandrijving. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze hebben geen waterglijbanen, wellnessruimtes en leuke animators nodig, alleen de prachtige natuur rondom de camping. Dat maakt hem zo schattig.
Relatief grote plaats in prachtige omgeving. Het kan zijn dat de sanitaire voorzieningen i.d. Het hoogseizoen is krap, nu (eind september) had ik dat niet zo. Medewerkers zijn constant aan het schoonmaken, wat zeker makkelijker zou zijn met modern sanitair. Hiervoor lopen ze door de rijen en nemen ze desgewenst de vuilniszak mee (zo heb ik het nog nooit gezien). Porties in het restaurant zijn niet de grootste maar goedkoop en goed.
Een idylle! Op weg naar huis vanuit Kroatië kun je aan het werkelijk sprankelend schone en ongediertevrije sanitair zien dat je weer in Oostenrijk bent. Oké, de heerlijke natuurlijke zwemvijver kan niet helemaal op tegen de Middellandse Zee, maar de verkoeling is hetzelfde, alleen zonder zoutkorst :-). Prijs / prestatie verhouding is absoluut top! Menig "zuidelijke" campinguitbater zou hier een vakantie moeten nemen en een voorbeeld nemen!
Vanaf wo. sept. wordt het lekker rustig in Kroatië, je kunt je parkeerplaats kiezen en... Niet in 2021! Gek wat er aan de kust gebeurt. Ik heb nog een plaats i.d. Midden te pakken. Alles is geschreven over de plaats die ik NIET KAN bevestigen is dat de netheid beter zou kunnen zijn en de wifi-ontvangst slecht zou zijn. Een steraftrek, want dat is meestal Cat.C geen wateraansluiting geeft. Hoeft niet op elke plaats te zijn, maar elke 25m!?
Als u geen strandvakantie wilt doorbrengen, is de lente de betere keuze. In september is de waterval minder spectaculair en is de voormalige weide verdikt tot een stoffige steppe. Ik denk dat toen ik probeerde een schroefpin in te draaien, ik haar zelfs hoorde lachen. De sanitaire voorzieningen zijn als het totaal. De faciliteit is vrij rustiek maar schoon en de familie Schweinderl bracht hun vakantie gelukkig ergens anders door :-)
Het noorden van Oostenrijk biedt absolute rust en koele nachten. Aan de NO-Zipferl vanaf de Müllerteich, 350m v.d. Buiten de CZ grens is diepe ontspanning aan de orde van de dag, nauwelijks auto's en tweewielers alleen met een wadan aandrijving. Aan- en afmelden in het recreatiecentrum (200m), gastro daar. De percelen zijn voldoende voor voertuigen tot maximaal 8m en bieden stroom-, zoetwater- en afvalwateraansluitingen. Sanitair: voorbeeldig, zwemmeer: niets voor warme douches, een fiets is aan te raden om te winkelen.
Zeer rustig, maar toch dichtbij de stad, veel ruimte, voldoende stroomaansluitingen, een aan/afvoer en dat alles voor een eerlijke prijs. Camperhart wat wil je nog meer? Wel, er is nog iets, beste gemeenschapsvaders en -moeders. Als je nu een toilet zet, stem ik je tot de meest campervriendelijke gemeente van het jaar ;-)
Leuk, vriendelijk, vertrouwd, alleen de receptie suggereert een aangenaam verblijf. Zo was het! Vrije stoelkeuze op een grote weide, direct aan de Thaya, veel relaxte campers, ver van de drukte, wifi tot in de laatste hoek van het plein, oud maar brandschoon en overvloedig sanitair, douches met een 50 cent insert niet meer helemaal up-to-date, maar met u kunnen opnemen door gemakkelijk met een muntstuk. Thayatal fietspad voor de deur
Betaalde parkeerplaatsen kunnen een grap zijn. Gewoon opstarten, eventueel aansluiten op een van de krachtzuilen, muntjes inwerpen, klaar! Het resterende tegoed is eenvoudig af te lezen door op de knop voor het aansluitnummer te drukken. De kleine maar goed gesorteerde winkel is een bezoek waard. Al het andere is al geschreven
Hier kunt u eindelijk zien wat ASFINAG met ons geld doet, behalve ons lastig te vallen met bouwplaatsen. Alles brandschoon, ook de toiletten, een automaat met drinkbare koffie, het hele systeem is videobewaakt en 's avonds verlicht. Er is zelfs een aan- en afvoerstation voor stacaravans. Dit maakt de parkeerplaats ook aantrekkelijk voor vrachtwagenchauffeurs en tegen de avond staan ze helaas ook op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen.