@Putzele
- 2020
- Sunlight T 58 Adventure Edition
- 2019
Dit is mijn tweede keer hier, want deze camping is prachtig gelegen en extreem rustig. Dit jaar is het echt overvol. Er overnachten waarschijnlijk zo'n 250-300 campers per nacht. Dit komt zeker deels door de nieuwe wetgeving in Slovenië die het parkeren van campers op parkeerplaatsen verbiedt. Hierdoor verdwijnt 80% van de beschikbare parkeerplaatsen volledig.
De overnachtingsplek bestaat nog steeds, maar niet meer op de oorspronkelijke locatie, maar min of meer schuin eronder, vlakbij het politiebureau. Het is er extreem druk. Overnachten kost in de omgeving doorgaans € 23 per nacht. Niet erg aantrekkelijk, maar wel midden in het centrum.
De camping is ideaal gelegen aan het meer. Fantastisch... MAAR!!... OOK DIRECT AAN de snelweg. Niet geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor lawaai. Het lawaai van de snelweg is extreem luid, zelfs 's nachts. Zonde, want de ligging aan het meer zou/is fantastisch.
De parkeerplaats bevindt zich niet op de parkeerplaats van Seewirt, zoals geadverteerd, maar 200 meter verderop aan de linkerkant, in een weiland met bomen en struiken. Het is eigenlijk best mooi, met veel groen eromheen en een prachtig uitzicht op de bergen... en nu de MAAR!! Het ligt op minder dan 50 meter van de zeer drukke hoofdweg. Het verkeerslawaai is ondraaglijk!
De parkeerplaats biedt plaats aan vier campers. Het is echter vrij druk, dus stonden er minstens acht campers om ons heen. Redelijk aantrekkelijk, maar relatief rustig ondanks de B320, de rijksweg die door Liezen loopt.
Allereerst: bedankt voor de mogelijkheid om hier in de zomermaanden te verblijven (alleen in de zomer!)! Het is een parkeerplaats, direct naast de afrit van de snelweg (je hoort de afrit!), op ongeveer 300 meter van het meer, waar je maar ÉÉN nacht kunt verblijven. Het dagtarief is € 8, het nachttarief van 22.00 tot 8.00 uur is € 15. Dat betekent dat je € 25 betaalt als je om 16.00 uur aankomt en om 10.00 uur vertrekt. Ik vind dat een prima prijs! Er is verder niets inbegrepen.