@Smid-co
- 1978
- Hymer B-Klasse 584
- 2002
- Integraal

Fijn voor de mogelijkheid hier te verblijven. We zien een gemeente die haar best doet met haar beperkte middelen iets leuks van het dorpje te maken. Daar past deze bescheiden camperplaats prima bij. Complimenten.
Één plek beschikbaar, op een enorme parking. Hoe kun je als camper voor deze plaats kiezen als de kans dat de ene plek bezet is toch wel erg groot is. Zo is deze plek niet in te plannen als rustplaats onderweg, en de volgende dag nog wat rondkijken en boodschappen doen. Risico genomen en de camper er naast gezet.
Dit is wat een camper nodig heeft. Een rustige plek met de essentiële voorzieningen, met ruime mogelijkheden als strand, fietsen en een stadje in de buurt. Elke goede camper heeft een toilet, douche enzo aan boord. Maar een goede plek met water en stroom is onbetaalbaar. Als je een hotel of camping verwacht, ga dan beter daar naar toe.
Rustig geslapen vlak bij het centrum. Prima oplossing. We komen terug.
Prima plek, midden in de stad, toch rustig, voorzieningen die een camper nodig heeft. Hadden we niet verwacht te vinden, achter een tankstation. Gelukkig hangt er een GROOT, blauw/wit camper bord.

Prima plek. Zo is een camperplaats bedoeld. Fantastisch uitzicht op de nachtelijke sterrenhemel, zonder hinder van al te veel strooilicht.

We voelen ons hier prima op ons gemak. Eenvoudig, maar hartelijk en gastvrij.
CP en het restaurant “ Chalet du Montal” zijn echt direct naast het hier toegankelijke riviertje La Cure, een 1e categorie (vlieg)vis rivier. Naast vissen kun je in deze buurt wandelen, zwemmen, fietsen, natuurstruinen, klimmen, kajaks en quads huren Het restaurant is eenvoudig, maar er zijn ook gastronomische restaurants op een paar kn afstand. Bourgondisch dus.
Satelietontvangst geen probleem, zolang je niet in de schaduw van de bomen staat. Met drie (!) mogelijke terreinen moet dat geen probleem zijn. De borden bij de feestzaal geven de mogelijkheden aan, het is inderdaad even zoeken.
Sani-zuil in het dorp. Overnachten zal wat lawaaiig zijn door het verkeer. Daarvoor is de CP bij de rivier en brug een paar honderd meter verder.
Rustige (overnacht) plek. Buurtbewoners wandelen er, met hun hond, Helder viswater bij de dam in de rivier. Grote skate-bak voor groot en klein, picknick tafel. Sani-zuil in het dorp. Vriendelijke mensen.
Sitecode: 1915
Op grote parkeerplaats bij sportcomplex. Veel ruimte. De Dechetterie is inmiddels verplaatst. Water en afvoer typisch Frans, maar bruikbaar. Geen “ gens du voyage” gezien, maar gezien de afmeting van het terrein zou hier een “ familiebijeenkomst plaats kunnen vinden, zoals op meer plekken in Frankrijk. Dan is er vlak bij het centrum ook een redelijke parkeerplaats met WC en water.
Prima een nacht gestaan, op het gras, samen met vijf andere campers. Geen aanwijzingen. De eerste staat en de anderen volgen? Rustig en mooi uitzicht. Voor het sanitair is het even zoeken. Niet in de beperkte sportveld accommodatie, maar kennelijk op de serviceplaats bij de camping municipale even verder op. Vond deze door op “ serviceplaatsen” of “ alle plaatsen” te zoeken in de Campercontact app
Grijs water lozen behoeft nog toelichting. Er is een afvoerputje onder de botenkraan. Daar worden boten afgespoten en is het putje voorzien van een afscheiding installatie. Overigens maak ik vaak gebruik van mijn grijs water om de WC cassette mee te spoelen. Heb ik de grijswaterafvoer niet nodig en kan de camper blijven staan.
Begin februari ok. Nachtvorst, buiten toch stromend water. En een creatieve oplossing om ingeval stevige vorst via je waterslang door het invaliden toilet-raam water te tappen. Elektronische kassa wisselde alleen kleingeld voor een €10 biljet, enveloppes voor contant geld in de postbox waren er niet. Prima de volgende dag met de “wachter” geregeld. Goed gevoel. Oordopjes ivm treinlawaai nacht.
Prima plaats voor campers gereserveerd op een ruimere parkeerplaats voor sportvoorzieningen. Sanizuil werkt op één euro voor water, ook in het winterseizoen. Dicht bij Messel fossielmuseum en dito afgraving.
Top. Vrijwel vol in januari. Nog nooit een Franse stad gezien met zoveel fantasie voor stromend water! Talloze bruggetjes, speelse paadjes en vlondertjes langs veel verschillende stroompjes, watervalletjes en waterkanten. Voor watervaste kinderen een uitdaging om ze te vinden,tellen, fotograferen of wat dan ook. Volwassenen mogen ook. Zoeken maar.
Tegen de jaarwisseling was het ‘s nachts voor 90% vol. Je kunt tussendoor weg met de camper en je computerreservering blijft intact ( niet je plek). Maar dat gaf ook nogal eens reden voor computerstoring. Via de telefoon was dat wel op te lossen ( in het Frans) en er waren veel omstanders die je bijstonden. Ook wel weer gezellig. En zonder avontuur wordt de campervakantie ook wat gewoon. 😊👍
Prima. Voormalige camping, nu camperplaats, Ruim, met bomen, maar ook plaatsen met satellietontvangst. Vrijwel overal stroom. Sanitairhuisjes niet meer in functie, maar 4 (2 in de winter) sanizuilen. WiFi inbegrepen voor 3 uur per dag, maar geen streaming. Rustig als je afstand tot de verkeerswegen houdt. Fietsen (in de stad te huur) of busverbinding wel nodig. 60% bezet met de jaarwisseling!
Prima plek. Ook in de winter. Sanitair is helaas in “winterrust “ , dus geen water en de afvoer raakt verstopt. In het nabije centrum zijn toiletten wel open bij een parkeerplaats. Daar kun je lozen en water innemen.
Niet eenvoudig te vinden, met TomTom, maar in het donker. Parkeren, uitstappen, kijken en vragen. En pas entree betalen als je voor de boom staat, anders gaat hij weer dicht. En eind november klooien met een pvc waterzak geeft een ander gevoel dan op een zomerse camping. Niet erg allemaal, anders hadden we maar een hotel moeten boeken, toch? Fijn dat er nog water was; vaak in nov al afgesloten.
Sympathiek plaatsje met leuke inwoners. Dat de winkels op maandag gesloten zijn is kenmerkend voor La France Profonde. Sanizuil ook een beetje, maar de openbare toiletten zijn dan weer ook ‘s avonds laat geopend. Plaats vinden was een beetje moeilijk. Één weg liep dood in nergens, de andere ging naar de sanizuil, maar parkeren kon gelukkig direct achter de kerk, op een soort “speelplaats.
‘s Avonds aangekomen. Omgeving ok, maar CP discutabel. Soort vergrote parkeerhaven langs een weg tegenover bijna te mooie Champagne woonhuizen-verkoop ondernemingen. Te smal om haaks te parkeren met 6,5 m camper, maar onduidelijk of je de volgende dag ingesloten staat tussen personenauto’s. Info bij Sani verwijderd, zuil geeft niet de indruk te functioneren.
We staan een weekend met een zestal campers langs de Seine. Er wordt gevist en gevaren, mensen wandelen, vooral ook in het park met indrukwekkend bewerkte bomen, jeu de boule. Het stadje nodigt tot onderzoek uit en de omgeving is geschikt om te fietsen. Ok, je staat op een parkeer- en boten losplaats, maar het bleek aantrekkelijk genoeg om te blijven ipv door te rijden. Sani bruikbaar.
Alles klopt, maar vol is vol. Overnachters buiten de 5 plaatsen, ook op parkeerplaatsen in de buurt, krijgen minstens een waarschuwing, kenteken wordt genoteerd in politie systeem. Doorrijden naar de camping of een andere CP landinwaarts.
Aandoenlijk leuk aangelegd inderdaad. Avontuur: ga in de stad wandelen (met je hond) om 23.30 u., bij sterrenlicht en een enkel verlicht venster. Waar kun je dat nog tegenwoordig?
Geen drempel, maar een strookje kasseien om niet bij te parkeren. Best veel doorgaand verkeer. Rij eerst een stukje door voordat je besluit te parkeren. Verder ok.
Opvallend vriendelijke, aanspreekbare dorpsbewoners. Plaatsje zeer authentiek. Indien je dat wenst, een camping verderop met een strandje. Sanizuil naast brandweer kazerne.
Waren op dinsdag in de buurt. Restaurant gesloten, wel op de P-plaats overnacht. Anders hadden we er best willen eten. Terrein is prima verhard, maar bij regenachtig weer wel een droge uitstapplaats kiezen. We komen terug.