@TaSoul
Vrijdagavond arriveerden we uitgeput op de camperplaats, verlangend naar rust. In plaats daarvan werden we getrakteerd op luid joelende jeu-de-boules spelers, een rondrazende grasmaaimachine, herrie van brandweeroefeningen 3 meter naast de camperplaats en eindeloos kabaal. Rust? Vergeet het maar!
Een ontvangst in een kantoor vol rommel, alsof er al jaren geen orde is geweest. De oude man toont dat campers niet dwars mogen staan – natuurlijk, elke meter telt voor meer omzet. op zondag worden de mooie plekken afgezet met draad. alleen wij staan hier met een ander. De rede daarvan is onbekend. Voor 360 NOK per nacht (camper 320, 2 volwassene 30 en douche 10 NOK p.p. voor 4 min douchen, voelt het als een dure parkeerplek met vreemde regels.
Bereikbaar via een supersmalle weg (geen tegenliggers graag!). Betalen kan via PayPal of IBAN, maar let op: onze bank rekende €8 aan kosten! De camping is helemaal geasfalteerd, alsof er touringcars verwacht worden. Wandelen doe je onder hoogspanningsmasten. Door strenge regels mag je het water alleen bekijken. Geen fijne sfeer, we zijn vroeg vertrokken. zie afb.
Kleine, fijne camping aan een rivier. Bereikbaar via een smalle weg (wij hadden geluk: geen tegenliggers!). Boven kun je met stroom staan, onder aan het water met tent of 4x4-busje. Heerlijk geluid van stromend water overstemt enig langsrijdend verkeer. Warme ontvangst door Veronica en haar lieve hond. Douche: 30 NOK pp, wasmachine: 40 NOK. Totaal: 450 NOK.