@Ton-Haas
Lid van Campercontact sinds 2015
Sitecode: 20032
Het terrein is opgeknapt en er staat nu een nieuw sanitairgebouw met zelfs sproeikoppen in de douches.Er is een winkeltje op het terrein waar je ook je Marokkaanse butaanfles tegen vol kunt omruilen. Zo`n fles is erg handig, in elke plaats heb je voor zo`n 45 Dirham een volle. Wel met dezelfde kleur vd fles. De blauwe vonden we het meest gangbaar in Marokko (10 jaar ervaring). Winkels op 400m.
Sitecode: 20701
De coord. hierboven zijn verkeerd, moet zijn: N34.07346 W2.04897 In AinBeni Mathar, bij rotonde met N17 en R606, 8 km Noord. West langs de weg een bron. In een grote betonnen bak stroomt water uit de bron. Voor en achter ervan zijn parkeermogelijkheden. Er staat een toilet en gebedsruimte. Aardige mensen die het daar onderhouden s`Nachts is het rustig. Overdag wat verkeer dat de bron aandoet.
Sitecode: 20523
Veel parkeergelegenheid verderop langs de weg aan strand. Je staat 100m van zee. Hokje douche/toil. gesloten, waarschijnlijk open in de zomer. Evenals de camping wat verderop, einde strandweg. Rustige plaats, geen last van blaffende honden. De 2e dag kwam in namiddag een militair onze paspoorten controleren, we mochten blijven staan.
Sitecode: 20552
Geen water, vuilnisbakken en toiletten gezien. Diverse parkeerplekken alle nagenoeg ongeschikt voor campers om enigszins recht te staan. Op één er van met moeite er misschien 4. Toegang krap. De paspoorten gekopieerd worden.Later van politie ook weer formulieren in te vullen. Om 16.00 uur de bewaker om weer wat in te vullen en zei dat er toch niet overnacht kon worden. Zijn direct weggereden.
Sitecode: 20702
Goed sanitair, Europese normen. Vlakke betonnen staanplaats.Omgeven door aanplant. Toen we er waren, was het zwembad maar voor 30cm gevuld.Werden hartelijk ontvangen met thee, nootjes en koekjes
Sitecode: 20018
Vanaf Tata, direct bij binnenkomst achter zendmasten. Een hobbelig terrein. Het kleine plaatsje doet wat troosteloos aan. Geen voorzieningen.
Sitecode: 19901
Langs de R105. Er dicht naast staat een mausoleum, een hoekig gebouwtje met een ronde koepel. Die zie je vaker in Marokko. Daar zou dan een hoge geestelijke begraven zijn. Je hebt op die plek een aardig vlak stuk steenachtig terrein op 1265m hoogte. Het staat daar rustig, behoudens wat verkeer.
Sitecode: 20981
Een hele mooie en grote plek met wat bomen of struiken en dicht bij het plaatsje. Ik geloof niet dat je volgens de 1e beoordelaar 10 Dirham betaalt voor alle voorzieningen op de camping die daar t.o. ligt. Wel kwam deze keer de waterwagen langs en kon je voor 25Dh alles laten vullen. Vuil in verspreidstaande grote vaten. Tegen de avond werd 10Dh overnachtingsgeld opgehaald.
Sitecode: 20002
Kleine binnenplaats binnen hoge muren en bomen. Je kan voor 15 Dh op het buitenparkeerterrein overnachten aan de andere kant van de weg. Geen gebruik gemaakt van de voorzieningen.Vanaf de binnenplaats bekeken, zag het er netjes uit. Winkeltje van de eigenaar direct naast het gebouw. De weg R106 na Tafraoute naar Igherm en daarna ZO naar Tata, vond ik één van de mooiste in Marokko.
Eenvoudige camping op 10 m hoge zandheuvel van zo'n 80 x 100 m. Lage begroeiing langs de heuvelranden Wat buiten het dorp. Prachtig uitzicht over de grote vlakte. Vriendelijke mensen. Warme douches die het ook doen met sproeikoppen. Niet ommuurd, geen ervaring als het gaat stuiven.
Sitecode: 19891
Zeer rommelig, verwaarloosd. Gingen er naar toe voor de wasmachine. Bleek een antieke bovenlader te zijn met onderop schoepen, water vullen met emmer. Centrifuge defect. Personeel amper interesse. Geen restaurant, zoals genoemd in de 1e beoordeling. Een hokje voor sanitair, een slaaphok en een rommelhok. Verder begrijpelijk, geen andere campers op het terrein. Slechte prijs/kwaliteitsverhouding.
Sitecode: 19771
Vriendelijke ontvangst.Ruimte (parkeerplek) achter het hotel vol met geulen, kuilen en rommel. Je staat op pure leem/ klei. Zou er niet graag bij regen staan. Bereikbaar via slechte toegangsweg. Aan de voorkant sta je vlak langs een drukke weg, achter wel minder geluid. Het te mogen gebruiken sanitair en voorzieningen, zoals zwembad en diverse zitjes, zijn lux.
Sitecode: 19773
Kleine, gezellige camping met wat schaduw van boompjes en struiken. Bij aankomst een vriendelijke ontvangst door beheerder Brahim met thee. Sanitair ziet er redelijk uit, wordt goed en regelmatig schoongehouden. Je kunt er lekker eten voor 60Dh/p.p. Men is behulpzaam en vriendelijk. Gelegen tegen de duinen. Kleding gewassen en gedroogd voor 50Dh. Winkeltje net naast de ingang.