@Travels-with-Arto
- 2007
Vandaag
3 foto's toegevoegd · ongeveer 10 uur geleden

Een locatie beoordeeld · ongeveer 10 uur geleden
Tegenover deze parkeerplaats is nu een speciaal camperterrein met een servicepunt. Er is alleen een kraan voor vers water en een afvoer voor grijs water. Er zijn geen faciliteiten om het toilet te legen. De ondergrond bestaat uit aarde, dus het kan modderig zijn als het nat is. Het is nog steeds een krappe bocht om er met een grote camper te komen, ongeacht de richting. Maar het is een prachtig dorp met veel wandelmogelijkheden en een paar bars/restaurants. Zeker een bezoekje waard.
Een echte aanrader voor een overnachting of twee. Het is een prachtig traditioneel Spaans stadje met een kasteel op de heuvel. Een Spar-supermarkt op 500 meter afstand voor de dagelijkse boodschappen en bars en restaurants tegen betaling. Gratis elektriciteit is tegenwoordig een zeldzaamheid, dus dank aan de gemeente Biar daarvoor. De toegang tot het gebied kan wat lastig zijn voor grote campers. Mijn enige minpuntje is dat sommige bewoners van het aangrenzende appartementencomplex hun auto daar parkeren! Maximaal 72 uur verblijf.
We verbleven hier in juli 2025. Hoewel campers hier nog steeds mogen staan, is de speciale camperparkeerplaats verdwenen. De brandweerkazerne is uitgebreid waar voorheen de parkeerplaatsen waren! We konden ook geen servicepunt meer vinden. Er zijn echter wel toiletten en het is gunstig gelegen ten opzichte van het stadscentrum.
Fantastische locatie met kwalitatief goede faciliteiten, beter dan de meeste campings in Spanje. Prachtig uitzicht vanaf de heuvel boven de camping en rondom. Er is hier genoeg te doen voor een paar dagen. Houd er echter rekening mee dat de meeste plaatsen enigszins hellend zijn. Ze rekenen ook voor honden € 4 per hond per dag, maar bieden geen faciliteiten voor hen.
2023
Een foto toegevoegd aan een locatie · ongeveer 3 jaar geleden

Nu beperkt tot maximaal 10 uur verblijf! Dus we lunchten en liepen toen de oude stad in en reden verder.
Kost nu € 11 inclusief stroom betaald via de app. Wat lawaai van lokale jongeren op bromfietsen/scooters maar duurde niet lang. Anders, rustig 's nachts. Toiletten in de buurt zijn alleen overdag geopend.
Grote camping met van alles en meer! Maar betaal niet extra voor de nieuwe staplaatsen voor campers, want die zijn het meer dan waard. Ze laten caravans daar parkeren, sommigen staan er duidelijk ook al een tijdje! Het nieuwe voorzieningenblok is echter erg goed, ze hebben aparte cabines met alles bij elkaar.
Er is eigenlijk een beter gebied waar je afslaat om de heuvel op te gaan, vlakker aan het begin van een pad. Waar ook een afgesloten hondengedeelte is waar ze in de buurt los kunnen lopen.