@WildThingsKev
Lid van Campercontact sinds 2016
Aangekomen op een donkere en regenachtige donderdagavond eind november, het laatste wat ik had verwacht te vinden was een Engels mobiele fish and chips wagen op het dorpsplein! Gerund door een vrolijk Anglofiele Fransman, kon het niet laten, zelfs al waren we op onze weg naar huis. Slechts één andere camper stond er, heerlijke plek.
Sitecode: 19284
We hadden geen overnachting maar brachten dat door op de landtong 4km naar het noordwesten. Dit is een goede plek om te winkelen, is er ook een self service wasserette in de supermarkt. Mooie wandeling door het park en rond het meer naar het strand. Fantastisch wandelpad langs de kust naar het oosten, net als thuis (Cornwall).
De camping leek gesloten in begin november dus we parkeerden 's nachts opde grote parkeerplaats bij het nabijgelegen bezoekerscentrum, het was erg rustig. Toiletten 200 meter aan de overkant van de weg en het water waren open en schoon. Mooie rit langs een kleine weg helemaal naar het zuiden naar Soajo, ok met 7.4m camper.
Sitecode: 20083
alleen Servicepunt, rijd boven loospunt en een enkele kraan voor wc en zoet water. Vlak naast de brandweerkazerne aan de rustige vierbaansweg richting het noorden in een industrieel gebied, moet achteruit inrijden of achteruit uit.
Medio november en we hebben net 2 nachten doorgebracht op de parking van het aquarium in de bus baaien, gisteravond met 4 anderen en vanavond alleen. Slechts 2 bussen zijn vandaag aangekomen en er zijn 15 bus baaien. De parkeerplaats bij de vuurtoren was bijna vol en er was slechts één camper elke nacht. Het geluid van de enorme golven volledig overstemt wegverkeerslawaai, maar er waren een paar auto's laat in de avond.
Klein stukje land voor een flatgebouw. We parkeerden hier voor de middag, maar brachten de nacht door 500m naar het oosten op het strand parkeerterrein buiten de camping die medio oktober was gesloten. Mooi gebied, kustweg naar het westen is een mooie route.
Sitecode: 20117
Niet van plan om hier te verblijven, veel mooier stop bij Lindoso 10km west in Portugal. Servicepunt is handig omdat er niet veel hier in de buurt zijn. Zoals gezegd, is beneden het sportgebouw, schuin en een beetje moeilijk voor een grote camper om te keren. Putdeksel moest worden opgeheven, ik had een sleutel. Enkele kraan.
Goede parkeerplaats, we parkeerden in een bus plaats in november. Uitstekende wandelingen, 1u15 tot de top van de heuvel aan de overkant voor een fitte wandelaar, verdwaald op de weg naar beneden! 10min naar de stad. Weg naar Spanje oke, maar als je iets groter dan een auto in de laatste 10km tegenkomt zal er iemand achteruit moeten.
Het gebied is glooiend en beide ingangen hebben een steile stoeprand. Je kunt ook binnenkomen via de weg naar het fort. We sliepen op de parkeerplaats boven voor € 1, de beheerder sprak goed Engels en vertelde ons dat het was ok. Een paar meter verder slaat u linksaf naar een grote parkeerplaats verborgen in de kasteelgracht. Het fort is fantastisch, de grootte van Carcasonne en vol winkels en restaurants. Immense vestingwerken, maar niet zo ongewoon.