@YOYO
- 2013
Een plaats met een fantastisch uitzicht over dal heuvels en bergen. Mooie wandelingen naar de oude molen en de olijven boomgaarden. In Benilloba zelf is een lekker traditioneel Spaans restaurant El Casino waar je voor weinig geld kan ontbijten en lunchen. Een paar kilometer verderop in Alcoy en Cocentaina alles aanwezig van grote winkels . O ja, en de weg omhoog op het laatste stuk zelfs met een aanhanger van bijna 1000 kg goed te doen.
Plaats doet ruim aan met mooie vergezichten als je bovenaan staat. In de nacht is het erg rustig. De twee plekken om de cassette te legen waren ronduit vies!!! De waterslang 40 cm daarnaast. Ik ga hier nooit water pakken.
Zeer vriendelijke eigenaar en personeel, en lekkere pizza gegeten. Er is een terras, pizzeria, bierwinkel, een mooie omgeving, de camperplek netjes aangelegd aan de achterzijde van het gebouw. Daar staan auto’s, verhuur tafels en banken enz. maar dat heeft ons niet gestoord.
Na twee dagen in het weekend in het donker en de kou gezeten te hebben vanwege een defecte huishoudaccu vond ik gelukkig Carlo. Ik kon meteen komen, Carlo heeft me goed uitgelegd waarom mijn accu kapot gegaan was, en dat het een verkeerde soort accu was. Ik kreeg een tijdelijke accu van hem, er werd meteen gezocht naar een goede accu en die werd ook meteen besteld. Super en deskundig geholpen door Carlo…. en verder een hele mooie omgeving.
Apple Maps stuurde ons verkeerd naar een plek 8 kilometer verder, vlak bij Rörvik. Via Google Maps kwamen we wel op de goede plek aan…
Een super mooie plek. Je hoort alleen de wind in de bomen. Vlak bij de straat kan je de toiletcassette legen, vervolgens het bergje op en na de grindplaats weer naar beneden. Rechts bij het grote gebouw is de “ receptie”. Daar zijn ook de douches de wc’s. Je moet zelf het aantal overnachtingen ingeven ( een paar keer achter elkaar op de zelfde toets duwen, vervolgens contactloos betalen. Dan een stuk verder hogerop kan je drinkwater nemen.
We zijn zes dagen bij Robert en Ingrid te gast geweest. en ja, overdag hoor je de weg wel een beetje, maar ‘s avonds en ‘s nachts is het super rustig. Het is een prachtige en natuurlijke omgeving, waar je als je gaat wandelen reeën vissen en elanden kan zien. Er brandt altijd een vuurtje met een ketel erboven, warm water is dus altijd beschikbaar . En in de avond rond het vuur naar de sterren kijken….
Geweldig dat een gemeente zo’n plek regelt. SCHANDALIG dat er mensen die hun toilet cassette 1,5 meter naast de schoonwater kraan aan de rand van gras en struikgewas legen. Wat een vieze aanblik. Ik heb met mijn waterslang de rotzooi van deze viespeuk verder de struiken in gespoten en de kraan met chloor gereinigd. Waar je je camper parkeert markeren twee gigantische witte pijlen het deksel van de stortput. DAAR de cassette legen.
Een prima plek om te overnachten. En een volgende keer zou ik als ik vanuit het zuiden kom niet de routeplanner volgen, maar pas bij afrit Til Chatel nummer 5 eraf gaan. Dan is het nog 9 kilometer naar de plek. Anders moet je 38 kilometer vanaf zuid Dijon randweg en de D903bis volgen. Vooral dat laatste stukje wordt je in het donker de hele tijd verblind door tegenliggers waardoor je de weg niet goed kan zien.
kost inmiddels 150SEK
We zijn hier 6 dagen gebleven. Super relaxed . In de omgeving kan je een mooie wandelingen maken. Je hoort de weg wel, maar in de avond is dit zeker niet erg storend en ook veel rustiger als overdag. Een mooie natuurlijke plaats. Robert en Ingrid zijn erg vriendelijk en zelf honderd procent camperaar
Een erg rustige plek. Ik heb geld in de stroom automaat gedaan, maar dit viel niet door. En kwam ook niet terug na drukken op de knop. Ik denk dat deze plaats niet veel gebruikt wordt.
Vriendelijke eigenaren. Op een paar honderd meter afstand Buitenplaats de Tempel waar je lekker kan wandelen in het park. Naast de parkeerplaats van Natuurmonumenten een hondenlosloop plaats.
We zijn drie dagen hier geweest. Heerlijk rustig en een mooie omgeving. Vriendelijke uitbaters, winkels en restaurants vlakbij.
De drukke autosnelweg ligt aan de andere kant van de heuvel maar die hoor je hier bijna niet. een super rustige nacht gehad hier. Heb bij het wegrijden de aanhanger moeten afkoppelen en draaien. voor de combinatie was niet genoeg plaats om te draaien. Deze plek is geschikt voor niet te grote campers.
We zijn er deze vakantie een keer drie dagen geweest, en nu aan het eind nog een keer vier dagen. Is een fijne plaats. De eigenaar let erop dat de campers afstand van elkaar houden ( bij laatkomers met name ). Leuk om met kayak en roeiboot het water op te gaan ….
Is een zeer mooie plek. Maar: Er hangt een geplastificeerd A4 je met info, ik heb het vertaald. Nergens melding dat je er voor 50 Kronen kan staan. Het is een privé parkeerplaats, je moet een geldige kaart hebben. Er stond een dubbelasser aanhanger met een sneeuwscooter erop. Voor de rest niets. Misschien is dit een plek tot waar men in de winter kan rijden en van daaruit met de sneeuwscooter verder gaat….
Super vriendelijke eigenaren. Ondanks dat er in de bb en de stacaravan meerdere gasten waren was het heel rustig. Vertrekken was wel een punt: In de achteruit eerst het onverharde pad ( met veel losse stenen erop ) in rijden, en dan vanuit stilstand steil omhoog met 3,5 ton met slippende banden, slippende koppeling en stenen die wegspatten….
Hier naar toe gereden op weg naar Zeeland. Ik heb de camper neergezet en me geregistreerd. Op het info bord zag ik daarna dat je bij een van de palen met het camper bord moest staan, daar stonden we niet bij. Echter na 10 minuten vertrok de camper voor ons. We hebben onze camper naar voren gezet en waren daar blij mee. Na een half uur kwam de eerder vertrokken camper terug en claimde deze plaats weer omdat ze die geregistreerd hadden…..
We zijn voor het vierde jaar op een rij weer in Januari in Peralada. Er is iets veranderd: er zijn hoogtebeperkingen en daardoor is het overgrote deel van het parkeer terrein niet meer toegankelijk voor de meeste campers. ik denk busjes tot 2 meter moet wel lukken. Een agent van de Guardia Civil dirigeerde ons en twee andere campers naar het voor campers gereserveerde stuk. De rest mag dus niet meer gebruikt worden.
Wij zijn vijf weken bij Ton en Marijke te gast geweest en hebben een heerlijke tijd aldaar gehad. Wat een verschil met de camper plaatsen op grind waar elk stukje vol staat. Er is ruimte, rust en natuur. Ton en Marijke zijn zeer vriendelijk, denken mee, bieden hulp aan en zijn altijd in voor een praatje ( of lekker samen buiten eten )... Een aanrader voor mensen die niet een standaard plekje zoeken...
Met onze Quattro oprij blokken kregen we onze camper redelijke recht. Als je een grote wielbasis hebt ( bij mij is die 3.30 mtr ) wordt het hier lastig. Na ons kwamen twee grotere campers maar die zijn weer weg gegaan omdat het terrein zo schuin is...
Prima nieuw geasfalteerd terrein. En omdat de plaatsen en de tussenruimtes tussen de campers zeer goed zijn aangeven kan er geen verwarring en ergernis ontstaan. Vaak zie ik dat mensen die laat komen zich uiteindelijk ergens tussen proppen, en dat kan hier dus niet...
Aan de rand van de parkeerplaats liggen hopen steenpuin. Ziet er een beetje troosteloos uit. Niet meer dan een parkeerplaats om vanuit te gaan wandelen. In de nacht absolute rust...
Een hellend parkeerterrein vlakbij een strandje. Met de Quattro oprij keil tot het einde stond mijn camper nog steeds scheef. Overdag en in de vroege avond komen ouder met kinderen om te zwemmen in de fjord. In de nacht is het super rustig. Super rustgevend uitzicht. Er is een toilet in aanbouw, dat van buiten nog niet af maar wel al gebruikt kan worden.
Als de plek aan de kant van stenen wal vol was werden elke avond nog verschillende campers in de bocht bij de aanlegsteiger gezet. Er stonden altijd 5 tot 6 campers.
Grotere ongezellige parkeerplaats. Er wordt daar hoofdzakelijk door gewone auto’s geparkeerd die verderop met een tentje gaan kamperen.. Er staat ook een groot informatiebron waarop staat dat kampeer auto’s verboden zijn. Wij zijn 100 meter verderop op een inham waar grind ligt gaan staan. Stonden hier uiteindelijk met 2 campers.
Bij het begin van de straat werden we bij aankomst tegengehouden. We werden welkom geheten, kregen een tasje met plattegrond en meer info, een zakje met twee broodjes erin, en de mededeling dat alles gratis was: ook elektriciteit. Zo een geweldige ontvangst hebben we nog nooit meegemaakt !!!!
Overdag kwamen twee auto’s achter elkaar zeer hard rondjes draaien, met dikke rookwolken vanwege verbrande rubber banden. Ik en nog een paar andere mensen hebben foto’s gemaakt, waarna een auto het in de achteruit zette en op mij inreed . Ik kon nog net opzij springen. Kreeg de mededeling dat hij me vanavond zou komen pakken. Ik heb de politie gebeld . en ben daarna vertrokken.
Alles goed georganiseerd en zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. Met de metrokaart van de receptie kan je ook met twee personen reizen, voordat je het voertuig in gaat twee keer inchecken. Uitchecken hoeft niet.
De plaats is super rustig, met geweldige uitzichten op natuur en bergen. Rivier vlakbij, waterval etc. De beheerder ( spreekt Engels Duits Spaans ) heeft klimroutes voor zomer en winter ( niet voor iedereen geschikt natuurlijk ). Je kan stroom krijgen, verder drankjes hapjes.
Routeplanners sturen je hier blijkbaar vaak de verkeerde onverharde weg op die ECHT niet te berijden valt ( eigen ervaring ). Ga eerst bij de splitsing met coördinaten N 40.07.16 W 0.40.20 ( met bordje Casa Boleo ) de onverharde weg op richting het witte huis, rijd daar voorbij een paar honderd meter naar onder. De weg is onverhard maar goed te berijden.
Alles is met rood wit lint afgesloten. Overal staan duidelijk borden dat er niet gecampeerd mag worden. Het hele overigens zeer mooie gebied wordt opnieuw ingedeeld . Diegenen die medio 2019 voorbij deze plaats komen kunnen eens kijken of de werkzaamheden klaar zijn en de locatie weer gebruikt kan worden
Google Maps gestart vanuit de camperapp stuurde me een paadje op waar de Keuteberg in Limburg niets bij is. In de achteruit en rustig de bocht om weer naar beneden. Ik zal bij vertrek een foto van deze plek sturen zodat je weet deze niet nemen!!!! Na de gewone weg vervolgd te hebben vond ik het goed pad. Smal, maar te doen. Onze camper met 6,25 meter kon goed op het terrein komen.
Sitecode: 61927
De beschrijving dat dit stoffig zou zijn en vertrekpunt voor rafting op de Rur duid niet op deze Camperplaats....
Prima rustige plaats. Sanitair wordt geheel vernieuwd, er is momenteel dus geen voorziening. Daarom kregen we korting, hoefden stroom en toeristenbelasting niet te betalen. Twee dagen gestaan voor 15 euro. Zeer vriendelijke havenmeester, heeft bij ons nog een glaasje Calvados mee gedronken....
Zijn hier twee dagen geweest. Buiten de 4 zeer ruime plekken hebben nog enkele campers gestaan. Hier kunnen zeker 7 campers zonder problemen staan (waarvan 4 officiële plekken). Overdag en ‘s avonds waren allerlei activiteiten op het aangrenzende plein en basketbal veld ( met bijbehorende muziek ) maar na 19.00 was de jeugd weg. Prima plek.
Heerlijke rustige locatie. De eigenaar is bezig met uitbreiden van de voorzieningen. Er komt in de toekomst een douche en toilet ruimte. Er zijn vijf plaatsen op grind, verder nog een aantal plaatsen op twee kleine weides. Als deze plaatsen vol zijn, zijn er op de parkeerplaats hogerop ook nog ( wel geen officiële ) twee plaatsen.
Als kleine toevoeging: in het voormalig klooster kan men zeer lekker vegetarisch eten bij de Association de la Paix
Hebben hier een super rustige overnachting gehad. Stonden alleen. Verder nog twee geparkeerde auto's van klimmers, die in de berghut boven de gletscher overnachtten. Buiten een grote prullenbak geen voorzieningen. De zeer vriendelijke meneer die de kaartjes controleerde vertelde dat in een camper overnachten geen probleem was, alleen kamperen in tentjes was verboden.
We hebben hier drie dagen gestaan. Er lag een enquete formulier men wil in de toekomst 8 euro vragen inclusief stroom water en toeristenbelasting. De gemeente vraagt de gebruikers of ze dit bedrag goed vinden .... verder ligt er direct bij het terrein de loods van Vents di futur. Met hun kan je een super ballonvaart maken direct vanaf de camperplaats
In de nacht redelijk veel lawaai van de installatie, verder problemen gehad met uitrijden. Het touchscreen van de betaal installatie reageert heel slecht. Nadat er gebeld was kwam iemand die ons naar buiten liet.
Lekkere rustige plaats, vriendelijke mensen in winkel. 24 uur WiFi voor € 1,50.
Goed georganiseerde plaats voor weinig geld inclusief stroom. En zelfs op tweede kerstdag niet alleen gestaan
Zelfs eind december met moeite nog een plekje kunnen vinden. Ook zijn er te weinig stroomaansluitingen in verhouding tot het aan plaatsen.
Mooie plek, gratis, gratis stroom en WiFi wat wil je nog meer... O ja en een mooi uitzicht