@camilo
Lid van Campercontact sinds 2018
Op de CP van Coimbra gaf een Portugees mij advies de "faciliteiten" ter plaatse niet te gebruiken (inderdaad: te vies voor woorden) maar uit te wijken naar de CP in Condeixa. Ik was daar op vrijdag 2 november 2018 en de serviceplaats was vrijwel geheel geblokkeerd door foutparkeerders; één daarvan had zijn auto zelfs gewoon op de loosplek geparkeerd. Het was marktdag, maar toch... Voor niets naar Condeixa dus gereden.
Het " camperservicepunt" is werkelijk een schande, en zeker voor een stad van deze allure. Mijn advies: kom met een volle vers watertank aan, want híer wil je geen "vers" water tappen! Plaats voor tientallen campers en die mogen het dan doen met één kraantje voor alles. Spoelen van je toilettank moet, zogenaamd dan, met een plastic flesje dat moet worden gevuld uit dat zelfde kraantje. Zoiets knulligs kom je maar zelden tegen.
Stond hier op 2 november 2017. Erg onrustig tot 23.00 uur. Geschreeuw (dronken gebrul zelfs) vanuit het parkje. En de naastgelegen vlakte nodigt kennelijk uit tot lekker rondscheuren met autos. Water middels drukknop kraan met ovale uitloop. Beter dus naar Palma de Rio.
Was even zoeken naar de serviceplaats. Die is te vinden bij de kast met de blauwe deurtjes, in het midden aan de zijde van de speeltuin.
Let op de juiste ingang naar het terrein voor de campers. En helemaal goed oppassen voor de bouten die zo hier en daar uit de grond c.q. uit de houten blokken die de plaatsen moeten/moesten markeren.
Geen vers water en geen spoelwater op 27 oktober 2017. De serviceplaats begon dus aardig te stinken....
De veronderstelling dat men verplicht zou zijn te dineren in het naast gelegen restaurant lijkt mij niet meer dan een aanname: enerzijds wordt vanaf de openbare weg de route naar de parkeerplaats zonder voorbehoud bewegwijzerd en anderzijds wordt ter plekke nergens aangegeven dat het een privé parkeerterreintje zou zijn. Het restaurant was eind oktober 2017 gesloten.
De servicezuil was op 25 september 2017 door zoveel viezigheid omringt, dat ik zelfs heb afgezien van het legen van de toilettank, laat staan dat het me een goed idee leek om hier schoon water te tappen. Nog een tip voor wie de Bardenas Reales wil bezoeken: neem de entree tot het gebied bij Arguedas en vraag eerst bij het informatiecentrum naar de toestand van de weg!
Geen water op 26 september 2017!
Sitecode: 19563
Duidelijk geen ervaringsdeskundige aan het werk geweest. De CP heeft ruim 50000 euro gekost (eu subsidie?) Alle plaatsen lopen diagonaal (!) op afschot. Ook de waterloos plaats is zo op afschot gelegd dat het afvalwater enkel over het asfalt kan weglopen en het daarvoor kennelijk bedoelde rooster mist. Voorts maar een kraan, dus alle kans op bacteriele besmetting bij het innemen van vers water.