@haraldmerle
De aanloop is verschrikkelijk. De wegen zijn erg smal voor een camper van 8 meter. De route gaat over wegen met een maximumgewicht van 3,5 ton. Voor mij (4,6 ton) is het praktisch onbegaanbaar. Ik negeerde het, maar toen ik op de bestemmingsweg een bord met een hoogtebeperking van 2,80 meter zag (de mijne is 2,98 meter hoog), keerde ik gefrustreerd om en zocht een andere parkeerplaats. De gps gaf me geen alternatieve routes.
Een prachtige camping, volop ruimte, met en zonder elektriciteit. Er loopt een grindpad over het terrein, met links en rechts grasplaatsen. Betalen kan het beste contant, met een envelop, kenteken en de datum. Helaas is betalen verder alleen mogelijk via PayPal. Waarom met dit systeem niet gewoon met een creditcard? Vandaar de puntenaftrek.
Een mooie asfaltparkeerplaats met voldoende ruimte, water en afvoer, en 16A-stroom zijn bij de prijs inbegrepen. De 12 parkeerplaatsen raken snel vol, dus kom op tijd om een plekje te bemachtigen.
Ondertussen was het op 1 juli 2025 maar liefst 400 Zweedse kronen per nacht. Veel campinguitbaters zijn tegenwoordig helemaal door het dolle heen. Ze vragen duizelingwekkende prijzen voor 70 tot 80 vierkante meter weide of veld. Dit is tenminste een mooie plek met elektriciteit, afvalverwerking, water, enzovoort. Maar het blijft een hoge prijs.
Een prachtige locatie, een zeer vriendelijke en behulpzame eigenaar, een rustige ligging en prachtige wandel- en fietspaden. 150 SEK/nacht inclusief elektriciteit. De eigenaar maakt en verkoopt prachtige producten van gerecycled plastic. De locatie is een verblijf waard. Er is een restaurant in de buurt, op 10 minuten lopen.
Parkeerplaats bij de jachthaven, buiten de stad, op een rustige locatie op een grindperceel. Er zijn elektriciteitspalen beschikbaar. De kosten staan aangegeven: 100 SEK in het hoogseizoen, 75 SEK in het laagseizoen. Betalen is een probleem. Alleen mogelijk via Swish; u heeft een Zweedse rekening nodig. Pinbetalingen worden slechts bij twee kantoren geaccepteerd, maar waar zijn die? Geen van de aangegeven telefoonnummers werkt, dus betalen is niet mogelijk.
Dit is een camping die voornamelijk massief houten hutten aanbiedt als accommodatie. Toen ik bij de receptie de prijs voor campers zag – 450 NOK per nacht – had ik geen verdere vragen en reed ik meteen door.
Er is hier geen parkeerplaats. Het is een woonstraat met aan de linkerkant een brede parkeerstrook. Er is niets anders.