@skarma
Elk jaar organiseren we een "open kelder"-evenement in Traben-Trarbach met een camping bij de familie van Dongeren. Zoals altijd was alles uitstekend. De camping en de sanitaire voorzieningen waren schoon en goed onderhouden. Inchecken verliep heel soepel met een beetje geduld en zelfdiscipline. De staanplaatskosten zijn redelijk, hoewel de toeristenbelasting wel wat aan de hoge kant is. De ijscoman rond lunchtijd is altijd een leuke verrassing. Als de familie van Dongeren de regen nu eens kon stoppen... Absoluut een van onze favoriete campings.
Een prachtige camping met een schitterend uitzicht over de Oostzee en de Hiddensee. De zonsondergang hier meemaken is iets bijzonders. De plaatsen zijn liefdevol onderhouden en in topconditie. Dat geldt ook voor de sanitaire voorzieningen en de water- en afvoersystemen. Dranske is een klein, onopvallend dorpje. Zoekt u rust en ruimte? Dan bent u hier aan het juiste adres.
Wij maken hier vaak gebruik van tijdens onze reizen naar het noorden. Eigenlijk is alles prima. Speeltuin, ruimte, alles prima. Zoals altijd kritiek op de betaalterminal! Erg ingewikkeld. Soms maakt de plek een wat liefdeloze indruk. Vandaag, vanwege de temperaturen onder het vriespunt, werden drinkwater en industrieel water afgesloten. Begrijpelijk, maar met de juiste waarschuwing zouden ze niet meerdere keren geprobeerd hebben om water te halen.
Camping de Klomp is een van de weinige campings op Rügen die het hele jaar geopend is. Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Sybren en haar familie zorgen uitstekend voor hun gasten. Door de uitbreiding van de receptie wordt de ruimte nog groter. De prijsaanpassing over de seizoenen heen is passend. Wij komen graag nog eens terug.
Zoals zo vaak in de afgelopen jaren bezochten wij de parkeerplaats Rügenbrücke. Ik heb echter nu € 58,20 betaald voor 2 dagen. Elektriciteit, 4 x douches, overnachtingsbelasting en staanplaatskosten. Dat is behoorlijk prijzig en wat mij betreft te duur, zeker voor januari. Verder is alles prima, zoals gewoonlijk.
Eigenlijk een praktische en goede parkeerplaats. Ideaal voor een bezoek aan Wismar. De dagprijs van € 4,- voor toegang tot het douche- en toiletgebouw is flink. Het douchetarief bedraagt € 1,- voor 4 minuten. Dus voor een camper met 2 personen: 15 € parkeerplaats, 4 € gebruik douche/toilet en 2 x douchen per dag voor 1 € dat is 21 €/dag. De 1 hond is gratis. Naar mijn mening te duur in vergelijking met andere plaatsen.
Helaas slechts 2 sterren! De plek zelf is oké. Maar zoals we hier vaak hebben ervaren, is de betaalautomaat een echte overlast. Helaas werd het proces na betaling onderbroken. De dienst moest op zondagavond om 19.00 uur plaatsvinden. De problemen werden ons ook bevestigd door de servicemedewerker. We konden de ruimte alleen gebruiken door opnieuw te betalen. Er wordt ook een restitutieformulier ingevuld. Een echte overlast.
De parkeerplaats is zeer goed, service, personeel, sanitair, aan- en afvoer zijn allemaal uitstekend. Ook de nabijheid van het prachtige Middelburg is een pluspunt. Het enige nadeel is dat de stoelen iets te smal zijn. De uiterst “variabele” prijzen zijn hier op Zeeland alomtegenwoordig. Alles is bij de prijs inbegrepen. Wij komen graag terug.
Eigenlijk een heel leuke plek. Schoon, goed onderhouden en goede V/E. Maar direct aan de hoofdstraat en daarom erg luid. Zelfs 's avonds en 's nachts wordt het nauwelijks stiller. Ondraaglijk.
Het veld is zoals altijd goed. Grote parkeerplaatsen, goede organisatie, goede afvoer en aanvoer, eenvoudig betaalsysteem, schoon sanitair. Wel 2 punten van kritiek. Weinig water in de douche als de douche ernaast ook gebruikt wordt. Zeer kleine zekeringen in de voeding. Normale koelkasten en normale waterkokers gooien de lont eruit. Anders is de locatie aan de Moezel en de nabijheid van de stad gewoon geweldig.
Een leuke, nieuwe plek met zeer vriendelijke en bekwame operators. Royale plaatsen. Aan- en afvoer zeer goed. Sanitair nieuw, schoon en goed onderhouden. Goede openbaar vervoersverbindingen naar Alkmaar (ca. 10 minuten lopen, 15 minuten met de bus) We komen graag terug.
Een nacht op de CP. Receptie vriendelijk en behulpzaam. Riolering zeer slecht. Was dat nu regen of afvalwater inlaat? Douches nieuw en goed, slechts 1 vangst! Was een planner daar al gedoucht? Oriëntatie / organisatie slecht. Geen aanduiding van de plaatsen, iedereen zoals hij wil. Stroomkasten, water, bouwplaatsen, afval vervallen en vies. Kosten 49,50/dag compl. voor WOMO, 2 personen / 1 hond. Gast arm en teleurgesteld, Knaus rijk.

Eigenlijk best aardig. Helaas onbruikbaar als de (bouw)caravan er staat. De bewoner en zijn senioren (oude rocker) groep zetten het op de kampeerders om het verblijf tot laat in de nacht te verwennen met harde muziek, gebrul en lawaai. Arme Dinslaken. Zo jaag je je gasten weg.
Een uitzonderlijk mooie plek. Zeer goed onderhouden, altijd behulpzame operators. Aan- en afvoer goed opgelost. Sanitaire voorzieningen zeer schoon. Broodjesservice / miniwinkel. De ligging aan de Oostzee is fantastisch. De zonsondergangen zijn adembenemend. Het strand is natuurlijk, Dranske rustig en vredig. Weinig gastronomie. Geen hotspot, hier vind je rust. Maar sommige dingen zijn gemakkelijk per fiets te bereiken, waaronder Kaap Arkona.
Zeer mooie CP met prachtig uitzicht op het platteland. Sanitair oké. Grote plaatsen ook voor grote schepen. De topper is een ruime, omheinde buitenruimte voor honden direct bij de CP. De prijs is "aanvaardbaar". Een trap leidt naar de fjord. Aan- en afvoer ook goed.
Eigenlijk een mooie CP. Vriendelijk, schoon, geweldige locatie. Sanitair zeer goed. Maar rechtvaardigt de prijs het allemaal? We betaalden 950 DK voor WOMO, 2 personen en 1 hond inclusief elektriciteit en douches voor 2 dagen. Dit komt overeen met circa € 128. Van de 100 DK voucher bij vertrek word je ook niet vrolijk!! Skagen is geen WE-reisbestemming.

Geweldig plek. Absoluut kalm. Direct aan de Oostzee met uitzicht op Hiddensee. Zeer vriendelijke operators en zeer verzorgde sanitaire ruimtes. Waren er nu 3 keer. Kom opnieuw.
Sitecode: 12075
Kleine, rustige plek. Een beetje oud. Sanitaire voorzieningen zijn ouder, maar schoon. Vrolijk personeel. Prachtig gelegen aan het meer. Ideaal om Schwerin en omgeving te verkennen.