2020 -2021 Campercontact Jaaroverzicht

Campercontact jaaroverzicht 2020

De vrijheid en onafhankelijkheid van op vakantie gaan met een camper spreken aan, zeker in een tijd waarin lockdowns het leven domineren. Bij Campercontact zien we de cijfers al jaren omhoog gaan: gebruikers, bezoekersaantallen, reviews, nieuwe locaties et cetera. Ter illusttratie over het coronajaar 2020:

• Het aantal geregistreerde gebruikers van Campercontact nam dit jaar met meer dan 30% toe.
  • Veel gebruikers delen reviews, foto's, nieuwe locaties en wijzigingen met het platform: 17%.
  • Ook al was het een vreemd jaar, het aantal locaties steeg met 10%.
  • Duitsland kreeg de meeste nieuwe locaties (18%), met daarachter Nederland en Frankrijk (beide 15%). Interessante vermelding tussen alle 'klassiekers' is Noorwegen (bijna 5%).
  • In dit coronajaar was juni de drukste maand wat nieuwe reviews betreft. Voor foto's was dat juli.
  • Gebruikers geven de meeste wijzigingen door als het gaat over prijs & periode, of je moet betalen voor het toilet / wassen & drogen / douche.
  • Slechts 3% van alle wijzigingen wordt niet geaccordeerd door onze moderatoren. Campercontactgebruikers hebben het meestal bij het rechte eind!

Volledige herbouw Campercontact platform

Om ook in de toekomst al die gebruikers optimaal van dienst te zijn, is Campercontact volledig vernieuwd. De app, de website en alle systemen daaromheen. Ieder element binnen het platform is opnieuw ontwikkeld. Gebruikersonderzoek was essentieel voor het bepalen van de juiste accenten. En wat is er dan allemaal opnieuw ontwikkeld? Bijvoorbeeld:

• Het razendsnel zoeken van locaties door duizenden mensen tegelijk in verschillende talen
  • Gebruiksvriendelijk toevoegen van locaties (nu zelfs met een samenvatting voordat je deze instuurt, zie afbeelding), reviews en foto’s
  • De offline modus, waarin je ook zonder internet toegang hebt tot camperlocatie informatie.
  • De moderatiesystemen voor de locaties, reviews en foto’s die gebruikers delen
  • Verbeterde servicefunctionaliteiten: doorzoekbare FAQ’s en veelzijdige feedbackformulieren
  • Iconen, illustraties, systeemberichten
  • De beste systemen om real-time de prestaties van het volledige platform te monitoren en onvolkomenheden zelfs te kunnen voorspellen

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Samenvatting voordat iemand een nieuwe locatie instuurt
Samenvatting voordat je een nieuwe locatie instuurt

Een ongekende operatie waarbij het meeste goed ging, maar we helaas ook te maken hadden met kinderziektes. Met behulp van o.a. gebruikersfeedback hebben we op dit moment bijna alle ‘issues’ opgelost en zitten we nu in de fase van doorontwikkelen, nieuwe functionaliteiten toevoegen.

Update 15 december

Met de app-update van 15 december is een aantal veelgevraagde functionaliteiten toegevoegd. Zo kun je de kaart in de app nu ook in satellietmodus bekijken. Zo zie je precies hoe een locatie erbij ligt.

De kaart in satellietmodus

Ook kun je nu filteren binnen een bepaalde reisperiode, waardoor je heel gericht kunt zoeken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Reisperiode selecteren in de app

Veel gebruikers gaven aan het feedbackformulier graag in het Nederlands te zien. Die is nu beschikbaar. In de app en op de website. Evenals een Duitse variant. Op basis van deze feedback hebben we daarnaast nog een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd. En daarmee zijn we helemaal voorbereid op het nieuwe jaar.

Bekijk alle updates op het nieuwe platform.

Verder bouwen op de basis in 2021

In het nieuwe jaar maken we Campercontact nog completer en gebruiksvriendelijker. Allemaal met het doel jouw camperpassie optimaal te faciliteren. De eerste updates zijn al in de maak en nieuwe plannen krijgen vorm. Waar moet je dan aan denken?

• Bijvoorbeeld aan inloggen op de website.
  • Zo kun je ook daar reviews schrijven of locaties aanmelden.
  • En met een PRO-account kun je hier ook geavanceerd filteren.
  • In de app optimaliseren we onder andere de offline modus.
  • Verder willen we je bijvoorbeeld ook meer overzicht en controle geven over jouw bijdragen.

Via de app en onze website kun je nu trouwens meedoen aan een kort gebruikersonderzoek, dat ons helpt in het maken van de juiste keuzes. Gebruik hiervoor de optie Feedback verzenden in het hoofdmenu van de app of klik op de groene feedbackknop rechts op onze website.

Wij zien uit naar het nieuwe jaar en hopen je ook dan weer te kunnen ondersteunen.

Fijne dagen en Stay safe!