Camperen in coronatijd

COVID-19, oftewel het coronavirus, heeft veel impact op ons dagelijkse leven. Ook op het leven van de camperaar en zijn/haar reisplannen. Regeringen nemen verschillende beperkende maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan en levens te beschermen. De situatie verandert vaak en snel en de reactie van iedere regering hierop verschilt.

Hoe weet je dan of je een land veilig kunt bezoeken met je camper en welke regels er lokaal gelden? Daar hebben wij een tip voor! Voor een duidelijk overzicht verwijzen we je graag naar de app of de website van Re-open EU. Je download de app via de App store (iOS) of de Google Play store (Android). Hier wordt onder andere informatie geboden over:

• de huidige kleurcode van dat land
  • de maatregelen die daar van kracht zijn, waaronder quarantaine en testvereisten voor reizigers
  • eventuele verplichte reisdocumentatie

Je kunt de maatregelen per land opzoeken, maar ook jouw complete reisplan invoeren inclusief doorreislanden, waarna alle benodigde informatie verschijnt. Deze informatie kan jou helpen om jouw camperreis door Europa te plannen en tegelijkertijd veilig en gezond te blijven. Vergeet daarnaast niet te controleren welke reisbeperkingen de regering van het land waar je woont oplegt.

Onderstaand een voorbeeld van de zoekfunctionaliteit die Re-open EU biedt. Om hun website te bezoeken klik je op de button hierboven.

tool Re-upen EU
Bron: Re-open EU

Camperlocaties zoeken op Campercontact in coronatijd

In deze turbulente tijden veranderen locatiemanagers niet bij iedere wijziging meteen hun openingstijden op Campercontact. Ben jij op zoek naar een overnachtingslocatie in de Campercontact app of op campercontact.com en wil je weten of de locatie open of gesloten? Dan verwijzen we je graag naar het informatie tabje bij de locatie in de app of op de site. Met deze informatie kun je contact opnemen met de locatie zelf om te controleren of deze open of gesloten is op het moment van jouw verwachte bezoek.

Belangrijk blijft: neem je eigen verantwoordelijkheid: blijf thuis bij klachten en laat je testen. Hou je daarnaast te allen tijde aan de regels, reis veilig en blijf gezond!